Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
LIONESS
GRATULUJEME KE DVOUM KRASNYM HOLCICKAM
PREJEME TI BRZKE ZAHOJENI A AT JSTE ZDRAVI
SABRI + DETI
LIO, moc gratuluju, hlavne at jste vsechny zdrave!!!!
ahoj holky, jinak jsem vas ted moc nestihala, 4 dny jsem byla v nemocnici, zacala jsem spinit, tak si me tam chvili nechali… uz jsem doma, ale mam lezet, lezet a lezet!!!!!
tak se vsechny drzte a zase nekdy ahooooj…
MISO,
tak hlavně poslouchej doktory a opravdu odpočívej!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jinak přeji pěkné prožití posledních pár ¨hodin v tomto roce… ![]()
Kuželka
Maminky, miminka a bříška,
přeji Vám všem do nového roku hlavně pevné zdraví a úsměv na tváři. Ať je tento rok opravdu šťastný a plný radostí. A starostí ať je jen maličko a malých… :)
![]()
ZDRAVÍM VŠECHNY V ROCE 2007 ![]()
Přeji zdraví maminám i mimískům!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak se vám daří?
Zítra mě čeká kontrola u doktora, tak jsem zvědavá, kdy už mě nechá doma…
Ještě pořád nemám kočárek… všechno se tak blíží a kočárek nikde ![]()
Tak o sobě dejte vědět, jak žijete?
Ahoj kuzelko, tak to ti na zítra držím palce, ať vše dopadne v pořádku a snad už tě konečně nechá doma, abys měla čas na ten kočárek
Nějak si s tím ale hlavu nelámej, ten se dá koupit třeba i až se prckové narodí, ale když si ho ted vybereš, bude to lepší, pak ho může tvoje drahá polovička koupit, než budete z porodnice všichni 3 doma
Taky jsme to tak udělali, sice nemáme nový, ale měli jsme ho zamluvený přes internet od lidí, co ho prodávali a pak ho přítel jel vyzvednout.
Pitrsko,
já jej mám již vybraný i zaplacenou zálohu… jenže......!!!!
Musíme mít kočárek za sebou - vedle sebe se nám nevejde do výtahu -
takže jsem volila JANÉ TWIN TWO. K tomu korbičky MATRIX.
Kočárek již mají, ale korby nejsou. Firma Jané vyrábí novou kolekci, tudíž naše červené korbičky nemají. Ačkoliv mám kočár zaplacený - zálohově - již od začátku listopadu, rozhodla jsem se být trpělivá a čekat na přelom leden - únor, zda korby přivezou. Jinak jsou k dostání pouze v černé barvě!!!
No uvidím a nenechám se tím rozhodit, ačkoliv nic příjemného to není.
Když už se člověk jednou rozhodne dát takové peníze!!!!!! za kočár a ještě je to s takovými problémy.....!!!!! HRŮZA
Kuželko,
nic si z toho nedělej, že nemáš kočár, já jsem na tom stejně. S tím rozdílem, že já ho mám objednaný od října a děti budu mít možná už tento týden… No uvidíme…
Taky jdu zítra do porodnice na vyšetření - poprvé - a prý mě už objednají k porodu. Třeba si mě tam rovnou nechají. No jsem zvědavá, jak jsou na tom holky a tak vůbec…
Mějte se, PAPA.
Ježiš holky, to je hrozný s těma kočárama. Všude je jich taková spousta a když člověk nějakej chce, tak to trvá takovou dobu, co. To je fakt děs. Ale určitě se na to teď vybodněte, no ono se to lehce radí, ale určitě to dopadne dobře. Taky bude chvilku trvat, než se s těma malýma mimískama dostanete domů, tak se to určitě do té doby vyřeší a určitě můžou na tom zapracovat i vaše drahé polovičky
Hlavně buďte v pohodě. Moc vám držím palečky.
AHOJ HOLKY
tak po dnešní kontrole už mě doktor vidět nechce a posílá mě do poradny v porodnici. Takže zítra ráno se objednám do poradny v Motole. Když jsem se ale ptala, jak vypadá čípek, tak říkal doktor, že je OK!!! Také mě ujistil, že děti mají zatím hlavičku spíš dolů, ale že se pořád ještě usazují, takže s jistotou mi nic nepoví… No v pátek jedu k Apolináři na ultrazvuk, tak uvidím víc…!!!
Také dneska volali kvůli kočáru. Tak mi na 100 % slíbili, že druhý nebo třetí týden v únoru korby Matrix na kočárek Jané budou
Tak snad se mohu spolehnout… No a kdybych - jako že s tím spíš počítám - prcky porodila dřív, tak nám na cestu domů půjčí v prodejně autosedačky. Tak to od nich je celkem milé…
A jak jsi dopadla Dito ty?
Jsem ráda, že je takováhle zima a nemusím se nikde klepat mrazem a dávat pozor na sníh a náledí ![]()
Tak zatím PA
Tak to vypadá, že nám Ditu nechali už v porodnici že kuzelko? když se včera ani neozvala
To budeme tedy s napjetím čekat, kdy přijde nějaká zpráva o jejích malých drobečcích. Tak se opatrujte těhulky, držím všem palečky. ![]()
Ahoj holky těhulky i maminky,
tak už se nás tady schází méně a méně!!
Ale hlavně, že naše novopečené maminky jsou OK i s jejich dvojčátky.
Já jsem byla hospitalizovaná, ale pustili mne domů… tak jsem ráda… jen aby se mi nestalo to co mi říkali jiné dvojčecí maminky. Že prý je pustili na návštěvu domů a ony najednou rodily!!
No uvidíme… a jak se holky máte?? Jak to zvládáte?? Doufám, že lépe než já… půjdu na konci týdne zase asi lehnout do nemocnice kvůli vysokému tlaku
Jeden den to bylo dobré a nyní cítím, že to zase dobré není.
No a jinak k mému stavu.
Začala jsem trošku krvácet - možná se mi začíná uvolňovat hrdlo a prý jsou to první známky blížícího se porodu.
Holky jen mám obavy z toho, že mi holky přestali růst - a také nebírat na váze… zrovna teď, když by to bylo tolik potřeba.
Váhu máme nyní odhadem kolem 1700 až 2000 g. Což je ještě moc málo.
Asi už jim neumím dát správnou výživu a ony se do mně už nevejdou!!
No ale jinak jsou zatím zdravé, plodovou vodu máme u obou na spodní hranici, svědění pořád pokračuje, já stále nabírám šileně vodu… mám otoky jako kráva!!!
No a je mi dost špatně… mám často poslíčky, ale nepravidelné… nicméně mne to dost bolí! Taky jsem začala mít hodně citlivé břicho na omak… holky jsou vytlačeny - vybouleny a začíná to být fakt nepříjemné.
Podle posledních zpráv DR. v pátek měření tlaku, pokud bude vysoký tak jdu zpátky do nemocnice. Pokud bude OK, mám poslední KO na UTZ a Monitoru a poté hospotalizace. Kdyby se holčičky opět nehnuly s váhou, půjdu na císař - okamžitě. Takže předčasný porod v 36. týdnu. Tak uvidíme jak to všechno dopadne.
Určitě vás budu informovat hned jak to půjde, notebook budu mít i v porodnici.
A co vy?? Jak se máte?? Potěšte mne holky prosím tím, že se máte skvěle!
Ren.
ahojte..
Oren - drž se!!! moc na vás myslím a hlavně abyste byli všichni zdravotně v pořádku..a ta nízká váha..to se dá dohnat, hlavně aby mimča byli dopeklí..já nevím, ale všimla jsem si, že známá v porodnici taky kvůli váze miminek měla nakázáno rozpouštět si glukopur (hroznový cukr, koupíš v lékárně, nebo i v obchodě) - je to při zvýšené námaze, taky pro sportovce a hlavně později výborné sladidlo pro nejmenší děti..tak třeba by ti to mohlo pomoci, pokud to můžeš…
holky už to tady fakt některé máte za pár..držte se a těším se na vaše dojmy… ![]()
u nás je teď marodovo..ale příšerný..já se zatím držím, musím, ještě nemám nic nachystáno na drobka a díky tomu, že holky padly tak do příštího týdne nic neudělám..jen prostě nesmím lehnout taky…;-)
zatím se mějte
Zdenik
OREN drž se, jen se divím že si tě tam nenechali, s tím co popisuješ. Byla bys tam lépe hlídaná. Mě do nem. frkli 23.tt kdy se mi otevíral čípek, to se mi zatáhlo během měsíce, ale pustit už mě nechtěli
drželi mě tam radši až do konce. Bylo to hrozný ale teď jsem za to ráda. No uvidíš, ale hlavně se šetři, jen lež, pokud možno, ať ti drobkové ještě v bříšku vyrostou. Ale kdyby už náhodou nechtěli papat, oni to doženou na světě neboj. Jinak se máme dobře, kluci rostou, za 14 dní nás čeká půlroční prohlídka, tak uvidím, kolik ty moji rošťáci přibrali.
Holky tak se držte, myslím na vás
![]()
Ahoj holky, už jsem měla strach, že se tu nikdo neukáže…
Dneska jsem byla naposledy v práci. Zítra mě čeká ultrazvuk u Apolináře a také už jsem se objednala na poradnu do Motola. Jdu tam příští středu.
Jinak se ale cítím fajn bez žádných větších problémů - když k nim nepočítám tvrdnutí bříška, otoky a to, že je mě fakt HODNĚ!!!
OREN, rádi tě „slyšíme“, ale buď na sebe moc moc opatrná!!!Uvidíš, že si prcci dají říct a ještě něco málo jídla poberou. A jak již bylo řečeno, zbytek doženou až se narodí. Takže se drž a dávej na sebe pozor!!!!!!!!!
Na Ditu také myslím, jestlipak už nejsou tři ![]()
Pěkný večer všem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!