Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No jo, Míšo , drž se a rychle se uzdrav!
Zuziko , ještě jsem nestihla zajít do lékárny pro ten Tea Tree Oil, ale inspirovala jsi mě… vzpomněla jsem si taky na slova dětské doktorky, že na podrážděnou pokožku miminka je nejlepší čajová koupel..... a tak jsem to aplikovala na sebe! Podrážděná místa potírám silným černým čajem a ono to možná pomáhá! Uvidíme, jestli si to jen nenamlouvám…
To, co mi píšeš o tom kočáru, mi aspoň potvrzuje, že mi v prodejně Babyexpertu aspoň nekecají… Ten konec ledna zní ze všech stran! I když se už plynule změnil v konec tohoto týdne… tak zítra nebo v pátek se uvidí. Jinak opravdu není nikde, manžel ho zkoušel v listopadu koupit přímo v Bernu - je to švýcarský kočárek - a neuspěl.
Holky - Helli, Kuželko - co je to ta Rybilka, co používáte na zadečky? Bepanthen je úžasný, ale počítám, že až budou holky starší a jejich zadečky odolnější, tak přejdu na něco, co neleze tolik do peněz. Na Báru jsem používala Ondřejovku a byla jsem spokojená. Bepanthen jsem vyzkoušela v porodnici a překvapilo mě, jak je opravdu dobrý (žádná planá reklama). Mimochodem je skvělý i na bolavé bradavky v počátcích kojení a taky jej používám na popraskané rty - nejlepší, co jsem kdy zkusila…
Holky všechny, mějte se, jdu koupat, kojit.....
PAPA
Dito , nám PA právě doporučovala Bepanthen na bradavky a přestože se dá dát i na dupky a maminy si ho chválí, tak na dupku ona doporučuje tu Rybilku - jednak je prý fakt dobrá a je mnohem levnější. Moje švagrová s ní měla taky dobrou zkušenost. Někomu může možná vadit, že prý trošku smrdí… to ti spíš napíšou holky-maminy
![]()
http://www.lekarna.cz/…s/v/3032.jpg /> Rybilka 100 ml - 47,–
Bepanthen 100gm - 251,–
viz. http://www.lekarna.cz/…bilka-100ml/
a
http://www.lekarna.cz/…x100gm-mast/
… což mi přijde docela rozdíl
Já jsem si koupila u nás v lékárně ten Bepanthen 30gm a platila jsem 102,– ![]()
Míšo , opatruj se!!!! Teď to řádí hrozně. ![]()
Dito - Rybilka je vlastně mastička z rybího oleje, takže podle toho taky smrdí.
Čili pokud nesnášíš rybí „vůni“, bude ti vadit i tohle. Já v porodnici dostala takový papírový kufříky se vzorkama (no spíš hafo letáků a pár vzorečků), byla tam i ta Rybilka. Teď už to nedávají? Mohla bys jí vyzkoušet. Jinak jí koupíš samozřejmě v lékárně.
Ahojky,
jen v rychlosti, mám děsnej bugr v kuchyni po večeři. Rychle jsem kojila a uspávala a je to tam stále.
Rybilku používám, na ten pach se dá zvyknout a nám vyhovuje. Někdo používá ondřejovku někdo leniensku. Výborná je i mast od Weledy, ale taky drahá. Ale pokud je to pouze preventivně, rybilka je dostačující.
Dito, tak ať je kočárek co nejdříve doma.
Jana
Holky,
dík za info. Já tu Rybilku fakt vůbec neznala. Vzorků všeho možného jsem dostala v poslední době mraky, ale Rybilka tam nebyla…
Já se asi ale budu držet ondřejovky. Ta voní hezky a měla jsem s ní dobrou zkušenost. A Bepanthenu se budu držet taky…
Já se ptala jen tak ze zvědavosti, protože se zadečkama problém nemáme. Jediný, kdo má problém - a nejen se zadkem, ale s celým tělem - jsem já. Já už nevím, čím bych se celá pomazala, abych přestala svědit… ![]()
Dobrou klidnou noc ![]()
Dito,
nedá mi to a doporučila bych holčičkám i sem tam promáznout genitálie. Ony se stydké pysky někdy rády slepují a pak i srůstají. Může to být docela problém. S Kajkou jsem tento problém měla a moje gyn. doporučila fakt promazávat.
Jana
Ahoj.
Koukám jak se tu rozjela diskuse ohledně Rybilky. V nemocnici jsem se ptala, zda raději Rybilku nebo Bepanthen - doporučili mi Rybilku. Alel ono záleží na koho člověk narazí…
U holčiček je důležité - jak jsem vyčetla - stydké pysky štětičkou a olejíčkem pravidelně čistit. Tím by se mělo předejít i srůstům…
Jinak jsme dneska byli v poradně a Anetka od pátku přibrala180 g - má tedy 2320 g. a Matýsek přibral 225 g - má 2830 g.
Oba jsou tedy nad svou porodní váhou. ![]()
13.2.jdeme jenom na převážení, zda děti přibývají. Pak na další poradnu 27.2.
Mějte se krásně, papa
ahoj holky, no, doufam ze nachlazeni brzo pujde do haje!
jinak ja mam koupeny taky ten bepanthen, tak uvidime… mam ten velky, to mam snad na cely zivot ![]()
holky, pozdravujte mimca a zuziko ty pohlad brisko… uz je to fakt jen na nas ![]()
Ahoj holky.
Včera jsme byli na zkontrolovat kyčle, holky jsou v pořádku. Jsou to šikulky. Doktor byl unešen, že je to taková radost - vidět dvojčata s vyvinutými kyčlemi..... ![]()
No aby té radosti nebylo zase tak moc… tak mi ji musel hned zkazit samozřejmě kočár. Slibovaný konec ledna…volala jsem přímo dovozci - omylem - je totiž taky z Ostravy, stejně jako kamenná prodejna, kde mám zaplacenou zálohu. No aspoň jsem dostala přesnější informace… Tak zatím přišel pouze kamion s příslušenstvím… což dává naději, že dorazí i kočárky, dovozce by asi nechtěl mít příslušenství bez kočárků… To ale ještě není důvod k optimismu. Přestože prý byla potvrzena objednávka 500 kočárků, tak prý je otázkou, kolik jich ve skutečnosti přijde. Další zásilka je plánovaná na konec března!!!
Bezva, že jo.
Pokud se z této zásilky (která MOŽNÁ dorazí) nedočkám kočárku, tak se budu muset na svůj vyvolený kočár vykašlat a hledat jiné řešení. Ale nevím jaké. Chtěla bych TFK, ale na ten bych asi taky musela čekat…
Nejvíc mě štve, že s holkama vůbec nemůžu ven, nezajdeme si ani do obchodu… Zuřím!!!!!
![]()
Dohodli jsme se s manželem, že to vyřešíme provizorně zakoupením Croozeru, což je vozík za kolo, který bychom stějně později stoprocentně kupovali. Manžel jej uvnitř upraví na ležení pro miminka a budu moci s nima chodit ven aspoň v okolí bydliště - někde v centru města bych s takovým vozidlem vypadala dost exoticky
Holky se ale alespoň dostanou na čerstvý vzduch.
Tak se mějte hezky, pohlaďte miminka a Míšo a Zuziko, držte se! ![]()
PAPA
Ahoj Dito, holky jsou šikulindy. My musíme ještě teď v únoru s Romíkem na kyčle, jestli už má vyvinutý jadýrka. Kubík už dávno je v pohodě. No aby jsme to neměli tak jednoduchý ne ![]()
Ale s tím kočárem bych už zuřila,
asi bych se už dávno na něj vyprdla, ale zase když ho chceš, tak tě chápu. Jen pro ty prdelky je to blbý že se nedostanou na vzduch, aby potom nedostali šok ![]()
Jinak jak jste tu psali o těch mastičkách, já používám taky Rybilku, Bepanthen taky někdy a dr. mi napsala ještě Pevaril, to je taková mast, když se náhodou oprudí nějak víc, tak do dvou dnů je klid a můžu se vrátit ke svým oblíbeným mastičkám Jo a taky je dobrý obyčejný Aviril, řekla bych i lepší než Rybilka, toť má zkušenost.
Tak pa maminy a zbýbající těhulky, držte se ještě, už se vám to krátí. co..
Ahoj Dito ,
tak s tím kočárkem je to fakt děs.
Nezkoušela jsi se s nimi domluvit jestli ti neposkytnou (stejně jako se to někdy dělává při reklamaci) náhradní kočár než se milostivě uráčí dodat ten tvůj? Možná bych na ně zkusila zatlačit! Ta prodejna i dovozce je jedna a tatáž firma (předpokládám, že jsi ho koupila v Babyexpertu ve Futuru na Fifejdách - myslím, že jinde ani není…)
Mrzí mě, že teď nejsem u našich v OV, klidně bych ti půjčila zatím svůj - my určitě hned tak nevyjedem… ještě mě napadlo si kočárek případně půjčit od nějaké dvojčatové maminy, která už má odrostlejší prcky a vozí už třeba v golfkách…
Zuziko myslím Aviril krém. Olejíček mám sice také, ale ještě jsem ho ani jednou nepoužila.
Ahoj holčiny,
prvně:
VELIKÁ GRATULACE KUŽELCE K PÁREČKU!!!! VÁHY A MÍRY JSOU NAPROSTO ÚŽASNÉ NA STADIUM TĚHU, KDY PŘIŠLI NA SVĚT! JSI ŠIKULKA MAMINA! Ať vám rostou do krásy a dělají jen radosti!!!! ![]()
Pak dotaz na všechny… Nevíte náhodou, do kdy se má podávat hypoalergenní umělé mléko? Je to docela drahá záležitost a zajímalo by mě, do kolika měsíců je tak nějak nutné ho dávat (když už jsme s ním začali a nařídila nám ho dětská Dr.). Máme totiž docela bleskovou spotřebu! Možná zkusíme přejít z BEBY na HUMANU. Zjistila jsem, že dělají taky hypoalergenní a stojí o dost míň. Ale jestli to budou holky chtít. BEBA jim docela „čvachtá“.
Jinak doteď jsme kupovali BEBU H.A. i s bifidem aktiv, ale teď naposledy jsem koupila jen BEBU H. A. pouze s antirefluxním účinkem (proti ublikávání), ALexka totiž je hodně blinkací. A řeknu vám, je to docela hustější, to mlíčko a dneska holky v noci spaly pěkně. Fakt jsme se snad po měsíci celkem prospali!
Ale špatně to prolézá dudlíkem, asi zvětším dírky! ![]()
Jinak na nás asi něco leze, holky mají zelené holoubky a teče jim z očí. Asi rýma. Ach jo… ![]()