Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
320
27.1.07 09:11

Jani ,
ten Tvůj příběh se krásně čte..... :) A to si absolutně nemám na co stěžovat… :) !!! Já to měla a mám taky v pohodě. I když ne jednovaječné dvojky…

Obdivuji holky, jak popisují ty své kojící porodnicové anabáze. Když jde všecko „samo“, tak si člověk ani neuvědomuje, jaká to taky může být dřina a nervy.
Oren , moc Ti držím palce, vydrž to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
27.1.07 10:17

Ahoj holky!

Takové přivítání jsem fakt nečekala, jste zlatíčka :) :! děkuju mooooc za všechny vaše zkušenosti či rady.

Jani , děkuju za Tvůj přímo ukázkový příběh s jednov.mimískama, ostatní jak koukám mají dvoj-. Kéž by to takhle dobře šlo i u mě … však to se uvidí. Kontakt na toho pana doktora bych si vzala, sice to máme trochu z ruky (cca 80km), ale kdyby byly nějaké potíže, asi bych tam i zajela …Tak Ti předem moc děkuju za něj, buď mi to hoď do odpovědi, nebo přes SZ,dík!

Zuzi, Dito, Helli, Pitrsko díky i vám za vaše příběhy a zkušenosti!

Zuzi , moji mimísové jsou od začátku v jednom vnějším obalu, teď na posledním UTZ ve 12tt si dr. nebyl jistý, jestli je mezi nimi ta blanka, abyměli aspon každý svojí plodovou vodu. Třeba to ještě bude vidět teď v 16tt.

Dito , my jsme se prave rozhodovali mezi Herq. a TFK. U TFK postrádám pouze pol.opěrku nohou,ale od maminek co ho mají jsem četla, že ji má dobře nastavenou, že to mimískům neva. A super je ta ruční brzda - bydlíme na Vysočině a zrovna pod barákem máme dost prudkej kopec končící u rybníka, takže představa, jak letím i s kočárem a miminama (třeba teď v zimě) do rybníka mě jednoznačně presvedcil o TFK. Cena je fakt husta,ale kdyz jsem to pocitala se vsim vsudy (korby,plastenky na hlub.i sportak,nanoznik), vyšlo mě to u Herq. o 2 tis. mín (TFK 26, Herq 24). No a jelikož se tcháni angažujou, že ho koupí, či alespoň přispějí, tak se ani moc nebráním :D

Oren , díky za podporu a myslím na tebe, ať jste s prckama brzy doma,a můžeš si to doma zařídit po svém!

Holky, a kdy jste se dozvěděli pohlaví ? Já jsem četla, že už od 15-16tt by to mohlo být vidět, a tak jsem zvědavá, jestli se už na příští KO dozvíme, co to bude. Nemůžu se dočkat! Samozřejmě já bych chtěla holky a manža kluky, tak uvidíme, u jednov. páreček bohužel vypadává :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
27.1.07 11:11

Ahojky holčiny,

vítám mezi námi Ivušku! :wink: Tak já jsem taky mamina s dvojvaječnými dvojčaty… Na neschopence jsem od začátku těhu, dá se říci, protože začátek těhu jsem si poležela (to ještě nebylo jasné, zda jsem těhu) v nemocnici, protože po inseminaci, kdy jsem předtím stimulovala hormonálními injekcemi, jsem prodělala hyperstimulační syndrom 4. stupně. No a je to náhoda, ale ležely jsme spolu tady od nás s Pitrskou na pokoji ve stejné nemocnici. Pitrska kvůli čípku a já zavodněná po hormonech. To, že jsem těhu, mi řekli až tam (já to ale tušila) a nechali mě až do konce těhu doma. Ale chci jen napsat, že přes počáteční horor zbytek mého těhu byl naprosto pohodovej, i jsem uvažovala o tom, jít do práce. Tak jsem tam šla aspoň na brigádu na výpomoc, protože toho měli hodně. :wink: Na začátku těhu mě malinko trápily nevolnosti a zvracení, ale to je asi běžný. 2. trimestr byl naprosto úžasný, cítila jsem se parádně, vůbec ne jako těhulka. No, třetí už byl horší na nošení té „nosnosti“, ale ještě týden před porodem jsem byla na podnikovém vánočním večírku v naprosté pohodě. No a myslím, že kdyby u mě na konci těhu nevypukla těhu vyrážka a otoky, tak bych snad vydržela do 40.tt, jelikož jsem neměla jedinou kontrakci a bříško mi tvrdlo naposledy v 6. měsíci těhu, pak už vůbec! No, ale těhu mi nakonec ukončili ve 38.tt císařským řezem, protože u nás se ani jinak dvojčata nerodí. Holky měly 2560g a 2450 g a byly naprosto v pořádku. :wink: Jedna bohužel zhubla pod 2,3 kg tak jsme museli čekat, až to zase nabere. Ale už jsme doma a ty nehezké chvíle strávené v porodnici už jsou jen vzpomínkou, kterou jsem hodila za hlavu. :wink:

Oren, pokud máš hodně mlíčka a chceš kojit, tak si to prosaď. Je to super a je to dar. Já se v porodnici akorát trápila. Nechtělo se mi vůbec utvořit mlíko, do toho mě vystresovala zdejší semetrika - dětská Dr., že co jsem to za matku, že musím být továrna na mlíko, když mám dvojčata. A u nás v porodnici se bohužel nedokrmuje UM, ale odstříkaným MM od dárkyň, takže jsem se musela neustále doprošovat o příkrm a neustále mě strašili, že je nedostatek, že už nemají atd., atd. Takže já v jednom kuse bulela, že mi holčičky asi umřou hlady, když jim nechtějí dát UM a mateřskýho mají nedostatek. Byla jsem vždy šťastná, když tam byla nějaká hodná sestřička a poradila, pomohla, vysvětlila a „neškrtila“ se o MM od dárkyň. Bála jsem se, že se domů nedostaneme, protože těch 2,3 kg bylo magických a furt jsme byli pod, ale nakonec jiná Dr. zamhouřila oko a pustila nás domů. Já se uklidnila už v autě, po cestě. Vidina domova a vlastního režimu byla jako balzám na nervy a na duši! Už po cestě domů v autě jsem cítila tlaky v prsou. Než jsme dojeli domů (s nakoupeným umělým mlékem - hypoalergenním), tak jsem měla utvořené mlíčko!!! Psychika dělá fakt hodně! Pak se mi i občas stalo, že mi nestačily ani vložky do podprdy, že to proteklo i skrz. :oops: No, ale momentálně kojím obě, ale i dokrmujeme, protože Domča špatně saje a Alexka je zase hubeňourek, tak nám Dr. řekla, ať dokrmujeme obě. Takže jsme tak od čtvrtka učinili a noci jsou o něco klidnější!!! :wink: Jinak souhlasím s tím, že než nakojím obě, dokrmím obě, začíná pomalu další kojení. Včera jsem měla takový pocit, že celý den jen sedím na zadku a kojím. :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
27.1.07 11:14

Jinak ve ČT jsme byli v poradně. Domča váží 3,06 kg a Alexka 2,90 kg. Alexka nabrala málo, takže máme dokrmovat i jí! :? Ale mám pocit, že jim to docela prospívá. Sice to celé „krmení“ trvá (je to fakt procedura), ale jsou spavější a noc je lepší. Ale taky jsem názoru, že uděla UM je rychlejší a i rychleji ho papají. Do středy jsme používali na dokrm stříkačku, ale od ČT už jsme dali lahvičku a je to bleskovka. A kojení se tím zatím nezkazilo. Naopak, řekla bych, že Domča saje daleko líp z prsu a tolik nekouše. Jo a Domče jsem taky dala dudlík! A je aspoň klidnější! Fakt! :lol:

Sabri, ať se Jim brzy uzdraví!!! :wink:

Hezký víkendík!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
27.1.07 17:59

Ivčo ,
ta cena u Herqulesu není tak vysoká. Narozdíl od TFK, kde se novorozeňata řeší pevnými korbičkami, u Herqulesu se dvě korbičky na dvojčatový kočár dát nedají. Řeší se to tam klasicky vložnými taškami, které je možno později využít jako fusaky.
Mně se TFK fakt dost hodně líbí, rozhodlo to, že Herq. jsem měla možnost důkladně si ošahat „naživo“, TFK znám jen z netu. Pak taky ta cena. Když jsme Herq. objednávali, tak kočár s nánožníkem a dvě tašky stály cca 18,5 tis., teď je cena o 1400 vyšší, protože nánožník už není v ceně. A ještě se mi líbí, že sedačky u Herq. lze na:,–(it oběma směry. K mamině i od ní…
Ale do TFK bych šla taky. Ta brzda je super.

PAPA, musím jít koupat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
27.1.07 20:48

Pitrsko , dneska jsem zkusila dát Niky kaši (trochu řidší) z flašky a co myslíš - no to víš, že jí šmakovala, vypila 90, můrka jedna. :lol: Ale lžičkou jíst nebude ani náhodou. takže zkusím to co ty, pár dnů jí budu dávat příkrmy do flašky a pak to zkusím znovu. Jo a až zase budem začínat s něčím novým, tak se nejdřív zeptám tebe, jestli už to neděláte - abych věděla, jak to bude probíhat u nás. :wink: :D

Ivčo - náš Lukášek se ukázal už opravdu v 16.tt, ale asi to není zas tak moc častý. On se asi potřeboval pochlubit, prostě správnej chlap! :D Nikolka se styděla, pořád se jí mezi nožičkama motala pupeční šňůra, ale ve 23. týdnu na nás roztáhla do široka nožičky a bylo to jasný! :lol: Ale musím říct, že uvnitř jsem to věděla úplně od prvního okamžiku, kdy jsem je poprvý - ještě jako mini fazolky- uviděla na UTZ. Nevím, jak je to možný, ale prostě mi něco říkalo, že to embryjko níž je chlapeček a nad ním holčičky (čekali jsme původně tři,ale to tu už nebudu rozvádět, je to pro mě pořád dost citlivý). A ono to opravdu tak bylo. Holky, stalo se vám to taky některý??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
28.1.07 08:29

Dito , dík za info o Herq. - kdybys mi neřekla, že tam nejdou dát dvě korby tak jsem žila v domnění, že jdou … S taškama je opravdu ta cena pak nižší. Já jsem zas uvažovala tak, že korby od TFK pak prodám, až nebudu potřebovat, budou skoronové, to se moc nezničí, sama bych si je nejradši v bazarku koupila, ale nikde jsem neviděla. Takže tím se ta reálná cena trochu sníží … Pro TFK jsem se taky rozhodla proto, že má menší rozměry složenej (nemáme kombíka), a taky že jdou sundat rychloupínací kolečka. Taky budu mít mimča na léto, takže když by byly v těch taškách, přijde mi, že jsou dost teplé a že by se tam upekli. Ale je fakt, že jsou tašky praktičtější na přenos dětiček. Nevím, jak dlouho vydrží v korbičkách, ale na jaře už je pak určo šoupnu do sportáku, to už snad budou sedět. Naživo jsem neviděla ani jeden, takže nevím. Z videa co jsem našla na netu mi přijde skládání u TFK brnkačka, u Herq. nevím, to mi pak řekneš :-) jedna maminka na netu s tím prý docela zápasila, ale to záleží všechno na zvyku a cviku :-D U TFK sice nejdou dát sedačky pro i proti směru jízdy, ale korbičky jsou směrem k mamince, pak si myslím, že ve sportáku je lepší, když děti můžou sledovat cestu a už na ně tolik vidět nepotřebuješ, ale nevím, je to těžký to takhle plánovat dopředu, když nemáš žádné zkušenosti, vlastně jen z toho co se dočteš nebo co Ti poradí zkušené maminy…
Lio , díky i za váš příběh, máš krásný holčinky, taky bych chtěla dvě princezny :-)
Helli , koukala jsem na Tvoji galerii, strašně Ti to slušelo v těhu. Mám teda menší pupík než jsi měla Ty, ale já nejsem taková vižle jako Ty, ba naopak :P A broučci jsou nádherný! To PFko je kouzelný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
28.1.07 09:57

