Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3504
30.1.07 16:34

Dito , ještě jsem si vzpomněla, že jsem ti chtěla napsat ohledně toho svědění… kalciovou mast jsem nakonec nezkoušela, protože jsem skončila u Tea Tree Oilu a ten zabral! Pravda je, že mě manžel fakt hlídal, abych neškrábala a dvakrát denně, případně když mě ty nohy začaly svědit, mě mazal, ale ono to velmi brzy zabralo. Nejdříve zmizely ty pupínky a teď už to jen občas svědí, tak to jdu hned natřít a většinou je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
30.1.07 16:35

Ahoj Kuželko!
Ty mě ještě asi neznáš, jsem tady nová 3v1 a ještě dlouho budu :roll: Moc a moc Ti gratuluju k miminkům!

Všichni Tě tady na chatu postrádali a tušili, že už asi nejsi vcelku … Tak ať se vám doma daří dobře a ať mimísci prospívají!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
30.1.07 17:33

Kuželko,

obrovskáááááááá gratulace k Anetce a Matýskovi. Ať je šťastná hvězda provází celým jejich životem. Jsi borec, že jsi rodila spontánně. A jak to šlo? A komplikace jste měli pořádné, hlavně, že jsi to ustála a jste spolu doma.

A zapomněla jsi nám napsat, jak byla miminka velká :! A taky fotečku prosím. :roll:

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
30.1.07 17:58

No huráááá Kuželko ,
vítej zpátky a OBRGRATULACE K MIMINKŮM :D :D :D :D !!!!!! 

My už všechny tušily, že se tu opět objevíš i s dětmi…

Moc se těším, až se dostaneš k tomu napsat podrobnosti. Máš toho asi docela dost za sebou. Hlavně, že už jste všichni doma. Kojíš?

Tak, ať se vám doma daří, prospíváte a vzkvétáte… :D

PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
30.1.07 18:07

Zuziko ,
to mě zajímá, ten Tea Tree Oil… Napiš mi, prosím, co to přesně máš a odkud. Z lékárny? Já jsem sice asi beznadějný případ :cry: a mám pocit, že mi pomůže jen čas, ale vyzkoušet to můžu :wink: . Zatím nezabralo vůbec nic, ani mastičky z kožního, takže když by to pomohlo, tak Ti pošlu metál :wink: :wink: :wink:
Kůže svědí, štípe a pálí… :( - v poslední době možná maličko méně - anebo jsem si možná prostě jen trochu zvykla s tím žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
30.1.07 18:12

Holky, tak ještě v rychlosti…

Prosím, prosím - návod, jak uložit fotečky-nějak to nezvládám, i když vím, že jsme tu už o tom psaly, ale já to neumím…

Zatím kojím. Mléko mám a děti baští :-)

Anetka se narodila s porodní hmotností 2.125 g a délkou 44 cm.
Matýsek měl 2.675 g a délku 45 cm.

Minulý týden v pátek nás propouštěni z nemocnice v Krči s váhou Anetky 2.140 g a Matýska 2.600 g.

Holky, jak jsem prošla dvouma nemocnicema a do toho tu včera měla na návštěvě sestřičku od doktorky, mám hlavu jak pátrací balon. V každé nemocnici mi řekli úplně něco jiného.

Jak mažete prdelky? Rybí mastičkou? a kde všude. Když jsem byla v nemocnicích, řekli mi v obou, že mazat pouze zadeček. Včera mi sestřička řekla, mazat úplně všechno - i genitálie… (v nemocnici mi řekli - chlapečkovi nemazat pytlík, jinak se oloupe.....?

Jak to máte s krmením? Mě děti vydrží spát 3 - někdy i 4 hodinky… Nechávám je přiložená k prsu dle potřeby, dokud prostě „neodpadnou“ Dokud sosají, tak je nechám. Včera mi tu sestřička tvrdila - nechat max. 10 minut - odříhnout a dalších max. 5 minut. a krmit po 2.5 hodinách.
Nechce se mi je ale budit…když spinkají. Navíc Matýsek se o jídlo umí řádně přihlásit. Anetku někdy budit musím, protože by se vůbec nenakrmila…

Také mě moc překvapila tím, že mám děti mazat olejíčkem pouze ještě týden a přejít na mlíčko - prý aby se nevysušovaly…?

No tak to jsou jen takové perličky… zase se ozvu… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
30.1.07 18:15

Dito , na to mě přivedla švagrová… A manža mě sprdl, když jsem to mazala nějakým krémem, protože když to „zkoumal“ tak mu to přišlo jako mokvavé pupínky a říkal, že to chce spíše vysušit… takže pokud to máš podobně, tak to vyzkoušej… v každé lékárně když řekneš že chceš „Tea Tree Oil“ tak ti určitě nabídnou několik značek (jsou to takové pidi lahvičky). My ho měli doma (ono to má takové širší využití, takže na různá bebina… se prostě u nás zkouští Tea Tree :wink: )
Já mám doma tento:
http://www.lekarna.cz/…ts/v/173.jpg /> viz. http://www.lekarna.cz/…ee-oil-25ml/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
30.1.07 18:29

Kuzelko , doufám, že se nezlobíš, ale „napráskala“ jsem tě do „Února“ :wink: :D
A fotečky přidáš tak, že najedeš na Fotogalerii, nahoře stiskneš Upload obrázku, zvolíš Galerii… (např. Únor 2007), vybereš obrázek, který máš někde uložený na PC, připíšeš komentář a dáš Uploadnout obrázek.

Pokud chceš pak dát fotku přímo do příspěvku, tak musí být někde na netu (třeba uložená v té fotogalerii) a když na ni najedeš, stiskneš pravé tlačítko myši a zvolíš Vlastnosti, zobrazí se tam mimojiné Adresa (URL) , kterou celou zkopíruješ (CTRL+C) a pak vložíš do textu příspěvku (CRTL+V). Pak ještě celou tu URL adresu označíš a stiskneš nahoře nad oknem kde se píše příspěvek tlačítko „Img“.

Snad je to srozumitelné a kompletní, když tak mě někdo opravte.. :wink: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
30.1.07 19:11

no Kuželko, konečně tady a v pořádku s mimískama. Už jsem tušila, že se ani jinak neobjevíš než už s dětičkama. Takže OBROVITÁ GRATULACE K PÁREČKU!!!! Porodní váhy skoro stejné jako měli my. Měli jsme 2600g,46cm a 2130g,44cm. :wink:
Já být tebou, tak krmím ty drobečky,kdy si řeknou, taky jsem to tak dělala, jen jsem kojila a přikrmovala, ty jen kojíš, takže máš o starost míň. Je to dobře. Na všechny rady z porodnice, jak kojit nebo krmit jsem se vykašlala a prostě dala klukům najíst, jak si řekli. Zatím bych zkusila je nechat sát tak dlouho jak chtějí, ale časem bych to trochu asi zkrátila,aby si na to třeba nezvykli a nebyli pořád u prsu, ale určitě ti poradí spíše ty maminy, které kojili plně.
Já mažu jen prdelku, dírečku, ale když mají někde trochu červený, tak to taky máznu. Mám Rybilku, koupila jsem i Aviril a ten je také dobrý.
Tak ať to zvládáte všichni a jste všichni v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
30.1.07 20:34

Kuzelko ,
na to, co Ti říkala ta sestřička, bych se vykašlala. Já kojím plně a určitě déle než 15 minut. Nechám holky u prsu, dokud chtějí pít. Kojím zhruba co 3 hodiny, vychází to tak samo, holky nebudím, pokud to není nutné. Někdy nakojím i dříve, pokud je řev a pokud mám pocit, že některá minule papala málo. V noci holky začaly spát déle, jedna se probudí třeba po 4 hodinách, tak jí dám napapat, ale druhou nebudím, dám jí, až si řekne. Zajímavé je, že přestože se budí v noci každá jinak, ráno se shodně probouzejí zhruba v sedm… Řídím se spíše instinktem, než nějakými předepsanými pravidly.
Tvé děti měly pěkné váhy na 35 týden… :D A přibírají, tak si (a jim) nemusíš dělat žádné násilí. Pokud by Anetka ale chtěla víc spát než jíst, tak bys jí ale budit měla.
Máš krásná jména. Já bych měla taky Matýska, kdybych neměla doma 3 ženské..... :wink: …takže s pytlíkama nemám žádnou zkušenost, ale genitálie nemažu, jen zadeček v místech, kde nejvíce dráždí stolice. Používám Bepanthen, dříve jsem ho neznala, nic levného, ale je skvělý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
30.1.07 20:45

Zuziko ,
dík, zkusím si to koupit, ale jestli vysušuje, tak to nebude nic pro mně. Už jsem to zažila s tekutým pudrem, po něm jsem svěděla ještě víc. Ale za pokus to určitě stojí. To trápení s mou nebohou kůží je jediné, co mi teď nějak zá:,–(ně kazí chuť do života.
Jo a ještě ten kočár, co ho pořád nemám! Když holky přes den špatně spí, říkám si, jak by bylo bezva je „uvozit“… Jak já se těším na první procházku… Ach jo! :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
31.1.07 13:14

Ahojky,
Kuželko , velikááááánská gratulace k párečku!!! Skvělý porodní hmotnosti, na 35.týden to byli opravdu už obříci!!! Ke krmení - pokud se ti sami hlásí o jídlo, nechala bych to na nich a na hodiny se vykašlala. Je zvláštní, že ti ještě v dnešní době zdravotní sestra radí něco jinýho, to se dělalo dřív krmení podle budíku, teda aspoň co jsem různě četla. :wink: Naši se začali sami budit až cca po třech týdnech a pak už byli asi tak navyklý, že se budili fakt přesně po 3 hodinách,jak kdyby měli vnitřní hodiny. :lol: A ještě zvláštnější bylo, že když se jim to v noci občas prodloužilo třeba na 4 h nebo později na 5h, tak oběma a další den třeba zase po 3 a zase oběma. Byli snad nějak vnitřně propojený. :) K mazání - mažu oběma pouze zadeček, genitálie ne,ale Niky se to tam samozřejmě přes plínku občas dostane, to neřeším. Zadeček mažu Rybilkou a pak ještě mažu záhyby mezi faldíkama, podpaží a pod krkem (mívají to červený) a to Infadolanem. Je to levná mastička, kterou mi poradila doktorka a je fakt dobrá (ta mastička :wink: ). Žádný tělový mlíčko nepoužívám, radily nám to tak už v nemocnici. Jen když nejsem líná, dělám jim po koupání masáž a to kvalitním olivovým olejem.

Holky, já se s tý naší prďolky vážně zcvoknu. Začala mi úplně odmítat lžičku, tak jsem jí pár dnů nechala a dávala jí všechno do flašky, dneska jsem to znovu zkusila a víte, co jsem zjistila? Když jí to chci dát já, zavře pusu a prostě neotevře, ale když ji nechám, aby si tu lžičku podržela sama (samozřejmě ji musím držet taky a vést), baští krásně! 8O To samý začala dělat při pití z flašky - když jí dáváme my, nechce, ale když jí flašku jen přidržím a ona sama si jí čapne a dá do pusy, je naprosto spokojená. Ona prostě potřebuje mít dojem, že se krmí sama. Je to normální u půlročního dítěte????

""http://lilypie.com/pic/061211/spWT.jpg":http://lilypie.com/…211/spWT.jpghttp://b1.lilypie.com/JehQp1/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
31.1.07 13:53

Dito , je to ale v podstatě olej, takže by to proti pudru mělo mít trošku jiný efekt. A s tím kočárkem bych už asi pěkně zuřila :evil: Zrovna včera jsem na kurzu potkala jednu maminku a ta si taky stěžovala, že objednali kočár začátkem prosince a pořád jen slibují a slibují… a pak z ní vylezlo, že objednali Herqules (ale pro jednoho prcka) a že jim prostě řekli, že nejsou v celé Evropě 8O … a teď prý mají přislíbeno do konce ledna… (což je mimochodem dneska, že :wink: ). Tak snad už se obě dočkáte, je to fakt děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
31.1.07 17:52

teda holky, ja tady chvilku nejsem a takove novinky!!!!
Kuzelko, MOC GRATULUJI!!!! at jste vsichni v poradku!!!!! to je super, ze mate parecek a krasne jmena!!!! uplne me to dojalo…
ja jsem nejaka nemocna, mam rymu, kaslu - v noci nemuzu moc dychat… proste super…
tak se vsechny opatrujte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
31.1.07 17:57

Ahoj Míšo , odpočívej a naláduj se vitamína… teď není ta správná doba marodit :wink: :D tak ať tě to brzy přejde. Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová