Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Helli, ne nepsala jsem to tady ještě, takže bys hledala marně. Rodila jsem v 38.tt, to bylo maximum, dr. mě déle nenechali, ve Varech dýl nenechávaj, tak mi to hezky naplánovali. Já čekala 3 týdny na Kubíčka, který byl na JIPce. Románka jsem měla u sebe. Kubíček měl 2.13 kg a pak spadnul ještě na 1.9 kg, tak se čekalo na váhu 2.3 kg. 14 dní mu trvalo, než jedl sám, pořád ho museli sondovat do žaludku, tak to bylo hrozný, jinak byl v pořádku, byl tam jen v postýlce, v inkubátoru byl jen chvilku , aby se zahřál. Pak po 14 dnech mi ho dali na pokoj a za 3 dny jsme šli domů. To mi spadl takovej kámen ze srdce, že jsem konečně vypadla z toho vězení, že tu ránu museli slyšet všude ![]()
HOLKY PŘEJU VÁM A VAŠIM RODINÁM POHODOVÉ SVÁTKY, BOHATOU NADÍLKU, ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ, RADOST A ABY SE VÁM V NOVÉM ROCE SPLNILO VŠECHNO CO SI PŘEJETE… a hlavně ať ti vaši drobci krásně rostou a mají se k světu..
ZDENIK
a taky už se těším na první přírůstky! ![]()
a Dito…to je teda obřisko..to co vedle tebe chodí ![]()
Ahojky, pár dní jsem neměla čas nakouknout a tady toho teda přibylo!!!!
Nám montovali kuchyň, takže jsem měla fůru práce s úklidem (moc príma s tím pupkem
). Prostě „spolehlivá“ firma.
A to ještě budou něco dodělávat po Vánocích.
No, hlavně, že máme na čem vařit a ten největší bordel a mikroprach nebudou pak mimísci dýchat… ![]()
Dito, máš krásné břicho, jako bych viděla svoje!!!!! Opravdu!!!! Takové mega břicho mám teď taky! No, akorát ty máš k němu krásné dlouhé štíhlé nohy! Já mám oteklé divizní sloupy! Nejde mi vidět ani kotník, ani koleno!
A celá nějak „svědím“. Jako kůže. Hlavně na těch otocích a taky mě zběsile začala svědit a tlačit prsa.
![]()
Jinak já mám zítra 25. 12. dopoledne kontrolu na porodním sále v nemocnici, udělají CTG (moje první v životě) a zváží mimča a řeknou mi termín. Jsem fakt zvědavá!!!!!
Ale dá se říct, že mimča už máme dopečená!!
Jinak jsou asi pěkní mamutíci, břicho totiž neustále roste a parádně mi popraskalo (týden před porodem - docela výhra) kolem pupíku. Včera se moje mamka zhrozila - vypadám, jako když mám kolem pupíku obr modřinu.
![]()
VŠEM DVOJTĚHULKÁM A DVOJMAMINKÁM PŘEJEME KRÁSNÉ A KLIDNÉ VÁNOČNÍ SVÁTKY A DO NOVÉHO ROKU 2007 JEN A JEN POHODU A SAMÉ RADOSTI!!!!!
P. S.: Určitě dám vědět, jak jsem dopadla a co bude následovat dál. Buď zítra písnu sem a nebo dám vědět po Pitrsce nebo Sabri po SMS. ![]()
Mějte krásnou sváteční neděli!!! ![]()
Oren, drž se!!!!
Dituš, jsem na tebe zvědavá!!! ![]()
Ahoj holky!
Přeji Vám všem krásné prožití Vánoc a do nového roku všechno nejlepší a hodná a zdravá dítka!!! A hlavně všem moc děkuju za to, že držíme při životě tuhle diskusi, která určitě nejen mě moc pomáhá! Díky a mám vás moc ráda!
Lio a Dito , speciálně na vás teď myslím
a očekávám zprávičky. Držím pěsti.
Ahojky,
VŠEM MAMINKÁM A JEJICH MIMINKÁM, AŤ UŽ V BŘÍŠKU NEBO VENKU, PŘEJEME KRÁSNÉ VÁNOCE, HODNĚ SVĚTÝLEK V MALÝCH DĚTSKÝCH OČÍCH, KLID, POHODU A ZDRAVÍ. KRÁSNĚ SI TU ATMOSFÉRU VYCHUTNEJTE, JE TO NEOPAKOVATELNÉ S TĚMI NAŠIMI ZLATÍČKY.
Ditě a Lioness přejeme pohodové porody a krásná a zdravá miminečka.
Dito, připomínáš mi mě před porodem, takto jsem vypadala.
Jana, Kajka a Honzík s Juráškem
Jmelí a stromeček,
uklizený domeček,
salát, kapra k večeři
a Ježíška u dveří.
Pohodu a smích, štěstí, zdraví nejen o Vánocích
přeje Kuželka
Krásný a pohodový prožití svátků a do Novéhe roku jen s veselou přeji všem těhulkám, skorotěhulkám, maminkám..... A Lioness drž se a dej vědět, už jsem napnutá jak špagát
![]()
Ahoj holky,
já včera nestíhala ani sem napsat pár řádek a popřát vám všem krásné Vánoce, tak tedy takto činím aspoň teď.
Užijte si svátky v klidu, míru a pohodě se svými bříšky a se svými drobečky
Lioness jsem nestihla ani popřát, ať jí to dneska dopadne v nemocnici, jak nejlépe může, jsem strašně zvědavá, jestli se dneska ještě ozve… Nebo se brzy dozvíme o dvou nových přírůstcích…
![]()
Lio , moc na Tebe myslím!
Já doufám, že my vydržíme do toho nového roku… ![]()
Jinak to svědění kůže mám taky!!! Sice ne na otocích, ty se mi nedělají, ale svědí mě nejvíce paže, hrudník, prsa… dělá se mi tam jakoby ekzém a teď už to ani tak nesvědí jako spíš pálí a štípe. Holky, zažily jste to některá taky? Je to síla, já bych se někdy uškrábala do bezvědomí, taky už jsem si na pár místech pěkně kůži rozškrábala, když už se to nedalo vydržet…
![]()
Všem krásný den ![]()
Ahoj holky!!!!
Tak včerejší kontrola v nemocnici dopadla super - CTG naprosto OK - mimča spokojená - nebyla jediná kontrakce, čípek drží a mimča se zvážila na UTZ - měla 2435g a 2420 g. Obě se přetočila dokonce hlavičkou dolů!!!!
(poslední dobou mám pocit, že bychom vydržely i do toho 40.tt
). Ovšem - ta moje vyrážka - Dr. mi pro jistotu nabral krev pro vyloučení cholestázy (městnání žluči) a konstatoval docela dost velké otoky. Napsal mi Dithiaden proti svědění, že ho mám brát 2×denně a že vydržíme ještě další týden „pohromadě“, když se holky drží jako klíšťata. Tak jsem nic neříkala a dnes jsem měla přijít opět na kontrolu. ![]()
Dnes se ovšem vše změnilo!!! Přes noc jsem se kompletně vysypala, vše svědí jako ďas a já se drbu do krve. Výsledky z krve sice v pořádku (zjištěna jen chudokrevnost), ale Dr. co dnes sloužil, viděl tu vyrážku a velké otoky jako komplikaci a řekl, že nemá smysl mě trápit dál - to tělo už prostě nestíhá. Takže zítra mám v 18 h nástup a ve ČT bude proveden CŘ i přesto, že jsou nakonec holky hlavičkama dolů. Prý jsem moc drobná a nechtějí nic riskovat a ohrožovat (v naší nemocnici rodí nejspíš dovjčata stejně jen císařem). ![]()
Takže „přes noc“ takové změny!!!
![]()
Vypadá to, že za 2 dny už nebudu 3 v 1! ![]()
Dito, jsem zvědavá na tebe. To je teda pěkný, když už taky začínáš s vyrážkou. Je to nepříjemný, viď? Drbala bych do bezvědomí. Manža mě v noci musel několikrát okřiknout. (Já drbala, ani jsem o tom nevěděla). Ráno samej strup (jsou to takové vodnaté puchýřky).
Jsem jako ropucha. ![]()
A co jinak nového? Jak trávíte svátky? Já musím dnes zabalit, ale teď si jdu hodit šlofíka. Jsem naprosto zfetovaná z toho Ditihadenu.
![]()
Až se naše holky narodí, dám vám určo vědět po SMS. Mám číslo na Pitrsku a na Sabri.
![]()
Tak zatím papa! Hlaďte hezky bříška!!! ![]()
ty jo Lioness
tak na tebe moooooc myslime a at vse dopadne dobre a at mas ty uzlicky v ruce
ozvi se nam
Sabri
LIO, moc na vás všechny tři myslíme a držíme palečky,ať jste v pořádku
Jste silné statečné holky ![]()
Zjistili doktoři, co způsobuje tu vyrážku?
Já rostu den ode dne a také už se těším na kontrolu a ultrazvuk k doktorovi. Žádné problémy kromě tvrdnutí bříška - oteklých nohou, kterých jsem se ale částečně přes svátky zbavila odpočinkem, nejsou… Ťuk ťuk ťuk
Užívejte sváteční pohody a odpočívejte ![]()
Lio,
já si říkala, že už si Tě v nemocnici asi nechali…
To svědění je peklo, že jo. Jestli to nesouvisí s tím nedostatkem železa, já jsem taky chudokrevná. Aspoň, že ty otoky mě netrápí. Jsem ráda, že jste v pohodě, už to máš fakt „za pár“. A pak už jsem asi na řadě já.
Mají Ti dělat ten CŘ v celkové anestezi nebo „budeš u toho“? No každopádně vám moc a moc držím palce, ať jde vše hladce!
PAPA