Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
320
12.12.06 14:15

Jani ,
je mi jasné, že se to může rozjet spontánně kdykoli. Bylo to tak i s mou dcerou. O to jsem radši, že jsou holky pěkně hlavou dolů…
Ale pokud včera nic nenasvědčovalo nějakému otvírání - taky dobře. Jen ať cácorky ještě v bříšku hezky pobudou… Dobrý každý týden, každý den…

Sabri ,
vy jste teda rodili v 33.tt? Jakou jste měli porodní váhu? A všecko dobrý? Teď dle aktuální foto jste úplně úžasní :D .

Kuzelko ,
to Tě Tvůj Dr. tak drží zkrátka nebo je to Tvé přání, chodit do práce, co to dá? Mě chtěl nechat doma už v srpnu, ale bezdůvodně (jen preventivně - taková stará a ještě k tomu dvojčata… :lol: :lol: ). Já se zasekla a dobře jsem udělala. Hezky mi to do toho prosince uběhlo. Teď už to mám za pár, tak je přiměřeně příjemné být doma a užívat si „klidu před bouří“.
A co se týče Tebou vybraného kočáru, jsme na tom podobně. Já jsem taky v očekávání, jestli budou dříve děti nebo kočár…

Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
12.12.06 14:23

Dito,

jasně, jen ať se hezky dopečou!!! Mají ještě 2-3 týdny čas. Kluci se narodili 37+2 a jsem moc ráda. Každý další den těhotenství by byl dost náročný, ale zároveň jsem byla ráda, že jsme to zvládli tak dlouho. Neměli pak jediný problém, ani na zahřívání do inkubátoru nešli. Tedy ne bezprostředně po porodu, to byli u nás a užívali jsme si krásného rána. Nevím potom, co mě odvezli na pokoj. První den mi kluky vozili pouze na kojení.

Držte se.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
12.12.06 14:23

Dito,

jasně, jen ať se hezky dopečou!!! Mají ještě 2-3 týdny čas. Kluci se narodili 37+2 a jsem moc ráda. Každý další den těhotenství by byl dost náročný, ale zároveň jsem byla ráda, že jsme to zvládli tak dlouho. Neměli pak jediný problém, ani na zahřívání do inkubátoru nešli. Tedy ne bezprostředně po porodu, to byli u nás a užívali jsme si krásného rána. Nevím potom, co mě odvezli na pokoj. První den mi kluky vozili pouze na kojení.

Držte se.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
12.12.06 14:24

Zuziko, ty me prijdes hubenour normalne, takze to budes mit raz dva dole…
ja zatim nic neprala, jeste toho moc nemame, akorat tu krabici od segry… a prijde mi ze uz toho je hromada, tak verim ze toho mas hodne…
Sabri, my si prave taky nechcem kupovat ty origos, ale nechame usit nejake aby barevne ladili… akorat budeme mit kocar hnedo, zluto, bezovo… tak nevim jake fusaky a perinky a tak vubec…
chlapi barvy neresi, mojemu se libil kocar s volantem - ten jsem zavrhla… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
12.12.06 14:43

Holky, s kočárkem se netrapte. Myslím, že základ jsou autosedačky abyste se aspoň dostali z porodnice domů :wink: :D a ty první dny (zvlášť teď v zimě) stejně ven nepůjdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
12.12.06 14:49

Zuziko, neboj, ja se netrapim… nejak to bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
12.12.06 15:53

Zuziko, já nad kočárem docela přemýšlím, protože korbičky jsou i autosedačkou…ale předběžně mi slíbili v prodejně, že nám autosedačky na odvoz z porodnice půjčí…

No ale jak tu sleduju termíny porodů, tak si myslím, že ti uzlíčci budou na světě dřív jak kočár.

Holky já se včera i doktora na mateřskou ptala a řekl mi že až ve 34 týdnu. Je pravda, že když se mě na práci ptal, řekla jsem mu že mám práci klidnou a hlavně nikde neběhám ale sedím v kanceláři. Tak ani neřeší, že bych asi byla doma dřív. Źatím ale všechno probíhá v klidu, jinak bych se už ozvala. Sám mě do ničeho nenutí a já se taky ničeho nedožaduju…
Hlavně jsem zvědavá, jak to bude v poradně v porodnici, co mi poví a jak budu rodit. Chtěla bych, když to půjde rodit normálně a ne CŘ, ale jak to sleduju, hodně se to tak praktikuje. Tak se nechám překvapit a nebudu se zatím tím zabývat.

jak zvládáte vánoční cukroví? Já letos vánoce vůbec nestíhám!!!!!!!!
Mám 15 kg :oops: navíc a jsem jak méďa béďa :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
12.12.06 16:00

Kuzelko , my ty vánoce letos taky pěkně šidíme :oops: Dárky jsme zrušili, zůstáváme doma (obvykle jezdíme k našim nebo k manželovým rodičům) a spíš budeme jen odpočívat a koukat na pohádky :wink: :D
A pokud je ti fajn, tak asi není důvod aby ses přivázala doma :wink: :D Mě jen dr. právě varoval před tou celodenní prací u počítače - že to sezení není to nejlepší a je potřeba se často projít a zaujmout na židli takovou hodně ležerní polohu :wink:
Jo a těch 15kg je nějakých magických - ty se mě momentálně také drží :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
12.12.06 16:10

to jsem rada ze prirustek mate stejny jako ja, akorat ze uz jste o neco dal… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
12.12.06 23:16

Kdyby to bylo na mě a manželovi, tak bych Vánoce zrušila. Úplně. Jenže náš osmiletý mazlíček je z Vánoc hotový už teď, stříhá metr a nemůže se dočkat, až přijde Ježíšek. Takže na Vánoce kašlu takovým způsobem, že jsem dneska pekla… :? Bára nadšeně pomáhala, co by člověk pro ty rozzářené oči neudělal, že jo. Ale jde to pěkně ztuha. Přes břicho se nemůžu dostat ke kuchyňské lince..... no děs :)
A až se tím cukrovím začnu krmit, tak těch magických 15 kg budu mít navrch natotata (teď mi k nim chybí tak 2kg). :cry: Ale abych řekla pravdu, tak mě nějakých 15 kg vůbec netrápí. Myslím, že jak přišly, tak odejdou :) .

Dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
12.12.06 23:40

Dito,
jsem na tom podobně.
Kubík div nestřihá metr, kdy přijde Ježíšek. Stromeček už máme, ale vánoční výzdobu jsem letos prostě ošidila. Ale pokojíček jsem mu nazdobila, to by mi neodpustil.
Potom střihá metr do lednových narozenin. No a nakonec mi střihá metr, kdy se děti narodí.
Navíc k tomu vyzvídá, jak se děti narodí, jestli „mateřsky“ :P nebo císařským řezem. Je fakt prima a pěkně mi se vším pomahá!!!

Cukroví do konce týdne také nějakým způsobem dořeším. Něco mi přivezla maminka, ale musela jsem jej již uklidit, jinak bych ho zblajzla!!!!

Takže sladké sny a dobrou :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
13.12.06 00:37

Kuzelko ,
máme to fakt podobné. Bára je teď skvělá, pomáhá mi, pečuje o mne a těší se na ségry. Otázkou je, jestli jí to vydrží, až se bude muset o mamku fakt dělit. Přece jen je to už tak trošku jedináček zvyklý být „středem vesmíru“.
Jestli budu rodit „mateřsky“ (skvělý výraz :D :D ), to neřeší, ta rovnou v celé své dětské naivitě trvá na tom, že chce k porodu!!! :D

Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
13.12.06 06:00

DIto,
hmmm, taky pěkné. Já se obávám, že Kubík jednou viděl porod v televizi a byl z toho zděšen, takže si myslím, že by snad ani u toho být nechtěl. Ale do hlavy mu nevidím a občas mě fakt překvapí tím,nad čím vůbec a jak přemýšlí - myslím tím mile překvapí :P

To jsem se dneska zas moc nevyspala… ale nevadí, zítra jdu na další testy na cukr, takže celý den mám volno. Chtěla bych toho využít a dohnat resty v dárcích pro rodinu. Pro Kubíka jinak vesměs vše mám.

Takže přeji všem krásné ráno a pěkný den

Kuželka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
13.12.06 11:22

ahoj ranni ptacata! ja vstavala po 10. hod. :)
vcera jsme byli na kurzu, pani nam poustela porody z nejakeho porodniho domu, bylo to tam jako doma… no, ale moc me to neuklidnilo :)
pak jsme si nacvicovali „tanec“ i s tatinkem a tak… a na balone…
a dneska jdu hladit brisko… bude to nejaka relaxace, tak se tesim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
13.12.06 13:00

Miso,
myslíš, že přicházím o hodně, když tyhle kurzy nenavštěvuji?
Já jsem ani s Kubíkem nikam nechodila a všechno zvládla… Tak si říkám, že i teď bych to zvládnout mohla i bez přípravy, i když jsou ti mimísci dva…

Dostaly jste maminy nějaké super rady, které jsou opravdu fajn?

Pěkné odpoledne
Kuzelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová