Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Martino, jsi vítaná!!!! Každá dobrá rada o dvojčatech je vítaná!
Tak zase brzy přijď! ![]()
Tak zatím papa! LIO ![]()
Ahoj holky,
tak se hlásím s čerstvými novinkami
Po páteční konzultaci u mého bývalého doktůrka hlásím dva pindíky ![]()
A k tomu všemu se docela o víkendu prckové rozjeli s kopáním, takže po pár dnech nesmělého dloubání je teď cítím opravdu každý den a zatím je to fakt srandovní ![]()
Kuzelko , mě se ten Jané nejdříve dost líbil (až na tu cenu), ale pak jsem četla hodně špatné recenze na ta kombilůžka. Uvažovala jsem o něm hlavně kvůli těm autosedačkám a ty zrovna vůbec neprošly testy, resp. vyšly z toho docela blbě ![]()
Lio , já jsem si říkala kam ses nám zatoulala
Ráda tě tu zase vidím. My jsme s manžou udělali druhou výpravu za Herqulesem a zatím asi vyhrává. Dej mi prosím tip, kde jste koukli na toho „Phila“
. Nikde jsem ten kočárek zatím neviděla.
Ale po poradě s manžou to vypadá, že teď koupíme z druhé ruky hluboký kočárek a Herqula tak za půl roku (už bez tašek). Teď jsem viděla inzerát na Inglesinu se sedačkama kolem 5-ti tisíc. Takže se teď přikláníme spíše k tomu, že prckové budou půl roku ve starším kočárku, který pak prodáme dále.
MartinoP , srdečně tě tady vítám. Každá rada dobrá. A když jsme u těch rad a kočárků… poraď
V čem vozíš holky a jak jsi spokojená?
ahoj holky, zdravim!
vitam samozdrejme Martinu, kazda rada dobra ![]()
Lio, jsem rada ze sis uzila dovolenou a ze jsi pokrocila v kocarcich…
my jsme porad predbezne pro ten Hartan… ale jeste ho musime videt v realu… podobny je asi ten Hoco twin nebo jak se jmenuje, prijde mi maly, ale pak se pry jezdi bez tech tasek…
Zuziko, to je parada ze uz citis pohyby… takze dva kluci????
me se dneska ptala doktorka, jestli uz je citim a ja rikala ze asi ne, ale ze to nepoznam…
jo, Lio, prosim te, co pomaha proti paleni te zahy? me to dela taky! a to jako budou vlasaci nebo co?
ja uz se taky tesim az mi „dojde“ ze budu maminka ![]()
holky, tak zatim a opatrujte se!!!!
Zdravím všechny dvojčátkomaminy ![]()
Lio, ten kočárek vypadá zajímavě
Kolik je jeho skutečná váha? Koukala jsem na net - našla jsem tam hmotnost 17 kg?
Můžu se zeptat, kde je k vidění?
Já jedu v sobotu okouknout do AAA bazaru kočárků Jané twin two.
Tak jsem zvědavá, prý je nejlehčí na trhu…
Přeji krásné babí léto ![]()
Ahojky děvčata,
tak ten kočík „Phil“, je k vidění v Chiccu na Černém Mostě (stejně jako Herqules a Jogger), ale na netových stránkách ho nemají. Vedoucí toho krámu mi říkala, že vše co mají na krámě fyzicky na netu neprodávají. A měli ho tam chvilku. Nám se líbil přímo ten šedej, co byl u nich na krámě, ale ten si nekupujte, protože asi jak to tam lidi zkouší, tak měl takovou „pochroumanou“ jednu boudu, nějak nedržela nahoře. Takže jedině přes ně objednat novej. Ještě trochu uvažuji o červeném. Ale je fakt, že ten šedej byl „decenťák“.
A měl na sobě takové decentní nápisy do červena.
Stál 16.200 Kč + se k tomu musí dokoupit nějaké to příšlušenství - vložné tašky (á 1600 Kč), plášťenka (ta ani nevím kolik) a případně taška na rukojeť a byly k tomu i různé pláštěnky proti větru a chladu. Nánožník k tomu neexistuje, protože ten kočárek funguje úplně naprosto jinak, než všechny klasiky. No, zkrátka, ti novozélanďané jsou hlavičky. Škoda, že to není na netu někde vyobrazeno, dala bych to sem. Prostě ten kočík vypadá, že budete miminka vozit jen ve směru jízdy a že na ně neuvidíte, ale právě tam existuje možnost, že se pod rukojeť připne taková velká průhledná slída a na mimča vidíte. Dokonce se dá přes celý předek kočárku dát právě ta protivětrná a protichladová "pláštěnka a mimča se ještě nakonec v té vložné tašce dají pootočit, že mají nožičky směrem k vám, jako v klasickém hlubokém kočíku. No, chce to prostě vidět a vyzkoušet. Já z něj byla naprosto nadšená! A na 17 kg mi vůbec nepřipadal, byl úžasně ovladatelnej. Přední kola se dají i zaaretovat a nebo ne a velmi snadno se sundavají (třeba do malého auta). Složení kočárku je rychlé, jen takové klik klak. No, u nás vede. Má jen 73 cm. Je fakt, že jsem si říkala, mít děti habány, tak se tam moc dlouho nevejdou, ale píšou tam, že je od novorozenců do 4 let.
A podotýkám, že ty prodavačky věděly docela o tom kočíku prd. My jsme přišli na hafo věcí. A pak přišla vedoucí a ta byla na nějakým školení téhle značky Phil and Teds a ta už docela věděla.
Kočárek má navíc 2 polohy pro miminka - naprosto vodorovnou a jednu malilinko zvednutou. ![]()
Ještě tam měli tento, ten byl parádní, ale ten je bohužel jen sourozenecký. Ale byl třeba super lehkej a hlavně na projetí dveří apod. parádní. Pro mimča bohužel nejde a do lehu asi tak ne ![]()
Zuzi, gratuluji k pindíkům!!!!
Já si poslední dobou nejsem vůbec jistá, jestli ty naše cácorky jsou opravdu holčiny. Pleť mám parádní, břicho do špičky, nehty a zuby jako porcelán, jen ty vlasy, ty mi padají hrozně hrozně moc
. No, uvidíme…
Už se těším na UTZ ve 30.tt. Vím, že všichni chodí ve 32.tt, ale já mám v průkazce předepsán 30.tt, takže se ještě pro jistotu Dr. v pondělí zeptám (jdu na poradnu), ale já zřejmě půjdu asi ve 30.tt, což je za chvíli.
Tak kéž by se mimča ukázala. (no, hlavně že mám vše růžový, že?
).
Našla jsem na netu ještě toho Phila v oranžové, ale ten se prodává asi jen v zahraničí, škoda.
Kuželko a kdepak je vůbec ten AAA bazar kočárků? To slyším prvně.
Poradíš? ![]()
Tady jsou doplňky, které se dají k tomu Philovi dokoupit (jen je tam ukázka na monokočárku) a jsou tam vidět i ty „slídy“ - ono to vypadá, jako kdyby se tam měly ty děti udusit, ale právě ta strana (směrem u vašich nohou - když povezete kočík - se dá odepnout a je tam pak díra jako do normálního hlubokého kočíku a na mimča normálně vidíte a jde tam vzuch. ![]()
Ahoj Lion,
díky moc za vyčerpávající informace.
Tady posílám pro změnu já odkaz na svůj žhavý typ…
http://www.bazarkocarku.cz/index.php?…
Jsou tam i adresy obou obchodů - mají tam nové i použité.
Jdu omrknout Jané twin two, který koupím jako sporťák a musím doobjednat dvě korby matrix… Jediném co mě u tohohle kočárku drží, je váha… 9 kg zní velice velice lákavě.
Nejsem žádná třasořitka, ale taky žádný kulturista, abych si mohla být jistá, že uvezu 20ti kilový kočár a k tomu ještě dva pořízky ![]()
Docela musím říct, že mě kočárek Phil zlákal.
Chicco na Černém mostě je přímo v CČM? Nebo je tam někde jinde spec. prodejna?
Opravdu to zní hodně lákavě pro mne už právě proto, že šíře je
73 cm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jinak musím říct, že jsem 21 tt, ale poslední dny mám pocit, že bych už bříško mohla vozit na trakaři - a bude hůř.........................
Ale jinak se cítím OK ![]()
Taky mi na UZ předběžně vykoukali páreček ![]()
Tak snad naší malé Anetce nepřiroste „camfrlík“ ![]()
A i kdyby. Hlavní zpráva je ta, že z tohö, co je vidět - nebo bylo vidět -
jsou oba mimísci v pořádku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I je musím pochválit, jak zatím kopou pouze decentně, jen aby o nich bylo vědět ![]()
Zdravím, krásný večer ![]()
Kuželko, díky za odkaz na bazar AAA kočíků. A taky gratuluju k párečku! Tak to je úžasný. ![]()
Zuzi 2 klučíky, já 2 holčičky a ty páreček. Hezky se nám to tady rozděluje!
I když já jsem nedůvěřivec a dokud je neuvidím na vlastní oči, tak neuvěřím.
No a bříško už mám taky pořádně těžký.
Ale nosím ten pás. Opravdu mi ulevuje a ulehčuje.
Je to dobrá věc. ![]()
Jinak to Chicco je hned vedle Electroworldu. Je tam obrovskej žlutej nápis „CHICCO“. (Když se jede z centra Prahy, jede se podél tubusu metra nad zemí a je to hned po levé straně). Jde to krásně vidět od silnice. Ale myslím, že by ti to možná lépe vysvětlila Zuzi, protože já jsem na tohle levoň.
![]()
Všem přeji krásný večer a já jdu na Ordinaci. ![]()
Ahoj holky, omlouvam se, ze sem lezu, ale mam doma 6-týdenní dvojčata, dvě holky, tak třeba uvítáte pár mých postřehů.:)
Rodila jsem císařem ve 34tt, holky mely 1950 a 1770g, asi 10 dnů byly v inkubátoru,pak už na postýlkách, domů jsme šly za 26 dnů, když mely holky necelé 2,2 kg. Kojení se mi moc nerozběhlo, mám málo mléka, takže kojím tak jednou dvakrát denně, zbytek krmíme Nutrilonem, Ještě sem tam odstříkávám. Jsme doma asi tři týdny, ale teda musím říct, že je to opravdu fuška. Jsme na ně tři, bydlíme s tchýní a všichni máme co dělat. Nedá se naplánovat ani stříhání si nehtů, protože nikdy nevíte, kdy která spustí.:) A navíc máme koliku, takže skoro nespíme. Je to opravdu na plný úvazek pro celou rodinu, ale zvládneme to. zatím nechodíme ven, nesmíme, dokud nebudou mít tři kila, což bude do rýdne. Doufám, že na vzduchu budou trochu spát.
Tak se holky držte, odpočívejte dokud můžete!!! Užívejte si volný čas, který si organizujete vy samy, ale těšte se na ty poklady, protože to stojí za to!
Ahoj Capinko,
vůbec se neomlouvej, že sem lezeš. Ty sem přece patříš s dvojčátky!
Moc ti děkujeme za rady. Můžu se jen zeptat, když jsi rodila ve 34.tt, to asi rohodli lékaři, že? Nebo už holčičky chtěly na svět? Tohle mě vždy zajímá - co vlastně vede lékaře k tomu, aby už začali plánovat porod.
Věřím, že máš teď pěknou makačku. Taky se toho trochu obávám. Sice manža si vezme dovču, ale mamka a tchýně nevím. Mám jednu kamarádku s dvojčátky, taky mi říkala, že na začátku to byl blázinec a ještě s láskou vzpomínala na bříško, ale teď už má 3 měsíce po porodu a našli určitý režim, kluci prý jsou hodní, takže říká, že už je proti začátku relativně pohoda. Tak ti moc přeju, aby holčičky nezlobily a aby na vzduchu hezky spinkaly. Já si občas lámu hlavu, jak to bude s procházkama venku u nás. Bydlíme totiž ve 4. patře bez výtahu a tak to bude pěkné posilování na mé útlé paže.
![]()
Capinko, určitě ještě písni, jak se máš, jak zvládáš a jak holčičky rostou.
(Taky mi na UTZ ve 20.tt řekli 2 holčičky, ale já věřím tak půl na půl, zatím, dokud je neuvidím). ![]()
Holky, přežijte dneska všechny ve zdraví ten páteček třináctého. ![]()
Rodila jsem ve 34tt, protoze mi zacala prosakovat voda. V te dobe jsem uz lezela v nemocnici se zkracenym cipkem. Zacala jsem mit takovy hodne vodovy vytok a kdyz uz to bylo treti nebo ctvrty den, tak mi to bylo divne a rekla jsem to sestricce. Pak se ukazalo, ze je to plodova voda, tak me prevezli do Brna a na druhy den byly holky venku.Nastetsi bez problemu, holky jsou zdrave jako rybicky! Az na to nespani.:)
Ahoj holky,
Capinko , gratuluji k holčinám
a díky za každou zprávu. A hlavně je potěšující že i z 34.týdne se vám daří tak dobře. Sice mě trošku děsí popis těch prvních dnů, ale snad to nějak zvládneme i my. Jsme s manžou daleko od celé rodiny a netuším kolik bude mít volna, takže prozatím s nějakou pomocí moc nemůžu počítat
. Určitě zase napiš jak se vám daří.
S břichem jsem na tom obdobně. Připadám si jak měsíc před porodem, takže ani nechci domýšlet jak to bude pokračovat
. V pátek jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá co mi doktůrek řekne. Vnitřně jsem rozhodnutá, že při jakémkoli náznaku problému určitě půjdu na neschopenku. Jednak mě posledně varoval jiný dr. a taky se teď v našem okolí udála jedna velmi nešťastná událost, která mě přesvědčila, že nic se nemá přehánět a všeho s rozumem.
Jo a příští úterý bych měla jít ještě na ten UTZ tak pak nahlásím co viděli tentokrát
![]()
U nás nastal zlom ve výběru kočárku
. Rozhodli jsme se s manžou, že teď opravdu koupíme kočárek z druhé ruky a po půl roce koupíme už jen nový sporťák (teoreticky teď dáme za „ojetinu“ to co bychom dali za nové přenosné tašky a mimča budou mít mnohem více místa). Příští neděli bychom se na něj měli jet podívat (je to starší Inglesina včetně autosedaček), tak vám pak dám vědět jak jsme dopadli.
Holky, opatrujte se a hlaště novinky
![]()
Ahoj, všechny moc zdravím.
Jak už bylo řečeno, každá nová zprávička je vítána. Hlavně každá zkušenost!!!!!!!!!!!!!!
Všem držím palečky, ať už těhulkám, ale i mimískům nespavcům, co jsou už na světě, ať jsme hlavně všichni zdrávi, protože nic jiného není důležité!!!
Jdu na běžnou kontrolu ke gynekologovi teď v pondělí, tak uvidím, jak bude sdílný. Musím říct, že toho moc nenamluví, vždy řekne, jen jak se cítím a pak až za měsíc na kontrolu. Tak uvidíme. Asi nás v brzké době čeká i test s cukrovkou a odběry krve, na které mě upozorňovala sestřička.
Dneska jsme okoukli kočárek. jsme na 99 % rozhodnutí pro Jané twin two. Váhala jsem mezi Peg pérego, ale váha rozhodla. Dneska jsem Jané viděla na vlastní oči a je to opravdu hodně odlehčený kočárek. Jen ta cena… Budu k tomu pořizovat Matrix korby, a ty jsou drahé. Ale celá manipulace s tímto kočárkem je fakt úžasná. Korby vezmu, sundám dvakrát cvaknu a kočárek je složený!!! Je skladný, dobře ovladatelný.
Myslím že hlavně manža je rozhodnutý, takže bych musela najít něco super, co by nás přesvědčilo. Zatím je ještě čas, ale asi jej co nevidět půjdeme objednat a složit zálohu.
Jinak jsme byli v AAA bazar kočárků v Kobylisích a musím říct, že tam bylo k vidění hodně kočárků nových i z druhé ruky - ZA SUPER CENY!!!!!!!! Fakt mě to překvapilo. Jenže všechny kočíky z druhé ruky jsou ty široké a já se s nimi nikam nevejdu…
Tak to jsou novinky od nás. Přeji všem krásný sobotní večer, ještě hezčí neděli.
Dávejte na sebe pozor.
A jak tu říkala Zuzika, když řekne doktor, je lepší zůstat doma, protože jde o zdraví našich dětí, ale i nás, abychom jim dali skvělou péči,
PAPA ![]()