Ivčo,
ještě naposled na téma kočár…
Herq. má taky rychloupínáky. Co se týče skládání, prodavačka ho složila jedním hmatem, manžel taky neměl problém, já to s pupkem nezkoušela :wink: . Ale upřímně řečeno - něco, co má řádově kolem 17kg a 80cm šířky, se samotné ženské nikdy nebude skládat levou zadní… :cry: Takže v tom jsou ty kočáry na tom zhruba všechny stejně :cry:.
Co se týče směru jízdy, bylo to pro mně jedno z nejzá:,–(nějších kriterií při výběru. Hned jsem vyloučila všechny, kde by byla mimča ode mne odvrácená. U sporťáku to už není zá:,–(ní. Ale po zkušenostech se starší dcerou musím přiznat, že i sporťákovou sedačku jsem nasazovala tak, aby byla otočená ke mně, bylo to praktičtější - stokrát podávat dudlík, pití, utírat slinty… Později, když byla Bára starší, kdy bylo už nejdůležitější umožnit výhled dopředu, to už jsem těžkou trojkombinaci stejně prodala a pořídila mnohem lehčí golfky…
Ale každá mamina si to musí vyhodnotit podle svých potřeb a podmínek…

TFK má jednu obrovskou výhodu - tu brzdu! Pokud Ti hrozí „sjezd“ do rybníka, s TFK neváhej. Já v okolí bydliště žádné kopce nemám, pro mně to není tak klíčové…
A Herqules má jednu zá:,–(ní chybu! Pořád ho ještě nemám :x :x :x :x :x :x !!!!!!!!!!!!!!!
A to je objednaný od října! Kdybych byla ochotná vzít černozelený nebo béžovohnědý, tak už jezdím, ale že chci pro holky krásný červenošedý (který chtejí asi všichni), tak čekám a čekám. Poslední slib zní: konec příštího týdne.

Je řev, jdu kojit…
PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
28.1.07 11:05

Holky, jdu k vam pro radu. Dnes chceme poprve zkusit kasi a lzickou. Jak krmite? Mate je v lehatkach nebo na kline? A krmite kazde ditko zvlast z jine misky a lzicky nebo si udelate 2 porce do jedne misky??? Diky za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
28.1.07 16:54

Dituš , dík ještě jednou za Tvoje „kočárkové“ rady a zkušenosti, které velmi oceňuji zvlášť když si umím (nebo ještě neumím:-)) představit, že k PC odbíháš v kojicích přestávkách … Půjdu do TFK.
Jo, manža byl dnes zas na sjezdovce :cry: :cry: :cry: pa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
28.1.07 17:36

ahoj holky

Ivusko vitam te v nasem klubu! dvojcatka je opravdu trosku neco jineho nez jedno mimi
My jsme taky meli naprosto pohodove tehu, pracovala jsem do 24tt a potom tak jednou za tyden…jenom se deticky drali ven, takze pri posledni kontrole u me gyndr se ji nelibil nalez a to jsme predtim krasne drzeli pohromade, tak po 5 dnech v porodnici jsme se narodili 33+3 cisarem, protoze Sofie byla koncem panevnim a Jim prickou

holky diky za vsechny mile zpravy ohledne Jima, citi se bajecne zitra jdeme na vytazeni stehu a doufam, ze uz fakt bude mit pokoj

Helli, ja jsem nevedela zda jsme jedno ci dvoj, protoze na zacatku jsme to propiskly, ale taky jsem tak nejak citila, ze mam holcicku i chlapecka pod srdickem (nebo to mozna bylo vic prani)

oren
ja vim, jak to chodi, ale vas uz sestricky asi taky nechali napospas, tak nemuzes si to delat podle sebe? hlavni je aby rano pribrali, a to pribiraji, tak jim neco hodit na papir, pravda je, ze nam rikali, ze jsou deti spavejsi a musi se budit, maximalne po 4 hodinach, ale nejdulezitejsi vzdy byla vaha rano! ja jsem tam byla 2 mesice, takze me uz taky z toho hrabalo, ale nevim diskuse na toto tema treba s pani dr Paulovou by urcite nikam nevedla :-)

a kolik uz vubec vazite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
28.1.07 17:59

capinko já dělám vždy dvě porce a každého krmím zvlášť, tedy večer si to rozdělíme s taťkou! přes den mi pomáhá mamča, takže takhle. Ale když jsem sama tak taky dělám vždy 2 porce. Ale ze začátku to moc lžičkou nešlo, tak jsem to dávala do flašky a později se nám zadařilo.
Helli vidíš jak to jde, :wink: prostě ty děti někdy nechtějí hned lžičku a taky ty co jsou zvyklý už od malička na dudlík a flašku, tak se to učí hůř. Ale nemá cenu to lámat přes koleno, a prostě tomu dát čas. Já to dělala tak jak jsem psala a fungovalo to, nechat tomu chvíli čas a pomalu to zkoušet, tak až budeš dál zkoušet, ráda poradím, vždyť mi dvě jsme jak 2 kopie že :lol:
Lio taky pokroky co, no je pravda že flaška je flaška! stříkačkou nám to šlo taky pomalu a než byli oba najezený, skoro měli jíst znova, takže přechod byl nutný. Ale stejně je to zdržovačka, nakojit a pak ještě dokrmit, je to náročný viď. Ale koj dokuď múžeš.

Tak těhulky držte se a maminy pohlaďte drobečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
28.1.07 20:06

Ahojky,
Ivuš , s červeným TFk tady jezdí jedna mamina, co má dvojčátka narozený vloni v květnu, zatím má korbičky, protože její broučci jsou hodně maličký (rodila už v 28.tt), ale do tvýho porodu je určo vymění za sporťák a možná se jich bude chtít zbavit. Tak kdyby ses opravdu rozhodla pro tenhle kočár a červenej, dej vědět (třeba přes SZ) a já se jí zeptám. Potkáváme se na procházkách.

Capinko , já jsem teprve přikrmovačka začátečnice (cca 14 dnů),ale připravovala jsem od začátku jen do jedné misky + 2 lžičky. Nikolka začala po třech dnech lžičku bojkovat, takže musím přejít na lahev a Lukášek má tím pádem misku jen pro sebe. :D Myslím si, že je zbytečný mít dvě misky, hračky mají taky společný a kolikrát je mají v puse hned po sobě (třeba když jí jeden druhýmu vezme). Ale je to jen můj názor.

Holky, chytla jsem nějakou virózu, od pátku mě bolí v krku, mám trochu teplotu, rýmu a prskám. A nejhorší je, že Lukášek to chytl asi ode mne. :( Anebo možná ve čtvrtek u doktora. Spolu s náma byl totiž u sestřičky nemocnej chlapeček, kterej celou dobu chrchlal a chrchlal, vůbec se mi to nelíbilo. Luky je pravidelně od pátku vždycky navečer takovej ufňukanej, včera nás napadlo změřit mu teplotu a měl 37, dneska taky. Má i menší chuť k jídlu, za to větší žízeň a trošku pokašlává. Držte pěsti, ať je to OK. papa

""http://lilypie.com/pic/061211/spWT.jpg":http://lilypie.com/…211/spWT.jpghttp://b1.lilypie.com/JehQp1/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
28.1.07 22:14

Tak mame za sebou prvni krmeni lzickou a slo to jedna radost. Krmil se mnou i manzel, takze jsme meli kazdy svou misku a krmili jsme kazdy jednu holcicku. Moc jim to chutnalo a i pekne polykaly! Dala jsem jim nemlecnou ryzovou kasi Sunarku. Takze prikrmum zdar a at nam dvojcatka pekne rostou! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
28.1.07 22:25

Capinko ,
kojíš nebo jste na umělé stravě? Proč jste začali přikrmovat kaší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová