Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
320
20.2.07 19:55

Kuželko ,
já už jsem s holkama přes den sama a musím konstatovat, že kojím většinou každou zvlášť. Sice je na kojící polštář nějak obě dostanu, ale tomu kojení nějak chybí pohoda, mně se nedaří zaujmout polohu, která by pro mně byla stoprocentně oddechová a zdá se, že pro holky to taky nijak extra pohodlné není a že se tak dobře nenapapají, jako když je nakojím sólo. Kojení zvlášť zase žere více času, ale já stejně kromě péče o holky nic moc nestíhám. Ony už nespinkají od kojení do kojení a chtějí se bavit. :) Když se „nic neděje“, tak je řev. Takže teď už je to „na plný úvazek“.

Lio ,
kočičky jsou šikovné a máš to, jak my - každá jiná :D .

Vítejte Zuzi (Fetus - to je dobrý :wink: :lol: ) a Nisso .

Všem holkám pozdrav a mimčům a bříškům pohlazení :) :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
20.2.07 22:36

Úsměvy našich holčiček......

Adélka:

Eliška:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
20.2.07 22:48

Ahojky holky,
tak jsem se dostala taky k počítači, mám doma fofr, ale te´D už jsem si dala čas i pro sebe. A to ještě nemám ty dvojčátka. :D
Díky moc za přivítanou.
Koukám na ty Vaše miminka už bych je chtěla mít taky u sebe. Fakt Vám je šíleně závidím. Já vím, že je to záhul, ale už je máte v pořádku doma.

Ivuško, to je fajn, že jsi z HavlBrodu. Prej tam mají moc pěkný sekáče na dětský oblečky a taky je tam dobrá ta prodejna Schiesser. Občas v ní mají dobrý zboží.
Já teď nebyla v Brodu aspoň rok.
Už jsi rozhodnutá, jestli budeš rodit v Jihlavě nebo v Brodu?
Já asi opět v Jihlavě, protože to bude blíž pro návštěvy. Ale na brodskou porodnici jsem slyšela jen samý chvály.

Jinak podle UTZ ve 20. týdnu by to měl být páreček, tak jsem zvědavá. Já už jsem byla smířená s tím, že budu mít doma 3 holky. Takhle jsem ráda, že bude mít „pupek v místě“ i manža.

Ten TFK se mi taky líbí moc, ale přišel mi dražší než Spider a nějak jsem nenašla, že by ho někdy právě prodával. Do nového kočárku nejdeme, 20000 a více za to nedáme.
Už jsme si našli Spider Swinga po dvojčátcích. Paní ho používala rok a měla mimča taky v červnu, jako čekáme my. Prodává ho za 10 500,– a spolu s ním nám přidá i Hocco Twins??? zadarmo.
Ten Spider má šedou barvu a ona jim vybledla (jako u všech kočárů se sytější barvou) a prý ho reklamovali a výrobce jim ho celý nově přečalounil a ještě jim dal úplně nové nánožníky. Proto si na dobu reklamace koupil levně Hocco. No a ten Spider teď vypadá jako novej.
Taky jsem na ně na netu četla občes horší recenze, ale já si říkám, že tolik jako s Viky toho už s dvojčatama nenajezdím. Tak snad vydrží. Potřebujeme ho hlavně na cestu na hřiště a domů. Dál my Viky ve 2 letech asi víc neujde. Z tohohle mám hrůzu. Tlačit mega kočár a Viky někde na zádech. To bude podívaná.

Jo, jinak jsem si půjčila od kámošky kojící polštář, protože mi za poslední měsíc vyrostlo šílený bříško a už se moc dobře nevyspím. A do toho ty kopance, no hrůza. Počkej Ivuško, až Tě taky začnou kopat, budeš vzpomínat na dobu, kdys měla ještě klid. Jestli jsi 18. týden, tak já je cítila asi od 19. Tak už si chystej pupíka. :)
Ten kojící polštář už je značně slehlej, potřebovala bych do něj náhradní polystyrenové kuličky, nevíte o tom někdo?
Paní u nás v gravicentru tvrdila, že když se ten polštář vypere celý v pračce, tak ty kuličky zase nabydou. Ale mě se to moc nezdá. Jestli máte nějaká lepší tip, tak za něj budu jenom ráda.

Taky už jsem přemýšlela, jak budu praktikovat kojení a hodně se mi líbí to kojení obou naráz. Ale nedokážu si představit, jak si je na ten polštář nandat. Mám strach, že bych jim akorát nějak ublížila. Nemáte na to některá nějaký grif?
Je jasný, že kojení každého zvlášť bude pro mě i mimča lepší, ale toho zabitýho času. A hlavně v noci, to bude pomalu hodina kojení a než usnu, tak zase na novo. Hlavně v noci bych je chtěla kojit naráz. A protože s nima budu v ložnici sama (manžel bude spát s Viky v obýváku), tak nevím, jak si je naložím.
Možná Vám to připadá směšný, že to řeším už teď, ale já budu ráda, když na to přijdu. Budu pak klidnější a budu se mít čeho držet, až to přijde.

Jo a holky, jak Vám mimča v noci spinkají? Vyspíte se nebo je to se vstáváním na přeskáčku? Já uvažuju o tom, že je budu budit oba, jakmlie se jeden vzbudí na pití.
Možná to je utopie, ale aspoň my to dává pocit nějakého plánu, jak to budu dělat.

Nic končím
Držte se
a pa Nissa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
20.2.07 22:50

Ahojky,

gratulujeme Zuzice k chlapečkům, mají úžasné míry, prostě kluci jako buci. Tak ať je šťastná hvězda provází životem.

A vítám nově příchozí Fetus a Nisu. Ať se Vám tu s námi líbí.

Kuželko, kluky kojím jak kdy. Někdy tandemově, někdy samostatně. V noci jenom samostatně v posteli v leže a usínám u toho. Budím se, až když ten druhý chce zase jíst. :oops: Už se těším, až si posedají a najdou polohu sami, to bude o hodně příjemnější. Ale naskládám si je tam sama a bez problémů.

Dito, holčičky jsou úžasné. To samé platí Lio. Víc si nepamatuju.

Mám kluky nemocné, oba zahlenění až hrůza, odsáváme, kapeme do nosíků, občas z těch hlenů zvrací, mají teplotky. Je to kolotoč, zítra raději zajdeme k Mudr. na poslech. Ale jinak se máme dobře.

Pohlaďte miminka a pupíky a HLAVNĚ, AŤ JSTE VŠICHNI ZDRAVÍ.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
20.2.07 23:02

Nisso,

promiň, poprvé jsem zapomněla na to druhé „s“.

S kočárkem neporadím, my jsme kupovali klasiku hluboký a teď chci koupit TFK jako sporťák. Kajce už skoro 4, tak toho ujde dost. Navíc je ve školce, tak jezdím fakt hodně. Plánuju si, jak tu postaví novou cyklostezku, já budu s klukama v kočáře na bruslích a Kajka na kole. Ale cyklostezka zatím není, kočár ještě nemám a Kajka na kole jezdit neumí. :(

Ke kojení. Náhradní kuličky jsem si kupovala na http://www.dracek.cz/default.asp?…

Neboj, děti na polštář dostaneš v pohodě. Jak jsem psala výše, v noci kojím zvlášť, ale uvidíš, jak to budeš zvládat a co Ti bude vyhovovat nejvíc. Já si sednu na tvrdou postel, každé dítko dám na jednu stranu a na polštář si je dávám do kříže - toho z pravé strany na levou a toho z levé na pravou. Je dobré je mít v zavinovačkách co nejdéle, lépe se s nima manipuluje. Když byli menší, tak jsem ještě polštář vypodkládala, ale víc mi vyhovovalo dát si nohy na štorkle a tím jsem měla kolena výš a děti blíž k prsu.

Pohlaď bříško.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
20.2.07 23:49

Nisso ,
já kupovala kojící polštář tady: http://www.kojicipolstar.cz/objednavka.htm , koukala jsem, že tam mají náhradní náplň levnější…

Jinak musím napsat totéž, co Jana-Letadlo, v noci kojím zvlášť, protože je to pohodlnější vleže a podřimuju až usínám u toho…
Vyspím se s holkama docela dobře, kojím je, až když si řeknou. Nebudím je, mám s tím špatnou zkušenost - když jsou takhle „násilně“ probuzené, tak pak blbě pijí a úplně je to „rozháže“. Ale tohle všechno je určitě velmi individuální a každá mamina se rychle zařídí podle sých dětí a podle sebe.

Ve dne kojím jak kdy - tandemově hlavně když potřebuji šetřit čas (třeba před odjezdem z domu k doktorovi apod.) nebo když se holky rezolutně domáhají jídla obě najednou…

Jani , ať se Ti kluci rychle uzdraví! Já mám doma nemocnou Báru, má virózu a já se děsím, že to holky chytnou. Smí k nim jen s rouškou na puse, ale stejně… Věřím a doufám, že holkám kojení aspoň trochu pomáhá bránit se virům a bacilům…

PAPA. Dobrou noc všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
21.2.07 07:26

Ahojte,

zdravím nové tváře..

je pěkné číst jak to všechno pěkně zvládáte…naše holky jsou zase nějaké nachcípané..teda spíš Janička..soplí až hrůza a já mám taky zase rýmu jako trám..ale už mi aspoň z nosu nekape tak si říkám, že by drobek mohl už ven ;-)…pořád nic..nohy už mám docela oteklý, jen co je sundám z postele, holky jsou doma (aby se ve školce nedorazily a my pak nepřišli s juniorem domů do bacilova), takže odpočinek leda aktivní - jsem divná já se do té porodnice táááák těším. ale vyrobily jsme kus masky na maškarní (já to pořád odkládala, že až budu z porodnice doma, když se mi všichni dr shodli, že můžu rodit kdykoliv…) no a ono maškarní je v pondělí a já jsem pořád doma ;-)..

už jsem docela napnutá co Míša…

no zatím se mějte jdu zkontrolovat holky, zavřely se do pokoje kde se větrá, že se jdou převlíct a mám tušení, že tam běhají nahulatý a na tu jejich nemoc nenemoc je to fakt to pravý ;-)

Zdenik a spol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
21.2.07 09:09

Ahojky!

Nisso , koukám, že už to máš s kočárkem vymyšlený brzy, to jste sehnali moc dobře, my jsme o spider swingu rovněž uvažovali, a je super, že máte i alternativu, kdyby se porouchal …
Rodit budu určo u nás v HB, taky kvůli návštěvám jak píšeš, ale hlavně brodská porodnice je super, mamka tam pracuje (ne přímo tam) ségra tam 2× rodila a byla max.spokojená, rovněž kamarádky. Sice nedoufám, že by byl nadstandard, včera mi říkala zrovna kámoška, co má už rodit každým dnem, že jsou na něj fronty, a taky nevím, jak dloho tam s mimísema budu, takže velký prachy za to taky vyhazovat nechci (sice to mám za 1/2 cenu jako rodina zaměstnance, ale stejně), uvidíme.
Jinak furt pozoruju břicho a nic :-( ale říkám si že do 20tt asi. Taky nejsem žádný hubeňour, tak to možná budu cítit trochu později. Ale už se těším. Takhle jsem mírně nervózní, kor ještě před tím velkým UTZ.
Tak to je super, že budeš mít páreček, třeba se to opravdu povede.
Já právě čekám na pohlaví i kvůli nákupům, jak říkáš sekáče tu jsou super, hlavně jeden, na mimi úžasné věci skoro nové za 20-30 Kč. A v Schiesseru se dá taky něco pokoupit (tam už jsem neodolala a ulovila dvě bodínka - universal na holky i kluky :-))
Jo jinak o kojícím polštáři jsem zrovna včera uvažovala, že už si ho objednám, jelikož se mi blbě spí už dlouho a bude hůř. Objednám ho tam, jak posílala odkaz tuším Dita.
S tím kojením jsem taky nad tím špekulovala, taky bych chtěla kojit zaráz, snad to nějak půjde, tak jak píšou holky, asi je lepší je mít v zavinovaččce pro lepší manipulaci a když si je připravíš každou na jednu stranu, tak se to snad podaří…no ale jsem na to zvědavá :lol: :lol: :lol:
Jinak viděla jsem taková ty prkýnka na vožení ještě ne moc chodících dítek na kočárku sourozence, třeba by nějaké pasovalo i na ten váš kočárek a vyřešila bys tím dopravu Viktorky po dobu, kdy by ještě moc nechodila. Zabrouzdala jsem na netu a našla třeba toto http://promimi.mimishop.cz/detail.php?… Samozřejmě bys to musela vyzkoušet na váš kočárek. … Tak jsem ještě koukala na Spider swing a tam to zřejmě uchytit nepůjde, třeba bys ale našla jiné. Tak jen takový nápad.

Jani, Dito, ať se vám dítka co nejdřív uzdraví! Dituš, úsměvy krásné, jen mě přijde,že jsou si hodně podobné a ne každá jiná, jak jsi psala, ale to se asi zdá jen takhle z fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
21.2.07 10:11

Ahojky holčinky,
díky za přivítání,jsem moc ráda že jsem konečně mezi svými :D
Všem nemocným dětičkám a maminkám přeju brzké uzdravení :wink:
Těhulkám a mimčům v bříšku taky hodně zdraví a pohody a šetřete se :P Kojící polštář je úžasná věc.Taky jsem ho využila už v těhu,pak při kojení a teď je to oblíbený válecí polštář našich cvrčků :wink: Můžu jen doporučit!Tandemově jsem kojila asi jen měsíc,malý měl rozsáhlý reflux jícnu a vše vyzvracel,takže byl na umělé výživě -BEBE 1HA :cry: ,zahuštěné NUTRITONEM.Pak už začal kynout :D Kojila jsem jen malou a to do 6měs.Zatím děti ještě nebyly nemocné :lol: ,tak snad jsem jim aspoň nějakou imunitu předala a vydrží jim to co nejdéle.

Jinak jsem si zpětně četla vaši diskuzi a objevila jsem tu i Míšu,kterou znám a vypadá to že je pořád 3in1 :D To je teda šikulka :lol: To budou pořádné kousky!
A Zuzika dětičky taky pěkně dopekla :wink: Dvojčata přes 3kg,to je už něco :D
Holky,máte můj obdiv!Já jsem sice posledních 7týdnů poctivě ležela jak lazar,ale stejně jsem svůj čípek neukacala :cry: A rodila o 6týdnů dříve.Přesto byly děti přes 2kg a pěkně vše dohnaly.

Mějte se všechny bájo :lol: Pa pa Zuzi a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
21.2.07 10:21

Ahoj,

to jsou veci!

Par dni jsem bez internetu, a tady jsou novinky!!!

Gratuluji cerstve mamince k novym miminkum. At se vam dari! A napis svuj pribeh, jake to vse bylo a tak.

A taky nove tehulky! Tak to je parada. Ale jak tak koukam, jsem tady s „nejmladsim“ tehotenstvim. :-) Ale verim, ze se za chvili jeste nekdo „mladsi“ objevi (az nas tady najdou. Chtelo by to nejokou „reklamu“ treba v hlavnich tematech diskusi :-) ). Pod stejnym mesicem bych to fakt nehledala, kdyztak uz pod stejnou situaci…

Ja jsem porad nemocna, ikdyz dnes jsem v praci. 5 dni jsem poctive lezela v posteli, tak snad to pomohlo. Krvaceni uz nepozoruju. Akorat me skoro porad boli bricho. Jen doufam, ze to jsou travici potize. Zitra jdu na kontrolu, tak doufam v dobre zpravy.

At se vam uzdravi vsechna nemocna miminka.

Pa-pa.
Alina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
21.2.07 11:00

Ahojky!!!

Dituš, holky jsou nádherné a jak se pěkně culí!!!! Taky mi přijdou si sobě docela podobné! :wink: Ale ty jako matka to musíš vědět nejlíp! :lol:

Zuzi - Fetus, já si tě pamatuju, ale to jsem jen četla…myslím jsi psala i do diskuze „clostilbegyt“. Já tam občas chodila při snažení. Ten stejně nezabral a vyřešily to injekce fostimonu i přes OHSS 4. stupně jsem naše holčičky zdárně donosila. Začátek byl pekelný, ale pak do konce vše super. :wink: Kdyby nebylo vyrážky, vydržela bych snad i do 40.tt. Takhle to bylo do 38.tt. :wink: Musím zkouknout tvoji galerku. :wink:

Copak asi Míša??? :wink:

Jinak my taky na začátku používaly kojící polštář, ale pak jsem zjistila, že mě u něj bolí záda. Bylo mi to nepohodlný, takže kojím každou zvášť a teď máme systém, který poradila Dr. Jednu kojím z obou prsů a druhá ma flaštičku hypoalergenního mléka a další kojení to protočím. V noci taky občas kojím vleže, ale spím u toho :oops: :oops: a manža nadává, takže to už moc nepraktikuju. Je fakt, že teď už radši vstanu a je to pak rychlovka a ne, že se svítí v ložnici sto let. Zdá se mi, že ten systém už je lepší. A holky kynou, řekla bych. Alexka má tváře jak slabikáře. :lol:

Musím letět. Máme tady toho zedníka. Tak mu jdu uvařit kafe a čekám po poledni švagrovou, bude chvíli hlídat. Já si skáknu na pojišťovnu a na sociálku.

Tak zatím papa a pohlaďte své broučky a bříška! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
21.2.07 13:30

ahoj holčiny, tak co Míša, ještě je asi celá co? já ji fakt obdivuju, ale cítím už nějaká mimča ve vzduchu :D
jinak jsem taky chtěla napsat, že jsem kojící polštář používala malinko, jelikož jsem kojila do tří měsíců částečně a pak už jen nutrilon. Kluky jsem občas kojila společně, ale pak jsem je kojila raději zvlášt, bylo to pro mě i pro ně pohodlnější. V noci jsem je nebudila aby jedli najednou, jak psala myslím dita, mám s tím taky špatné zkušenosti, že byli potom mrzutý a nechtěli pořádně jíst, takže jsem holt byla nevyspalá, ale mimísci byli spokojený a nebuzený. Ale je to opravdu na každém, jak si to zařídí.
No jinak vám pošlu fotečky kluků, kde Romča dělá pěkný držtičky a Kubík je takovej pohodář:
http://img.mimibazar.cz/…ka365205.jpg /> http://img.mimibazar.cz/…ka365206.jpg /> http://img.mimibazar.cz/…ka365207.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
21.2.07 13:33

jo Dituš, máš pěkný culdy a řekla bych, že si jsou teda rozhodně více podobné, než ti moji raubíři :lol:

tak holky, a't už tu obdivujeme zase nějaká miminka, těhulky držte se, Alino, ty moc nepracuj nebo dostaneš na prdel :wink: šetři se, pohlaďte všechny bříška a maminy svoje cipísky

Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
21.2.07 13:36

Holky,

ještě k buzení na kojení. Párkrát jsem to zkusila, kluci nechtěli pít, neměli ještě hlad. Tak je nechávám, jak se vzbudí sami. A někdy se stane, že v noci jí jenom jeden a ten druhý třeba spí další 2-3 hodiny. Tak to bych si sama škodila, kdybych to dělala. A venku v kočárku je taky nechávám, jak dlouho chtějí. Dokonce mi vyhovuje, že mám na jednoho víc času, v pohodě ho nakojím, přebalím, pohraju si jenom s ním a pak se teprve vzbudí ten druhý. Ale to chce fakt vyzkošet, každému vyhovuje něco jiného.

Peťo, kluci jsou úžasní a Románek dělá krásné ksichtíky. :lol:

PS: Ale tandemově kojit zkuste, přibuzní valí tak oči, že to i kvůli tomu stojí za to. :D :D :D

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
21.2.07 14:10

Ahojky holky,
díky za tipy k tomu kojení. Určitě si chci natrénovat tandemové kojení, abych v případě nouze stíhala. (např. k doktorovi).
Ale jinak dám na Vás a budu kojit podle potřeby miminek, ať mě to stojí času, co to stojí. Holt budu muset zapřáhnout babičky, pokud to jinak nepůjde. Na mažela se v tomhle spoléhat nemůžu, protože vyřizujeme stavební povolení a chceme začít na jaře stavět (teda jestli to vyřídíme). No a on si chce hodně věcí dělat sám, takže je mi jasný, že se přes léto budeme doma jenom míjet. Budu to muset zvládnout sama. Vy to taky zvládáte a ještě si najdete čas na počítač.
K těm zavinkám na tandemové kojení. Osvědčily se Vám radši ty klasické staré, které se dají zavazovat nebo rychlozavinky na suchý zip.
Já měla rychlozavinku na Viky, ale nemohla jsem jí v tom zavinout na těsno. Myslím, že na tohle jsou ty staré zavinky lepší. Hlavně pro tu manipulaci při tandemovém kojení.

Dituš díky za odkaz na tu náplň, hned tam mrknu a kdyžtak si jí objednám.

Ivuško, vydrž ještě pár dní a pohyby určitě budou. NEBOJ, ještě si jich užiješ.
Když se měla narodit Viky, tak jsem taky uvažovala o nadstandardu, ale nakonec jsem byla na normálním pokoji s ještě jednou maminou a byla jsem ráda. Když jí po dvou dnech pustili domů a já tam zůstala skoro celý den sama s malou, tak na mě přicházelo slzavý údolí a hrozně jsem o všem přemýšlela. Naštěstí mi tam potom dali jinou mamču a s tou jsme zbytek pobytu prokecaly a bylo to moc fajn.
Takže já teď do nadstandardu taky nepujdu. Akorát možná chudák ta druhá mamča, co bude na pokoji s náma. Dvoitý řev cizích miminek jí moc nezávidím.
Ale kdoví, jak to všechno dopadne. Třeba budou děti v inkubátorech a všechno bude zase jinak.

Ty sekáče v Brodě jsou fakt super. Než se narodila Viky, tak jsem tam jezdila často nakupovat. Taky tam budu muset někdy zajet. A ten Schiesser má super kvalitní věci. Viky jsem tam tenkrát kupovala body 62 a měla ho skoro do 1 roku věku. A vypadalo jako nový, vůbec se neopralo.
Jenže problém je, že nikdy nevím, jestli bych tam zase na nějaký body narazila.
Kdybys tam Ivuško měla někdy cestu a měli by tam nějaký body s dlouhýma rukávkama, tak mi dej, prosím, vědět, a já bych tam sjela.
Za ty peníze se to vyplatí.

Jak to vyřeším s Viky zatím vůbec nevím. Uvažovala jsem o tom prkýnku za kočár, asi by mažel vyrobil nějaké provizorium, aby tam šlo, ale nevím, jak se jí na tom bude líbit stát.
To asi uvidíme až v praxi.

Holky, já když vidím ty Vaše prďolky, tak už bych je taky chtěla mít u sebe. To je šílený to čekání.
Jo a můžu se Vás zeptat, co Vaše bříška? Já už ho mám obrovský a to je teprve začátek. Nedokážu si představit to břicho za 10 týdnů. A hlavně, jak se to pak vrátí tam, kam má. Já mám pocit, že ta kůže už se nikdy nevrátí zpátky. Cvičíte? A po císaři Vám doporučili odkdy?

U nás v porodnici je na porodnici primář, který vyznává, že nejlepší porod pro dítě je císařský řez. O dvojčatech ani nemluvě. Takže spíš počítám s touhle variantou porodu. Bolela Vás pak ta jizva moc? A dlouho? Já si nedovedu představit, jak se po „operaci“ ještě postarám o ta mimča. Pomáhaly Vám s nima aspoň ze začátku sestřičky? Kdy jste mohly vstát z postele?
To jsem zvědavá co? Ale já bych šla radši do normálního porodu než císař. Mám strach, že pak budu úplně nemožná.

Díky moc za rady, budu se na ně těšit.

Zdravím všechny mamči a těhulky a držte se
Pa Denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová