Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj kuzelko, tak s těma návštěvama máš pravdu, že příbuzní to tak nechápou jako přátelé. Když se narodily prckové, tak všichni taky chtěli honem honem přiject, naštěstí jsem to zakázala a přijela jen jedna návštěva a jen opravdu na chvilku.
Jinak jak píšeš o tom výtoku, já osobně měla taky větší výtok než obvykle, je to normální, teda dr. mi to říkal a četla jsem o tom i dost článků, že těhotný ženy mívaj vždycky zvíšenou sekreci. Pokud tam nejsou nějaké kusy nebo dokonce i krev, tak je to normál. Ale pokud by se to horšilo a ty měla obavy, zajdi raději k doktorovi. Budeš určitě klidnější. A s tou porodnicí, nemusí to být u tebe to samé jako u nás a Lio, znám i holky, který v té naší porodnici byli např. zcela spokojené, záleží to opravdu na jedinci a jak tam k tobě budou zrovna přistupovat. Já opravdu spokojená nebyla, připadala jsem si tam ty 3 týdny jako že pořád otravuju. Psala to i Lio, první den ti něco ukážou a pak si plav sama
Ale už je to za mnou a na to radši vzpomínat nebudu. Ty se můžeš třeba poptat, máš ještě čas, jak to tam chodí.
Ale jak píšeš, nejlepší je ať ti tam ty mimískové papají v tom bříšku co nejdýl, aby byli velcí a mohli jste jít co nejdřív doma.
tak pa a přeji také hezkou neděli.
ahojte,
Lio - vítejte doma, holky jsou krásný…
ty návštěvy…já je taky odmítala..stačilo mi, když jsem z porodnice dojela domů, dala si horkou polívku, chtěla být konečně „doma“ a přijeli tcháni..byla jsem doma 1hod…no ne že by je člověk rád neviděl, ale tohle bylo nad mé síly…jsem to večer totálně obrečela, protože jsem byla naprosto vyčerpaná, konečně ze mě spadla ta nemocnice a když to tak napíšu…zkazili to.. ![]()
a v porodnici..já si nemůžu stěžovat…když mi všechno ukázali byla jsem naopak ráda, že nás nechají být..ale pamatuju na ten pocit, že jedna břečí a druhou zrovna kojím a nemůžu…ale to jsem pak doma vypilovala
ale upřímně mě těšilo, když se někdo zeptal jak to jde…a to jsem tam byla po porodu fakt kraťučko..a taky na pokoji s dalšími maminkami - to bylo perfektní, člověk na ty popraskaný prsa, hladové děti není sám ![]()
holky držte se..my teď bojujeme s nějakou příšernou asi chřipkou a je to děs..když vám napíšu, že se mi na břiše asi natáhl od kašlání sval a když zakašlu je to jako by mě někdo točil nožem v břiše…děs..a taky se mi dnes spustila děsná rýma…a bambulky jsou už týden taky nahromadě..už jsem myslela,že je to na cestě k lepšímu, ale Maťce se vrátila teplota..zítra nás asi dr nemine..no nic ať vás nenakazím ![]()
Zdenik a M+J+drobek
Zdeniku tak plno síly proti bacilům!!!
Vë vzduchu toho je opravdu hrozně moc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ahoj holky, jdu vas jen pozdravit a zase ulehnu…
Lio, holky, jsou super a brzo to vsechno urcite budete zvladat levou zadni… (to mi pripomente az tu budu skuhrat ze to nezvladam!!!) ![]()
tak se vsechny drzte… papa
MISO
odpočívej a nabírej síly!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zdravím v novém roce!!
Lio , vítej doma!! Holčičky jsou krásný, ještě jednou moc gratuluju!!!!
Návštěvy - my hned po příjezdu domů rozhásili, že nám v porodnici doporučili veškeré návštěvy odložit, až budou mít prckové cca 3 kg,protože pod 3 kg jsou miminka mnohem víc náchylný k infekcím. Mý a manžílkovi rodiče k nám samozřejmě chodili, ale taky vždycky jen nakoukli do kolíbky, chování jsme odsunuli na později. Švagrová to sice do teď nerozdejchala - prý nikdy takhle maličký děti neviděla a nechovala -ale to mi může být ukradený. Hlavně že jsou broučkové zdravý a jak vidím, nejspíš jsme je uchránili před stresem.
Oren - taky se trochu divím, že tě ještě pustili domů. V naší porodnici (Plzeň -Slovany) platí heslo - koho tam přijmou, už se odtud jen tak nedostane. Jsou tam až moc úzkostlivý. Podlě mě je to někdy ale spíš k horšímu. Dokonce si myslím, že být ten svůj poslední týden doma, rodila bych až mnohem dýl. Nízký porodní hmotnosti se neboj!! Zas tak malá už není! Kdybys byla někdy na JIPR, viděla bys, že miminka těsně pod 2kg tam patří k těm největším. A navíc 36. týden je super, to už budou „dopečený“ na 100%!!!!! ![]()
Kamarádky holčička měla 0,5 kg, dneska jí jsou skoro 2 roky a je úžasná! A co bych chodila tak daleko - naši broučkové se narodili ve 34.tt a byli naprosto v pořádku. Jediný problém byl ten, že byli hodně spavý a kvůli tomu i strašně málo a pomalu sáli, takže nám krmení trvalo vždy 1,5 - 2 hodiny, samozřejmě 8× denně.
Jinak byli skvělý a moc šikovný, už ve 3 měsících by nikdo nepoznal, že jsou nedonošený. Minulý týden jsme byli na půlroční prohlídce, Lukášek měl 67 cm a 7850 g a Nikolka 65 cm a 6250 g. ![]()
Míšo - drž se!!!
Ahoj Helli, když tak čtu tvůj příspěvek, naše dvojčátka nejsou tak daleko od sebe narozený. A ty váhy budeme mít asi také podobný, my jdeme teda na půlroční KO příští týden, ale v 5.měsíci měli kluci 7100g, 61 cm a 5600g, 58 cm. Jo a ty jsi přímo z Plzně? my bydlíme tak 35km od Plzně, u Nečtin v takový pr..... jménem Čestětín.
Ahoj Pitrsko , my jsme z Tachova, takže do Plzně cca 70 km. Na Nečtiny jsem se musela jít zeptat manžílka, zeměpis není zrovna moje silná stránka.
Můžu vědět, proč sis vybrala porodnici ve Varech a ne v Plzni?
Jo a ty míry máme teda fakt dost podobný. Naši měli v 5 měsících: Nikolka 5800 g a 63 cm (je to štíhlá holka
) a Lukášek 7250 g a 65 cm. ![]()
Ahoj Helli, my ještě v době mého těhotenství bydleli u Varů a mám i varskýho doktora, který má jednou týdně ordinaci ve Žluticích, kde jsem měla i práci a tak proto varská porodnice. Mezitím jsme se právě přestěhovali k Plzni, toho jsem se vůbec nezúčastnila, protože jsem od 23.tt ležela v nemocnici ve Varech, možná kdybych tam neležela, uvažovala bych i o jiné porodnici. ale tam jsem ležela nejdřív na gyndě, kde to bylo super, tak jsem si říkala, že už to měnit nebudu a zůstala jsem tam. Ale z porodnickým oddělením to se fakt nedá srovnat. Nevím co po těch maminách chtějí, když jsou někdy tak nepříjemný. No ale samozřejmě je to názor můj, jsou i jiné maminy, které byli určitě spokojené. ale dost porodnice.
Jinak jak píšeš, že Nikolka je štíhlá, to samé je u nás. Kubík je štíhlý sportovec, je to celej táta, ten už si samozřejmě plánuje, jak kluci budou hrát fotbal, sám je totiž fotbalista, no a Romča je takové to buclaté miminko, jak má být. To budu mít doma veselo, až my všichni řeknou, mami my se chceme dívat na fotbal, atd…
Ale míry máme fakt velmi podobné. Jsem zvědavá příští týden u dr. jak se kluci snažili ![]()
Jinak v Tachově jsem byla asi jednou, ani už nevím kde, na nějakým sídlišti nebo co, bylo to s bráchou. Takže o vašem městečku vím prakticky NIC. Tak se zatím mějte. papa
ahoj Helli, jsem rada ze jsi tu… ![]()
dnes jsme byli na utz kvuli te ledvine, doktor rekl ze jsou deti uz moc velke a nic nevidi a tak jsme sli domu!!!! takze nic nevime… jen rikal ze az po porodu se rozhodne jestli se ta ledvina odstrani nebo ne…
tak se vsechny opatrujte a drzte se!
tak nas nastesti navstevy tak brzy minuly.....byli jsme v Krci na nedonosencich 2 mesice, dokud jsme nemeli 2.1kg a potom domu a i tak jsem se obavala kazde navstevy, ale zatim super a ted uz jsou deti vubec v poho a predvadi navstevam, jak jsou hodni
byli jsme u dr tak Jim ma 2950g.....my se snad pres ty 3 kila nezhoupnem…zato Sofie ma 4230g......
hezky vecer tehulkam i cerstvym mamkam
jo dneska davaji ve vikendu o nedonosenych miminkach!
Zdravím,
zítra mě čeká první návštěva poradny v Motolské porodnici.
Ráno musím ještě ke svému doktorovi pro výsledky posledních náběrů krve.
Tak já se zítra ozvu, dobrou ![]()
ahoj holky
kuzelko, jak jsi dopadla?
Lio, tak co holky? dobry?
opatrujte se!!!!
taky se už nemůžu dočkat, jak dopadla kuželka?
A taky pořád myslím na Ditu, už je určitě maminkou a my zatím nemáme o ní žádné zprávy. Nebo někdo něco víte?????
Ahoj holky,
tak jsme doma!
Takže poslušně hlásím:
Ve čtvrtek 4.1. cca ve 12:30 se nám císařským řezem v epidurální anestézii narodily Adélka 2900g a Eliška 2780g.
![]()
Byly donošené (38.tt), zralé, neměly vůbec žádný problém, dobře pily, maminka to taky rozchodila..... tak jsme doma!
Napíšu více......