Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3504
12.3.07 10:30

Dito , to je úplně neuvěřitelné, že ti holky tak spí a s tím kojením to je super.
Holky jak dlouho kojíte? Mě dr. řekl, že déle než 10 minut nemá smysl, že si kluci z mých prsou udělají teplé dudlíky… takže kojím tak 10 max. 15 minut. Kluci navíc většinou ještě dříve usnou :roll: , takže dýl ani nechtějí sát… problém je že za 15 až 30 minut řvou hlady… :roll: A nevím jak poznat kolik toho vypili :?
Lio , dokrmuju Nutrilonem Premium 1. Čím dokrmuješ ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
12.3.07 13:41

ahoj mamči a těhulky :D to máme dneska krásně co? já to tady musím trochu poklidit, babča vzala kluky ven, takže mám na to klid. Včera jsme totiž přijeli z víkendu u tchýně a je to tady jak kongo, pátý přes devátý. Jinak víkend byl super, v pátek jsem byla s holkama slavit MDŽ..... a v sobotu jsme byli s chlapem na véče. Počasí bylo perfektní, takže s klukama jsme byli pořád venku, nikdo neprudil, ani tchyňa se starou školou o výchově dětí :D takže jsem byla nadevše spokojená :) :) No já jen krátce a v rychlosti, takže když nebudu reagovat na ostatní příspěvky, tak se nezlobte, já to přečetla v rychlosti a musím říct, že když tady o víkendu nejsem, tak v tom mám guláš, jak tady přibilo i více nových tváří.
Tak se zatim mějte a těhulky držte se a maminy pevné nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
12.3.07 14:40

Ahoj holky,

já to tu stíhám tak napůl číst ale už ne moc psát…

Chtěla jsem hlavně napsat Lio - moc tě obdivuju, že jsi s holkama doma sama. Já jsem střídavě s manželem a s mojí maminkou. Moc mi to pomahá.

Naše Anetka je moc klidná ale zato Matýsek si to umí vybrat…

Do toho teď máme pořádnou rýmu, takže odsávám, krmím, mezitím děti zvrací a zase znovu… Jak řekla paní doktorka u takhle malých miminek je to někdy pořádný horor…

Dito , koukám, že starší holčička je obrovská pomocnice. Náš Kubík taky moc moc pomahá, ale pořád chce prcky pusinkovat, hladit a to i když spí a krmí se, takže ho musím občas okřiknout.

Jinak Zuziko , tohle mi sestřička řekla také hned po návratu z nemocnice, že mám kojit maximálně 10 minut. Já se tím ale neřídím, myslím, že by mě oba prckové pěkně vykřičeli. Matýsek se krmí určitě 15 minut. Anetka někdy i hodinu!!! Vydrží tak 20 minut, odpočine si a chce znovu, takže nevím nevím.

Tak já zas utíkám.
Zdravím samozřejmě všechny nové maminy a přeji krásné a klidné těhotenství. Užívejte si to, i když je to někdy náročné, stojí to za to ;-) ** **

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
12.3.07 14:50

Ahojky všichni, počasí dneska máme opravdu nádherné. Škoda jen, že já si ho můžu vychutnávat pouze doma za oknem. Chytla jsem nějakou virózu a tak z postele nevystrkuju moc nos. Ještěže si babí vzala Elču a můžu odpočívat.
Ivuško , je pravda, že bych měla ráda všechno sladěné. To je moje mánie. Zatím jsem docela sehnala dost neutrálních věciček. Moc hezkých. A když se mi něco líbilo růžového, tak jsem to koupila taky. Manžel ze mě nevěří a říká, že podle toho co jsem nakoupila, to budou ne dvojčata ale čtyřčata :lol: Pravda, hlavně s mikinkama jsem to poněkud přehnala. No a když to budou dvě holčičky, tak pak přikoupím ještě něco růžového, ikdyž po Elišce toho máme až kam. Takže jenom k těm věcičkám doma, doladím ten zbytek. Ještěže existuje ten internet a dá se nakupovat z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
12.3.07 15:17

Markýtko, čtu tady, jak na kupuješ věcičky. Pěkně si to užívej. Jen chci takovou drobnost, která Ti možná v budoucnu pomůže. Nekupuj moc věciček s velkými límci… Já jich pár nakoupila a teď když kojím, tak se mi tam pěkně motají. Je to jen drobnost, ale já si na to teď dávám pozor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
12.3.07 15:19

Ahojky holky,
Markyt to Tě teda vážně obdivuju, že to pohlaví nechceš znát. Já bych to u dvojčátek nevydržela. Jak psala Ivuška, už jenom kvůli tomu výběru oblečení.
Ivuško , mě taky vystřelují křeče jakoby z jedné půlky zadku do nohy a do zad. Hlavně když dlouho sedím nebo ležím na tom boku. Je to nepříjemné a vždycky to musím 10 min rozcházet. Myslím si, že na to nepomůže nic, jenom fakt porordit. Holt děti se pronesou.
Dituš , ta deka z Ikey je moc krásná. Ani jsem si jí tam nikdy nevšimla. Koukala jsem se i na ty stránky Emitexu a mají tam nádherný oranžový. Tak teď nevím. Hlavně nevím, jestli jim budu v létě do kočárku pod sebe deku dávat. Ono to dost hřeje, i když bzch tam dala i plínku. Jak to budete řešit Vy? Já fakt nevím. U Viky jsem měla složený bílý plátěny prostěradlo a na něm plínku s obrázkama. Já fakt nevím, ale podle současného počasí budou v létě snad hice na padnutí.
Jinak, samozřejmě, že budu moc ráda, pokud mi pošleš nějaké fotečky Vašeho domečku a barviček. Adresu mám denisa.kourkova@centrum.cz.
Díky moc. :)
Michaelo nevím, co je to za výrobce toho Spider Swingu, ale jak psala Dita mrkni na net. Já mám určitě ten Spider Swing, Freeline jsem -ani nikde neviděla.

Holky musím končit, Viky už vstává. Máme obě rýmu a mě škrábe i v krku, tak to stojí za prd.
Držte se všechny a ahoj Denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
12.3.07 16:37

ahoj holky, maminky, nove mamci a tehulky

jdu vas pozdravit, koukam ze pribyla i miminka, moc vsem gratulujeme.

vubec nejsem v obraze, co se deje, byli jsme na 10 v nemocnici, ze zacatku s Jimem, mel male lozisko na zapal plic a nakonec jsme vsichni tri skoncili s virozou a bronchitidou a zanetem stredniho ucha, fuj jeste ze je to za nami!

Dita pise, ze to mame kazdy jak si to udelame, coz je pravda a ty dvojcatka jsou predevsim o organizaci, ale ted uz je to pohoda, v porovnanim zacatku, ale musim rict, ze Jim bude asi citlivejsi a po vitani a dvou navstevach mel v noci pres 39, tak nevim, s nami to cestovani zatim moc horke neni, zvlast kvuli nemu, Sofi to je naprosto jedno kde spi a jak a kolik lidi ji taha a pusinkuje a okukuje

vitam vsechny dvojtehulky, je super, ze nas pribyva,

zatim se mejte krasne

Sabri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
12.3.07 16:42

tady jsou fotky z vitani obcanku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
12.3.07 16:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
12.3.07 18:03

Ahojky!!!

Sabri , to jsou překrásní drobečkové! A jaká jste pohledná rodinka! :lol: :wink: Ať už jste jen a jen zdraví! :wink:
Zuziko , já dokrmuju HUMANOU HA 1. Holky vypadají spokojeně. Po BEBĚ mi divně kadily a docela blinkaly. :wink: Mně říkali v porodnici - kojit max. 20 minut. No, teď kojíme tak max. 10 minut. Holky ani dýl nechtějí a ono už asi potom taky z těch prsou nic neteče. :oops: Takže těch 10 min, to je akorát. Předtím to byl horor. Kojily jsme třeba hodinu a nic moc nevypily, takže už se s tím nepářu. Prostě prso moc neberou. :? :( Po tom 4. měsíci asi přejdeme na normální HUMANU a nebo na Sunar. :wink: Přeji hodně síly! :wink:

Dituš , heleď, ty naše cácorky to mají fakt nějaký podobný. Posledních 14 dní už to máme taky super, něco jako vy. Nakrmím třeba večer v 8 nebo v 9 a vydrží většinou tak do půl čtvrté a pak se budí tak kolem sedmé a to většinou začne Domča, protože jí trápí bříško a prdíky. Takže ráno máme tak trochu uplakané, ale zacvičíme si s nožkama, pochováme, dáme fenykl. čajík nebo kapičky a s krmením začínáme nový den. Přes den krmíme tak po těch 3 - 4 hodinách. :wink: Ty noci jsou fakt o moc lepší. Ovšem otázkou je, kdy nám začnou lézt zoubky. To už asi nebude taková pohoda. :oops: :wink: Jinak odkaz na ty polské kočárky super! Kdo by to byl řekl, že vyrábějí i takovéhle krásné? Přišly mi trochu jako od Bebecaru! :wink: Hlavně ty kytičkované!

Kuželko , jéé, tak to bych brala, takovou výpomoc. Já si nějak zvykla být s holkama sama. :oops: Když mi někdo přijde (tchýně, švagrová), tak jsem z toho naopak spíš nervózní. Prostě už máme svůj režim a pohodu. :lol: Holt manža pomáhá jen když má volno. Ovšem abych ho nehanila… celé šestinedělí byl s námi doma a to se fakt pěkně staral. Docela i v noci pomáhal s krmením, protože já po tom císaři byla anemická a děsně unavená. Ještě dnes jsem bledá jak bledule. :oops: :wink:

Míšo , tak ta paní prodavačka na Čerňáku pěkně kecá. Přísahám, že na Čerňáku v Chiccu jsme s manžou osobně zkoušeli kočárek pro dvojky Spider Swing od Freelinu!!!! Byl tam normálně vystavený! :wink: Tam jsme se taky tenkrát rozhodli, že půjdeme do toho Phila and Teda. :wink:

Pitrsko , tak to je fajn, že tchýně se moc nemontovala do výchovy apod. Já to taky nemám ráda. Prostě dneska už jsou jiný metody. A když už, tak si raději poslechnu mojí mamku. Přeci jen, takhle vychovala mě. :wink:

Počasí máme nádherné a já už budu moci konečně vozit! Manža dnes jel do Frankfurtu pro nového kombíka a já budu moci kam složit kočár. Z toho 4. patra jsem se sama nechytala. Takže už nebudeme odkázané jen na terasu (a zaplaťpánbůh, že ji aspoň máme). Dnes jsem tam trávila skoro celý den (aspoň jsem jí vytřela a uklidila po zimě).

Jinak abych nevypadala… sice jsem s holkama pořád sama až do večera, stíháme, ale přiznám se, že ten úklid tedy není moc stoprocentní :oops: :oops: . Prostě to teď nepřeháním a spíše se věnuji holkám. :wink: A když je volná chvilka, tak si vlezu na net. Musíme taky trochu odpočívat. :wink:

Tak já jdu na krmení! :wink:

papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
12.3.07 19:24

Markytko , přidávám se k holkám, já bych nevydržela nevědět, co to bude. Ale je fakt, že to zase na porodním sále musí být naprosto úžasné…: " Maminko, máte..... :)
Kuzelko , s těma límečkama je to skvělý postřeh..... Já se límečkům vyhýbám, jak čert kříži. Už po zkušenostech s Bárou. A taky jsem tentokrát zcela vynechala košilky. Manipulace s nima mi absolutně nevyhovuje. V porodnici jsem si sice musela vytrpět ty jejich, ale doma, tam už jsem měla nachystaná jen a pouze body.

Lio , zase jsme na tom stejně, já jsem taky spíše nervózní, když někdo přijde a chce mi pomáhat s dvojčaty. Já jsem zvyklá si všechno řešit sama nebo maximálně s manželem. Moje máma umřela, když jsem ještě byla na VŠ a tchýně je daleko, takže jsem byla už i u prvního dítěte bez babiček a bez pomoci. Je fakt, že i bez „cenných“ rad, jak mám co dělat… :wink:

Sabri , moc vám to spolu sluší :) :) :). A hlavně, ať už jste zdraví!

Ivuško , na to plavání bacha! Pokud plaveš převážně jen styl prsa, tak si problémy se zády výrazně zhoršuješ! Prsa jsou naprosto nevhodná na bolesti v křížích, které jsou v těhotenství časté. Má se plavat výhradně znak nebo kraul! Já jsem těhotenství s Bárou intenzivně „proplavala“ prsařským stylem, ale nikdo mě bohužel neupozornil na jeho záludnost. V křížích mě bolelo celé těhotenství a já si myslela, že čím více budu plavat, tím lépe pro sebe dělám a ono to bylo naopak. Teď s dvojčaty jsem ani neplavala, ani mě nebolela záda… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
12.3.07 19:42

Kuželko , Bára je opravdu prima pomocnice, ale na tu její pomoc se nedá spoléhat. Pomáhá, jen když má na to náladu. A já ji většinou k ničemu nenutím, abych jí to neznechutila. A jak píšeš Ty - nejraději se k holkám lísá, když jsou v klidu, spí nebo se kojí :! :lol: Taky ji musím občas okřiknout, jak Ty Kubíka :( .
Uzdravte se! To musí být hodně nepříjemné, když mají miminka takové trápení…

Nisso , pošlu Ti nějaké fotky, jen mi dej nějaký čas, musím je najít a trochu upravit, ať nejsou tak veliké…

Pitrsko , měla jsi parádní víkend, viď? Ty teda umíš žít :wink: :wink: :wink: Z toho Tvého příspěvku sálá pohoda. Snad je to povzbuzením pro těhulky.

Když už jsem u té pohody… Holky, viděly jste J.Korna jezdit na takovém tom dvoukolovém vozítku? Celý ten jeho 4tet na tom jezdí a zpívá… Tak to jsme měli v neděli doma, přivezla to návštěva, já jsem samozřejmě zapomněla, jak se to jmenuje..... No byla to super zábava pro všechny. Fakt dost dobrý :D :D :D ! Bára brečela, když návštěva odjela i s vozítkem. S náma si to nikdy neužije. Půjčení toho nesmyslu je nesmyslně drahé! 9tis. Kč na jeden den!!!!!!!!

Mějte se všechny krásně, PAPA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
12.3.07 19:50

Dituš , tak to díky za upozornění, manžel mi říkal, že bych asi měla plavat, když už prsa tak s brýlema a hlavu pod vodu, ne jak paní radní :-) ale já jsem mu moc nevěřila, ale když to říkáš ty … Je fakt, že jsou ty záda nepřirozeně prohnutý, kor když mám hlavu nad vodou. ALe když jsem se ptala sestřičky, tak říkala, že plavání je na to dobrý, ale o konkrétním stylu jsme se nebavily … Tak asi trochu zvolním a budu chodit jen občas protáhnout si tělíčko. A kombinovat to s dlouhýma procházkama …

Ještě k tomu parkování kočáru v autě - my jsme mysleli, bůhvíjak velký kufr má naše auto (Chrysler PT Cruiser), ale poté, co jsme tam umístili složený TFK, tak se tam skoro nic jiného nevejde! Takže máme v plánukoupit rakev na střechu abysme se mohli přepravovat. Jinak kočár budem parkovat pod schodama v paneláku, je tam takový akorát prostr u výtahu. Snad ho nikdo nešlohne, vchod se sice zavírá na kuličku, ale někdy lidi zapomenou … Možná ještě vymyslím nějaký doplňkový způsob zabezpečení :-)

A ohledně té pomoci s dvojčaty, já mám štěstí v tom, že naši bydlí hned vedle v baráku, ale jelikož ještě nebudou v důchodu, tak možná nějaké odpoledne povozit nebo víkendy, ale nechci je moc zatěžovat, jen když bude opravdu potřeba. Navíc se stra je rozvedená a má dvě holky (2,5 a 4,5 roku), tak jí hodně pomáhají s nima. Manžel je voják z povolání, každý den dojíždí 60km do práce, takže přijíždí tak mezi 5-6, když není zrovna na cvičení, nebo na nějaké té misi :-( což mu teda hrozí zrovna tenhle srpen (Afghánistán), tak doufám, že se z toho vyvleče nějak, fyzicky bych to asi zvládla, ale psychicky snášet to odloučení a ještě po porodu ty hoňky a hormony na pochodu … No doufám, že tam nebude muset jet.

To jsem se nějak rozepsala, už končím …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
12.3.07 19:51

Jo Lio , gratuluji ke nové „garáži“ pro kočár (kamarádka taky tak „parkovala“ v kufru auta…). Co jste to koupili? Psala jsi jen, že to auto má být červené!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
12.3.07 19:56

Ivuško , styl „paní radová“ je úplná smrt pro záda… To já ještě plavala „závodním“ stylem s hlavou ve vodě! A žádný doktor mě neupozornil, že prsa nebrat! Až mnohem později jsem to někde četla a kamarádka rehabilitační sestra mi to potvrdila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová