Dvojčátka

• Fotoalbum (29)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1719
17.9.06 19:56

Tak jsem to tady zase malinko zahltila obrázkama :oops: :oops: :lol:

Hezký zbytek víkendu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
17.9.06 23:14

Zdravím
a chvíli odbočím od kočárků.

Teď mě ženský pro změnu vylekaly, co se týče odběrů a testů.

Jsem v 17. týdnu. Mám za sebou odběry v 11. týdnu a screening, kde mám doporučení dalšího UTZ ve 20. týdnu. Ale žádné odběry v 16. týdnu nemám…? Tak jak to je? DÍKY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
18.9.06 08:11

Lio , tak toho Joggera měli na Černém mostě v prodejně Babyexpert. Je to na opačné straně od Ikei, vedle prodejny Elektroworld (nebo tak nějak, taková modrá loga). Problém byl, že jej tam měli bez jednoho zadního kolečka 8O , takže jsem nezkoušela jeho jízndní vlastnosti :wink: a zaměřili jsme se na ten Herqules (on i vypadal lépe). Jsou tam vedle toho ještě dvě prodejny - Babypark a myslím že ještě jedna - ale tam jsme nedorazili, protože jsme toho měli fakt plné zuby :oops:
Ten holandský kočárek vypadá docela dobře, ale zase ta kolečka… docela s manželem jezdíme na výlety, tak chci aby se s tím dalo jezdit třeba i po lese :wink:
Včera jsem taky koukala, a normálně mě napadlo, že pořídíme hluboký kočár z druhé ruky - něco jako Dorjan (čtyřkolka) - a později už jen sporťák. No taky ještě pátráme :P
Kuzelko , já jsem měla v 11.týdnu jen základní odběry (krevní sk. a tak podobně) a měla jsem jít právě až v 16. týdnu na AFP. Tak jsem si zašla sama v Praze na kombinovaný test ve 12.tt (měření šíjového projasnění). Ten částečně nahrazuje ten v 16 tt, ale nevím jestli kompletně. Každopádně ve zprávě z Prahy mám taky doporučení až screening v 20-22.tt . Ale pravda je, že je děs se v tom vyznat a doktor mě osobně toho moc neřekne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
18.9.06 15:18

Zdravím,

volala jsem na gyndu a sestřička mě ujistila, že když jsem byla v 11tt na sreeningu, mám se jen objednat na 20tt znovu k Apolináři.

Je mi hned líp…
Dneska je nějaký špatný tlak a mám hlavu jak střep…
Ráno mě čeká zubní prevence a potom se jedu podívat na kočárek, jak jsem tu už ukazovala
Peg Perego DUETTE SW - je k mání už v bazaru a vložné tašky do něj stojí jedna 2tis.
Chci ho omrknout, abych věděla, jestli jsem už rozhodnutá či ne 8O

Klidný zbytek dne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
19.9.06 15:28

ahoj holky, clovek tu chvili neni a tady se to tak rozjede a jsou tu i nove tvare, tak vas zdravim a doufam ze tu s nami zustanete…
vcera bylo asi neco spatneho ve vzduchu, rano po snidani (asi to deckam nechutnalo) jsem dostala krece v boku a kroutila jsem se tak hodinu (docela mi pomohl kojici polstar) a pak sla snidane do WC a ja prospala cely den…
dneska jsem byla na kontrole, mela jsem divny pocit, ze asi neco neni v poradku a kdyz mi doktorka rekla ze utz delat nebude, tak jsem ji musela ukecat a zaplatit si 300,– ale aspon vim ze to je OK!
a s tema testama… me vlastne akorat berou krev a moc pred kontrolou a ve 20. tydnu mam jit zas na neco, takze v 16. taky na nic nejdu…
no, nejak jsem se rozepsala…
Lio, na ten pas se nekde mrknu…
holky a nevite predepisuje neco nebo prispiva na neco pojistovna (jakoze doktorka) treba krem na strie nebo tak neco… asi naivni otazka, co? :)
tak se opatrujte a mejte se krasne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
19.9.06 16:07

Ahojky,

reaguji na to úplně poslední - myslím, že nám zdr. pojišťovny v dnešní době nepřispějí vůbec na nic :?

Jinak jsem dneska byla v prodejně podívat se na kočárek

http://batolata.mimishop.cz/detail.php?….

Je celkem fajn, ale ač mě prodavač přesvědčoval, že s volantem nebude problém, nejsem si tím tak jistá. Byla tam i mamina, co mě přesvědčovala, že tahle značka je bez problémů..
Ale nakonec mi prodavač sdělil, že konkrétně u tohohle typu už měl v opravě kola - a kvůli nim jsem si vybrala zrovna tenhle typ, jelikož jsou velká a ta malá mi přišla nebezpečná, tak mě ujistil, že právě naopak, že on jako chlap by určitě vybral raději malá dvojkola… Takže budu hledat dál…

Jinak co se týče vyšetření, musím se při příští kontrole podívat u sestřičky, má tam na nástěnce vypsáno, kdy se provádí UZ vyšetření, které hradí pojišťovna - jak to tak sleduju, každá mamina má úplně jiné kontroly a vyšetření - záleží prostě na doktorovi.

Tak se všechny opatrujte, ať jsme my i mimísci v pořádku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
19.9.06 17:18

ahoj Kuzelko, to je ale skoda, ze nam nikdo nic neda…
nevim jestli jsi ten odkaz tady psala ty, ale ty stranky o dvojcatech jsou fakt super…
me se porad libi ten Hartan ZX, ale jeste se na neho pujdem mrknout, budou ho mit v jedne prodejne… tak uvidim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
19.9.06 18:14

Ahoj holčiny,

tak koukám, že každá máme úplně jiný vkus. :lol: Mně se začal líbit i Jané Powertwin, ale před chvílí mi psala Missorka, že ta první sedačka nejde do lehu, tak to je naprd, protože když si bude chtít dítko schrupnout, má smůlu. :( Takže zatím zase dále tápu.....

Kuželko, ten Peg pérego asi taky nejde do lehu, nebo jo? Neumím si představit, kam by se ta přední sedačka sklopila? :?: Jinak já už na začátku těhu dostala do průkazky razítko, kdy a která vyšetření v jakém týdnu absolvovat, ale asi jiný kraj, jiný mrav. Kamarádka chodí ke gyn Dr. do jiného města, ale je to kousek od nás a má to naprosto jinak než já. Např vůbec nebude absolvovat test na cukrovku (Sullivan) a ultrazvuky měla taky rozepsané jinak. Ale někde jsem četla, že pokud se dělá nějaký ten detailní test ve 3. měsíci, tak ten v 16.tt (AFP test) se dělat nemusí. Že spíš patří mezi ty zastaralé. Ale já jsem ho absolvovala. Asi opravdu jiný kraj, jiný mrav. Důležitý je asi screening ve 20.tt. Vše přeměřují a kontrolují orgány, placentu a velikost miminek. :wink: A ten ti stopro dělat budou! :lol:

Míšo, on se prý UTZ v 16.tt povinně dělat nemusí, ale já ho taky radši chtěla. Dr. mi ho naštěstí udělal zadarmo, protože jsem k němu přecházela z nemocniční rizikové poradny, tak aby vlastně věděl, jak to tam máme „naskládaný“ a jestli se zmenšily vaječníky po hyperstimuláku. :lol: Ale s těma UTZ je to děsný, v podstatě platí pojišťovna 3 za těhu. Docela se divím, že dvojčata třeba nesledují častěji. Pro jistotu. Ta naše se tam totiž pěkně kopou do hlavy. :lol: No, takže já půjdu na UTZ až ve 32.tt. To je docela dlouhá doba. Aspoň se budu těšit. Ale co vím, tak holky z mojí diskuze chodí (teď myslím Pražačky) na UTZ každou poradnu. To bych taky brala. :lol: :wink: Ale je fakt, že si myslím platí nějakej nadstanard. :wink:

Jinak na ten pás by měla něco přispívat pojišťovna, ale je to jen na ten jeden druh, co už jsme tu zmiňovali pár stránek dozadu. :wink:

Mimojiné, dnes jsem volala na VZP (nevím,jestli máte taky VZP) a ptala jsem se, jestli na něco přispívají v těhu. Tak mi paní sdělila, že vše zkrouhl Rath a že jediné, na co přispívají, jsou těhuvitamíny. Tak jsem čekala aspoň 500 Kč a to prý ne. Máme si vzít těhuprůkazku a osobně se dostavit na VZP a tam vyfasuju jedno balení těhuvitamínů zdarma. No, to se teda předali. Ale já mám zítra cestu kolem, ta si jí teda just vyzvednu. :lol: Jo a říkala, že po novém roce to už zase bude lepší. Že se zase asi bude přispívat na těhukurzy a plavání. No, jenže to já už budu nejspíš po porodu. :? A pak taky říkala, že od nového roku se bude přispívat na plavání miminek. :wink:

Je fakt, že ten Rath v tom pěkně udělal paseku. :evil: Kamarádka, co byla těhu přesně rok přede mnou, tak dostala příspěvek na těhukurz i vitamíny. Bylo toho víc. :? Ale co, buďme šťastné za miminka. To je přeci ta největší radost. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
19.9.06 18:23

Jinak ještě takový tip. Teď jsem koukala na stránky ZPMV - Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra, mají hodně po časopisech i reklamy a řeknu vám, ti mají výhody! Lákají k sobě nové pacienty. Konkrétně mi přijde, že jsou „výhodní“ co se týče očkování dětí a taky i pro těhule. No, teď už u mě asi přecházet nemá cenu, to jsem si měla rozmyslet na začátku. Ale je fakt, že poslední dobou u mě vyvstává otázka, kde si pojistím děti. :wink:

Jinak zde vám kopíruji tzv. „Balíček pro ženy“ u ZPMV (tedy výhody):

Balíček pro ženy

Klientka, která splňuje podmínky pro čerpání příspěvku z fondu prevence, si v rámci balíčku vybere libovolný počet položek, které může čerpat maximálně do výše 500 Kč za všechny položky souhrnně.

Položky:

1. Mammografický screening - mammografické vyšetření od 40 do 45 let.
2. Gynekologický program - screening karcinomu čípku hrdla děložního.
3. Vitaminy nebo odborně vedený kurz pro těhotné ženy.
4. Pomůcky pro kojící matky nebo příspěvek na odborně vedený kurs matek s dětmi.
5. Očkování proti klíšťové encefalitidě - 2. a 3. dávka + revakcinace - od 18 let.
6. Očkování proti žloutence typu A - 2. dávka nebo B - 2. a 3. dávka + revakcinace - do 26 let.
7. Očkování proti žloutence typu AB - 2. a 3. dávka + revakcinace - do 26 let.
8. Očkování proti meningokokovému onemocnění - do 26 let.
9. Příspěvek na další očkovací látky (kromě výše uvedených) nehrazené z veřejného zdravotního pojištění (např. očkování proti chřipce).
10. Depistáž aterosklerózy - od 35 do 44 let.
11. Screening karcinomu tlustého střeva - vyšetření okultního krvácení ve stolici - od 40 do 50 let.
12. Příspěvek na plavání pro neplavce.
13. Vitamíny pro těhotné ženy:

• Mamavit
  • Gravital
  • Materna
  • Vital - multivitamin pro těhotné a kojící ženy
  • Calibrum Mami . pro II. a III. trimestr
  • Femibion
  • Theratech
  • Prenatal
  • Multiple
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
19.9.06 18:27

Aha, ale čerpání je jen ve výši 500 Kč. Hm, tak vybrat si asi jenom jednu položku… No, je to o malinko lepší než VZP. Tam dostanete jen 1 balení vitamínů. To není ani 500 Kč. :?

Přeji všem krásný večer. Už jsem „slohovala“ dost. :oops:

páčko LIO :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
19.9.06 20:07

Ahojte holky,

vidím, že máte krásné starosti s kočárem tak přeji dobrou volbu..

Lioness - nejsem u VZP, ale zase vím, že třeba ona přispívá na kurzy a cvičení pro těhotné co pamatuju tak 1000,– a možná + ty vitamíny..jinak je to u všech pojišťoven stejné - hodně podobné, žádná si prý díky nějakým limitům a tak nemůže dovolit něco obzvlášť lákavého…prostě průměr, šeď a všichni podobné podmínky..ale já tomu nerozumím, větší výhody jsou když je u jedné pojišťovny celá rodina to už se přispívá i třeba na plavání s dětmi a tak..ale fakt jsem laik jak poleno ;-)

jinak vám musím napsat, že si užívejte bříška a prťavce dvojčátka, holky začaly chodit do školky a jsou z nich velké samostatné jednotky..ony teda byly i před tím, ale teď… školka jednoznačně vede před starostlivou matkou ;-) většina dětí pláče, že nechce do školky, naše bambule pláčou, že nechcou ze školky…snad jim ten elán ještě dlouho vydrží ;-), už se těším až přijde zlom ;-)

tak co už víte co to bude? zahlédla jsem nějaké holčičky, kluk zatím žádný? já už se blížím 20tt a manžel chce překvapení..prý si to klidně mám nechat říct..jenže jak to pak neříct jemu že? ;-) takže to bude překvápko asi i pro mě..

tak zatím

Zdenik a M+J+špuntík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
20.9.06 00:42

Zdeniku, tak to máš super, že jsou holky „samostatné jednotky“! :D Na dvě holčičky to zatím vypadá u nás, tak uvidíme, jestli se Dr. sekl, nebo jestli to tipl dobře. Ale varoval, že to není vůbec na stopro, že ve 20.tt je docela brzy, tak nevím. :? Ale dvě holčičky se mi líbí. A třeba ještě bude překvápko. :wink:

Jinak já dnes přímo volala na VZP a paní mě ubezpečila, že teď je výhoda pro těhule jen to balení vitamínů. Nic víc. Že to prý bylo zkrouhnuto, ale od nového roku prý se to zase rozšíří. Jinak máš pravdu, dřív přispívali i na těhukurzy nebo plavání. Kámoška rodila vloni v lednu a tohle vše ještě jako výhody měla. Pro nás už to neplatí. Tedy, je fakt, že někdo z téhle diskuze bude těhu i po novém roce. Mě se to ale už netýká. Termín mám cca 8. 1. a to si myslím, že stejně asi porodím dřív, takže tak. Ale neva. Zase předtím třeba neměly holky takové porodné. To je pořád něco. :wink:

Jsem tu v šílenou hodinu, ale dnes nemůžu zabrat. Furt se převaluju a prckové pěkně kopou. Ale docela fest. :wink:

Tak zatím papa :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
20.9.06 04:30

Liones…Ted tady čtu o tom, kde chceš pojistit své děti.Tak k tomu ti řeknu toto ani v těhotenství není pozdě přejít k jiné pojištovně, jelikož děti sou automaticky pojištěny u té zdrav. pojištovny, kde je mamka.Zdrav. pojištovna Ministersvt vnitra vážně tyto výhody má, jenom dříve je měla malinko ve větším rozsahu sem už pojištěncem přes 7let.No,ale lepší než něco tatku sem vloni přesvědčila, aby k ministerské přešel také já bych totiž přišla o výhody, kdyby byl jinde.Takže to promyslete doma, vyzvedněte si přihlášky a nechte se zaregistrovat.Brávají nové pojištěnce aspon u nás každé čtvrtletí.At dvojčátka hezky rostou a vy se správně rozhodnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
20.9.06 10:24

Ahoj všem,

co se týče diskuse o pojišťovnách, mohu jen potvrdit info o ZP MV.
Jsme u ní pojištěni též s manželem - dítě automaticky kde matka-
Pravdou je, že výhody nijak intenzivně nesleduju, ale např. proplácí jednu dávku očkování žloutenky nebo klíšťovky… a výhody jsou, pokud je pojištěna celá rodina.

Co se pak týče kočárku PER PEREGO je sklopný na obě sedačky - já viděla 3 typy a u dvou lze polohovat obě sedačky až do lehu. Takže pohoda.

V pondělí jdu k doktorovi, tak doufám, že bude dělat UZ a možná se i dozvím, co budeme mít.
Mimísci jsou dvojvaječní, tak tajně doufám že budeme mít páreček :lol:

Tak zatím … :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
20.9.06 15:27

Ahoj holky,

kromě Všeobecné Poj. nabízí téměř všechny nějaké příspěvky. Je to podobné. Já mám u Oborové 3.500 Kč. Zašlu účet a oni mi ho proplatí. Když si dohodnete s prodavačkou, aby Vám na paragon napsala to co požaduje pojišťovna - oni to dělají, mě to také nabízeli - tak si můžete nechat proplatit těhu pás, kojící polštář a pod… pokud vám tedy stačí limit.

Jinak vítám nové dvojčátkovské maminky.

Kočár - já beru hluboký, terénní do jedné paní s dvojčaty. Ta ho má prověřený a je jako nový… a chce za něj 4 tis. - kupovala ho za víc jak 20 tis. Pak si koupím pořádný sporťák - ten s tím volantem byl dobrej… ale volant!! To je teda divná věc!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová