Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
Martino, díky za popis tvého porodu. Vím, že preeklampsie není nic moc. Já na začátku těhu ležela měsíc v nemocnici a na pokoji se mnou byla holčina s preeklampsií a nebylo to nic moc. Furt jí cpali práškama a furt měřili tlak, CTG apod. Nakonec rodila císařem. Ale tvoje holčiny měly pěkné váhy v tom 35.tt!!!! To je fakt nádhera!!! Ale určitě jsi na ně potřebovala velikost 50, že? Myslíš, že má cenu, pár kousků pořídit nebo se jen vše větší ohrne? Já mám teda pár bodíček velikosti 50 a taky pár kabátků, ale co se týče dupaček, tak ty nějak nemůžu sehnat. ![]()
Mně řekl doktor, že nebudeme u mě nic riskovat a že císař stopro, protože mám úzkou pánev, holčiny jsou obě v břiše napříč a už nemají místo na přetočení, ta dolní má vcestnou placentu a navíc jsem hodně drobná a malá. Už na začátku mi chtěli udělat redukci na jedno mimčo, ale já to rezolutně odmítla!!!
V 1. měsíci těhu jsem měla okolo 49 kg. To jsem ještě v nemocnici zhubla. No, teď už mám vesele 60 kg. ![]()
Přeji všem krásný pátek!!! ![]()
Lioness: Já jsem teda taky neměla 60 ani před těhu a už asi nikdy nebudu…:-(( já jsem měla všechno ve vel. 56 ale nakonec jsem holkám když jsme přijeli z porodnice koupila i nějaký ty 50 a dokonce jsme měly i 46??, ale ty měly fakt jen chvilku (bylo to spíš pro můj dobrej pocit aby mi v těch oblečkách ty moje drobotinky neplavaly:-)) je fakt že tak malinký zase nebyly ale oproti „normálním“ monomiminkám teda byly:-)
Dupačky nejsou vůbec potřeba. Holky se narodily v prosinci a místo dupaček se dají úplně v poho použít overálky (možná mi to přijde i praktičtější) a rozhodně všechno s rozepínáním v rozkroku. Zatím se mějte krásně ![]()
""http://lilypie.com/pic/061016/XaWW.jpg":http://lilypie.com/…016/XaWW.jpghttp://b1.lilypie.com/wpGwp2/.png
ahoj holky
tak jsem byla na té prohlídce a ![]()
dobrá zpráva je, že jedno, to větší, miminko je naprosto v pořádku
to druhé ale není
nemá nosní kůstku, srdíčko se jim zdálo moc nahoře, špatná cirkulace krve a vůbec je celé takové moc „hubené“, prý nemá skoro žádnou placentu (jedině šíjové projasnění ok)
chtěli mi odebrat vzorek klků, ale neměli z čeho, tak mi nakonec vzali trochu plodové vody (časná amniocentéza)
mohli jsme si samozřejmě vybrat, že počkáme, ale nevydržela bych čekat
rychlé výsledky dopadly dobře (down, edward a ještě něco, nepamatuju se), brali jen maličké množství, tak se neví, jestli se jim to podaří zkultivovat na kompletní testy
máme přijít za 14 dní, třeba už bude něco na UZ vidět
zatím nás opatrně připravují na případnou redukci
teď , po negativních výsledcích, jsem tedy trochu pookřála, ale jinak jsem plačtivá troska ![]()
Zuzajdo, to je mi lito, doufam ze to mimco vsechno dozene a budou v poradku obe!!!! drz se!!!!
Zuzajdo,taky moc držím palečky ať se všechno zlepší. Já vím že se to lehce řekne ale snaž se být v pohodě ať nemáš potom plačtivá miminka…neboj se všechno dobře dopadne
ahoj holky, ¨sice nepatřím do vaší diskuze, ale chtěla jsem se jen zeptat, kdy vám doktor zjistil, že čekáte dvojčátka? Můj otec je z dvojčat, nějaká moje teta měla 2× dvojčata a já jsem asi divná, já bych je chtěla taky. ¨Děkuji za odpověd a mějte se pěkně a opatrujte svá bříška. Papa Zuzka
Ahojky Zuzko! Mě to řekli brzo. Už ve 3. týdnu jsem věděla že jsem těhotná a pak jsem byla v 5. týdnu na UTZ a tam už byly vidět dvě fazolky ![]()
Ahojky!
Zuzajdo, je mi strašně moc líto, co u tebe zjistili.
Budu moc držet palečky, aby to druhé miminko ještě dohnalo. Tlačím s tebou čas, abyste už věděli výsledky a moc na tebe myslím. Drž se!!!!
Jinak u mě zjistili dvojčátka asi v 5.tt. Nejprve 2 bublinky a pak už v 7.tt i srdeční akce. ![]()
Zuzajdo , moc držím pěsti ![]()
Můj táta je taky z dvojčat, takže jsem si to „podědila“. U mě v 5tt zjistili že jsem těhotná z UTZ, ale až o týden později v 6tt zjistili, že to jsou dvojčata (poprvé bylo vidět jen jedno)
Zuzi , je mi moc líto, že máš takový starosti. Přeju pevný nervy na těch 14 dnů čekání. Strašně moc držím palce, aby to dobře dopadlo.
Já jsem po IVF, takže větší úrodičku jsme mohli očekávat - vkládali mi dokonce 3 kousky. O dvojčátkách jsem se dozvěděla hned na prvním UTZ asi v 6 tt.
díky všem za podporu
snažím se na to nemyslet, užívat dne, řešit to budu až pak
jinak nám řekli o dvojčatech až ve 13tt, v 8tt bylo vidět jen jedno
Zuzajdo, drz se!!!
ja jsem taky po ivf, taky mi davali tri a vsechny se ujaly, a byla jsem na redukci, tak doufam ze jsme nezavinili ze to jedno je ted spatne s tou ledvinou…
holky, tak my jsme nakonec na tu amnio nesli… ptali jsme se doktora, a ten rikal ze pravdepodobnost ze se zjisti neco horsiho je mala…
a kdyby se zjistilo nahodou neco spatne a oni chteli dat jeden plod pryc, tak by tam bylo 15% riziko potratu pro to druhe, coz nam prislo moc a asi bysme ho tam stejne nechali… trochu se mi ulevilo… doufam ze jsme se rozhodli spravne…
manzel se ptal, jestli se zjisti neco co by mohlo ohrozit me nebo druhy plod a on rikal ze ani ne…
takze mozna budem ted trochu v nejistote a budeme doufat ze to nebude nic „horsiho“ nez nefunkcni ledvina…
mozna pisu zmatene, protoze jsem zmatena, ale doufam ze to chapete…
tak se hlavne vsechny moc opatrujte!!!!
Miso , už jsem psala do února, ale ještě mi to nedá… Neblázni, redukcí jste určitě nemohli způsobit možné problémy druhému mimču s ledvinou. Vím, že se jednoduše radí ať jste oba s manžou v pohodě, ale ono je to teď určitě to nejlepší co mrňousky můžeš udělat. Myslím na tebe, držím pěsti a určitě dej vědět až bude něco nového.
mišo
jak ti rozumím, nás tohle rozhodování teprve čeká ![]()
15% riziko je to kvůli 21tt???