Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
320
19.1.07 17:40

Žádný doktor se o jaterních testech nezmiňoval. Zato kamarádka tvrdila,že prý to má souvislost s játrama. Já bych tomu i věřila. At je to, co chce, hlavně at už to přestane.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
19.1.07 17:45

Dito

gratulujeme ke kouzelnym prirustkum!!!

Sabri, Sofie&Jim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
19.1.07 17:48

ja uz fakt blbnu, chci napsat gratulaci OREN,

gratulujeme k mimiskum,

Sabri, Sofie & Jim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
20.1.07 21:52

Ahoj všechny (skoro)maminky!!!

Teda to svědění vám fakt nezávidím. Tak ať vás to co nejdřív opustí a není za tím nic vážnýho!!!!

Pitrsko , my máme za sebou teprve 1. dávku očkování, další nás čeká tento čtvrtek a dostali jsem ji také zdarma od hygieny (Infarix), protože jsou naši broučkové nedonošení. Ty jsi sice rodila až v 38.tt,ale jeden klouček byl hodně malý a taky musel být na JIP, tak se zeptej, jestli bys na to neměla nárok alespoň na něj. My se to dozvěděli úplnou náhodou, když jsme si šli už vyzvednout recept, že si tu vakcínu sami zaplatíme. Nikdo vám dneska nic neřekne. :x Hele a vy nejste sledovaný poradnou pro rizikový děti? My musíme cca 1× za 4 měsíce na kontroly do Plzně na neonatologii, kde po porodu prckové leželi.

Chlubím se - Lukášek už má třetí zoubek (během dvou týdnů)!!! :D

A taky jedna aktuální fotečka.

Mějte se všechny hezky, papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
20.1.07 23:29

Ahoj HELLI, tvý broučkové jsou opravdu krásný a jak je malá vlasatá :D , fakt úžasný. A Lukášek už 3 zoubky jo, paráda, Kubík má stále 2 a Románek ještě žádný.
Malý Kubík byl sice na JIP, ale jen proto že byl malý, neměl vůbec žádný komplikace, byl akorát chvíli v inkubátoru na zahřátí a pak tam byl už v postýlce, čekali jsme jen na to až bude mít aspoň 2.1 kg, abych ho dostala na pokoj, Když nás propouštěli, tak mi dr. řekla, že nás do rizikový poradny zařazovat nebude, protože byli úplně v pořádku a do dnes nemáme žádné problémy. Ale díky za radu ohledně té vakcíny, kdyby aspoň pro jednoho byla zdarma, zbytek už bych rozhodně do toho vrazila. Helli a kde se mám nejlépe poptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
21.1.07 16:28

Pitrsko , podle mě nejlíp uděláš, když zavoláš na neonatologii, kde Kubík ležel, mohli by ti tam nejlíp poradit. Právě od nich jsme měli potvrzení o doporučení šetrný vakcíny, který hygieně stačilo. A pak samozřejmě svýho pediatra, ale je otázka, jesli a jak ti poradí. :? Naši taky neměli žádný komplikace, dýchali sami, A.skóre měli 3×10, přímo v inkubátoru byli jen v den narození, pak asi 12 dnů na takovém vyhřívaném lůžku (nevím, jak se mu říká), protože si špatně drželi teplotu. A pak to špatný sání - sondičku z nosíku do žaludku měli aspoň na některý krmení 3 týdny, to byla moje noční můra. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
21.1.07 16:46

díky Helli za radu, zkusím se poptat, ale nevím jestli bych to stačila ještě vyběhat, no uvidím a mou dr. můžu rovnou zapomenout, ta myslím ani nevěděla, že od ledna by měla ta vakcína být zdarma. :?
No a jak píšeš s tou sondičkou, to měl Kubík ty 2 týdny také na některá krmení, moc mě to trápilo, to jsem probulela, že nechce jíst sám. :cry: Ale zvládli to bravurně všichni, viď, to je hlavní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
22.1.07 16:17

Ahojky holky!

Teď jsem dokojila Alexku a přitom jsem vás dočetla! :wink: Moc času zatím není, tedy dokud nenalezneme nějaký režim, ale je to zatím složitý, protože holky kolikrát dokojím a dokrmím a než se tohle vše vyřídí, je pomalu další doba krmení. No a někdy spinkají, když by se už měli krmit a v noci pro změnu nespinkají vůbec. Hlavně Dominika. Má asi prdíky, včera se nemohla vykakat, tak jsem jí trochu pomohla teploměrem do zadečku, tak se jí asi ulevilo. Ale Alexka zase pořád blinká. No, máme veselo. Dnešní noc byla docela utrpení, to plakaly nonstop obě. :? No, zatím mám doma manžu, takže pomáhá, i když taky zařizuje dost věcí „venku“, takže se mi dost často stane, že brečí obě a obě já nepochovám, když ještě nedrží hlavičku. :?

Jinak kojím plně Alexku, opravdu jen málokdy dostane příkrm, spíš, když už nečekaně brečí a já jsem třeba na úřadě, tak manža musí takhle, ale Domča je špatnej savec, to už musí být, aby chtěla sát, musím jí vyloženě nutit a přemlouvám jí třeba 15 minut, na to moc nervy nemám. Prostě jí „chutná“ stříkačka. Mrzí mě to, ale nic nenadělám, kojením mi nepřibírala, protože špatně sála, tak jí přece nenechám umřít hlady. Na posledním vážení přibraly holky za týden 260 a 250 g. Tak jsem měla radost, protože naposledy to bylo u Dominiky jen 10 g! :cry: Takže od té doby přikrmujeme a dost a spravilo se to.

Jinak výlet k doktorovi, to je fakt jak výprava na severní pól. Ani mi tak nevadí to oblíkání a přebalování dvakrát, ale hlavně je vždy umění, aby zrovna holky měly hlad a napapaly se před doktorem a nezačaly mi někde vřískat po cestě. Tohle musíme ještě nějak vyladit. :wink: Zatím se mnou jezdí manža, nevím, jak to bude potom. :? Asi tchýně nebo ségra, ale bydlí v jiném městě. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
22.1.07 16:30

Musím moc pogratulovat Oren k dvojčátkům!!! Tak to je super, že jste všichni v pořádku! Tak to je překvápko. Psala mi to už Pitrska po SMS. :wink: Moje informátorka! :wink:

Helli, máte moc krásný páreček a malá jak je vlasatá! To je prostě úžasný! :wink:

Jani, máte stejný kojící polštář jako my! Tmavěmodrý s medvídky a ještě mám jeden potah. :wink: Jinak kluci jsou kouzelný! :wink:

Já mám radost, protože konečně mám 2 starší kočáry na terasu. Takže holčiny budu hodně dávat tam. :wink:

Vozit jsme byli zatím 2×, ale jen na chvilku. Kočár (Phil and Teds) je naprosto bombovej (tedy myslím ta manipulace s ním). A myslím, že vypadá dobře. Máme nakonec ten šedej a na světle hází odstín do olivově zelené. :wink: Zkusím sem dát fotku. :wink: Akorát manža, když ho táhl dolů ze 4. patra, tak nechtěně zlomil drát v boudě. :cry: Takže to musíme nějak opravit. Vidět to nejde, ale časem by to mohlo propíchnout tu potahovou látku. To je fakt pech, ale stane se, no. :? Zatím ho máme doma, ale pak už se tahat ze 4. patra bez výtahu nebude. :wink:

Zuzi, mně na tu vyrážku dělali krevní obraz - tedy i jaterní testy. Řikali, že to často bývá od jater, že už játra nestíhají. Ale nakonec moje játra byla OK. Ale zjistili mi chudokrevnost. Taky jsem pak tím císařem ztratila hodně krve a chtěli mi pořád cpát transfúzi krve, to jsem ale odmítla, žadonila jsem, že to nechci. Ale přiznám se, že mi bylo chvílema opravdu na omdlení. Nakonec se to upravilo železem. Čekali jen, až budu moci na velkou (železo totiž způsobuje zácpu). ALe je fakt, že když dnes koukám na fotky z porodnice, tak jsem na nic úplně žlutozelená, jako vosková mrtvola. :lol:

Jinak mě otoky už parádně zmizely, navrch už mám jen 2 kg. Ale to bude ta „vyvěšená“ děloha". Vypadá to zatím divně, ale už to není tak tragický. Nosím stahovací kalhotky. Jizva je moc pěkná. Ovšem ty strije! Vylezly mi asi týden před porodem a dá se říct, že i po, asi jak byla ta vyvěšená děloha těžká. V porodnici si ostatní myslely, že jdu teprv rodit. Ale už se to pomalu svinuje. Pomalu, ale jistě. Bude to asi trvat. Pupík mám pořád jako ventilek. :lol:

Jinak vyrážka už ustoupila, ale občas ještě někde zasvědí. Hlavně, když si vezmu na sebe něco syntetického a nebo se zpotím (to teď dost často) :lol: . No, mně teda fakt nejvíc pomohl tekutý pudr, protože to vše vysušil a hezky se to sloupalo. Předtím to byly vodnaté svědivé puchýřky. Jak říkám, už mám po vyrážce, ale sem tam se ještě malinko ozve. :wink:

Jinak žeru jak zjednaná, ale asi to jde do „mlíka“. V těhu mě asi taky naše cácorky pěkně vyžraly. Téměř všecha kg zůstala v porodnici a parádně mi zase začaly padat vlasy. :cry: V těhu už mi padaly fest, ale ostříhání to výrazně zlepšilo. Teď ovšem nastala druhá vlna a je to tragický. Všude vlasy! Asi to dělá kojení. No a stříhat nakrátko se moc nechci. :cry: Uvidím… Stejně teď není na holiče čas. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
22.1.07 16:42

Dituš, kde máš nějaké fotky holek? Já je neviděla! :( Viděla jsem jen tu kojící a tu v těch kombinézkách… Jinak váhy máte super!!! :wink:

My měli teď naposledy 2810 g a 2740 g. Na další vážení jdeme tento čtvrtek. Už se moc těším, až holky přehoupnou 3 kg. :wink:

Víte co je zajímavý, že holky přes den docela spí a v noci koncertují. Nevím, co mám dělat. Mají to otočený. Je to děs. :cry: Ale aspoň přes den něco doma udělám a zařídím. :wink:

Ještě dotaz na již maminky dvojčátek. Kdy se vám začala vybarvovat? Myslím oči, vlásky apod. Domču máme sice vlasatou, ale myslím si, že jí to vypadá (je to škoda). Nebo třeba ne? A očička mají zatím obě modrošedá, tak jsem zvědavá, jak se vybarví. :wink:

Holčiny, mějte se zatím.

A těhulkám přeji, ať už to mají brzy za sebou!!!! :wink:

Já musím letět. Alexka nějak kníká. To bude asi brzy plakat. Tak zatím papa. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
22.1.07 17:50

no ne Lio, ty ses utrhla 8O to jsem si početla. :lol: paráda. Jinak Romčovi zůstali už oči modrý a Kubíkovi se začínají vybarvovat do hněda, může to trvat do roku, jsem někde teda četla :wink: Jinak si nelam hlavu s tím že holky zatím mají obrácený spaní, ono se to bude pořád měnit, až se to časem ustálí, neboj, chce to trpělivost a obrnět se :wink: a Vlásky mají taky zatím pořád stejnou barvu, je jasný, že holkám nějaké vlásky vypadají, to je normální, uvidíš jak to bude u holek, je to různý. Kluci měli kolečko nahoře, jako koleno a teď už jim rostou pěkně vlásky. Románek takový špinavý blond a Kubík tmavé, vůbec jsou každý jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
22.1.07 18:39

Ahoj Lio ! No to jsou zprávičky! Díky že ses ozvala (beru to jako známku toho, že tak zlé to zase nebude :wink: :D ). Já ti rady moc dávat nemůžu, spíše budu čerpat :oops: … a fakt jsem ráda, že se holky ozýváte, protože člověk aspoň ví, s čím má počítat (i když na všechno se asi připravit nedá :wink: :D )

Kuzelko, Miso - jak jste na tom? Mě se ten konec nějak začíná táhnout, ale už si říkám, že mi zbývají jen tak tři týdny a to už vydržím :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
22.1.07 20:13

Tak i fotku vám sem dokonce dneska stihnu dát. :lol:

Takhle se holky umí šklebit! :lol:

http://www.baby-cafe.cz/…IMG_0118.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
22.1.07 20:14

A takhle je mám nejradši…když spinkají :lol: :wink:

http://www.baby-cafe.cz/…IMG_0155.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
22.1.07 20:16

Jejda, to jsem se dneska rozšoupla! :lol:

Mizím, povinnosti volají. Manža přijel z nákupu, tak jdu vyklízet věci do ledničky. :lol: :wink:

papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová