Dvojčátka

• Fotoalbum (29)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
938
1.12.06 15:29

ahoj Zuziko, to je jasne ze je uplne jedno co to bude :)
to jste sikovni… my jsme ted ve fazi, ze si jdu napsat, co vsechno koupit…
me se asi nezda nic… nebo si to aspon nepamatuju…
to je fajn ze je vsechno v poradku a nejdes do nemocnice, hlavne se setri!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
1.12.06 21:29

Ahojky!!!!

Zuzi, tak to je super, že do nemocnice nemusíš, to je milé, viď? :lol: Já budu rodit na 99% císařem. Holky napříč, zkroucené jako hadi, už ani nemám moc intenzivní pohyby, protože nemají už místečko (a ani se přetočit), mám malou pánev a v naši porodnici u dvojčat převážně praktikují císařák. V pondělí se dozvím podrobnosti a jestli už pomastím do nemocnice. :? Chtějí to před tím porodem vše monitorovat. Prý běžný postup (ne, ale mně se ten postup teda moc nelíbí, na rovinu, doma je doma..). Ještě bych nejradši pobyla tak aspoň 14 dní doma, ale pro jistotu už všechno nakoupené máme, vyprané a vyžehlené, naštosované ve skříňkách. Pak jen povlečtu postýlky, přikryju je, aby se na ně neprášilo a nachystám tady tašku pro manžu, kde budou věci pro mě do porodnice a pro miminka a to mi pak do nemocnice donese až se postěhuju z gynekologického oddělení na porodnické. 8O

Jinak jsem dokoupila drobnosti. Nosní odsávačky hlenu pro mimi (každému svou - jsou to ty hadičkové - pro miminka lepší, á 18 Kč), digitální teploměr, žinky na tělíčko (tmavší), žinky na obličej (bílé), manikúru pro mimi, hřebínky, teploměr do vody. Z kosmetiky jen minimum, protože děts. doktorka mi říkala, že do šestinedělí raději skoro vůbec nic a pak do půl roku kosmetiky minimum - takže mám jen dětská mýdla (to doporučila), na zadeček (ale i na bradavky při kojení) - z lékárny Bepanthen mast a na tělíčko jen antialergenní mlíčko od Alermedu - Panthenol (s modrým medvíkem) - taky z lékárny. Jedny vlhčené ubrousky sensitiv. A to je z kosmetiky vše. Pro sebe mám odsávačku mateř. mléka (dostala jsem jí od sestřenky), ale přijde mi nějaká porouchaná, jakoby jí chyběla nějaká součástka, tak uvidíme… Pak mám nakoupené vložky (silnější), až přijdu domů z porodnice, nebude asi čas pro ně lítat. Místo kojící podprdy mám 2 sportovní, kojící dokoupím případně potom, podle velikosti prsou - doporučila mi tak porodní asistentka v poradně. :wink: Pak mám 6× jednorázové poporodní kalhotky. :wink: Na rektální rourku pro mimi zatím prdím. Uvidíme, co pak budou potřebovat. :wink:
Lahvičky na mléko taky dokoupíme potom. Pokud by byl problém s laktací, tak vyšlu manžu. Už jsem domluvená s paní v Baby shopu, že by mu poradila. Byly by to nejspíš malé lahvičky 125 ml, plastové se silikon. dudlíkem na mléko. :wink: Dudlíky jsem zatím nekoupila. Uvidíme pak…

Je toho teda opravdu dost. :wink: Takovej seznam… Třeba někomu pomůže. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
1.12.06 21:38

No a dnes nám konečně přišel kočárek!!!! :lol: Je to ten Phil and Teds.

Je teda fakt krásnej, byla jsem nadšená, ale taky trochu smutná, protože to popletli a dovezli místo šedého tmavě modrej. No a jelikož máme do něj zelené vložné tašky (ty jsou teda úžasné), v tom krámě se všichni rozplývali, tak mi prostě k té modré moc nejdou. Řekla jsem, ať to nechají. Nechtěla jsem prudit, ale manža pak na mě viděl, že mě to moc mrzí, tak volal do toho obchodu, jestli by to nemohli vyměnit. Jelikož byl dnes pátek, tak pán to bude zjišťovat až v pondělí. Tak mi držte palce. Já vím, že vypadám jako puntičkář, ale prostě si zase myslím, že když dávám skoro 20.000 za kočár (i s těma taškama), tak že bych mohla mít barvu, kterou jsem si přála. Jasně jsem si objednala šedej. Ten pán v obchodě za to ani nemohl. Nějaký ten dodavatel mu dovezl blbej. No, taky chudák z toho byl paf, bylo mi ho i líto, ale já prostě chci moc ten šedej. K němu totiž perfektně padnou ty zelené tašky. Ten modrej kočárek je takovej prostě klučičí. :wink: Myslím, že my ženské jsme prostě takové. Pro mě barva fakt dělá hodně. :wink: Určitě mi dáte za pravdu. :wink:

Jinak dnes prý na krámě viděla ten kočár nějaká paní, co už má starší dvojčátka a naprosto se rozplývala, co už se dnes vyrábí, že ona měla nějakej zběsilej tank. Prý se do něj úplně zamilovala. A hlavně, jak se lehce ovládá. :lol:

Užijte si krásný víkendík a písněte, jak se mají vaši mimískové. :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
1.12.06 21:39

Míšo, teď mě tak napadlo, vy nevíte zatím, co budete mít za mimísky? To už se musí dát poznat, ne? Nebo chcete překvápko? 8O :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
1.12.06 22:52

Ahoj všem :)

Lio, vůbec se Ti nedivím!!!!!
Určitě by mě to taky moc moc mrzelo a chtěla bych barvu, kterou jsem vybrala. My když jsme kočár objednávali, tak u toho asistovala taková mladičká prodavačka - zjevně nezkušená. Ale naštěstí přišla kolegyně, která byla služebně starší, i když taky mladá holka, a všechno nám sepsala. Manžel asi 2× kontroloval, aby tam bylo správné číslo typu kočárku i barvy,ale co pošle výrobce v tom obchodě neovlivní…

Jinak co se týče věcí, jak už tu bylo psáno, potřebuju také ještě dokoupit věci v lékárně… a že jich není málo…

Mimískům bych chtěla vybrat něco pěkného na cestu z porodnice.

DNeska na mě všechno nějak padlo, protože jsem úplně kulatá, špatně pohyblivá a i se mi špatně spí. A do února daleko…
No ale v úterý jdeme na UZ, tak se těším, že mimísky uvidíme a doufám, že jsou obě mimi v pořádku.
Musím přiznat, že mě často trápí tvrdnutí břicha, ale doktor se furt tváří, že je vše OK. Uvidím, co mi poví na UZ, zda se vše vyvíjí jak má, i to mě uklidní. Prckové mě pěkně kopou, ale cítím je jen na horním bříšku a spíše vpravo. Minule mi to doktor na UZ obhajoval tím, že má Anetka vlevo prdelku, takže kope doprava. Tak snad jo. Jsem starý plašan a mám strach, aby byly obě děti v pořádku.
Co se týče snů - ani žádné nemám, protože spím tak mizerně, že ani přijít nemohou. Vůbec nevím, jak se v posteli uvelebit…

Zítra se chci vrhnout na praní plen a zavinovaček, abych vše vyžehlila.

Také jsem si koupila moc krásné látky na flanelové povlečení do postýlek. Pro Anetku růžovou s medvídkama a Matýskovi bílý podklad a na něm nosorožci.
Pořád jen jsem opatrná v tom, jestli je tam Anetka a Matýsek. Myslím, že se opravdu mohou mýlit… Hlavně ať jsou obě mimi zdravá!!!!!!!!!!!!!!!!

Během příštího týdne čekám, že by nám mohli volat ohledně kočárku, tak jsem také už netrpělivá.

No a ještě musím vybrat něco pěkného Kubíkovi k Mikuláši.
Příští sobotu jdeme spolu na koncert skupiny Kryštof, tak si to snad užijeme. Mám z toho ale trochu obavy. . .

Užijte si všichni krásný prosincový víkend.

Kuželka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
2.12.06 13:08

Kuželko, tak to jsi dobrá, že ještě zvládneš koncert! Ale zase proč ne, jen užívej, dokud to jde. :lol:

Jelikož mi do galerie nějak nejde natáhnout fotka, tak vám sem dám přímo fotku, abyste viděly, jaké mám už břicho. Každý říká, že jen to břicho, ale opravdu už je těžké. Zbytek těla má co dělat, aby ho utáhnul. Horši je to v posteli, protože si ho občas už pěkně přilehnu a bolí to. Já mám totiž břicho hrozně moc dopředu a špičatý. Nosím ho před sebou jako batůžek. :lol: No, koneckonců, to nás nemine všechny. :lol: Ta fotka už je skoro 3 týdny stará, takže už je možná (určitě) větší. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
2.12.06 13:10

A ještě jedna v oblečení (to triko už nějak praská ve švech :oops: :oops: ):

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
2.12.06 13:11

A koukejte sem taky přihodit pupíky!!!!! Mám pocit, že jsem tu jediná aktivistka. :lol: :lol: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
2.12.06 13:15

Kuželko, to tvrdnutí je asi normální, říkal mi to Dr., že u dvojčátek je to možná i víc, protože to břicho musí toho hodně pojmout - mimča, plodovky a ty ostatní věci a holt ta děloha na to reaguje. :wink:

No a kopání (i když, u nás se už moc nekope - spíš jen boulí, asi není místečko), tak cítím taky spíše nahoře vpravo! :lol: Dr. mi říkal na posledním UTZ, že jsou tam prostě tak naskládané, že to cítím jen spíš vpravo. :wink: Takže asi můžeme být v klidu. :wink:

Holčiny, užijte si víkend a hlaďte pupíky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
2.12.06 13:15

Jo a otékají vám některé nohy? Mně už jo a pekelně. Nepomáhá na to něco? Vejdu se jen do jedněch bot a stejně z nich mám puchýře a otlačeniny. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
2.12.06 14:39

Ahoj všem :-)

Tak mám občas pocit, že když jsem doma, je to horší, než když jdu do práce. Jsem celá rozlámaná…
Teď jsem dala vyprat plenky a zavinovačky, tak mám zítra co žehlit. Ale mám už dneska protože tu mám plno prádla nejen od svých chlapů…

Nohy mám oteklé vždy až tak k večeru, ale myslím, že nás to nemine žádnou. Když jsem byla prvně těhotná vím, že ten konec byl děs běs.
No teď ten děs běs začíná trochu dřív…

Lio, ráda bych se fotku dala, ale nějak jsem nepřišla jak na to?
Já jsem včera totiž proseděla celý den u počítače a vytvářela si alba z dovolených, a tak dneska nějak nemám trpělivost. . .

V úterý je Mikuláš, a tak jdu trochu nachystat vánoční výzdobu. Moc to ale přehánět nebudu, nějak nemám sil…

Krásný víkend všem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
2.12.06 19:45

ahojte,

Lioness - to je přímo ukázkový pupík…a s barvou kočáru..určitě ji vyměň, ono opravdu za tolik peněz a ještě by ses na něj koukala každý den a pořád si říkala.. měla jsem to vyměnit ..takže držím palce ať to proběhne v pohodě a brzo máš doma kočár jak má být

a oteklé nohy…já to měla parádní, holky jsou v červenci a vešla jsem se jen do širokých zdravotních sandálů (fakt jsem vypadala, že jsem se zapoměla doma přezout ;-) ale moda šla stranou, teď se modlím, aby to nepřišlo taky..fakt netuším co bych si obouvala ) a otoky jsem zmírňovala tím, že jsme podložili u noh postele a spali jsme na vyvýšeném ;-) hlavou dolů (ono to není o moc takže se to ani moc nepoznalo) otoky neměl ani manžel ;-), a taky je to dobré, že se zmírní tlak na čípek..takže doporučuju..i v porodnici takhle známá strávila skoro 2 měsíce..aby se předčasně nezačala otvírat..jednoduchá babská rada ;-)

no a teď už musím zase letět..holky řádí, musím je nahnat do postele..takže další reakce až se zase dostanu

mějte se krásně

Zdenik a spol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17897
2.12.06 20:27

na začátku

ahoj, holky, vy máte sice všechny už většinu cesty k tomu významnému dnu za sebou, ale snad nevadí - já se právě vrátila z nemocnice. Včera jsem si udělala test a byly tam //, jak jsem čekala. Dneska ale podezřele bříško bolelo, tak jsem radši vyrazila - a fazolky tam byly dvě, úplně malinký, prý se ani nedá říct, kolik jim je (podle posl. MS by to mělo být 5 t). Třetí jsme chtěli, ale vzhledem k tomu, že už máme dva prcky doma (6 a 3), je to dost šok. Musíme to rozdýchat… Víte někom, kdo byl vc podobné situaci? Budu moc ráda, když mě povzbudíte - manžel je sice nadšenej (sám je ze 4 dětí), ale já jednak vím, že moje obě těhotenství byly rizikový a tohle bude dvakrát tolik a moji rodiče mi rovnou řekli, že dobře nám tak :cry: Navíc jsem v cizině a tak nějak zatím bez opravdových kamarádek tady. je to první den, zítra to snad uvidím pozitivnějc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
2.12.06 20:35

Eliško GRATULUJEME!!!

Věřím, že je to šok.!!! A zvlášť po dvou rizikových těhu, ale neboj, všechno bude OK!!!!
Pro dnešek - jelikož píšeš, že to je úplně čerstvá zpráva - ráno moudřejší večera. NEBOJ, všechno zvládnete - i když to tak úplně procházka růžovým :,-(em nebude… ? ? ?

Když jsme se s mänželem dozvěděli, že máme dvojčátka - on byl také úplně v klidu!!! Pak jsme si spolu sedli a povídali - nikdy jsme ani nemluvili o tom, že budeme mít tři děti. A o variantě, že budeme mít dvojčátka též ne!!!

No, dneska jsem jak sud, jen čekám, kdy mě ti cvalíci roztrhnou!!!!!!!!!!!
Držíme palečky na klidné těhu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
2.12.06 20:42

Holky,

k obouvání - jen jsem si tak v týdnu říkala, že je moc prima, že ještě pořádně nemrzne. Mám sice dobrá „bagančata“ do mrazu a sněhu, ale nevím, jak se do nich budu obouvat… Přes můj mega pupek je vše obtížné.

Dneska jsem trochu!! poklidila v bytě, ale mám pocit, jako bych dělala generální úklid. Jsem fakt úplně utahaná!!! :roll:

tak klidný večer :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová