Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky maminy.
Holky, máte kojeneckou váhu? Jakou?
Jinak přeji hezkou neděli a tak vůbec.....
Ahoj Dito,
reaguji na otázku, i když Ti moc nepomůžu. Váhu nemám - jen doufám, že to zvládneme i bez ní…
Také pěknou neděli…
Včera jsem absolvovala koncert skupiny Kryštof a bylo to super. I když dvě předkapely mě pěkně vyděsily, jak byly ozvučené a dostala jsem strach o ušní bubínky prcků, ale pak se vše uklidnilo, i děti se přestaly rozčilovat ![]()
Dneska se chlapi vydali do kina na Loveckou sezonu a já se odpoledne chystám na Kupce benátského. No a zítra mě čeká pravidelná návštěva u doktora, tak jsem zvědavá, co mi poví a kdy mě bude chtít nechat doma na mateřské…
Tak zatím…
Ahoj Dito , tak váhu nemám a stejně jako Kuzelka doufám, že nebude potřeba.
Přeji hezkou neděli
Dito,
přiznám se, že jsem přemýšlela o všelijakých vymoženostech, ale o váze jsem ani nepřemýšlela. Koupíš ji, až ji budeš potřebovat. Já ji nepotřebuji, kluci rostou a je to na nich vidět. Na kontrolu jdeme příští pondělí, tak potom dám vědět.
Například jsem si koupila odsávačku MM a raději odstříkávám ručně a odstříkám toho i víc. Takže vlastně zbytečná investice.
Papa
Jana
Tak já váhu taky nemám..... Asi ani pořizovat nebudeme… Ale nedávno jsem jí viděla v Rosmannu. Nějakou německou značku a vypadala docela dobře a nebyla ani asi drahá. Ale vážení necháme na děts. doktorku ![]()
Hezkou neděli! ![]()
Ahoj všichni!
Koukám, že to tu pořádně žije!!! ![]()
Jani , kluci jsou fakt úžasný!!! A jsou to už pěkní cvalíci!
Náš Lukášek už je taky pořádný chlap, má cca 7,5 kg (v 5měs), ale Nikolka je se svými 6 kg drobounká holčička - prostě ví, že štíhlý holky jsou pořád v kurzu.
Ten kočárek (TFK) se mi taky moc líbí a mimochodem jsem ho zrovna dneska viděla v reálu! Má ho tady u nás jedna mamina, zatím s korbičkama. Moc si ho pochvalovala.
Lioness , v naší porodnici (v Plzni) by mi těhu ukončily nebýt předčasnýho porodu taky v 38. týdnu. Dýl tady dvojčatovky nenechávají prý kvůli velkýmu riziku, překvapilo mě, že to někde dělají jinak. A těch poslíčků se neboj. Já je měla (přesně jak popisuješ - bolest jako při MS) snad od 27. týdne. Pro jistotu jsem to radši ani doktorům neříkala, z každýho píchnutí hned dělali příznak porodu. Máš to za pár, tak se drž, holka!!! ![]()
Míšo , jizva po císaři je v pohodě. Samozřejmě že hned po porodu bolí - jako asi po každé jiné operaci, ale dá se to určitě zvládnout a ty zlatíčka, co zatím nosíš v bříšku, za to stojí! Musím to zaklepat, ale já s ní nikdy neměla žádný problém, občas ještě trochu svědí, ale většinou už ani nevím, že ji mám.
Břicho - musím přiznat, že vytahaný je dost.
Měla jsem navrch 16 kg - z původních 63- a asi 50 cm na obvodu.
Otázka je, kolik by to bylo, kdybych vydržela ještě další 4 týdny a kdybych se 2 měsíce nekrmila „chutnou“ nemocniční stravou.
Zatím jsem se nepřinutila cvičit, snad se to pak ještě zatáhne a nebudu to muset řešit jinak. ![]()
Komody - taky jsem měla představu, jak budu pěkně přebalovat oba dva najednou a nechala si proto od mýho šikovnýho tatínka udělat pořádnou širokou komodu. Nevím, jak ostatní maminy,ale já to udělala jen jednou, ještě na JIP a dostala jsem od sester takový sprdunk, že už mě to víckrát nenapadlo.
Přebalovat najednou totiž taky znamená jednoho tam byť na malou chviličku nechat ležet, když druhého přenášíte jinam. Sice jsou to na začátku téměř nehybní tvorečkové, ale stejně nikdy nevíte, co se může stát. Takže za sebe říkám ne. Ale široká komoda je určitě super!! Momentálně bych ty moje čertíky na úzké snad ani nebyla schopná přebalit. Od té doby, co se naučili přetáčet na bříško, to dělají totiž při každý příležitosti a na přebalováku to jde přece tak báječně!! ![]()
TO jsem se ale rozepsala, omlouvám se!!
Mějte se hezky a žádné starosti!
Helena
""http://lilypie.com/pic/061211/spWT.jpg":http://lilypie.com/…211/spWT.jpghttp://b1.lilypie.com/JehQp1/.png
Helli,
tak s tím přebalováním naprosto souhlasím. Přebaluji vždy pouze jednoho. Já spíš tvrdila, že kvůli bezpečnosti budeme přebalovat více na zemi, zatím ne, ale myslím, že k tomu dojdeme.
Dobrou.
Jana
ahojte,
Heli taky jsem si všimla toho přebalování..zapoměla reagovat
… holky opravdu nebudete potřebovat maxi přebalovák na dvě mimina. dáte je vedle sebe jednou a to je vše, strach nedovolí
. není to bezpečné, a jak se začnou děti mrskat tak přejdete na lepší plochy..postel, zem..opravdu. vždy budete mít jedno dítko v sedačce, lehátku, postýlce…a druhé přebalovat.
a koupání se tu ještě zmiňovalo..my jsme měli vaničku a použili jsme ji asi 2×. táta se koupal s dětmi, po šestinedělí i já..holkám se to moc líbilo, a nám taky.ovšem nešlo to dlouho neb by musel být někdo pořád k ruce (a práce nedovolila) takže jsem do vany dala málo vody a koupala je sama postupně, jedna venku se mnou koukala a pozorovala, druhá se koupala no a pak jsem je postupem času dala obě zaráz..to se jim líbilo nejvíc, to nemusím ani psát ![]()
lioness - tobě se to už tak krátí, vždyť ty už budeš mít děti doma ani se nenaděješ..mě se dneska zdálo o porodech a to rodím až v únoru..;-)
no nic máme tu nějaký problém
Janka strčila Maťku do skříně…jdu výchovně zasáhnout ![]()
Zdenik
ahoj holky, tak konecne jsem se sem taky dostala…
musim se pochlubit, dneska mi dosel balik od segry z ameriky, plny veci pro deti, je to super, jsem nadsena… takze uz neco mame ![]()
Zuzi , ten stojan na vanicku se mi taky docela zamlouva… ale i ta vanicka na vanu je docela fajn, prijde mi ze kdyz se clovek zohyba az do vany, tak musi bolet zada…
jo, s tou komodou a tim prebalovakem, me se to libilo i kdybych tam prebalovala jen jedno… bylo to prostorne…
holky, ja se normalne kterysi den v noci lekla, protoze jsem se probrala na zadech, tak jsem si rikala jestli se detem neco nestalo, ale rano po snidani zase sebou mrskali o 106!
jo, a neslysely jste ze nam chcou snizit porodne???????
Sabri, takze s hartanem spokojena? my uz ho budem muset objednat, aby se stihly usit ty tasky…
Helli, zdravim! ![]()
tak a urcite jsem nereagovala na spoustu veci, ale to vite ![]()
tak se snazim zkopirovat obr tak snad se to povede
aha tak nepovedlo ![]()