Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no Ivuško , vidíš, už jsem z těch prcků i oslepla
že jsem to heslo neviděla, ale spíš jsem to zřejmě nepřečetla pořádně, vždycky všechno tady čtu narychlo
hned se na ten tvůj ,,vagón´´ podívám ![]()
Jinak samozřejmě vitám MARKYTKU
zase jedna dušička, co může tlachat s námi. No asi nejvíc si budeš rozumět s maminama, co měli taky prcka a do toho přišly dvojčátka. Tak se opatruj a vydrž.
Holky,
tak nás posílají do nemocnice. Mají hodně krevních destiček a opět víc bílých krvinek. Jdu balit a jedeme.
Mysleta na nás, informace budou u nás v deníčku na BC.
Jana
Letadlo, moc držím palečky, ať jsou kluci v pořádku!!! ![]()
Dituš, já původně o vašem Joggeru snila, ale manžovi se fyzicky na krámě nezdál (chybělo mu i zrovna jedno kolečko, tak se s ním nedalo toho moc zkoušet), ale na těch tvých fotkách vypadá úžasně! Jakou sis do něj vybrala barevnou vložku? U mě vítězila ta zelená s kopretinou! Někde na začátku téhle diskuze jsem na ni dávala odkaz. No a cenově byl Jogger super! Mně se moc líbily ty korbičky, ale nakonec jsem moc ráda za vložné tašky, bydlíme totiž ve 4. patře bez výtahu a už ve vložných taškách se holky pěkně pronesou.
Opravdu je to tíha (+ taška ke kočárku), takže bohužel na korbičky na kočárcích jen tak koukám a kochám se u ostatních, ale u nás by byly nereálné.
Příští zimu už stejně holky budou ležet ve sporťáku na ležato a ve fusaku. Vložné tašky už asi budou malé.
No a musím konstatovat, že jsme opravdu jako přes kopírák! Máte totiž naprosto stejné autosedačky jako my!!!!
Nám ale bohužel nepasujou na kočárek. To u vás je docela šikovný, kdo by to byl řekl, viď? ![]()
Ivuško, manža chtěl taky moc kluka. Nechtěl dva, ale chtěl páreček. Zdál se mi i malinko zklamanej na UTZ ve 20.tt, když nám sdělili pohlaví. Ale pak se s tím brzy sžil a jelikož pár jeho kámošů má taky dcery, tak to hodně rychle přijal za vlastní a moc se těšil.
Nakonec je moc rád za holky, jsou to jeho princezny. Domča je na něj fixovaná. On jedinej má trpělivost jí chovat, když jí trápí prdy. Je totiž pěkně mrzutá a on má na to nervy.
Už by prý neměnil. Jsou to jeho zlatíčka. Taky nám teď nechal dělat druhou koupelnu, když budeme samý ženský. ![]()
Pitrsko, kluci hezky rostou! Neboj, těch 7 kg docílíte už brzy! A ta fotka, co jsi sem naposled přidala, ta je úžasná. Musím něco takovýho taky vytvořit.
![]()
Tak vám sem taky přihodím fotku našeho kočárku Phil and Teds s vložnými taškami. Je dost obdobný jako TFK. ![]()
Ahoj holky, tak jsem si vás pročetla a vezmu ty reakce od konce… Jen nevím, jak daleko se dostanu, kolik mi holky dají času.....
![]()
Lio ,
ta barevná kombinace je super, moc se mi líbí zelené tašky a šedá, ta nikdy neurazí, tu můžu…
Kočár je pro mimča docela dost otevřený, ne? No ale zima není a už nebude… A kočár vypadá opravdu moc hezky. Upřímně řečeno - líbí se mi (a stejně tak i TFK) na pohled víc než Jogger, který mám, ale Jogger je u mně teď absolutní jednička, protože s těma autosedačkama - to je pro mně absolutní výhra. Kolem bydliště mám rodinné domky, pole, louky, lesy, maximálně tady zajdu do obchodu…takže kolem bydliště stejně jezdím nejraději s Croozerem - je lehoučký, pohyblivý holky jsou v něm v péřáku v teploučku klidně i několik hodin. Kamkoli jinde se přepravuji autem, a proto je pro mně využití autosedaček taková výhra. Včera jsem byla i s holkama na gyndě a jsem zajela do Tesca a přilehlé nákupní galerie - obídek a tak… Kdybych měla holky pořád „překládat“ a přitom budit, tak se na to asi vykašlu. Tak jen šoupnu sedačky na podvozek a frčíme… Je to super.
Musím končit, je řev… A taky Bára si mě žádá…
Zatím papa
Dito, to máš pravdu, že ta varianta nasazení autosedaček na podvozek je fajn. Tu jsem dlouho musela překousávat, jelikož u dvojčecích kočárků se tahle varianta jen tak nevyskytuje a když už, šplhá konečná částka kočárků do vysokých částek. Proto je super, že ti tam pasují ty Baby pointky, kdo by to byl řekl, viď?
Já bohužel dávám kočárky na nákupní košík. Nic jiného mi nezbývá.
Jinak my zase bydlíme ve městě, skoro v centru, takže varianta kočárek je ideální. Je fakt, že náš kočík je otevřenější, ale dá se k němu ještě pořídit taková větruvzdorná clona, ale mně přišla zbytečná, jelikož takhle zima byla teplá a dokud nebudeme mít kombíka, moc ven nechodíme, holky spí spíše na terase ve starých monokočárcích. Brzy už snad budeme mít to větší auto, takže kočár budu mít tam (tahat ho ze 4. patra dolů je totiž síla a kočárkárnu nemáme), no a pak už bude tepleji a holky už budou starší, tak budeme jezdit ve sporťáku. ![]()
Lio , jaké ty Babypointky máš? Taky zelené
? Ty jsou náhodou úplně úžasný… Nebo máš ty červené, co máme my? No kdo by to byl řekl, jak to bude pasovat na Jogger. A ty nánožníčky, co jsou k autosedačkám, se tím pádem taky hodí…
Jinak můj manža taky nebyl z Joggera v obchodě odvázaný… Jinak bych už dávno s Joggerem jezdila a nečekala bych na Herqula, kterého jsem nakonec vracela… Ach ti chlapi… Jo, a taky jsem vozila holky na nákupním vozíku, když jsme ještě kočár neměli. Taky řešení…
To máš fajn, to centrum města… Já pořád do auta, z auta… No ale to 4.patro Ti teda ale zase nezávidím… Já to mám zase od kuchyňské linky 3 kroky ven na zahradu…už se těším na léto…
![]()
Jakého kombíka budete kupovat?
Letadlo , držím vám palce, ať jste OK ![]()
Vítám Markýtku mezi „trojité“ maminky… Taky Ti hrozí doma tři holky?
Ivuško , manželovi to bylo úplně fuk, jestli to budou holky nebo kluci. To spíše já jsem doufala, že bude Matýsek… Okolí manžu lituje… tolik bab doma, ale on si to užívá. Naštěstí není z těch chlapů, co mají pocit, že jejich život nemá smysl bez syna… A jak říká jeden kamarád: Holky mají tatínka radši!
Pitrsko ,
moc vám to sluší. Kluci jsou si tady dost podobní. A ty jejich oči! To je dokonalé!
Ty máš modré oči, že jo…
Holky, já už si nepamatuji, na co všecko jsem chtěla reagovat (no jo, vykojená hlava
- mooooc hezký výraz - budu s dovolením používat…).
Helli , uzdrav se, o víkendu jsem na tom byla podobně.
Zuziko , Tvá porodnická story se hezky četla, „dopekla“ jsi neuvěřitelné kousky… Přeji Ti, ať se „rozkojíte“. Je to pohoda, to kojení.
Jo, mám dotaz na kojící mamky. Včera jsem dostala „kojící“ antikoncepci. Nějaký Cerazzete nebo tak nějak. Máte to některá? Příbalový leták je dost šílený, co se týče vedlejších účinků…hlavně ten přírůstek váhy se mi „líbil“…
Holky těhulky, držte se ![]()
Jo ještě Lio , jak jsi mluvila o tom kopíráku… Když mrkneš na mou fotku s kočárkem: béžový kožíšek a kozačky, ohrnuté džíny… No akorát Ti to teda více sluší, to musím uznat, tak mladě, jsi tam jak holčička… ![]()
Na koho jsem nereagovala, omlouvám se, musím letět, jdeme drandit s Croozerem. Snad vypotím na těch pár kilometrech aspoň kousek svého „úžasného“ břicha.
PAPA
Dituš, neblázni, taky ti to tam parádně sluší. Jsi taková sportovkyně, podle ostatních fotek! A tak dlouhý nohy jako ty teda nemám!
No, ale béžová bunda a béžové botky sedí!
Fakt kopírák! No a ty Babypointky sedačky máme taky červené!!! Já koupila původně zelené, ale manžovi se zdály dost světlé, že se zamažou, jak se budou třeba pokládat na zem, tak jsem je vyměnila za červené a ty jsou ještě hezčí! A nánožník je praktický!
Zuzi, přeji ti, abyste se rychle rozkojili, neboj, doma bude pohoda! ![]()
Vítám mezi námi Markytku! ![]()
Ahoj holky… totální nestíhačka!! … musela jsem začít pracovat, jinak by se nám položila firma… takže toho mám opravdu dost.
Pro holky těhulky… když se dá i pracovat… zvládnete to i s dalšími dětmi.
Holky teď teprve člověk pozná, že nejde padnout na dno… několikrát jsem už myslela že se pljdu oběsit.. a pořád držím… a stále je to lepší!!
No dlouho jsem tu nebyla… doufám, že na nic a nikoho nezapomenu.
Vítám nové těhulky!! a moc moc držím palce abyste to všechno zvládli. Hlavně pohodu!! Ta je moc důležitá!!
OOOOOOBROSVKÁ GRATULACE MÍŠE A ZDENÍKOVI K MIMÍSKŮM!!! Vždycky si vzpomenu na sebe… jsem ráda, že to máme všechny za sebou a že mimísci jsou OK.
Letadlo - taky držím palce… budete v pohodě NEBOJ!! No a jak u nás?? V krátkosti. Holky už kakají… papáme Nutrolon Omneo… nebo jak se to teď jmenuje a jsme OK, 2× až 3× denně krásně měkká stolička. Jo a holky postupně zvládají tu novorozeneckou koliku. Je to každým dnem lepší!!
No a jinak pokroky jsou každým dnem… nejkrásnější je, jak mne začínájí výrazně vnímat. Když jdu k postýlce a nakloním se… oni mne vidí a hned se smějí!! Krása!!
Holky musím se přiznat, že jsem párkrát brečela… nad jejich postýlkama… brečela jsem štěstím, že je mám!! Neuvěřitelné!!
Moje kýla se zdá v pohodě… zatáhla se sama.
Pomalu začínám cvičit… ale svaly jsou ještě rozestoupené… ta díra mezi mini je HUSTÁ !!!
Mám tu berušky vedle sebe v posteli… kde mimojiné dost často spěj v noci - pů nci jedna, půl druhá..
Jéje… zase román!! Omlouvám se…
snad budu zase častěji… ale s tou prací je to děs…ALE HOLKY… manža je doma a celý den zvládá holky - obě a na velikánskou jedničku s hvězdou. Přebaluje, krmí, chová… prostě všechno… je úžasnej!!
Tak pa,
Renča
ahoj maminy a těhulky ![]()
letadlo - je to je mi líto, že musíš do nemocnice, ale to bude určitě v pohodě ![]()
Lio - moc ti to s tím kočárkem fakt sluší, jak psala Dita, jako holčička s kočárkem
Jo že budete mít dvě koupelny je fakt potřeba, na tolik ženských co ![]()
Dito - kluci jsou fakt skvělí a já mám oči modrý a přítel hnědý, takže to máme i mezi klukama pěkně rozdělený ![]()
oren - taky ses konečně utrhla viď, ale co píšeš, musíš mít teda pěknej záhul, ale taky píšeš, jak manža je suprovej, to je dobře, že se na něj můžeš spolehnout, kdybys měla dělat všechno, to bys asi brzy taky mohla zkolabovat.
Tak jsem to jen tak v krátkosti stihla a musím už zase za žroutama, oni se mi kluci teď nějak rozjedli, hlavně KUBÍK, ten má teď pořád hlad.
tak papa
Ahojky, všem děkujem za milé přivítání. Je to fajn, patřit do klubu. Příští týden jdeme na ultrazvuk. tak jsem zvědavá, zda nám „Kryšpínci“ ukáží jakého jsou pohlaví. Já si myslím, že jsou to dvě holky. Ale dost možná mě má intuice klame, protože při prvním těhotenství jsem si taky byla 100% jistá, že je to kluk
. Manžel by samozřejmě jednoho kluka bral. Ale na druhou stranu je to v podstatě jedno, hlavně ať jsou zdraví.
Ivuško , tak to budeme mít téměř přibližný termín. My začínáme 20týden zítra. Jinak jsem se ještě chtěla zeptat na TFK. Psala jsem panu Maláskovi ze SuperBaby Plzeň, aby mi napsal kalkulaci kočárku. Cena celkem ale vychází na 24 590,– (sporťák+nánožník 16500,– hluboké korby 7200,–, pláštěnka 890,–) To jste měli kočárek v nějaké akci, že vyšel na tak suprovou cenu do 20tisíc? Tu by totiž manža ještě skous.
Jojo, když já jsem se právě do TFK zamilovala a jiný prostě nechci. Stáel se musím kochat kočrkem na tvém odkazu
Je prostě nádherný
Ali , teď jsem si přečetla tvůj příspěvek o Prothazinu. Já jsem ho kdysi brala při silné alergické reakce. Brala jsem jen půlku a ta mě tak utlumila, že jsem prospala celý den. Myslím, že je to pěkné svinstvo a asi bych ho v těhotenství nebrala, když zakazují i antihistaminika na alergii a to myslím, že takový driák není. Ale snad zase doktorka ví, proč ti to předepisuje. Ještě bych se zkusila poradit s nějakým jiným odborníkem.