Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Denisko , zrovna dnes jsem v Schieseru byla, žádná body s dlouhým ruk., ty jsou málokdy. Ale určitě Ti dám vědět, kdyby se objevily, chodím tam často, a asi budu ještě častěji
. Já tam dnes ulovila zas dvě pidi bodínka, ale s krátkým (na léto), ale teď už si fakt dám pohov a počkám, až nám řeknou, co to bude … Kdybys chtěla mohla bych Ti něco nakoupit, a třeba poslat, nebo možná budem mít někdy cestu do Jihlavy, ale asi je lepší, když si to vybereš sama podle svého vkusu.
S tím nadstandardem taky hodně známých říkalo, že byly rády, když si mohly pokecat, ale taky se bojím toho, že tam ty dvě dětičky budou dělat pořádnej bugr. No uvidíme.
Co vím,a co jsem se dočetla na netu a od holek, tak při porodu záleží na poloze dětiček a taky na dr., jak říkáš, někde se dvojčata rodí pouze císařem, tak rodila myslím Lioness v KV, kde to jinak nerodí, ale třeba Janča (letadlo), ta měla dokonce jednovaječné a rodila přirozeněv HK, tuším v 38tt, a kluci měli přes 3kg… Taky se bojím toho, že po císaři budu jak mrtvola, nikdy jsem na žádné operaci nebyla, tak nevím, jak zvládnu ty bolesti, do toho kojení, no uvidíme. Ono oboje má svoje pro i proti, nechám to na doktorech.
Jinak břicho nemám nějak moc velké, u druhého těh. je jasný, že máš větší, kdovíjaký budu mít za měsíc já ![]()
Ivuško ,
díky za tip z toho Schiesseru. Já už si kupuju body jenom s dlouhým rukávkem. Doma jsem měla na Viky asi 20 s krátkýma rukávama a dala jsem jí je tak 3× až 4×.
Taky jsem chtěla znát pohlaví, abych si mohla nakoupit podle barviček.
Jenže představ si, že ani v jednom obchodě v jihlavě nemají 2 body stejný. Natož stejný motiv v růžové a modré. Jiné barvy moc nechci, protože po Viky mám spoustu dupaček a kalhot růžových apod., tak aby se to k sobě hodilo a malá nebyla strakatá jak králík. Na a na kluky je v sekáčích zase většinou modrý. Holt jsou v Anglii nebo kde posedlý jenom těmahle barvama a jiný na děti asi neznají.
Takže vidíš, že i když znám pohlaví, tak sehnat si něco na dvojčátka bude ještě oříšek.
Zkouším, přemluvit manžu, abysme zajeli některou sobotu do Brna, tam by toho měli na výběr určitě mnohem víc. Já tam dělala VŠ, takže se tam dobře orientuju a musím se přiznat, že mi Brno moc chybí. A hlavně ty obchody s hadrama. Asi jsem na to nakupování ulítlá.
S tím porodem si hlavu moc nelámu v tom smyslu, že stejně rozhodnutí půjde mimo mě. Ale kdybych si mohla vybrat, tak bych šla do klasiky.
Jo a taky se bojím, že mě bude šíleně bolet zavinování dělohy. U Viky mě taky dost bolelo a každej říkal, že při dalším dítěti je to ještě horší. Mně to bolelo víc jak porodní bolesti. Tak teď na to radši ani nemyslím, protože při představě zavinování toho obr břicha, to bude zážitek.
A neboj, bříško Ti vyskočí. Já měla v 18. týdnu to bříško taky malý. Ještě do 20. týdne jsem nosila normální rifle, ale teď za ty 3 týdny vypadám jak těhule s jedním mimčem v 9. měsíci.
Vůbec to nechápu, jak mi to břicho mohlo takhle vyskočit.
Zatím pa Denisa
Denisko , to je náhoda, já taky studovala VŠ v Brně, dělala doktorát, a pak i pracovala-zůstala jsem na vŠ jako odb.asistent, vlastně až do těchhle Vánoc jsem tam jezdila každý týden už skoro 10 let, takže mi Brno děsně chybí! A to nakupování (hlavně hadry,jak píšeš), to s Tebou naprosto souhlasím, vše jsem kupovala tam, tady v HB něco pěkného cenově rozumného sehnat je fakt umění, to Jihlava je na tom ještě dobře si myslím. Tak jdu tady poklidit, za chvíli přijde ségra se svýma cácorkama …
**Ahoj maminky a těhulky,
Moc zdravím nové těhulky!!!** Holky držte se… oni ty dvojčata za to fakt stojí. Hlavně pohodu a klid. Já jsem třeba pracovala do úplného konce, tedy dokud mne nezavřeli do porodnice! Ale já kdybych nepracovala, tak bych holky nedonosila… každý to prostě máme jiné.
Každopádně raději přehánět než něco zanedbat!!!
Maminky - všechny máte nádherné miminka. Koukám ale že dost často jsou dvojčata každé jiné. Já mám dvojvaječné holky a čím jsou starší tím jsou si podobnější… když mají stejné oblečení venku a čepičku - manža je nerozezná!! hahaha…
No a u nás je to teda hoňka - nekojíme, vydrželi jsme 5 týdnů. Teď krmíme Nutrilonem a holky z toho mají zácpu… tak nevím… asi budeme muset k DR. Nemáte někdo zkušenost proč?? Nutrilon papáme už více jak týden a včera jsem měli moc moc tvrdé hovínko - musela jsem ho z holek vytlačit cvičením - chudinky malé.
No a pár týdnů už nespím, ani já ani manža. To je totiž ten třetí rozměr, už jsem na to přišla. Průměrně naspím tak 3 - 4 hoďky denně.
Jinak naše holky mají Terezka přes 3 kg a Kristí 2,9 kg… takže krásně přibírají,… a rostou!! Už to nejsou ty miniaturní papenky.
Taky jsou obě pekelně společenské - nebaví je ležet v postýlkách - pořád vyžadují společnost, hluk, lisdký hlas.
Jak v noci vypnu TV a zhasnu… začne řev!! Tak pouštíme rádio, nebo si je beru na třídačku na bříško. Ležím na zádech a holky na mém břiše. Prožíváme si novorozeneckou koliku se vším všudy, ale doufám, že už to brzy přejde.
JInak návštěvy Dr a nemocnic jdou kruté!! Často mne nechtějí autem pustit až k ordinaci a já se tahám s holkama sama.
No taky jsem to už odnesla a mám kýlu… takže mne možná čeká operace, pokud se to samo nezatáhne.
S váhou mi ještě chybí 4 kg. Nicméně kvůli vytáhlému břuchu stejně nedopnu kalhoty.
No ale jinak… neměnila bych I když je to velikej záhul. Holky se pak usmějou a já jsem naměko.
Pohlaďte bříška a mimíska.
Renča
Ahoj Nisso, ty už jsi podruhý těhotná, takže máš břicho větší, teda všichni to říkají, že to tak je, že to bývá. Mě každej říkal, že ho mám malý, ale já si připadala teda jak vagon. A taky to břicho teď vypadá. Mám sice 4 kg nahoře, ale to břicho to je teda hrozný, kůže teda pěkně vytahaná. Začala jsem teď pomalu cvičit na totalgymu, ale moc to nejde, cvičím tak 3× denne 5 minut, ale pak když jsem v klidu, tak tu jizvu cejtim, jak trochu pobolívá, přece jen to je operace a svaly nejsou ještě tak zregenerované, tak budu raději opatrná a to jsem 7 měsíců po porodu. Jinak jizva samotná nebolí ani po zákroku dlouho ne. spíš ta kůže jak visí přes, to je bolestivý. Ale to přejde za chvilku, pro ty prcky to překonáš. Vstávat se muselo hned druhý den, to bylo teda fakt krutý, ale zlepšovalo se to každým dnem. Třetí den po císaři jsem kluky dostala, teda jen Romču, Kubík byl maličký a byl na Jipu, takže jsem lítala jako blbec. Strávila jsem v porodnici 3 týdny. Čekala jsem jen na váhu Kubíka.Jinak v KV se rodí jedině císařem, ale u mě by to stejně jiné nebylo, ROmča byl první a byl nožkama dole. Jinak sestry tam mi s ničím nepomohli, když jsem pak dostala i kubíka na pokoj. Akorát jedna tam byla moc hodná, když viděla že toho mám dost, tak si vzala asi 2× kluky na noc a nakrmila je, jelikož jsem kojila stejně částečně. No ale je to za mnou a teď už je to krásný a určitě bych taky neměnila, jako psala Oren.
Jinak Oren, my jsme na Nutrilonu od narození a zácpou jsme nikdy netrpěli, teď máme stoličku pravidelně dokonce 2× denně, takže ti neporadím. Ale u tohodle mlíčka na to trpí více miminek, co jsem takhle četla. Zkus třeba fenyklový čajík pár lžiček za den. nebo zkus jiné mlíčko. Nevím co jinak poradit.
no už musím zas pádit, povinnosti volají. tak papa ![]()
Ahoj,
Oren, nase prvni 3 mesice byly uplne stejne jako u vas. Taky jsme mely koliku se vsim vsudy, holky byly na Nutrilonu a jednou kadily moc tvrde, podruhe zase moc ridce (zkusila jsem i jine mleka, ale bylo to nastejno nebo jeste horsi), nechtely spavat, pres den jsme je porad nosily…casem se to zlepsilo. Ted uz si trosku vyhraji sami, ale v noci toho porad moc nenaspim. Krmime uz sice jen jednou za noc, ale holky se casto budi, musim k nim vstavat, aby se jeste nebudily navzajem. Ano, je to tezke, obcas jsem hoooodne unavena, ale taky bych nemenila. Holky jsou uzasne a kazdy jejich usmev stoji za neprospanou noc.
A taky by jsme nezazili tolik srandy, kdyby jsme meli jen 1 ditko…
Takze dvojcatkum trikrat zdar!
![]()
Ahojky,
jdu vás v rychlosti pozdravit a pak už nejspíš na kutě. Prďolkové vstávají v poslední době už v půl 7 a to je pro mě příšerný!!!! ![]()
Oren - u nás byl ten samý problém. Už z JIP jsme proto jeli se spešl Nutrilonem pro děti s citlivým zažíváním. Dřív se jmenoval Omneo, teď je to Comfort. Obsahuje nějakou speciální složku, která napomáhá trávení a nám fakt pomohl. Ale ta cena je taky komfortní!- kolem 180 Kč za plechovku se 400 g!
Vydrželi jsme to 4 měsíce, pak už měli plechovku na den a to bylo opravdu neúnosný, tak jsme zkoušeli jiný mlíka a nakonec má každej něco jinýho -Lukášek Hipp a Nikolka Bebu. A na probrečený noci (u Lukáška) nám úžasně zabíralo hooooodně pevný zavinování -prostě takový, aby mimi nemohlo vůbec hýbat ručičkama a těma se rušit. Je o tom super knížka - Nejšťastnější miminko v okolí od dr. Karpa.
K břichu v těhu - jestli chcete vidět moje, stačí kliknout pod příspěvkem na „www“. Mezi námi, v 9. týdnu už jsem nezapla jediné svoje kalhoty! ![]()
My dnes byli v Plzni na kontrole v poradně pro rizikový kojence. Všechno v pohodě a hlavně - už nemusíme na rehabilitaci, hurááááááááááá!!! ![]()
Omlouvám se, že nebudu reagovat na další příspěvky, ale jdu fakt do hajan! Tak dobrou!!!
""http://lilypie.com/pic/070222/RHTA.jpg":http://lilypie.com/…222/RHTA.jpghttp://b1.lilypie.com/LTZip1/.png
Ivuško,
tak to mi s Brnem rozumíš. Já mám teď šílenej absťák. V Jihlavě člověk musí natrefit na dobrou věc, která by byla moderní a dala se nosit.
Teď tady mají začít s výstavbou City Parku (asi něco jako Olympie), tak doufám, že to bude trošku na jiné úrovni. Ono to kolikrát i v těch šopingách vychází levněji než u nás v normálním obchodě.
A při sezónních výprodejích mi to připadá levnější než i u Vietnamců. Ale tam já teda vůbec nenakupuju. Jen chci říct, že je postavené na hlavu.
Jakou VŠ jsi studovala?
Já VUT Podnikatelskou fakultu. Doktorandský studium mě taky lákalo, ale pak jsme se v páťáku o prázdninách vzali a já chtěla mimčo. No a ono se zadařilo hned první měsíc, tedy v září a já dělala poslední ročník s Viktorkou v bříšku. Někdy to nebylo špatný. ![]()
Nakonec se Viky narodila 24.5. a já dělala státnicekdyž jí byly přesně tři týdny. A zvládly jsme to obě na výbornou.
Pak už jsem další studium hodila za hlavu. Měla jsem jiný priority a hlavně starosti, ale někdy mi to ještě vrtá hlavou. Třeba v budoucnu s e do toho dám. Uvidím
Pitrsko díky za popis problémů po císaři. Já si taky myslím, že ta jizva bude bolet ještě hodně dlouho. Mamka byla na hysterektomii a ta jizva po ní ji bolela snad ještě 2 roky po operaci. Třeba, když něco prudce zvedla nebo když se měnilo počasí.
Proto bych radši rodila klasicky, i když to taky není žádný med.
Helli , koukla jsem na Tvé bříško. Poslední foto tam bylo asi z 29. týdne a to mi přišlo takový jako když jsem rodila v devátým Viky. Zatím snad takový nemám, ale za měsíc už na tom budu taky tak?
Zvětšilo se pak ještě hodně do porodu? A v kolikátým týdnu jsi rodila. Mimča vypadají na fotkách po porodu drobounce, ale jsou kouzelný. Já už chci taky........
Oren, někde jsem četla, že pokud se udělá to umělý mlíko hustší než je přesně odměřená dávka, tak to může u miminek způsobovat zácpu. Ale to už asi víš taky. Možná jsou ještě moc malinký a tak jim normální Nutrilon nesedí. Taky bych zkusila to speciální mlíko. Ale ty ceny jsou vážně šílený.
Když jsem začala dávat Viky Nutrilon asi v 6 měsících, tak taky měla asi 14 dnů zácpu a já jí draždila teploměrem. Byla to vždycky taková malá operace, než se nám ten bobík podařil. Pak už se to upravilo a bylo to OK. Jenže to už jí bylo půl roku. Zkus to prokonzultovat s dr.
My jsme měli te\ď taky problém se zácpou. Viky začla chodit na nočník. Čůrání je Ok, ale na kakání prostě neměla čas. No a tak po třech dnech jí to pěkně zatvrdlo a bylo to s brekem. Musela jsem jí asi 3× dát čípek a pak s ní tlačit nad záchodem a držet jí, jak když děti čůrají v létě venku. Bobík byl vidět a ona nechtěla tlačit a plakala a prosila mě, že jí to bolí a já slibovala hory doly. Nikomu bych to nepřála. Konzultovala jsem to s dr. a ta mi řekla, že je to v tomhle období vysazování na nočník normální. A že nejhorší případy končí v nemocnici na výplachu střev.
Nakonec nám pomohl hruškový džus s vlákninou (Relax) a od té doby je všechno v pořádku.
Zařekla jsem se, že dvojčata nechám klidně do 2 let běhat s plínama a nebudu je nijak nutit na nočník. prostě v létě to snad přijde samo, až budou běhat nahatý.
Nejhorší jsou ty rady našich mamin a babiček, co měly ještě látkový plíny. Ty už v roce pořád chodily a říkaly: „Jo, to vy už jste chodili na nočník, ale dneska jak jsou ty papírový plíny, tak to dítě nemá potřebu.“
Holky, až budete tohle řešit, tak se na tohle vykašlete a dělejte si to po svém.
No ale to je asi ještě trocho předčasné řešit.
I když ono to taky šíleně rychle uteče.
Držte se a dobrou noc
Denisa
Ahojky,
tak v diskuzi na baby-cafe,proběhla včera skvělá zprávička ![]()
Máme další dvě miminka!Míše se narodila 20.2.2007-Terezka-2600g,48cm a Ondrášek-2760g,48cm
![]()
GRATULUJEME K PÁREČKU!!!A PŘEJEME MAMINCE KLIDNÉ ŠESTINEDĚLÍ A VŠEM HODNĚ ZDRAVÍČKA
![]()
Mějte se tu skvěle.Všem pěkný den
Zuzka a spol.
Zuzko,
díky za zprávičky. A Míše blahopřejeme ke krásným dětičkám. Jsou to pěkní kousci.
Hodně štěstí do života a ať dělají mamce a taťkovi velikou radost.
Jana a spol.
Velká gratulace Míše k Terezce a Ondráškovi.
Hodně zdraví a štěstí do života přejeme!
** Míšo, mooooc gratuluji k miminkům! Hlavně, ať jste všichni v pořádku a brzy doma!**
Denisko , já študýrovala a posléze učila na prov.-ekon.fak. na MZLU. To Tě tedy obdivuju - státnice a porod téměř v 1
![]()
Jani , tak jsem na příští středu objednaná k Mudr.Hodíkovi, i po telefonu je to sympaťák a srandista. Manžel pojede se mnou, tak už se těšíme, že nám řekne pohlaví a doufám že jen dobré zprávy …
Holky, dík za zhodnocení holek..... že jsou si podobné..... Já asi vnímám více ty rozdíly, než ty shody..... ![]()
Mně přijdou fakt každá jiná..... Možná to vynikne více na společné fotce.
Posuďte:
Ahojky,
Dito, tak jo, každá je jiná
, ale na samostatných fotkách vypadaly úplně stejně. ![]()
Ivuško, to jsem ráda, že jsi objednaná a že je Ti pan doktor sympaťák. Snad si sednete a dozvíte se samé dobré zprávy. A Ty si připrav břicho (já tam poprvé ležela 1,5 hodiny) a manžel bude mít super kino. Ty toho moc neuvidíš, ale něco Ti ukážou.
Holky, taky soucítím s těma, co se jim stýská po Brně. Sice jsem dostudovala v roce 2000, ale stejně mi chybí. Ale jedeme na veletrh v půlce března, tak se moc těším. Asi tam budeme 2 dny u přibuzných, tak si to užiju.
Jsem děsná, měla bych uklízet, ale taaaaaaak se mi nechce. Kluci spí na zahradě, musím jít. Nebo budu celý den žrát a tloustnout.
Jana
no já to tušila, že miminka už jsou na světě.
takže Míše moc moc gratulujeme k párečku
Krásné váhy!
jo DItuš, máš pravdu, na společné fotce je opravdu každá jiná.