Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
320
9.3.07 21:55

Lio ,
musím se k Tobě přidat, jak píšeš… Je to vážně nádhera, jak se holky už smějí „na počkání“ a jak broukají. Je to sranda, jak mydlí těmi jazýčky v pusinkách a snaží se „povídat“.
Kolik vůbec už holky váží, máš ponětí? A pořád ještě kojíš s dokrmováním?

Jinak holky , Vaše uznání mě vážně moc hřeje :) , protože kdo jiný než vy má ponětí, co obnáší dvojčata… :? Ale snad si ho ani moc nezasloužím… Balení není můj koníček, ale teď to byla úplná sranda s takhle starými mimísky. A ještě ke všemu do hotelu. Co potřebují? Nějaké oblečky, zavinovačky, fůru plínek a mámu..... :D :D :D .
Toť vše. Ještě žádné hračky, žádné krmení (požehnáno budiž kojení :wink: ), holky kde položíš, tam je najdeš a pořád toho ještě hodně přes den naspí! Takže vlastně pohoda :wink: . Pravý balicí a cestovací adrenalin to teprve bude tak za půl roku!!! Mám představu. S Bárou jsme pořád někam jezdili od 3. měsíců. V létě, v zimě, do hotelů i pod stan (Bára dostala k 1.narozeninám péřový spacák - teď v něm chrní holky na procházkách v Croozeru v teplíčku celé hodiny).
Ivuško, neboj, život - ani ten sportovní - s dětma nekončí. Naopak - vše teprve dostává ten pravý smysl. Je to jen o tom, že jaký si to uděláš, takový to máš :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
9.3.07 22:14

Nisso ,
máš pravdu, Bára je fakt skvělá pomocnice. Když zrovna nemá nějaké prepubertální chvilky… Ty to budeš mít těžší s malou Viky. Ale určitě to všechno zvládneš :D .
Pokud jsi ulítlá na barvičky, tak to by se Ti deky z IKEA mohly fakt líbit. Tady si v nich hoví Eliška: 

Fotky bytečku, i celého domečku nebo třeba zahrádky Ti klidně pošlu. (Já zařizovala před 2 roky.) Sem se to ale moc nehodí, zaplácala bych „dvojčecí“ diskusi…

Holky těhulky, držte se a pohlaďte bříška. :D
Holky maminky, užívejte si své krásné děti. :D
Holky všechny, nezapomeňte relaxovat a buďte v pohodě. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
10.3.07 13:19

Míšo , v zahraničí se Alexandře říká i Sandra. Můj kolega není Čech a říkal mi, že u nich je Alexandra prostě domácky Sandra. To se mi moc líbilo a manžovi taky. :wink: Takže Alex nebo Sandra. Dominičce taky chceme říkat, až bude starší „Nika“. Jako malá jsem četla knížku „Dominika, prostě Nika“ :wink: To se mi taky moc líbilo. A navíc jsme s manžou před pár lety byli na dovolený v Dominikáně a už tenkrát jsme si slíbili, že když budeme mít holčičku, že to bude Dominika. :wink: Tak asi takto „vznikla“ naše jména. (V záloze jsme měli ještě Vandu a Lindu). Ta se ale už vůbec nelíbila našemu okolí (Vanda). Linda byla pro změnu tchýnina fenka, která měsíc před mým porodem chudák zemřela. Tak to bylo blbý. :?

Peercing v pupíku - já ho sundala už když jsem se snažila otěhotnět a nešlo nám to. Jedna porodní asistentka mi totiž řekla, že to může taky být problém, že tam jsou nějaké body. No a v těhu se mi ta „dírka“ roztáhla pěkně a už zůstala taková vytelená. Vypadá to jako nařízlý nožem. No a navíc mi ta „jizva“ po peercingu pěkně zpigmentovala do tmava. Ale už mi to zase pomalu světlá. Jinak ta dírka mi vůbec nezarostla. Mohla bych si tam tu naušnici dát znovu. Docela o tom uvažuju, ale radši až budu mít zpevněné břicho. Teď mám strach, že třeba při chování nebo při kojení by mi to mohly holky nožičkama vytrhnout. Au au, to by bylo něco. Zatím tam je vytelená kůže, tak by to mohla být parádní bolest. :?
Dito , já ani nevím, kolik holky váží, protože na kontrolu jdeme až ve 3 měsících. Ale zkoušela jsem je vážit doma, je to hodně hrubý odhad. Ale mají asi něco kolem 4,5 kg. Možná i víc. Už je to zase skoro 10 dní. Jinak stále kojíme a dokrmujeme. Holky začínají docela odmítat prso. Štve mě to, ale lámat přes koleno to nebudu. Kojící polštář už máme schovaný a budou ho mít holky na hraní. Krmím tím stylem, že jedno krmení jednu kojím, druhé držím flaštičku a další krmení to protočím. Takže obě mají MM. Dřív braly oboje, ale jak rostou, asi je jim pohodlěnjší flaška, tam to teče proudem. Kojit se budu snažit co nejdýl. Mléko se zatím tvoří. Ale je fakt, že aby ho bylo víc, musela bych kojit aspoň po 2 hodinách a to s dvojčatama je nereálný, už jen z časových důvodů. Jelikož jakmile by jedno krmení skončilo, druhé by začalo. Člověk taky musí doma něco udělat. Uklidit, uvařit. No, kolikrát si říkám, že s jedním prckem to musí být brnkačka. :wink: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
10.3.07 13:26

Ale jelikož jsem nikdy „jedno“ dítě neměla, tak vlastně mi ani nepřijde, že s dvojčaty je to nějak složitější nebo namáhavější. Je to fakt o režimu. :wink: Abych tady nevystrašila naše těhulky. Jediné, co je u mě problém, je ten „transport“. Bydlíme ve 4. patře bez výtahu a to je právě o tom. S jedním mimčem by to bylo jednodušší. A ještě jeden postřeh… zatím nepochovám obě najednou, když pláčou (nedrží zatím hlavičku) a to mě mrzí. Takže prostě někdy se stane, že chvilinku jedna pláče. Přebalovat taky nedokážu obě najednou. Fajn je, když někdo z rodiny pomáhá. Já jsem ale celý den sama. Manža mi chodí až tak kolem sedmý z práce a v létě bude chodit ještě dýl. Večer už je mi „prd platnej“. To se holky chystají do hajan. Babičky máme v jiném městě. Ale jak říkám, vystačím si sama. Pouze když někam jedeme, jsem ráda, když mi někdo přijde „píchnout“. Ale taky už jsem několikrát vyrazila s holkama sama. Nějak se to vždy udělá. :wink: A musím podotknout, že jsem si i zvykla, být s holkama sama. Máme takovou pohodu. Prostě si samy sebe užíváme. :lol: Hrajeme si a tak…

Jsem se nějak rozepsala :oops: :oops: :oops:

Všem krásný víkendík! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
10.3.07 17:14

Ahojky Lio,jsem ráda,že vím,jak s tím pupíkem,ještě nemám moc velké bříško,jen takovou bouličku :lol: ale roste. Je hezký,že píšeš i problémy,jaké nastanou,třeba s tím chováním,asi to muselo být zezačátku nepříjemný,když jsi musela vybrat,kterou zrovna pochováš,viď? To mě vůbec nenapadlo,a přitom to je jasný,že nejde mít dvě miminka,a dvě ruce,spíš tak 5 rukou :wink: Já na ně taky budu sama,přítel(no,za měsíc máme svatbu,tak už skoromanžel) taky chodí z práce dlouho,to už pomůže spíš s koupáním,aspoň mám výhodu,že bydlíme v domečku,tak nebudu nikam tahat kočár a děti jako ty,to musí být organizování,co? A jak se to zvládá v poradně? Chodíš sama,nebo s někým? Nebo ti pomáhá sestřička? A hodně ti lidi koukají do kočárku? Na to se moc netěším,známí,to beru,ale cizí lidi,těch bacilů…brrr :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.3.07 21:03

Ahojky maminy.už mi padla holky už hezky spinkají asi hodku.
Lio - tak to máš pravdu,já jsem taky zvyklá být s holkama sama.občas mi sice někdo dojde pomoct ale to jsou takové malé návštěvy,manžel mi taky chodí domů až tak kolem půl 7 tkže mi pomůže při koupání.Holky jsou moc hodný.
Nám už jsou 4 měsíce takže je vemu naráz klidně,ale dřív to bylo tak jak říkáš-jedna si vžycky poplakala trošku déle.
TAky jsem je kojila s příkrmama ale od 3 měsíce jsme zůstaly jen na flašce,já měla nějaký zdravotní problémy a tak se mi přestalo dělat mlíko.

TAk dobrou nocJé já se nepřihlásila Broskvička

• Citovat
  • Upravit
3596
10.3.07 23:01

Ahojky,

jen v rychlosti jsem projela, že řešíte kojení. Já stále kojím, kluci jsou absolutní prsomilové a nic jiného do nich nedostanu. Dřív pili aspoň moje mlíčko z flašky, ale tu teď odmítají a já jenom kojím. Navíc to vypadá, že tandemově už moc kojit nebudeme, během kojení se dloubou do očí, strkají do sebe, dělají na sebe opičky atd. Tak kojím jednotlivě a čekám, až se to upraví.

Jinak se máme líp, kluci se zdají být lepší, v pátek jim brali krev a výsledky budeme mít až ve čtvrtek a pak se uvidí. Kašlat přestali, tak snad.

Jdu za nima do pelechu, jak psala Lio, tak já nad ránem kojím i co 2 hodiny každého, to je u dvojčat co hodinu a mám toho akorát tak dost.

Těhulky pohlaďte bříška a maminky své dětičky.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
11.3.07 09:50

Ahoj holky,
dlouho jsem tady nebyla a koukám, že nám přibyly nové tváře :lol: , takže všechny vítám :wink: , ale zatím jsem se moc nezorientovala :oops:
My zatím docela válčíme :? zejména s krmením, protože mlíka je pořád nějak málo nebo jsou kluci nějak moc žraví :? V pátek jsme byli na kontrole a váží 3920g a 3820g, takže teď za 9 dní přibrali přes půl kila 8O , doktorka docela koukala (já taky :oops: ). Bohužel pořád musíme dokrmovat, protože kluci řvou hlady, takže to trošku přičítám i tomu Nutrilonu. Přijde mi to jako začarovaný kruh, ale zatím nejsem schopna zvýšit tvorbu mléka a dokrm omezit.. musela bych asi kojit co hodinu, což fyzicky vůbec nezvládám… stačí mi, že řvou co dvě hodiny a než proběhne kolečko přebalení, nakojení, dokrmení… tak můžeme začít znovu :? . Navíc jsem odcházela z porodnice silně anémická a zatím se to asi moc nelepší, protože dětská doktorka se opět zděsila jak vypadám :oops: . Mám prý odpočívát… :wink: , což mi přijde docela komické… netuším kdy :lol:
Holky, kdy se vám trošku vytvořil alespoň noční režim? My jsme teď poslední dvě noci byli jakž takž v pohodě - kluci celkem dobře usli a budili se po dvou nebo třech hodinách, což mi přišlo úplně úžasné… ale bojím se, že ta další noc bude zase peklo :oops: :lol:

Omlouvám se za stesky… tímto rozhodně nechci odradit nebo stresovat těhulky :lol: . Takže podotýkám, že momentálně kluci chrní… a jsou to fakt zlatíčka… i když teď se mi tam začíná Lukáš nějak mrouskat, takže běžím… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
11.3.07 13:58

Ahojky!!!

Zuziko, jsem ráda, že jsi napsala. Neboj se, vše se bude zlepšovat. Můžu potvrdit z vlastní zkušenosti. Mně už teď holky vydrží v noci i v kuse 6 hodin! Takže proti těm otřesným začátkům je to lahoda. A dnes v noci holkám stačilo jen kojení bez dokrmu, to mě potěšilo. :wink: Ale kluci ti přibývají pěkně. To nevadí, i kdyby to bylo Nutrilonem. Přeci je nenecháš umřít hlady! A dáváte hypoalergenní dokrm? Snad jsem se tě už na to neptala. Možná, jestli kluci řvou hlady, jestli nemají ten růstový spurt? Já ho čekám každým dnem, protože ve 3. měsíci se taky prý projevuje. :? Tak hodně síly! :wink:

Jani, máš všechen můj obdiv, že plně kojíš oba kluky a ještě se staráš o Kajku. Ono to kojení opravdu zabírá fůru času. Tedy aspoň u nás. Holky sosají hrozně dlouho a vypijí prdlajs. :? Ale pokud kojíš co 2 hodiny, tak se zase musí tvořit hodně mlíčka, to je zas super!

Broskvičko, máme podobně staré holčičky. Odkud vlastně jsi? Potřebovala bych tady v kraji nějakou parťačku s podobně starými dvojčátky. :lol: :wink: Já jsem z KV. Jinak váhy jste měly super! :wink: My měly 2560 g a 2450g, ale ve 38.tt :wink:

Všem krásný zbytek neděle. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
11.3.07 19:09

Ahojky maminy,chtěla jsem se zeptat,dneska jsem byla na čerňáku v Chiccu, mrkat na kočárky,a ta prodavačka mi tvrdila,že ten Freeline spider swing je prý z Polska,a proto ho nebere!!!Je to pravda? Nějak se mi to nezdá,tak poraďte,holky. Jinak přeju krásný zbytek víkendu,pohlaďte miminka a těhulky bříška. Pa Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
11.3.07 20:10

Michaelo ,
nevím jestli kočárky dělají Poláci pro firmu Freeline nebo mají licenci na výrobu nebo prostě okopírovali kočárek..... Každopádně u nás v Ostravě tyhle kočárky nejsou pod značkou Freeline k dostání, prodávají se ale navlas stejné, jen levnější (asi 16500,– Kč) - mají jinou značku, ale název Spider Swing je stejný! Zhodnoť to sama, zda se jedná o totožný kočárek, jako je ten prodávaný pod značkou Freeline, a mrkni na polské stránky výrobce - jmenuje se Implast:
 http://www.implast.com.pl/

Každopádně si nemyslím, že výrobky, které na těch stránkách uvidíš, jsou nějaké šmejdy..... Prohlížela jsem je v kamenné prodejně a některé jsou úplně skvělé! Bohužel dvojčatový kočár mají jen jediný model :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
11.3.07 20:52

Lio ,
s těma váhama jste nás už asi „předjeli“. Když jsme je vážili posledně, jen si nepamatuju, jestli před týdnem nebo dvěma (jo, jo, vykojená hlava :oops: - jak trefně říká Letadlo :lol: ), tak měly obě 4,3 kg. Já jen kojím, ale snad to holkám stačí. Nestěžují si. V noci začaly spát parádně, večer je nakojím kolem sedmé, osmé a pak se mi probouzejí na další kojení tak ve čtyři - takže nějakých 8 hodin spánku. Pak už se budí opět plus mínus v 7. Pro mně paráda, ale o to méně asi budou přibývat na váze. No asi to není na závadu, když vypadají spokojeně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
11.3.07 20:54

Nisso já pohlaví miminek znát nechci. Mám ráda překvapení. Jsem ale jediná z rodiny, jinak to chtějí všichni vědět. Na ultrazvuku byla miminka natočená bokem, takže pohlaví asi vidět nebylo. Doktor nic neříkal a já se neptala. Koncem dubna jdeme na 4D ultrazvuk, už se na něj těším. Akorát chce jít skoro celá rodina - tatínek, babí, děda, teta. No snad tam z nás nebudou mít šok až se tam všichni vyvalíme.

Ditu , máš krásné holčičky a moc vás obdivuji jak jste to na horách všechno zvládli.Klobouk dolů. To manža si myslí, že se třema dětma se musí sedět doma na zadku. On teda není žádný vejletník, takže je to spíš výmluva.

Jinak u nás se stále tápe, jak se miminka budou jmenovat. Z mých návrhů manža moc nejásá a když se ho zeptám, ať teda něco vymyslí on. Vypadne z něj pro holky Xena a Ráchel, pro kluky Jimy a Joe. Dnes nově pro páreček Panna a Orel. No, na zabití… Babičky zase preferují jména typu Jana, Hana, Eva, u kluků Petr, Pavel. Takže si jména nakonec vyberu sama. Ušetřím si nervy :) a navíc budu spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
11.3.07 20:58

Jani , je fajn, že už jsou na tom kluci lépe, držte se.

Zuziko , máš to husté, ale je skvělé, že sis našla čas i na net… :)

Musím končit, nejstarší dítko má nějaké požadavky. PAPA, hezký večer všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
12.3.07 09:58

Markyt , to Tě teda obdivuju, že si nechceš nechat říct pohlaví! Kor u 2 miminek. Už kvůli těm barvám oblečení, v neutrálních toho moc nemají … Já bych to nevydržela :!

Chystám se zítra do sekáče na první nákupy výbavičky - oblečení :-) dnes dostali nové zboží, ale bude tam narváno jako vždy… Se ségrou jsem probrala seznam co jsem našla tady na e-miminu a zdá se vcelku rozumný, tak ho jen trochu seškrtám podle toho, co mám po sestřiných cácorách.

Včera jsme se byli s manžou „projít“ a bylo z toho 10km,ke konci mě tak chytaly záda,vystřelovalo to až do nohy,brrr,tak jsem byla ráda,že jsem došla. Nemáte/neměly jste s tím taky nějaká problémy v těhu? Sestřička mi poradila pár cviků,taky je dobré plavání na to, ale stejně prý úplně nepomůže nic, jen porodit :-( to jsou vyhlídky …

Jo a taky se mi o víkendu udělala taková divná vyrážka, co nebyla vidět skoro, ale hrozně to pálilo, jak když to je spálené od sluníčka. Naštěstí to bylo jen malé místo na ruce a už to přešlo Ťuky, ťuk. Vzpomněla jsem si na nějakou holčinu,kt. si na to tady stěžovala,už ale nevím,kdo to byl …

Tak už dost stěžování, dnes vypadám,jak nějaký hypochondr,co? :lol: :lol: :lol: ale jinak jsem úplně normální :oops: fakt :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová