Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
zuziko, doktorka mi doporucila nejake cucaci tablety a jitrocelovy sirup, tak uvidime…
jak budu rodit jeste nevim, vice informaci po kontrole…
holku jdu si lehnout, tak papa
Oren, nam taky neco rikali o laktacni lize…
opatrujte se vsechny!!!!!
Sabri, tvé číslo jsem si uložila do mobilu, takže až něco bude, tak hned písnu, aby jsi tady dala vědět.
Děkuji! ![]()
Zuziko, téda, tak ty máš ten čípek úplně úúúúúžasnej!!!! CS1, to se jen tak nevidí ani u jednotěhulky! Tak to je fakt super! Normálně se to má postupně otevírat, ale vzhledem k tvému císaři je to úplně jedno a je lepší tahle varianta! Tak to můžeš ještě nakupovat jako vzteklá, když to všechno tak pěkně drží. Holt tu „slonici“ všechny přežijeme. ![]()
Jinak já si u císaře chci zvolit spinální analgezii (něco jako epidurál) - tedy jen od pasu dolů za plentou. Celková anestezie je špatná pro mimi, protože musí být velmi rychle provedena, jelikož pak může přecházet do krev. oběhu miminek (což nechci). Ta spinální je šetrnější a taky chci být při „smyslech“, až se mimi „vylodí“.
Samozřejmě někomu ze zdravotních důvodů ten spinál nepovolí. Ale u mě to asi bude v pořádku. ![]()
Já se úplně nejvíc dozvím toho 25. 12. na monitoru v porodnici (domluvíme ten termín CŘ) a mimča se zváží apod… No, snad ještě vydržíme celé!!! ![]()
Tak hezký den! ![]()
P. S.: Sabri, přihoď sem nějakou „nostalgickou“ fotečku s pupíkem, nemáš?
![]()
…a málem jsem zapomněla… Tak jsem koukala na to kojeni.cz a přesně jak jsem předpokládala. U nás ve městě není vůbec laktační poradkyně a ani nemocnice není označeny jako „baby friendly hospital“ (ale vím, že snad baby friendly je, jen to nemají tam na těch webovkách uvedeno), takže já bych se opravdu musela obrátit pro radu tak max. po telefonu.
No, uvidím, nebudu předbíhat! ![]()
Všem hezký den! ![]()
Lio , já ještě stále počítám s variantou spontánního porodu
Navíc u nás v porodnici je problém, že při císaři dávají jenom celkovou anestezii, spinální tady vůbec nevedou
což mě hodně mrzí. Taky to je důbod proč pořád uvažuju o tom Apolináři, i když to máme přes 60 km.
Ahojky,
Zuzika, určitě bych o tom Apolináři uvažovala. Já jsem taky rodila v porodnici 60 km vzdálené a byla jsem moc spokojená. Vybrala jsem si jí kvůli její dobré novorozenecké jipce (
kluci nebyli ani v inkubátoru na zahřátí, tedy určitě ne hned po porodu) a velkým zkušenostem se složitějšími porody (je to fakultní nemocnice). Spokojenost veliká, nikdo mi to nerozmlouval, manžel plně respektoval moje rozhodnutí a stejně tak i celá rodina.
Lio, nemusí být ve městě, ale určitě v okolí nějaká bude. A konzultace po telefonu nemusí být špatné. Uvidíš, třeba ji ani potřebovat nebudeš.
Docela uvažuji o tom, že bych si kurz na laktační poradkyni udělala. Nevím, co to všechno obnáší, ale alespoň bych později měla nějaké zpestření při mateřské. Uvidím, zatím mám plné ruce práce, ale za takový rok.............
Nebo by mě táhnul klub dvojčat a vícerčat, je jich u nás ve městě a okolí docela dost, třeba by byla možná nějaká spolupráce s mateřským centrem, holky tam jsou moc fajn. Ale to jsou jenom plány do budoucna. Ale hezké, ne?
Jdu zachraňovat křilouny a svůj žadudek.
Papa a těhulky držte se!!!
Jana
Lio ,
třeba to kojení zvládneš i bez laktační poradkyně… ![]()
Zuziko ,
já nevím, jestli budu rodit CŘ v celkové nebo epidurální anestézi. Můj Dr. se k tomu nevyjadřoval a v nemocnici jsem ještě nebyla. Ale počítám, že mi řeknou…
. Já mám stejně pořád tušení, nevím proč, že nakonec budu rodit normálně… No uvidíme. A už brzy! ![]()
Zuziko,
vidím, že si k Vánocům budete dělat radost novým autíčkem…
. Jakým? Jinak já hodlala ve Felicii (combi) vozit nejen dvojčata, ale všecky tři děti. Jenže mně ji v říjnu ukradli. A bylo vymalováno. Bez auta bych fungovala těžko - všechny ty doktory, nákupy a zařizování… No před nákupem nového auta jsem hlavně testovala, jak dám dozadu 3 sedačky a jestli se vejde do kufru kočár a jak se bude nakládat…
Holky, mějte se a držte se.
![]()
Holky, s tou porodnicí jsem docela na vážkách, protože si zase nechci rozházet svého doktora… a ten počítá, že budu rodit u něj. Je to dilema…
Dito , tak mi máme felicii krátkou a málem jsme z Prahy ani nepřevezli kočárek když jsme ho koupili
, a navíc jsme na autu docela závislí, takže bylo hned jasné, že budeme muset koupit něco jiného. Původně jsme chtěli koupit Octávku kombi, ale teď jsme se rozhodli pro Forda Mondeo - je větší, kufr má uzpůsobený na nakládání (není tam ta přepážka co u Škodovek) a za méně peněz má větší výbavu. Samozřejmě nekupujeme nové, to bychom finančně nezvládli, ale nějaké novější ojeté. Zrovna včera jsme málem jedno už koupili, ale nakonec jsme si řekli ať se neunáhlíme… tak se ještě rozhlížíme
![]()
ahoj holky,
Zuziko, ja myslim ze kdyz to doktorovi vysvetlis proc nechces celkovou, tak by se nemel zlobit, ne?
Lio, ty uz jsi tak daleko?
me se zda ze nam nekdo rikal ze tady nechavaji dvojcata tak do toho 36. tydne… aspon uz je budes mit krasne velke!
Ahoj těhulky… .. tak zase jeden den navíc a jedna přežitá noc u mně. Tedy v noci holky zažívám muka!!
Začínám mít bolestiv zádech, jakoby v dolních partiích zad… ale zatím nepravidelně… snad to nejsou první příznaky porodu ![]()
Včera večer mi „umřela“ noha… nějak se mi přestává prokrvovat tělo… vždycky to ale zaspím a dneska mi to pokračuje i teď… jednu nohu mám tlustou, zduřelou a necitlivou a druhou zcela normální… no asi mi holky přiskřípli nějakou cévu a mě se teď špatně noha prokrvuje!!
Jojo… zajímavé věci se dějou.
Zítra mám kontrolu v Motole… zase 80 km cesta tam a 80 km zpět… tak jsem celá zvědavá, jak dopadneme… doufám, že už budou mít holky ke 2 kg… byla bych klidnější. Snad si mne tam nenechají!!
Dám vám hned po KO vědět, jak na to jsem!!
Jinak Sabri7 - nejsem ze Sadské, ale z Jíkve… to asi neznáš… je to taková maličká vesnička za Nymburkem směrem na Mladou Boleslav. My jsme se tam nově přistěhovali letos na jaře… takže jsme úplní nováčci… nicméně jsem už slyšela o dvojčatech - přibuzné jedné mé kamarádky z vesnice…
Moc taky díky za odkazy na laktační poradkyně… asi to budeme všechny potřebovat!! Kojit musíme, co nejdéle to půjde… a já pochybuju, že v porodnicích nás to někdo s dvojačty bude učit!! Zatím jsem spíš slyšela negativní názory… jako lahvička, kojení mimísek zvlášť a pod..
Já chci kojit obě dohromady a co nejdéle to půjde.
Tak hlaďte obr bříška a držte se…
Ren.
ahoj Oren, gratuluji k dalsi noci ![]()
a neboj, kontrola bude urcite OK!
me taky v noci umiraji nohy… kdyz se protahnu mam krec…
proste musime vydrzat!!!!!!
Ahoj maminy, ať už budoucí nebo už stálé. Jen jsem tak narychlo přečetla pár zpráv a něco vám napíšu o mém těhotenství a porodu. Ale fakt hodně zkráceně, tedy se o to pokusím.Ve 23.tt mě šoupli do špitálu a už mě do porodu nepustili
,ale musím říct, že teď jsem za to ráda, že jsem to tam vydržela.Měla jsem špatný čípek, tak jsem musela ležet až se mi to ustálili ale ty potvory doktorský mě stejně domů nechtěli pustit, ale co. Vlastně jsem se tam tak špatně neměla. Rodila jsem ve Varech, abyste věděli, tam nechávají dvojčátka do 38.tt a zaplaťpánbůh jsem to i vydržela, Naštěstí jsem si mohla zvolit i anestezii a to spinální, takže můžu velmi doporučit i miminkům to dělá líp a vám hlavně nebude tolik špatně jako po celkové. Takže které si nemohou vybrat, jak jsem četla u některých, tak radši zvolte jinou porodnici, kde tu spinální dělají. ¨Jo a taky tam ve Varech dělají porod dvojčátek pouze císařem. Císař byl pro mě v pohodě, i když mi to připadalo že 45 min, co jsem tam ležela, mi připadalo jako věčnost. Miminka byla do 10 min. na světě a je to nádhera je hned spatřit, tak proto i spinální anestezie je LEPŚÍ. Bolesti po císaři jsou teda ukrutný, zvláště vstávání z postele atd, ale teď už mám jizvu zahojenou, ale pořád to ještě je citlivý. Jo vlastně jsem zapomněla, mám 2 kluky, Kubíka a Románka a v pondělí měli 5 měsíců, takže paráda.Začátky byli krušný, hlavně noci,kojit jsem moc nemohla, měla jsem málo mléka, ¨ty lenoši to nechtěli tahat, tak jsem musela i dokrmovat, no ale teď jsou to zlatíčka a fakt moooooc hodný, takže chce to fakt vydržet, no vidíte, tak už jsem se zase moc rozepsala. ani nevím jestli jsem napsala všechno. No jestli by chtěla některá něco vědět, dejte vědět.zatím papap
nějak jsem tu dlouhu nebyla a zapomněla jsem si vymazat těhotenský metřík
to už je dávno tabu, tak se nedivte, že tam je 60tt
![]()
letadlo, kurz laktační poradkyně si můžeš udělat přes Národní laktační centrum, paní doktorka Mydlilová v Thomayerově nemocnici v Krči, info najdeš na webových stráínkách kojeni.cz, ktere jste už tady zmiňovaly. V zá:,–(ě je kurz pro maminy, které odkojily aspoň jedno dítě po dobu alespoň jednoho roku, ale možná se změnila pravidla, zeptej se.
pokud vím (a jak to bylo, když jsem ho dělala já), znamená to jednou za měsíc, bývalo to v pondělí odpoledne, na dvě hodinky zajet do Thomayerovky na lekci, po roce je zkouška. O kojení a výživě se taky dozvíte spoustu zajímavých věcí na konferenci o výživě, info o ní bývá na kojeni.cz
konkrétní dotazy o kojení dvojčat je prý možné zasílat na mail:
dvojcata@atlas.cz (zkušenost s tím zatím nemám).
aktuální seznam baby friendly porodnic by měl být taky na kojeni.cz
ať vám všechna miminka rostou jako z vody!