Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, měla bych jeden dotaz na vás - dvojčatové maminy:
Pořizovaly jste si nějaké poporodní stahovací kalhotky nebo nějaký pás? A je to k něčemu?
Díky.
k dotazu se připojuji. Uvažovala jsem o tom, ale nevím, zda to má smysl…
holky, já jsem si chtěla pořídit stahovací kalhotky, ale bohužel jsem se k tomu do teď nějak nedostala. Taky moje břicho zatím nevypadá nějak hezky
Ale vím od jiných mamin, že to pomáhá líp zavinovat dělohu a je to dobrá věc. Určitě tu bude někdo, kdo s tím má lepší zkušenosti.
Zuziko,
se stahovacíma kalhotkama či pásem nemám zkušenosti, nějak jsem to pominula. Mám pocit, že Lioness psala, že něco takového má…?
Asi to není špatné, takhle si pomoct, ono to obrovské plandavé poporodní břicho samo nedrží
. Ale asi se nesmí nic přehánět, aby ty ochablé svaly nelenošily i nadále…
Moje holčičky měly včera rovný 1 měsíc. Oslavili jsme to „zájezdem“ na hory - do Beskyd to máme kousek. Holky trávily den v krásné, útulné a teplé chatě se spoustou ochotných pěstounů - mých příbuzných - a já se tím pádem dostala mezi kojením na lyže. Sice jen na hodinu, v půjčených botách a lyžích, ale prázdná sjezdovka a hlavně - vůbec nic mě nebolelo!
To jsem ani nečekala měsíc po porodu.
![]()
Byl to krásný den a konečně příjemná změna v tom kolotoči kojení, přebalování, praní, žehlení..... ![]()
Zdravím Kuželko,
moc moc moc GRATULUJI!!!!
Holka mi jsme se musely v Krči potkat. Ležela jsem tam s našima holkama na nedonošeneckym - včera nás pustili a ležela jsem tam od 17.1.
Že bychom se znali osobně a vlastně o tom ani nevíme??
Ahoj Oren,
je to celkem možné. Byla jsme s prckama na pokoji č. 9 ![]()
Ahoj Kuželko,
já byla na 10…
)
Ale myslím, že vedle mne bylo vždycky jenom jedno dítko. Možná jsme se minuly
A jak ti dětičky prospívají doma?? My jsme doma 2. den… tak jsem zvědavá, jak to na holky působí.
Kristínka mi v noci plakala, až jsem si ji musela vzít do postele,… no a byl klid. Tak nevím, jestli jí nebylo smutno ??
Určitě jsme se neminuly. Já tam byla od pátku 19. 2. do pátku 26.2.
Děti pěkně baští. Oba kojím a tváří se spokojeně. 13.2. jdeme k doktorce na převážení, jestli jim kojení stačí, tak uvidíme…
Jinak je moc prima, že jste už také doma ![]()
No jo už si vzpomínám… byla si vedle mně!!
Nosila jsi batikované oranžové nebo hnědé těhu šaty že jo??
Já jsem tam byla tak psychicky vyřízená, že jsem málem zapomněla.
My kojíme ze 3/4 a dokrmujeme Alprenem.
No tak uvidíme, jak se nám všem povede dále.
Tak Kuželko, ráda jsem tě osobně poznala!!
Haha… to je dobré
![]()
oren to je super že jste už doma
teď už to bude jen lepší
tak ať vám to klape!
tenkrát se nám stalo s Lio že jsme leželi spolu v nemocnici a pak narazili tady na sebe, to jsou fakt náhody!! ![]()
Holky jsme doma!!
Kdybych věděla, že vedle na pokoji je Kuželka… mohla jsem vám napsat, páč jsem tam měla notebook a i internet,… no vlastně vždyť jsem vám psala zoufalé dopisy!!
Jinak holky jsou moc hodné.. s váhou jsme na tom:
Tereza: 2.380 Kg
Kristínka: 2,130 Kg
Jsme všechny zdravé a hlavně šťastné že jsme doma.
Kojíme ze 3/4 a dokrmujeme Alprenem. Manža nám koupil luxusní lávhičky s tvarovanými dudlíky a holky se dokrmují skoro sami.
Kojím dvojčetovsky, takže už to není tolik náročné.
Holky pořád dadaj… budím je k papání jednou za 3,5 až 4 hodiny. Kristínka v noci plakala… vzala jsem si ji do postele a zachvilku už dadala..
No a taky máme dudlíčky, když holky poplakávají, dám ji dudulíčka, ony pár minut dudaj a pak vytuhnou..
No ale hlavně že jsme zdravé, že jsme doma a že je doma pohoda a teplíčko
no to je krásný, jak holky rostou, fakt paráda
úplně s tebou sdílím radost
jen tak dál.
OREN - ráda jsem Tě poznala ![]()
Tak vám držím palečky, ať je všechno jak má být a holky pěkně papaj!!!!
Ahoj holčiny,
Dito , super řešení!!! Fakt prima! A držím palce, ať se co nejdřív dočkáte vytouženého kočárku. Teda ten by vám měli snad dát s poloviční slevou za takový čekání!!
![]()
zuziku , já si stahovací kalhotky koupila - starší na MMB. Jsou od firmy Anita, nosí se navrch na svoje kalhotky, dá se po stranách regulovat stažení a jsou super! Díky nim jsem se mnohem dřív vešla do svých oblíbených kalhot - bez nich to břicho prostě tolik nezatáhneš. A mám pocit,že se mi i dobře samo stahovalo, ale nevím, jak by to bylo bez nich, takže těžko říct, jestli to pomáhá. Rozhodně je to dobrý pro psychiku. Doma jsem je nenosila, ale ven jsem bez nich nevyšla. Ještě teď je někdy vytáhnu,ale už ne tak často - je to i tím, že jsem pořád nabalená v zimní bundě a tím pádem si můžu břicho vystrkovat jak chci!! ![]()
Oren - to je dobře, že už jste doma!!! A víš, že máte skoro stejné váhy jako my v necelých 4 týdnech ? (2180 a 2430). ![]()
Plenky - používáme jen papírkovky, neumím si představit prát ještě haldu plen navíc, obdivuju každou dvojčatovou maminku, která to dělá!!! Lukášek musel mít široký balení do 6 týdnů, řešila jsem to látkovými plenami přes papírovku.
My měli dneska rušnej den, ráno na rehabilitaci jako každý po - dostali jsme velkou pochvalu a budeme chodit už jen 1× za 14 dnů. To jsem moc ráda, je vždycky šílený dostat se tam přesně na čas.
A po obědě jsme byli v Plzni na kontrole na očním (nedonošeňátka jsou sledovaný kvůli zvýšenýmu riziku očních vad). Tam jsme dostali druhou jedničku, takže super den!
Museli jsme toho využít (teda hlavně maminka, tatínek by ani nemusel
) a zajeli do Olympie (= hypermarket - pozn. pro neznalé Plzně). To se maminka vyřádila!
Prďolkové byli úžasný, hrozně se jim tam líbilo.