Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jani , to je super, že ses ozvala a že se vám daří tak dobře. Pro nás to je velké povzbuzení. Kluci vypadají úžasně! Já chci taky takové
![]()
Ten kočárek co jsi tady dala se mi taky líbí. Přijde mi dost podobný Herqulesu, ale cenově vychází mnohem líp. Uvidíme co bude na trhu za půl roku.
Ještě jsem se tě chtěla zeptat. Používáš monitory dechu? A pokud jo, dají se dát dva do jedné postýlky? Nejdříve jsme počítali, že budou kluci první měsíce v jedné postýlce, ale teď zjišťuju, že to kvůli těm monitorům asi nepude. Nevíš jak to je?
Zuzko,
díky za chválu kluků, jsou úžasní. Celý den se tu nad nimi tetelím. Mám nějaký mazlící den. Teď došly za mimibazaru hrazdičky, tak už se na ně koukají. Ale Honzíkovi se to příliš nelíbí. Půjdou do kočáru, frajeři. ![]()
Monitory dechu nemáme právě proto, že by kluci museli každý do své postýlky a teď je máme ve jedné. Navíc jsem si říkala, že jsou donošení, neměl by to být problém. Už v porodnici měla všechna miminka monitory dechu, ale kluci byli v jedné a tím pádem je neměli. Myslím, že nemůžeš mít 2 monitory v jedné postýlce. Kluci jsou dost v kuchyni na gauči, dost u nás v posteli a taky hodně v kočárku. Prostě si říkám, že to zvládneme bez nich. Snad.
Mně se kočárek od TFK líbí víc než Herqules, ale ani jeden jsem neviděla na živo. Potřebuji něco do terénu, jsou dny, kdy s kočárem nalítám 6 kg denně a to je potřeba.
Papa
Jana
Díky za zprávu k těm monitorům. No já si to myslela, tak snad taky donosíme a nebude mě to tak trápit
![]()
Teď koukám, že to je ještě jiný kočárek než jsem myslela… Já myslela tenhle od Babyweltu - je to něco jiného, že?
http://www.e-detskysvet.cz/…S4_232_0.gif
Ale teď jsem koukala na ten TFK a vypadá fakt dobře.
Zuzko,
ten kočárek je od TFK, zdá se mi super. Přemýšlela jsem o něm i jako o hlubokém, ale korbičky vycházely dost draho.
Ten co jsi sem dala odkaz nevypadá špatně, ale je dost vysoký. A já chci sporťák pěkně nizoučký, aby byl stabilní. Jen si nejsem jistá barvou, červená se mi moc líbí, ale prý dost vybledne. Ale mám ještě pár měsíců čas.
Papa
Jana
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla… 4 deti jsou holt 4 deti
Ale jak vas tak ctu, je stale aktualni tema kocarku. Ty, ktere tady uvadite, jsme taky zvazovali, ale kvuli prilis „zapadlemu“ sezeni jsme do nich nesli. Je to o vyzkouseni - u vetsiny joggingovych kocarku proste neni normalni poloha sezeni, ale sedacka je pomerne dost naklonena dozadu, takze tam ditko zapadne… Uz vite, ze jsem vystridala Ohio Twin, Jane powertwin a zakotvili jsme u Tiketechu. Ten se mi fakt zda nejlepsi - je joggingovy, ale sedatka se daji polohovat pomoci pasku a nejsou tak zapadnuta, kola jsou velikanska nafukovaci, tak se krasne jede a ten kocarek sam o sobe pusobi jako obr a pritom projede 80 dverma - cemuz ovsem nikdo na prvni pohled neveri… a hlavne ma velkou nosnost. Vetsina nasich kocarku ma nosnost 15 kg na jednu sedacku, ale Tiketech 25 kg na sedacku… No a moje dcera ma bez obleceni ve dvou letech tech 15 kg, ale zase nejak tlusta neni… proste jen baculata holcicka. Pokud mate tu moznost, doporucuju kocarek vyzkouset se zatezi, protoze kazdemu vyhovuje neco jineho. Treba ten nas kocarek ma pomerne vysoko rukojet - ja merim 179 cm a jsem nadmiru spokojena, ze se nemusim hrbit… ale moje 8 leta dcera nadsena neni, protoze nevidi pres boudu dopredu ![]()
Jufko, píšeš, že máš 4 děti, mě čeká totéž
(mám doma dcerku - 6 a synka - 3), jak to zvládáš? Jsem tu nováček, tak tvou story neznám ![]()
Ahojky všem!
Jani Letadlo, ten TFK se nám taky moc líbil. Vyhmátli jsme ho na nějakých německých stránkách a i se mi líbily ty korbičky k němu, ale už vycházel opravdu na pálku.
Ale jako sporťák je moc pěknej, dost mi připomína toho našeho Phila and Teda. ![]()
Jinak k bříšku… Tak mně se právě naopak stávalo, že lidi vejrali, že mám na dvojčata malé břicho (jsem drobnější postavy). Když si vezmu černé triko, zepředu to nejde poznat. No, ale teď už bych řekla, že je mega. Ale dost dlouho se každý divil, kde mám ty děti schované, dokonce i můj Dr., když mi je vážil ve 30.tt (to měla dvojčata 1800 a 1600 g). Tak jsem zvědavá, kolik budou mít ve finále. ![]()
Praskání a strije - doteď jsem měla klid, ale pomalu asi začínám praskat - kolem jizvy po peercingu. Jsou to takové stříbřito modré prasklinky. Mažu jako vzteklá, ale geny jsou asi geny. Mažu olejem Babylove Mama z DM. Přirovnala bych ho k oleji od Weledy.
Vždy jsem měla ploché břicho, tak se bojím, že se asi popraskání neubráním
.
Jinak mám zatím nahoře 15 - 16 kg. Jak kdy. Začínala jsem na 51 kg. ![]()
Poslední dny mám nějaké poslíčky - bolest jako na MS. Tak doufám, že ještě chvíli vydržím.
Už se moc těším na kočárek a hlavně na miminka. Už to mám za pár. ![]()
Zdravím všechny dvojmaminky, co nakoukly a udělaly si čas.
A taky ostatní dvojtěhulky. ![]()
Eliška a Terezka se nám taky moc líbilo. No, nakonec to dopadlo úplně jinak.
Ale ještě není všem dnům konec. ![]()
Zuzi, já už se s císařákem smířila. Jizva mi nevadí. Holt, když to jinak nejde… ![]()
Tak zatím papa LIO ![]()
Jen ještě dotaz:
Děvčata těhulky, v jakém týdnu vám řekli, že budete rodit? V naší nemocnici nechávají dvojčata jen do 38.tt (v případě CŘ stoprocentně)… Na jednu stránku jsem ráda. Ve 40.tt bych už asi praskla. ![]()
ahojte,
Jufko - ahoj ahoj jak se máte? dlouho jsem tě nikde neviděla, nepotkala…
Jani - kluci jsou nádherní…a neboj určitě se dáš zase do kupy..a není divu, že to břicho tak odneslo…je to blbý co?, však na vaše váhy nemám ani já
a že byly holky dvojčecí obřice ![]()
Lioness - se mnou nikdo nikdy neřešil kdy budu rodit..jen ke konci se pak usnesli, že mají holky špatné průtoky pupečníkama (ovšem jen když jsem ležela na zádech ..což vtipně bylo jen při utz (v jiné poloze až na jednoho dr mě nikdy neměřïli, i když jsem na to upozornila - ale byla vedra, nohy jak balony takže už jsem se ani nebránila
), nicméně vyvolávačka 39+1…ale tuším, že holky by držely ještě tak dva měsíce
ovšem já bych nebyla jak balon, ale při nejmenším jako tři vzducholodě
ty jo ale, že se ti to pěkně krátí…
mám tu teď jeden malý rýmový průtokáč tak jdu se chopit kapesníku a utírat a utírat…rýma je fakt blbá nemoc ![]()
mějte se
Zdenik
ahoj holky, tady si clovek jen odskoci na obed a do obchodu s kocarama a detskyma vecickama a tady je diskuze v plnem proudu… ![]()
Oren, ja si teprve seznam psat budu a pak to muzem porovnat… my totiz chcem v lednu uz vsechno objednat… a kocar u nas zvitezil ten hartan a nechame si tam usit tasky…
a taky jsme koupili dve pruhovane bodycka, at uz mame trochu ten pocit… ![]()
Jani , kluci jsou fakt super…
nam pani v obchode rikala ze se jedne pani narodili dvojcata asi tyden pred terminem a obe meli pres tri kila! to je docela sila!
jinak ja jsem to s tou jizvou nemyslela, ze by mi vadila nejak vizualne, ale spis jestli pak treba boli nebo tak…
Lio , me taky neprijde ze mas velke bricho! ale pokud jsi mela predtim jen 51 kg… no, ja prave zacinala na 72 kg! holky, ja pribiram i kilo za 4 dny!!!! DES!
jeste jsem se chtela zeptat, koupat budete v koupelne? a budete mit vanicku na vane a prebalovak nebo jak? v obchode meli vanicku spojenou s prebalovakem a da se to slozit na sebe… ale je to jakoze vedle sebe…
a meli hezky prebalovak, jakoze komodu a nahore prebalovaci plocha a pekne velka, ze tam dam obe naraz…
a uz nevim co jsem komu chtela napsat… ![]()
Zuziko , jeste k tomu porodu, ja se moc bojim a tak jsem si rikala ze by byl pro me cisar jakoby vysvobozeni… ale ted jsem asi zvedava jak by to bylo prirozene…
a doufam ze u nas jde ten epidural, chtela bych deti hned videt!
ale pokud bude neco spatne, tak samozdrejme se „smirim“ i s tou celkovou…
ahoj holky
to je nadherne cist si o vasem tehu.....tak rada na to vzpominam, ale mit je doma je taky super, nekdy honicka(hlavne v noci), ale stoji to za to…deti se smeji a jsou uzasni
my jsme koupili Hartan a taky si nemuzu stezovat, hezky se s nim manipuluje a hlavne projedete vsemi dvermi, ma 78cm
ja jsem mela v tehu to same, vsichni rikali, kde ty deti mam? nabrala jsem 10kg a ted uz mam -14kg, vubec se nebojte kila jdou sami dolu a cisare se taky nebojte, musela jsem ho mit kvuli poloze deti Sofie koncem panevnim a Jim pricka, to ani nezkouseli, vsechno se da prezit za ty drobecky fakt!!!
holky chci vam sem dat ty moje poklady, jak sem vlozite foto???
Jani, kluci jsou nádherní!!! A jaké mají fešácké košilky!!!! ![]()
No, děvčata, vy mě docela děsíte, já opravdu počítám s tím, že porodím max. do toho 38.tt, protože naše mimča jsou asi velká a já to tak dlouho nevydržím. ![]()
Sabri, tak my taky budeme mít CŘ kvůli příčným polohám. Máme bohužel obě v příčné. ![]()
No a fotku sem dáš tak, že ji musíš mít uloženou někde na internetu. Pak na ní klikneš pravou myší, ukáže se taková tabulka, pak klikneš na vlastnosti a označíš a zkopíruješ tu url adresu (CTRL C). Pak sem napíšeš nový příspěvek do diskuze a nahoře nad tím tvým textem je takový čtvereček „Img“, tak na ten klikneš, pak uděláš CTRL V (vyložíš ten zkopír. obrázek) a zase zmáčkneš tady nad textem „Img“. No a odešleš příspěvek a rázem bude obrázek v diskuzi. ![]()
Sabri, tak to jsi opravdu přibrala malinko! To je super! Závidím! A jak vypadá tvoje bříško? Zůstane hodně vytahaná kůže? ![]()
Míšo, vidíš, tak máte bodíčka!
My máme jeden přebalovák v koupelně - manža ho vyrobil. Je stylově podobný, co mají asi za 700 Kč v Ikea. Je ale jen pro jedno dítko, na rychlé odložení, protože budeme koupat ve velké vaně jen na lehátkách. No a druhý přebalovák máme širokou komodu z KIKA nábytku v Praze a na něj manža vyrobil přebalovací desku, dost širokou na 2 dítka. Až se tam pak nebudou moci vejít, tak hned vedle přebalováku máme postýlky, tak je můžu šoupnout tam. ![]()
Lio , já taky doufám, že pokud půjdu na císaře, tak to bude kolem 38tt. Nedovedu si představit, že vydržím déle
Ale ty už to máš fakt za pár
, doufám že máš vše sbaleno ![]()
Miso, my budeme koupat ve vaničce v koupelně - máme k tomu takový ten rozkládací stojan, takže se nemusíš shýbat. A dá se to hezky složit. No a přebalovat budu na pračce - hodím na to jen přebalovací podložku a bude to.
Sabri , přibrat 10kg tak si pískám
A tiše závidím ![]()
Holky mějte se krásně. Jdu chystat pomaličku oběd ![]()