Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3504
12.2.07 18:43

Ahoj holky,
jsem jen na skok. Mám zprávu od Míši - je stále celá :wink: , tedy 3v1 :lol: . Je v nemocnici, ale na víkend ji pustili domů. Zatím to vypadá taky na spontánní porod, takže se čeká. Moc vás všechny pozdravuje!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
12.2.07 18:54

Ahoj holky,
tak jsem včera v televizi natrefila na dokument

V LŮNĚ-DVOJČATA, TROJČATA, ČTYŘČATA

dávali to na programu National Geographic a budou to opakovat v pátek 23.2.2007 ve 21.00 a 00.00.
Byl tam popsán celý průběh těhotenství s jedno i dvojvaječnými dvojčaty, včetně průběhu porodů - to spíš pro vás holky, co to máte před sebou :wink:
v každém případě byl ten pořad SUPER.
Přeji krásný večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
13.2.07 09:43

Ahojte,

hlásím se vám po dlouhé době a prvně bych chtěla pogratulovat všem miminkům a maminkám..a teda Míšo a Zuzko vy se teda držíte..určitě si zalistujte jak jste se na začátku s obavou ptali a všichni kolem vás ujišťovali, že takhle dlouho by to teda s dvojčaty nešlo ;-)

no a vítám i nové těhulky..pročítejte pozorně ;-), ale myslím, že se tady všichni shodneme, že prostě dvojčata jsou perfektní a vůbec…ta dvojnásobná radost opravdu převáží všechno nepohodlí (Dito - to jsi napsala krásně)

Ali - tak těhotenství s dvojčaty se chová asi tak jako těhotenství s jedním dítkem…mám srovnání…s dvojčaty jsem přibrala 13kg, teď s jedním prckem už 15kg! s dvojčaty mi bylo naprosto úžasně, žádné nevolnosti, žádné komplikace, stavěli jsme barák, lítala jsem po výletech, chodila do práce, s jedním prckem…no upřímně..ze začátku docela boj, únava přííííšerná, a chodila jsem akorát tak pro holky do školky ;-)
shrnuto podtrženo - kdybych si měla vybrat tak ještě jedno takové těhotenství s dvojčaty než tohle s juniorem ;-) fakt…jediné plus vidím v tom, že mě dr. ke konci těhotenství neposlala do rizikové poradny do porodnice jako s dvojčaty - ono nic mi nebylo, ale čekačka v tropických vedrech až tři hodiny na dřevěné lavici kvůli obyč. poradně mě fakt deptalo..a rodila jsem 39+0 (vyvolávačka) dvě holky 3 a 3,1kg

no jinak vás všechny moc zdravím, drobek navzdory všem dr zatím drží (prý můžu rodit kdykoliv) já už bych rodila - jsem zase děsně zvědavá jaký to bude a hlavně už se moc těším a holky taky…podle utz mám termín teď 18., podle MS 25. a okolí se mi řehtá, že velikonoce to jistí…břicho mám obrovské (prý to může být vytahaný po holkách, ale ve 30tt mi podle utz, říkali, že to vypadá spíš na pěknýho chlapáka…) tak jsem zvědavá..a jméno…grr to bude překvápko asi i pro nás…;-)

tak se mějte a užívejte si…

Zdenik a spol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
13.2.07 10:39

Ahoj Zdeníku, to je fajn že se držíš a jak píšeš, žes měla pohodový těhu s dvojkama, to je fakt taky super. Je fakt že každá to má úplně jiný. Já už od 23.tt se válela v nemocnici a ty sis takhle užívala. :D Takže Alino, vidíš, že každá to prožívala jinak. Jinak Alino s tím bazénem ti neporadím, protože než jsem stačila cokoliv dělat, šoupli mě do nemocnice a už jsem se dostala ven až s klukama. :lol: Ohledně toho špinění, bych asi radši neváhala jít k dr. hned. Může to být normální, ale také nemusí. Já špinila kolem 12.tt asi 2 dny, bylo to takový slaboučce růžový a to jsem letěla radši hned k dr. Naštěstí to nic nebylo, ale pro klid v duši jsem radši šla. Tenkrát mi hned napsal i neschopenku a byla jsem už doma.Pamatuju si také, že můj dr. ještě říkal, že to vypadá na 2 kluky, což mě ve 12.tt dost překvapilo 8O a tak jsem se tím ani nevzrušovala. Ve 20.tt jsem byla pak na větším UTZ, tam už se dá pohlaví poznat bezpečně, ale je to opravdu někdy komplikované to najít, protože prckové tam už leží všelijak. U jednoho byl pindík jasný :lol: ale druhý se tenkrát otočil zády a bylo to. Musela jsem ještě za týden jít znovu, protože ani srdíčko nešlo pořádně vidět, a to se muselo zkontrolovat. Prcek se trochu natočil, ale stejně to na 100% nešlo vidět. Pak až někdy když jsem byla v nemocnici, tak mi dělali ještě náký UTZ, tak tam mi potvrdili i toho druhého klučíka. A to několik dr. nezávisle na sobě. No a byli tam :D Jinak mě dělali v 16.tt ty tripple testy, dr. říkal že jsou maličko zvýšené, ale prý je to u dvojčat normál ale stejně je to takové u dvojek nepřesné, protože tam nikdy se nemůže zjistit, který z těch drobků by byl ohrožený nějakou nemocí. To potom myslím se dá zjistit lépe na amniocentéze, ale tam já jsem nešla, když jsem ty testy měla OK. Takže doufám že jsem odpověděla zase na nějaké tvé dotázky a teď už musím zas pádit, povinnosti volají :D
Tak si užívej volnosti a vychutnávej klídku. Pa :wink:
Ježiši to je zase román.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
13.2.07 10:40

Jo jinak Kuželko, o tom pořadu co píšeš už jsem četla na dvojčatech.cz, taky to tam někdo psal, ale škoda pro mě, tento program bohužel nemáme :cry: to by mě taky moc zajímalo, takový pořady jsou vždy perfektní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
13.2.07 16:41

Ahoj holky.
Hned vám musím napsat, dokud holky spí a dokud ze mně ještě adrenalin a endorfiny nevyprchaly..... :D :D :D :D :D
Připadám si, jak king! Zvládla jsem sama s holkama poradnu, pak jsme ještě zajely ke mně do práce kvůli nějakým papírům, pak nakoupit, vyzvednout dceru od kamarádky a když jsme přijely domů, už na mně u branky čekali elektrikáři - ráno se nám něco pokazilo a netopilo tepelné čerpadlo. Vše jsem zvládla! Jen ne se najíst, což není žádná škoda :wink: . Manžel samozřejmě není doma, od včerejška je v Praze - jako vždy, když se něco děje… :wink:

U doktora jsme byly pochválené, jak krásně rosteme z kojení - Eliška má 4,1kg a Adélka 4kg. :D Vše v naprostém pořádku a ukázat se máme zase za měsíc. Já zpocená a poněkud uhoněná, hodilo by se mi pár horních končetin navíc, ale zase to člověku lehce kompenzuje obdiv ostatních maminek v čekárně, které tam mají k jednomu dítěti babičku a mají představu, co obnáší byť jen jedno dítě…

No promiňte mi euforii :D :lol: :D , ale v této chvíli se jí neubráním.

PAPA, letím za holkama, už se ozývají. Mamky, pohlaďte svoje poklady a těhulky bříška. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
13.2.07 16:45

Dito , paráda! Jsi šikulka a tohle právě potřebuju slyšet, takže prosím o veškeré tyto „úspěchy“ se poděl :wink: Máme obě rodiny v Ostravě, takže tady budu bez pomocníků a nějak to budu muset zvládat a hodně pomáhá slyšet, že to jde! A váhy máte excelentní :wink: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
13.2.07 17:24

Dito, zvládla jsi vše úplně skvěle 8O
Jako king si nemusíš připadat - king prostě jsi :D

I my jsme dneska absolvovali dětskou lékařsku a zjistili, že Anetka váží 2700 g a Matýsek 3260 g. Což mě uklidnilo, že děti opravdu z mé stravy nestrádají… :P
Další kontrola je až 27.2.

Ale hlavní zpráva dne dneska je, že manžel už jel pro kočárek :-)
Takže zítra má KUbík volný den bez kroužků, tak můžeme vyrazit na společnou rodinnou vycházku. :) :wink:

Tak pusinku všem miminkům -těm narozeným i těm ještě v bříšku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
14.2.07 07:45

Ahoj holky,
hlásím, že večer přivezl manžel domů kočárek :D :D :D :D

Takže dneska podnikneme první rodinnou procházku.
Až budu mít fotky, tak se konečně odvážím a nějaké sem uložím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
14.2.07 07:56

Kuzelko , tak to je super. Gratulace ke kočárku a těším se na fotečky.

… teď ještě Dita :wink: , ale začínám jí podezírat, že už ten Herqules ani nechce a vystačí si s Croozrem :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
14.2.07 09:11

Zuzi , omyl, až budu mít Helqules, tak snad bouchnu šampáňo na oslavu… Ale Croozer je skvělé provizorní řešení. Vadí mi na něm přesně to, co jsem nechtěla ani u kočárku: že na mimča za jízdy nevidím a když chci podat dudlík, musím vozík obejít zepředu. A navíc ještě oddělat kryt vozíku… Ale do terénu a na rozbité cesty, do špatného počasí a větší vrstvy sněhu nemá Croozer chybu :) Posuďte: 

Kuzelko , moc krásně si užijte rodinnou procházku s novým kočárkem. :) A nezapomeň na ty fotky!

Hezký den vám všem, holky i miminka :wink: :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
14.2.07 09:35

Dito , no snad už se do konce února dočkáš! Už by bylo na čase, co?
Ale ten Croozer vypadá fakt dobře :wink: :lol: .
A ještě jsi nenapsala co vůbec na holky říká Bára a jak pomáhá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
15.2.07 09:06

Konečně posílám fotky prcků :-)
ANETKA V KOČÁRKU

http://emimino.cz/…P2140013.jpg

A TADY JE MATÝSEK

http://emimino.cz/…21300072.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
15.2.07 09:48

no ty jsou úžasný Kuželko :wink: :D supeeeer :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
15.2.07 09:53

Kuzelko , ti jsou moc krásní!!! A Matýsek jak si na nás otevírá pusinu :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová