Dvojčátka

• Fotoalbum (29)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
938
4.10.06 10:12

ahoj holky,
me se libi Matej, Kuba, Filip a jinak nic moc…
a na holku i Terezka, ale vidim ze nas je tu vic… :)
ja fakt vubec nevim..
a to pohlavi reknete i rodine nebo si to nechate pro sebe?
Zuzi a ty uz jsi byla na utz ve 20. tydnu? nebo jdes az koncem rijna? my jdem 17.10.
tak se holky opatrujte!
ja uz mam normalne bricho jako balon!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
4.10.06 10:52

Ahoj holky,

tak jsem dneska proje inzeráty na kočárky. Ještě koukám, jestli neseženu něco slušného z druhé ruky…, tak jsem prošla Annonci, klub dvojčat atp…

Já nevím jak u vás, ale nás už babičky bombardují, abychom jim řekli pohlaví… Určitě jim to povíme - jak je znám, budou chtít něco naplést, ale i tak jsem řekla, že chci neutrální barvy…

Ráno jsem stála u skříně, břicho mám jak balon, a tak už jen ty věci vyřazuju, do čeho se už nevejdu. Pěkně mě občas pozlobí záda, a tak jsem ráda za investici do těhu pásu… Nedělá zázraky, ale určitě pomahá…

Nakopila jsem už základ drogerie, pleny, postýlka už jedna stojí, s druhou ještě počkám. Už mám i matrace.

Ještě chci projít diskuse ohledně dvojčátek (novorozených) zda v jedné postýlce - či do dvou. Jelikož jsem koupila ten větší rozměr postýlky, že ji budou mít děcka delší dobu, tak jsem si říkala že možná první měsíc by mohli být spolu. Tak uvidím, co kde nastuduju za rady…

Krásný, i když deštivý den

Kuželka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
4.10.06 11:08

ahojky,

kuzelko - holky byly v klasické postýlce spolu do 3měsíců, pak se mi zdálo, že už to není tak pohodlné, tak jsme předělaly postel - dostali jsme takovou tu kovovou nemocniční - byla by, nebýt toho železa, perfektní postýlka ;-) opravdu nemůžu si ji vynachválit…;-) a ta byla ještě větší takže vydržely spolu do 5 měsíců pak už byly dost akční a taky jsme se stěhovali takže šly každá do své…

jinak s holkama jsme si pohlavi nechali říct (já říkala, když už dvojčata hlavně ne holky to nevymyslím jména ;-) no a teď chce manžel překvápko…no tak uvidíme..jdeme v pátek na utz…už hážu smutné pohledy, ne že bych to nutně potřebovala vědět, ale třeba to oslovování mi přijde prostě lepší v mužském nebo ženském tvaru ;-) no babičky jsou nervozní…prý když je dneska ta možnost…;-) zvědavky ;-)

opatrujte se

Zdenik a kol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
4.10.06 11:38

Ahojky,

dlouho jsem nepsala, nechodily mi odkazy na nový příspěvek, tak jsem si myslela, že nepíšete. :( A taky mám docela honičku. :D

20.9. ve 4.40 se nám narodil Honzík a ve 4.45 Jiřík. Honzík měl 3210g a 51 cm a Jiřík 3280g a 51cm, byli ve 37+2 tt. Kluci jsou zdraví, krásní. Porod byl docela rychlý, přirozený, už jsem se otrkala a i na něj ráda vzpomínám. :) Domů z porodnice jsme šli po 4 dnech, všem se to zdálo divné, že jako dvojčata tak brzo, ale všichni jsme byli v naprostém pořádku, tak zase nebyl důvod nás tam držet.

Tím Vás všechny chci povzbudit, že i dvojčátka mohou být velká, zdravá, bezproblémová a péče o ně se dá s trochou pomoci zvládat. Kojíme plně, kluci přibírají jedna radost, už mají oba víc jak 3500g.

Tak pohlaďte bříška a užívejte si jich, pak rychle zmizí.

Zdeníku, nemáš zkušenosti s pupeční kýlou po porodu a rozestupem přímých břišních svalů? Oboje mě postihlo!!! :(

Jana, Kajka (3,5 roku) a Honzík s Jiříkem 14 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
4.10.06 12:11

Jani - ještě jednou gratuluju…fakt jste to zvládli na jedničku…s pupeční kýlou neporadím, a rozestupy…mno s dr jsem to neřešila je potřeba hodně cvičit šikmé břišní svaly (radily mi to v porodnici, a asi se dočteš i na netu)…no já měla ze začátku elán, pak to uvadalo, a abych se přiznala i když menší tak si ten rozestup nahmátnu i dnes..teda teď už to radši nehmatám..;-) a jsem zvědavá jak to bude vypadat po tomhle porodu…ale myslím, dr ti poradí..

pro holky vidíte- opravdu to jde ;-)

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
4.10.06 14:38

Ahoj všem 8)

Jani- letadlo :P GRATULUJI ke zdravým dvojčátkům a klidnému průběhu porodu.
Všem vám přejem hodně hodně hodně zdravíčka, klidu, pohody a rodinného štěstí :D

Takovéhle krásné zprávy se dobře čtou.
A člověk si musí jen říkat a doufat, že přesně takhle to půjde i nám :D

KRÁSNÝ DEN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
4.10.06 19:44

Jani , velkáááááááááááá gratulace :! :! Já mám takovou radost! A vybrali jste suprová jména.
Budeš-li mít chvilku času, prosím napiš více. Jak dlouho jsi byla v porodnici před porodem? Mám pocit, že jsem ve „vaší“ diskusi četla, že si tě tam chtějí nechat a pak ses neozývala.
Ať je všechno s tebou i s klukama v pohodě. Držím pěsti :wink: :P

Míšo, já bych měla jít na velký UTZ 24.10. (to budu ve 22.týdnu). Teď ale ještě přemýšlím, že se zkusím domluvit se svým bývalým doktorem v Ostravě, ke kterému jsem dlouho chodila když jsem ještě bydlela u našich, jestli by mi „soukromě“ (klidně za penízky) neudělal UTZ kvůli pohlaví. Jedem k našim na víkend, tak tam zkusím asi zavolat.
Holky mějte se hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
5.10.06 15:37

tada holky, nestiham psat, ale chtela jsem POGRATULOVAT Jane a hlavne miminka at jsou zdrava!!!!!! to je super!!!!!
my se dneska byli podivat na ten hartan, ale jeste ho nemela a pani rikala ze nekdy maminy kupuju hluboke v bazaru a pak si teprve koupi ten sportak… tak asi jeste zajdem do bazarku…
jinak veci taky vyrazuju, bricho je vetsi jak balon :)
holky, jeste necitim pohyby, je to jeste brzo????
vsechny se opatrujte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.10.06 16:07

Míšo neboj, pohyby si myslím ucítíš každým dnem..opravdu, já je s holkama měla přesně 20+0tt ;-) teda rovnou přímé zásahy kamkoliv..a před tím, jsem měla pořád takové tušení, že už by to mohlo být ono..takové šimrání..bublání…takže možná to bylo dřív jen jsem to nerozpoznala..ale kopanec si pamatuju přesně…a pak…no to bylo přímo vlnobití, však uvidíš ;-)

Zdenik

• Citovat
  • Upravit
325
5.10.06 21:42

Ahoj holky.

hlásím první velmi ale velmi nesmělé pohyby. V posledních dnech mám břicho úplně obrovské. Vůbec si nedokážu představit, kam ještě porostu… Hlavně jak to zvládnou moje záda…

Po všemožném pátrání kočárů jsem se asi rozhodla.
Je to teda velmi ale velmi finančně náročné, ale rozhodla jsem se pro Jané twin two + korby matrix. Ta cena je neskutečná, ale je to sporťák jen s váhou 9 kg a když na:,–(ím korby dělá to 14 kg.
Snad jsem ani jiný kočárek pro dvojčátka s touhle vahou neviděla. Ale koukala jsem jen na ty, u kterých je jen ta možnost mít děti za sebou, jinak se nevejdu do výtahu…

Ale teď nechám kočárku a budu se jen a jen těšit na úterý, to jdu na ultrazvuk . . . Jsem zvědavá, jak se nám mimísci ukáží, zda půjde určit pohlaví. Jsem trochu klidnější když se občas ozvou… :-)

Přeji vám všem krásný večer :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
6.10.06 10:48

Zdeniku, diky! to asi jeste budu vzpominat kdy byl klid, ze? :)
Kuzelko blahopreji k pohybum a utz at dopadne dobre!!!!
s tim kocarkem ti neporadim, furt taky tapeme.
holky drzte se! papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
10.10.06 18:24

Ahoj dvojčátkové těhulky!

Tak jsem konečně zpět! Nejprve dovča na Moravě a pak nám spadnul doma PC. Teď už je zase v kupě. :lol:

Moc a moc gratuluji Janče (Letadlo) k chlapečkům!!!! To je nádhera! Fakt se to krásně čte! Naprosto úžasné váhy! Jsou šikulkové! :wink: Tak přeji pevné nervíky a hodně pohody! :wink:

Jinak naše mrňata kopou, až to není hezký :lol: . Břicho se mi vlní jako moře ze všech stran. Jsou fakt čiperní. Hlavně když se někde vyboulí prdelka nebo hlavička, to je fakt sranda. :lol: Taky často škytají. Mě navíc pořád pálí žáha, to budou možná vlasáčci :lol: :wink: . No, už se na ně těším čím dál víc. Jak se takhle hýbou, tak je prostě fakt miluju! :lol: Konečně si pořádně uvědomuju, že se stanu maminkou. :lol:

Já teď chodila pár dní do práce jako záskok za dovču, ale dnes jsem byla naposledy, takže teď už zase doma v klídku. :wink: Každej mě chválil, že mi jde těhu jen do bříška, ale já se teda vidím jinak. :oops: Nahoře mám už 9 kg. :oops:

Jinak mám za sebou test na těhu cukrovku. Nebylo to nic moc, ale dalo se to přežít. Testy vyšly v pohodě, ještě mám velké rezervy. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
10.10.06 18:32

Jinak s výbavičkou jsme zatím moc nepokročili, nějak teď nebyl čas, ale budeme to muset zase „rozjet“. Oblečků mám docela dost, ale ty věci kolem, to moc ne. :oops:

A na téma KOČÁREK:
My už jsme asi definitivně rozhodnutí. V Praze nás nadchnul kočárek Phil and Teds, je to novozálandský výrobce, kočárek je lehoučký, snadno ovladatelný, vzhledově moc pěkný. Rozhodli jsme se, že se vyprdneme na celý korbičky, stejně jsou všechny prťavý a půjdeme tady do toho Phila s vložnými taškami. Ten kočík je hodně variabilní a opravdu to byla láska na první pohled. Co se týče Joggera, tak ten mě teda v „reálu“ hodně zklamal. Na 2. místě skončil Herqules. Takže pokud by to nebyl Phil and Teds, tak už asi jen Herqules. :wink: Je pravda, že jsme si v prodejně s tím „philem“ hráli asi hodinu a jdou s ním různé kousky, tak to se mi líbílo a byl opravdu lehoulinkatý. :wink:

Vypadá takhle: (ještě se vyrábí v tm. modré a červené):

http://www.detskagalerie.cz/…11232350.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
10.10.06 18:32

Ahojky holky!!! Tak jsem vůbec netušila že tu existuje...

dvojčátková drbárna:-) zdravím všechny. Já mám 10ti měsíční divošky Vendulku a Viktorku, tak doufám že se nebudete zlobit že jsem se Vám sem vetřela…třeba Vám budu v něčem moct poradit…přece jenom dvojčátka jsou dvojčátka:-) mějte se krásně a užívejte si těhotenství a pak i miminkáčky :lol: Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
10.10.06 18:34

Ten kočík se dá dát do vodorovné polohy pro novorozence a přidají se vložné tašky s pevnými zády, které fungují zároveň jako teplý fusak. :wink: Na netu to bohužel není nikde vyobrazeno. Ale jde to, protože my jsme to v tom krámě zkoušeli. :wink:

Přeji všem krásný večer. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová