Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak holky, posílám vám fotečku ohrádky, musím teda říct, že už dneska jsem byla mooooc za ní ráda, protože mi Kubík tady nedělal sudy po celým obýváku a nemusela jsem ho pořád hlídat. 
Pitrsko , supeeeer!!!!
Ještě pořiď fotečku s „obsahem“, tedy s klukama!
Jo a máme stejnou hrazdičku jako vy!!! ![]()
Strije - já celé těhu neměla nic a týden před porodem mi popraskalo břicho, ale taky jen kolem pupíku. Momentálně jsou už ty strije stříbřité, každý mi říká, že nejdou vidět, ale kůže je vytahaná, působí jako krepák.
Jinak kamarádka mi poradila na strije od Lorealu jeden krém, stál 260 Kč, ale znatelně jí pomohl a zdá se, že pomáhá i mně, když už ty strije nejsou fialové. No a ta investice není tak hrozná. Dost jsme si vytrpěly, tak ať chlapi taky něco zaplatí.
V nejhorším můžeme jít do plastiky, už to není tak drahé.
Akorát já jsem měla dřív peercing v pupíku, tak to moje břicho teď vypadá o něco hůř. Ta dírka po peercingu se jaksi rozlezla a vypadá to divně. Navíc mi to zpigmentovalo společné s pigmentovou čárou přes břicho.
Maminky, kdy vám zmizela pigmentová čára z bříška (jestli jste nějakou měly)?
Ahojky!!!
Mám chvíli veget - mamka šla vozit (aspoň k něčemu je ta moje viróza dobrá
), tak se jdu na vás zase podívat. ![]()
Tessie - ahoooj, vítej mezi námi! S tou kůží jsem také problémy neměla, jen svědění na břiše, jak rostlo, možná bys to měla pro jistotu říct doktorovi. Musím říct, že mě dvojčátka nijak nepřekvapily. Povedlo se mi otěhotnět po 2,5 letech snažení díky umělýmu oplodnění, kdy jsme se s manžou rozhodli nechat zavést 2 embrya kvůli větší pravděpodobnosti, že se uchytí alespoň jedno. Takže jsem s tím tak nějak počítala, že můžou být dvě. Ale neměla jsem doma žádné dítko, tak je to trochu jiný než u tebe. Ale neboj, určitě všechno zvládneš, jako ostatní maminy tady. ![]()
Pitrsko - super ohrádka!!!
Jak se tam klukům líbí? Shodou okolností ji máme taky čerstvě - od neděle! Vlastně co se divím, vždyť je u nás dvou všechno stejný, tak je to vlastně normál, že to tak vyšlo.
My ji máme v kuchyni - máme tam lino a už se mi moc nelíbilo, jak věčně byli na něm místo na dece. A taky už se nedali oba vůbec uhlídat, zvlášť když jsem jednoho třeba krmila atp. Mám je tam jenom když něco dělám v kuchyni nebo potřebuju třeba na záchod a tak, jinak jsme v obýváku, kde máme koberec. Tam jsem všechny rizikový místa (kytky, konferenční stolek …
) ohradila polštářema, jinak jsou prostě všude. V ohrádce se jim docela líbí, ale musí tam být oba a ne moc dlouho.
Lio - teda ty máš nápady, holka jedna!! Naskočila mi husí kůže, jen jsem si ten svůj pupek na fotce představila!!
![]()
Antikoncepce - také si budu nechávat dát hormonální tělísko - Mirenu. Doktor mi však řekl, že se doporučuje u císaře tak půl roku počkat. No a teď musím čekat dál - nemám pořád ještě pravidelnej cyklus, a tak bych prý z toho byla nešťastná. Takže jsem vyfasovala zatím prášky (Regulon, brala jsem ho i kdysi, ale není pro kojící!!!) a až se mi MS srovná, pak jdu do té Mireny. Všechny kámošky to chválí, tak snad to bude OK. Jinak po šestinedělí jsem brala ty prášky co jsou i pro kojící (kdybyste mě zabily, tak si teď prostě nevzpomenu na název
),ale udělali mi hrozný švíky v těle!! Pořád jsem špinila a když jsem to dostala, silně jsem krvácela 5 týdnů v kuse. Ale možná je to jen ojedinělá zkušenost. ![]()
Holky, minulý týden mi přišla úúúžasná čepička od jedný maminy z naší „srpňátkový“ diskuse. Hodím vám sem fotečku, jak to v ní Nikolce sluší! ![]()
http://img.mimibazar.cz/…ka380051.jpg
A aby to Lukáškovi nebylo líto, ještě jednu jeho. Takhle jsem ho našla poté, co jsem odběhla jen na WC.
![]()
http://img.mimibazar.cz/…ka380054.jpg
""http://lilypie.com/pic/070222/RHTA.jpg":http://lilypie.com/…222/RHTA.jpghttp://b1.lilypie.com/LTZip1/.png
Helli , Nikolka je úžasná holčička! Strašně moc jí ta čepička sluší. Už jsem i Nikolku ukazovala mojí mamce, jak je neuvěřitelně vlasatá. I mamka valila oči a říkala, že je nádherná holčina.
A Lukášek je pěknej raubířek, už si hledá schovky, že?
Jinak ta čepička se dá i někde koupit? Nebo to je domácí výroba? ![]()
Jdu vzbudit holky. Na terase spí jak zabitý. Už je dost pozdě
. Je na čase je stáhnout dovnitř. ![]()
Zítra jdu s holkama na exkurzi do mojí práce. Snad to holky přežijí ve zdraví ![]()
Hezký večer všem!
Ahojky,
děkuju všem za přivítání
No snad nebudu mít moc absenci, nějak teď nic nestíhám…no ale co teď, až budou dvojky, tak už nestihnu asi vůbec nic
Ale i tak se těším.
JInak s těmi dvojčátky u nás je to tak…já jsem měla taky takové tušení, že by to dvojčata mohla být, protože tchýně je z dvojčat a ona ještě furt vykřikovala, když jsem čekala Matýska, že by se jí dvojčátka líbila
No ale spíš jsme si z toho dělali s manžou srandu, jako co kdyby to byly dvojky a tak. No a když jsem pak ležela na tom UZ, tak jsem furt tak nějak čekala, kdy to řekne a ona to opravdu řekla
Chtěla se ale ujistit, že to třeba není hematom, tak to vzala ještě vaginálním. Tam se dlouho ukazovalo jen jedno, ale to druhé nakonec taky vykouklo.
No a s tou kůží si taky připadám divná, ale mě se to furt stěhuje po těle. Každy den mě to bolí jinde. Dnes pod pupíkem. Tak se na to přiští týden schválně doktorky zeptám, ale taky myslím, že mi nic neřekne. Na alergii to nevypadá, protože to ani nemám nikde červené. Prostě to jen bolí na dotek.
A ad strie, tak ty já mám dokonce už od puberty, protože jsem rychle vyrostla…tímto zdravím Ivusku, protože já měřím 185 cm
No a v těhu s Matýskem se mi taky udělali hlavně až ke konci a to kolem pupíka. Ale ony opravdu časem samy vyblednou a není to skoro vidět. Ale taky se snažím mazat.
Jinak taky doufám, že s tím snížením porodného to ještě trošku oddálí, protože ty penízky se budou hodit. Při dnešních cenách to není sranda shánět věci na dvojčata a věci co mám na Matýska mi budou většinou na prd…tj. kočárky, autosedačka atd.
Pitriska - jůůů, no to je úplná ohrada
Tak ta by se nám i do toho našeho relativně velkého bytu snad ani nevešla
Ale musí to být super.
Helli - Nikolka je kouzelnáááá ![]()
Jinak dneska bylo venku úplné jaro…ani bych se nezlobila, kdyby už přišlo natvrdo ![]()
Tak já jdu dělat véču. Mějte se fajn a páčko.
Tessie
Ahoj holky,
dneska opět celý den nestíhám. Skoro celý den jsem běhala s Viky venku, protože to počasí k tomu prostě svádělo. A takhle já odpočívám s nohama nahoře. Teď už Viky spí a já zase uklízím, protože na to nebyl během dne čas.
Lio , já včera na začátku Zoufalých maželek usnula a manža mě vzbudil až byl konec. To jsem mu pěkně poděkovala. Taky mi to mohl nahrát, když viděl, že spím. Je to můj nejmilejší seriál a vždycky se na něj těším. Asi si to taky budu nahrávat jako Ivuška. To se chci vidět až budu mít ty dvojčátka, když usínám v deset večer už teď. Hi hi.
Helli, Nikloce ta čepička vážně moc sluší. Lukášek je za tím vysavačem jako správnej neposeda. Tak to má být. Oba mají moc krásný a výrazný oči. Já už se taky tak těším......... ![]()
Ivuško díky za článek k tomu porodnýmu. Uf, tak to jsem si oddechla, že to bude až od září. Ať máme za tu námahu aspoň nějakou pořádnou odměnu, ne? Já si chci stejně porodný ušetřit na novou kuchyni. Chceme jí dělat příští rok do našeho nového domečku (pokud do tý doby bude stát), takže každá korunka dobrá.
Lio, o tý oranžový jsem taky uvažovala. V tom Spideru jsou v hlubokých korbách takový bílý plátěný potahy (hrůza děs), vypadá to jako před x lety. Naštěstí jsou sundávací a pod tím je jen šedý polstrování jako je vně kočárku. Takže já do pestrých barev jít musím. Akorát mi přijde, že třeba baby deky na děti dělají v samých světloučkých a bleďoučkých barvách. Budu se muset po něčem výrazným poohlídnout. Nemáte někdo tip?
Pitrsko, ta ohrádka je úžasná. Takovou jsem teda ještě neviděla. Kde jste ji koupili, za kolik a hlavně, jak je to s rozměrama? Myslím, že tohle budeme taky potřebovat. Jedno dítko jsem ještě uhlídala, ale 1+ 2 to už si netroufám. leda vystěhovat celej obývák a nechat tam jen čtyři prázdný stěny a koberec. ![]()
Holky mějte se a pa Denisa
ahoj holky, chtěla jsem vyfotit ohrádku i s obsahem
jak si přála Lio, ale zatím bohužel. Kubík to jo, ten tam je rád, ale Romča tam zatím ani nebyl, má trochu od včera teploty a je mrzutej, takže se chce chovat a ležet vůbec nechce, ještě že aspoň ten Kubík je zatím ok.
Helli - no to jsme se opět trefili, co, u nás je fakt vše stejný
Jinak jak se Lukášek schovává mi připomíná taky Kubu, ten vlezl taky všude možně, proto ta ohrádka už teď. Niki vypadá v té čepičce fakt krásně, moc hezká čepička, dobrý kup ![]()
Nisso - ohrádka je koupená od jednoho pána, ale už nevím ani jméno, ani číslo nic. Dala jsem si inzerát na www.dvojčata.cz a ozval se mi sám. Je to truhlář, má taky dvojčata a když si dělat tuhle ohrádku pro sebe, tak jich rovnou udělal víc a pak to prodával. TAkže je nová, stála 2500Kč a rozměry 2×1,4m. Pro dva raubíře úplně ideální.Máme obývák spojen s kuchyní v jedné veliké místnosti, takže z kuchyně na ně perfektně vidím, když tam budou.
Ahojky všem,
nějak teď nestíhám přispívat do diskuze
,navíc ještě chodím na baby-cafe(IVF-ICSI)
Ale musím vám taky pochválit krásné pupíky
,nevím jak se dávají fotky přímo do diskuze,ale můj pupek je v soukromé galerce-FETUS ![]()
Helli,
Nikolka je fakt úžasná a ta čepička ji jen dotváří dokonalý image modelky
Asi o ní ještě za pár let uslyšíme,co? ![]()
Já jsem teď řešila odrážedla pro naše prcky a nakonec jsem jim objednala chicco 4v1.A už se nemůžu dočkat až dorazí a budeme řádit
Navíc mají i kšíry,tak se nemusím bát že za jízdy vystoupí ![]()
A máme kočárek mikádo duo,který jsem se rozhodla prodat(původní cena-12000,nyní za 6000,záruka do 6/08)Tak kdybyste věděly o někom kdo by měl zájem,prosím,písněte mi na mail- zuzka.hlinkova@seznam.cz
Fotky zašlu mailem.Na začatek byl super,ale čím jsou děti větší,tak je každé kilo cítit.Proto ho chci vyměnit za golfky.
Mega ohrádka na děti je super,ale máme malý obývák
Takže to řešíme dětským pokojem a ochrannou mříží do dveří.Kuchyň je přímo naproti dětskému pokoji,tak na naše raubíře taky pěkně vidím ![]()
Mějte se všechny moc fajn a opatrujte sebe i mimísky(i ty v bříšku)
Pa Zuzka a spol.
Zdravím všechny maminy,
dřív jsem chodila na forum čekatelky na // no a dnes je ze mě mamina 4 měsíčních dvojčátek.Dlouho jsem tady nebyla.2.listopadu se nám narodily dvě krásný holčičky Marie a Veronika.Rodila jsem v Brně na Óbilném trhu.
Holky se narodily v 36 týdnu a vážily 2550g ,2350g a 47 cm.
Teď už holky nekojím,začaly jsme s příkrmy.
Ráda si pokecám a dozvím se něco nového ohledně dvojčátek.Rodila jsem normálně a porod byl krásnej a rychlej neměla jsem skoro žádný velký bolesti.Celkově trval asi hodinu.Ale taky jsem před tím ležela už měsíc v nemocnici,holky byly dobře nachystaný.
Těším se na vás zatím ahojky
vítám tě broskvičko!!!!
tak se jen tak krátce představím, mám skoro 8 měsíční kluky, rodila jsem císařem v 38.tt a měli 2600g a 2130g. Ležela jsem v nem. už od 23.tt, byli trochu problémy, ale ty se zastavili, ale nechtěli mě už pustit, tak mě pořád hlídali, ale jsem dr. teď vděčná, že kluci jsou donošený a úplně zdravý, tak to bylo jen tak v krátkosti. Jinak si Broskvičko změň metřík, abysmě do budoucna měli přehled, jak jsou tvé cácorky staré.
. taky nám pošli nějaké fotečky holek, jestli máš možnost, já posílám moje raubíře ![]()
http://img.mimibazar.cz/…ka370839.jpg
tak zatím papa.
těhulky jak to zvládáte? jste ok? myslím na vás!!!pohlaďte bříška
Ahojky holky,
Broskvičko, vítám Tě mezi náma. Určitě nám sem vlož nějakou fotku holčiček, ať se my těhulky máme na co těšit a máme motivaci.
Pitrko, kluci jsou v těch stejných overálcích úžasný. Ještě, že mají každej jiný oči, jinak mi připadají hodně podobní.
Holky, dneska jsem byla u zubaře. Zuby mám OK, tak jsem ráda. Přece jenom dvojčátka jsou pro kosti a zuby dvojnásobná zátěž. Zubař si ze mě dokonce udělal legraci, že prý proč mu tam lezu a že kdyby měl samý takový pacienty, tak si nic nevidělá. ![]()
Jinak už počítám snad i dny, kdy mi to těhu skončí. Už mě bříško tíží při každým otočení se. Hlavně v posteli je to nepohodlné. U televize taky dlouho nevydržím sedět, tak doufám, že mi to rychle uteče.
Broskvičko, když jsi porodila v tom 36. týdnu, tak jak na tom byly holky. Musely být v inkubátoru? A za jak dlouho jste šli po porodu domů?
Ahojky a všechny mamči i těhulky držte se
Denisa
Ahojky!
Broskvičko , vítáme tady další zkušenou maminu dvou holčiček - přidej nám sem nebo do galerky fotečku, ať se pokocháme!
Taky mám v bříšku jedny holčičky, ale teprv jsem v půli cesty, dnes jsem byla u mého gynekologa na velkém UTZ ve 20tt. Pan doktor se pěkně zapotil, jak holky měřil, ležely nějak těsně u sebe a špatně se mu měřily … Nicméně je vše v pořádku, holčičky rostou, „už“ mají 320g
jedna je o malinko menší. Další kontrola za měsíc, ale za 14 dní jedem na kontrolu do Hradce, tak je uvidím častěji hurá! Pohyby teď cítím daleko častěji a zřetelněji, jsou to pěkný rošťandy.
Pitrsko , kluci jsou fešáci, mě přijdou každý trochu jiný … Jsi hodná, že myslíš na nás těhule ![]()
Denisko , to už chceš aby byli mimísci venku? Ještě je tam pěkně nech dopéct! Ale to břicho bude asi čím dál víc otravnější, co? Já jsem si teď někdy chtěla lehnout na břicho a nějak jsem si neuvědomila, že jsem těhotná, a nešlo to
a to otáčení mě taky moc neba, někdy si přijdu tak nemotorně hrozně, a to bude daleko hůř! Bylajsem se mrknout v Schiesseru na pidi věcičky, ale nic neměli,jen bodíčka s krátkým, Tak jsem koupila aspon sexy noční košilku pro Ivušku
Ovšem s tím břichem už tak sexy nebude
![]()
Tak to je asi vše, jinak chodím teď dost plavat (snažím se 3×týdně), tak mě to moc baví a mám aspoň nějaký pohyb. Akorát jsem tam za exota s tím břichem tak se nad to musím povznést a honem hupsnout do vody ![]()
Mějte se všechny, pa pa pa! Hlaďte bříška i mimísky!
Ahojky všem maminkám i těhulkám!!! ![]()
Broskvičko - vítám tě tu!! Hezky se to tady rozrůstá, pomalu začínám mít chaos…
A přidávám se k prosebnicím o fotečku holčiček!!! ![]()
Nisso - jak to myslíš, že počítáš dny??
Koukej to pěkně vydržet, na takovýhle řeči máš spouuustu času!!!
A jinak mám pocit, že barevně výraznější fleecový deky dělá Emitex, ale nejsem si jistá. Zkus si to zadat do vyhledávače.
Zuzi (myslím Fetus
) - jaký budete kupovat golfky? Já čtu všude chválu na Chicco, ale zatím pořád ještě nevím.
Pitrsko - tak to je opravdu pořádná ohrada, kam se ta naše hrabe!
My máme 1,5×1,3 m, větší by se nám nikam nevešla a to si říkám, jak máme veliký byt.
Ale zase nám vyšla levněji - dělal ji totiž tatínek. Původně je vyučený kolář a celý život pak dělal tesařinu, kolařinu a truhlařinu. Teď v důchodu si tím přivydělává a taky vyrábí všechno možný pro svoje vnoučátka. ![]()
A všem díky za lichotky - Nikolce vyřídím!!!
Chudinka naše malá z rýmy normálně chraptí!
Nikdy mě nenapadlo, že mimi může taky chraptit. Má hlásek jako když taťka přijde coby fanoušek z hokeje.
Jo a Lio , ta čepička je „hand-made“. ![]()
Já už to nevydržela a nechala se ostříhat skoro nakrátko. Půl roku mi vlasy šíleně padaly, takže byly totálně prořídlý a slabý.
Moje snové vidiny krásných dlouhých vlasů jsou tak nenávratně pryč.
Jestli najdu odvahu, možná vám sem někdy hodím fotečku „nové“ maminky. ![]()
papapa, doufám, že jsem na nikoho nezapomněla.
""http://lilypie.com/pic/070222/RHTA.jpg":http://lilypie.com/…222/RHTA.jpghttp://b1.lilypie.com/LTZip1/.png
Ahoj holky a zdravím nové přírůstky Tess a Broskvičku ![]()
Tak jsme se vrátili z dovolené, měli jsme sice končit až zítra, ale začalo lít jak z konve, tak jsme to zabalili. Jinak to byla naprostá pohoda. Ani jsme nebyli v hotelu s dvouměsíčníma mimčama žádní exoti, byla tam fůra malých dětí od půl roku nahoru. No kecám, trochu exoti jsme byli, protože dvojky prostě děsně přitahují pozornost, však to mamky znáte, že jo, a těhulky poznáte…
![]()
Přečetla jsem vás, ale není v mých silách na všechny a všechno reagovat.
No ale Zoufalé manželky mě pěkně naštvaly. Čtu tady vaše nářky a dochází mi, že to, co se mi v pravidelný čas po deváté nahrálo tohle pondělí (a na co jsem se těšila, že se ještě dnes mrknu) rozhodně nejsou Zoufalé manželky.
![]()
Pitrsko , Helli , moc krásné fotečky. Ale to již tradičně. Hezké děti - hezké fotečky
![]()
Nisso , já bych k šedé dala oranžovou… A co se týče barevných dek… já koupila pro holky dvě v IKEA a ty jsou barevné až až… Já jsem na barvičky dost ujetá.
Lio , nemáme náhodou tohle společné? Když už máme ty stejně barevné koupelny… Pošli nějaké fotky, třeba na můj mail KucHan@seznam.cz, ať tady nezaplácáme dvojčata nějakými „barvičkami“
Jestli chceš, pošlu Ti taky nějaké fotky. Já se v barvách doma dost vyžívala při zařizování.
Markýtko , já jsem bez strií na břiše
Ale ani tak to není žádná krása. Kůže vypadá jak krepový papír.
Tessie , já to Tvoje bolení kůže znám
Ke konci těhu jsem měla nejrůznější kožní problémy, hlavně svědivé, pokračovalo to i po porodu nějakou dobu. To bolení a pálení (jak kůže spálená sluncem) jsem měla na pažích od ramen k loktům, nestěhovalo se mi to po těle.
Ahojky, tak nás to počasí včera tak nalákalo a dneska tohle:? Už mám z toho rýmu jak trám. Ach jo, hlavně aby to nechytla Ela.
I já se přidávám a vítám Broskvičku a těším se, až ojuknu fotečku holčiček.
Helli Nikolka je v té čepičce opravdu kouzelná. Naše Ela taky nosila podobné. Mám pro tyhle čepičky slabost. Takže jestli se nám teď narodí dva kluci, nevím, kdo všechnu tu parádu unosí ![]()
Ivuško , my byli na ultrazvuku včera. Paní doktorka mi vše hezky ukázala. Takže jsem byla nadšená. Jen pohlaví naši „Kryšpínci“ stále tají. Jedno mimi má 260g a druhé 275g. Taky mě docela pěkně vyděsila, když říkala, že u jendnoho srdíčka vidí místo 4oddílů jenom tři. Ale pak se mimi trochu natočilo a už bylo jasně vidět, že jsou oddíly čtyři. Ale úplně se ve mně všechno zastavilo a byla ve mě malá dušička. Uf…
Pitrsko to je super ohrada a to jsem si myslela, jakou my máme velikou (130×130)
Klučíky máš kouzelné
Zuzi-fetus naše Elča taky měla odrážedlo od Chicca 4v1. Nemůžem si ho vynachválit. Bylo prostě super. Využívaly jsme ho hodně dlouho. Teď už čeká na dalšího uživatele. Ale budem muset ještě jedno přikoupit, aby nebyly hádky.
Nisso úplně tě chápu. Já hekám už teď a to jsem týden dvacátý. Začíná se mi hůř dýchat a vůbec nic nestíhám v tom tempu jak jsem byla zvyklá. Převalování v posteli je děs a bude mnooohem hůř. Ale už to dokonce nějak doklepem ![]()