Dvojčátka

• Fotoalbum (29)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3639
16.11.06 13:51

zdravim tehulky i maminky dvojcatek,

i ja jsem tou stastnou a stala jsem se 4.9. maminkou parecku Sofie a Jima a patrim k diskusi rijen 2006 a timto zdravim i letadlo

me tehotenstvi bylo bezproblemove, akorat ze se broucci rozhodli vyklubat driv, takze 33+3 se nam narodila holcicka a chlapecek s vahami 1480g a 1460g, ale nastesti zdravi, takze jsme prezivali dva dlouhe mesice v Krci(ale puvodne jsme byli zaregistrovani od 16tt u Apolinare, ale bohuzel bylo plno), ale uz jsme doma a je nam fajn

budu sem nakukovat a snad, jak mi to miminka dovoli i neco pripisu

vsechny se opatrujte a hlavne tehulky pokud to jde tak hooooodne spete, protoze pak uz se fakt moc nevyspite, teda alespon u nas ne, ale snad uz bude lepe v pondeli nam je 12 tydnu

zatim ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
16.11.06 15:47

Sabri7 :P gratuluji ke zdravým miminkům. Tobě i jim přejeme hlavně to ZDRAVÍCKO!!!!!

ZUZAJDO DRŽ SE!!!DRŽÍME PĚSTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Všem přeji krásný prodloužený víkend a hlavně hodně sil a ZDRAVÍČKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
16.11.06 15:48

Ahojky!

Vítám u nás Sabri! Tak to moc gratuluji k holčičce a chlapečkovi! Teda, ty mě děsíš, takhle brzy to na vás přišlo? :( Ale je super, že jste všichni v pořádku a že prckové jstou stateční bojovníčci. My měli na UTZ ve 30.tt už 1800 a 1600 g. Máme asi obříky. :oops: Přeji pevné nervy a ať moc mimča nezlobí mamku! :wink:

Zuzajdo, moc mě mrzí vaše miminko :cry: :cry: . Moc držím palečky, aby druhé bylo v naprostém pořádku. :wink:

Zuzi, tebe budou chtít hospitalizovat? 8O Tak vidíte, u nás je to normální a dost lidí se mi divilo. Já do nemocnice taky nechci, ale copak jim to můžu nějak vymluvit? Asi chtějí mít vše ke konci pod kontrolou. U nás tedy říkají cca měsíc před porodem (u mě před plán. císařákem). :? Ale já budu stejně doktora přemlouvat. Do nemocnice to mám fakt kousek. Autem 5 minut a busem asi 8 minut. :wink:

Jinak já jsem poslední dny dost unavená. Dnes jsem si naordinovala den klidu. Nedělám nic. :oops: Jen večer asi stoupnu k žehlícímu prknu. Samozřejmě jak jinak než mimi oblečky. :wink: Peru jak vzteklá. Dá se říct, že už máme vše. Včera jsem koupila i chůvičky. :wink: Už mi chybí jen síťkované kalhotky do porodnice, vložky do podpry a to je asi vše. Už jen dovyprat všechno, co se týká mimi a textilu a udělat nějaký řád v děts. pokoji a bude. :? :wink: Uvidíme… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
16.11.06 23:04

Zdravím všechny těhulky i šťastné maminky dvojčátek!!

Míšo , chtěla jsi nějaké aktuální foto našich broučků, tak se můžeš podívat do mojí fotogalerky (stačí kliknout pod mým příspěvkemdole na www),pár jsem jich tam dnes přidala. Samozřejmě se můžou podívat v případě zájmu i ostatní, vstup je volný. :wink: :oops: Jak se jinak cítíš, všechno v pořádku?? Opatruj se!!

Po přečtení příspěvku Sabri jsem si uvědomila, že kromě Míši o mně nic nevíte. Takže podobně jako ona jsem po IVF čekala nejdříve trojčátka a ve 12 týdnu absolvovala redukci na dvě. Asi od 18. týdnu mi hodně tvrdlo břicho, v 26. mi začaly stahy po 3-5 min. Dostala jsem proto kapačku na oddálení porodu a zůstala v nemocnici až do porodu, který byl nakonec v 33+4. Výsledkem jsou naše zlatíčka - Nikolka, 1640 g a Lukášek, 1970g, oba zdravý a úplně v pořádku. Doufám, že jsem nikoho nevyděsila!!! Myslím, že u dvoutěhu se musí tak trochu počítat s předčasným porodem. Já jsem celou dobu byla přesvědčená, že to vydržím a donosím je aspoň do 2 kg (to je v naší porodnici hranice, kdy již nechávají miminka u mámy, jinak je vozí na druhý konec Plzně na JIP) a ten brzký porod mě nakonec dost zaskočil. Byla jsem z toho psychicky hodně špatná a to byla nejspíš jedna z největších příčin, proč se mi vůbec nerozběhla laktace. Trochu za to mohl i přístup v porodnici, ale to je jiná kapitola. Do dneška je pro mě těžký se s tím úplně vyrovnat a vyčítám si to. Chtěla jsem tím říct, pokud se vám to některé stane, snažte se být co nejvíc v pohodě, i když to bude těžký!!! Ale hlavně vám samozřejmě přeju, abyste všechny svoje mimísky donosily a něco takového nemusely řešit!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
17.11.06 04:58

Ahoj holky,
velká gratulace Sabri ! Musím přiznat, že na jednu stranu mě vždycky každá informace o předčasném porodu děsí, ale čím více se to blíží, tím to má taky opačný efekt, protože si člověk uvědomí, že to není tragédie a i takhle brzy narození prckové jsou v pořádku :wink: :D .

Lio , s tou hospitalizací je to tak, že je nějaké kritické období, kdy hrozí, že by se mohl rozjet předčasný porod. Takže dr. mluvil o tom, že na další kontrole (to budu 28tt) rozhodne, jestli si půjdu na 2-3 týdny lehnou na oddělení. Ale pak by mě ještě normálně pustili domů. Ale já pořád doufám, že to bude v pohodě.
Ostatně od včerejška jsem na neschopence. Už jsem se nechala „zlomit“ (největší radost z toho má manžel :wink: ), ale asi už je to fakt nejvyšší čas, protože už jenom vyjít schody ke kanceláři se stává problém :oops: Tak teď už jen dodělám pár restíků a trošku pomůžu nové kolegyni, ale jinak budu odpočívat a připravovat věci pro mrňousky. No a taky nás čekají Vánoce, že? :wink: :D

Helli , koukla jsem na tvé fotky! No prckové jsou úžasní! :D A tobě to moc sluší (slušelo :wink: ). A na pupíku je fakt vidět, že byli dva :D .
Tak ať se vám dále dobře daří! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
17.11.06 16:54

Helli

dovolila jsem si nakouknout na tve www a deti jsou teda taky uzasni
jak je to se spanim uz se to lepsi?

holky je pravda, ze tehu muze skoncit jakkoliv a musim priznat, ze me taky rozhodilo, ze jsem skoncila v naprosto nezname porodnici, ale v zari byl v Praze babyboom a nic se neda delat…hlavne jsem se s broucky domluvila, ze se narodi v tt 37 a pak tohle

a nazory ostatnich, taky hodne strasily, ale me nic nebylo tak jsem treba nevidela duvod byt na neschopence od 10 tydne, takze jsem taky normalne pracovala a i parkrat pracovne letela do Barcelony…jeste v cervnu.

nase dvojcatka jsou pocaty prirozene a byl to nejdriv opravdu sok, protoze ani ja ani manzel nemame dvojcata v rodine, ale je to krasne a strhujici videt ty dva uzliky, jsou naprosto uzasni.......zvlast ted kdyz spinkaji :lol:

kdyz jsem byla treba na prednasce o dvojcatek v Motole, tak tam na me vsichni koukali jak na exota ze pracujik, a to jsem byla teprve ve 12 tydnu, ale to je asi hodne individualni, samozrejme je na miste odpocivat, ale ono vas telo upozorni, ze je cas hodit nohy na stul

preji vam pohodovy vecer

Sabri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
17.11.06 17:41

Zdravím! Zvlášť Sabri. :)
Jojo, holky, kašlete na všechno a spinkejte co to dá. Naše dvě zlatíčka přes den oka nezamhouří a je to hodně náročné. Ale stojí to samozřejmě za to.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
17.11.06 20:39

ahoj holky, vsechny zdravim a vitam Sabri a blahopreji ke zdravym mimcum…
Helli , teda to jsou zlaticka… a jak uz jsou velci… :)))) fakt nadhera… a vis ze Lena ma uz Sofinku? sice asi o mesic driv, ale zdravou…
jinak se citim dobre… pristi kontrolu jdu na test cukrovky, tak uvidime…
mimca kopou o 106 :)
Lio, Zuziko , Kuzelko , opatrujte se!!!!!
my byli tento tyden na kurzu kojeni a bylo to docela zajimave…
Zuzajdo , dej pak vedet jak jsi dopadla, az prijdes z nemocnice, moc na tebe myslim… a s Helli vime, o cem mluvime, ze?
tak holky, ja rika moje dr. nechte se opecovavat!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
19.11.06 00:15

Zdravím všechny!

Helli, nádherné fotečky!!!! Mimískové jsou slaďouncí!!! :wink: Páreček, to je úžasný. Taky jsem si moc přála. Nakonec to budou 2 princezny, ale nevadí. U nás to až tak přirozenou cestou nebylo. Dvojčátka čekám po inseminaci a stimulaci inj. Fostimonu. :wink: Ale paradoxně i v rodině dvojčátka dvakrát máme. :wink: Jinak ti to moc v těhu slušelo. Jenom to bříško! :wink:

Dvojčátkové maminy, můžu se vás jen zeptat, jak jste na tom s kojením? Kojíte dvojčátka souběžně nebo nekojíte vůbec? Nebo jaké máte techniky? Mám z toho malinko obavu. :?

Zuzi, tak držím palce, abys nemusela být hospitalizována! :wink:

Já teda nepracuju už od začátku. Protože na samém začátku jsem byla měsíc v nemocnici kvůli to mu hyperstimuláku 4. stupně, zalitá totálně vodou (punkce plic, kapačky). Prostě děs běs. Pak už jsem nechtěla riskovat, aby se miminka pustila. :wink: No a už to snad s mimískama nějak doklepeme. Jsem ráda za každý týden, kdy zůstávají u mě. :wink:

Užijte si víkendík! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
20.11.06 11:19

ahoj holky, tak jaky byl vikendik?
u nas docela fajn… v sobotu jsme byli na nakupy, sla jsem na wc a pani me poustela, ze pry vi, jake to je :) a ja byla asi pred 5 minutama :)
akorat vcera mi nebylo nic moc… omlouvam se ze budu tak intimni, ale na navsteve u nasich jsem dostala zacpu a prosedela 2 hodky na wc… fakt super zazitek… trapi vas to taky nekterou?
Lio, ty uz jen 55 dni? to je fakt fofr…
nam pani na kurzu rikala ze je lepsi kojit obe soucasne, aby meli stejny rezim, no, ale chci videt, jak nam to pujde… rikala ze na souhru potrebujem tak 2 mesice :)
tak se vsechny opatrujte a pekny tyden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
20.11.06 14:31

Ahoj holko,
přidávám se také k pozdravu po delším víkendu.

Musím se přiznat, že jsem skoro všechny tři dny prospala a projedla, a tak jsem se už taky těšila do práce. Protože když jsem spala přes den, v noci to za moc nestálo. HLAVNĚ TA ZÁDA!!!!!!!!!!!!
A to jsem ani nic nedělala.
Když totiž pobíhám po bytě a uklízím, na:,–(ím si pás a jsem v klidu, ale tentokrát jsem žádný razantní úklid nedělala, ale i přesto sem tam něco a pás si nevzala. V sobotu už jsem nevěděla zda ležet, sedět, či stát - a tak (jak to praví pan Holzman ve své povídce) jsem byla zralá na to, jít se pověsit :-) bohužel si teď nevzpomenu jak se ta povídka jmenovala a zda ji někdo znáte?

Mimísci se pěkně vrtí a kopou o sto šest. Já rostu jak nafukovací balón. Jen nevím, kam až půjde nafouknout…

Míšo taky mívám stejné problémy. A musím říct, že občas musím i vynechat vitamíny, jelikož obsahují také železo, které těmto problémům pomahá…

Lio, koukala jsem na tuto diskusi http://www.dvojcata.cz/diskuze.php
co se týče kojení.

Sama nad tím občas také přemýšlím, ale myslím, že asi jako vše, budu to řešit až v daný okamžik.

Tak pro dnešek končím, mějte se moc moc fajn, hodně klidu, spánku a pohody, zdraví Kuželka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
20.11.06 14:33

To je tedy překlep, samozřejmě jsem myslela AHOJ HOLKY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
20.11.06 14:55

Kuzelko, aha, tak to mam asi z toho zeleza…
ty jeste chodis do prace???? holky, ze se vam chce :)
jo, me deti taky kopou o 106 a bricho mam silene, pokud bude jeste o dost vetsi, tak me asi manzel bude vozit na voziku… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
20.11.06 14:57

Kuzelko, aha, tak to mam asi z toho zeleza…
ty jeste chodis do prace???? holky, ze se vam chce :)
jo, me deti taky kopou o 106 a bricho mam silene, pokud bude jeste o dost vetsi, tak me asi manzel bude vozit na voziku… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
20.11.06 16:35

Lioness - kojení - uvidíš jak to půjde u vás, je to individuální a rozhodně se neboj a taky což hodně pomáhá prostě myslet na to, že je třeba být v klidu..;-), myslím si, že techniku ti ukážou (pokud natrefíš na příjemné sestry - v porodnici - nebo zajdi na nějaký kurz o kojení a na netu už je toho taky spousta)..já např. nemohla kojit zaráz neb holky od narození prostě po sobě šilhaly, koukaly na sebe a byly tak zvědavé, že z kojení zaráz nic nebylo…ony se normálně na sebe řehtaly a nepily..opice…kojila jsem je každou zvlášť vždy hned po sobě (jednu jsem kojila druhou měla vedle sebe na posteli a dělala na ni opičky, štěrchala a podávala dudlík…a byly tak úžasně sladěné (denní režim měly stejný, ale to není samosebou jen stejnou dobou kojení!)…samozřejmě se někdy stávalo, že prostě jedna brečela než se nají ségra, ale jinak to nešlo…;-), kojila jsem tak do 13-14 měsíců, i když jsme měli kolem 3měsíce trochu problém, vydržela jsem (asi nějaký druh tvrdohlavosti ;-)..opravdu hlavně v klidu..když to nějak nepůjde, může to jít jinak a vy si určitě najdete rytmus a systém a taktiku jaká se bude nejvíc hodit..a když to nepůjde vůbec..taky se z toho nestřílí..

holky ostatní, už se to krátí co? a s dětmi doma to je ještě rychlejší..než se ohlídnem budou další vánoce…jojo…kam ten čas tak spěchá? ;-))))))

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová