Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2817
12.3.07 20:06

Dituš , tak to vidíš, říkala jsem si, jak dělám pro sebe to nejlepší a ono houby houby … Tak díky za upozornění! Takže mi zbyly jen procházkya těhu cvíčo, aspoň něco. Ikdyž za chvíli se stejně s tím obr břichem asi nehnu :-( už teď jsem taková nemotora :-)

Denisko , to jsem ráda, že v tom nejsem sama! Myslím ty záda. Už to nějak vydržíme, vid, co bychom pro naše dítka neudělaly :-)

Markytko , Ty už teda tak nakupuješ? To já se furt držím, jako abych něco nezakřikla, ale abych pak nebyla zaskočená, až přijde na věc … Slibuju, že to napravím :D :D :D Je fajn, že máš už holčičku a spoustu věcí po ní, takže holčičí věci máš v zásobě, a můžeš kupovat takové ty neutrální a lehce klučičí barvičky - modrou můžou nosit i holky, u růžové pro kluky je to trochu divný :-)

Sabri , krásná rodinka, každé dítko úplně jiné viď! A jak jsi šlang po porodu!

Lio , moooc Ti přeju nové autíčko a la garáž pro kočárek, muselo to být úmorné (4.patro bez výtahu). Už abyste se přestěhovali do domečku,vid?

Tak pa holky, pusinku mimískům a bříškám! Ty moje princezny začínají svůj každovečerní turnaj v boxu :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
12.3.07 22:49

Ivuško , já jsem v nakupování oblečků pro mimi ďábel. Já jsem na hadýrky trošku ulítlá. Pořád jsem si říkala, že nesmím, kdyby náhodou něco, ale prostě jsem se neudržela. Já už kupovala dětské oblečky ještě než jsme nějaké mimi měli. Ela se nám narodila až dva roky potom, co jsem začla s občasným nakupováním. Ale to bylo fakt příležitostně, jen tak pro radost.
My zase nemáme ten kočárek. Ale jsem z toho jak na jehlách :lol:

Jinak já to s pomocí s miminkama budu mít vcelku dobré. Babičky jsou v důchodu, děda taky. Navíc moji rodiče se těší. O tchýni se to bohužel říct nedá a bohužel s ní žijeme v jednom baráku. Řeknu vám denně slýchat, že dvojčátka nemůžu donosit (protože jsem štíhlé postavy), to je fakt na palici. Do toho mám ještě „úžasnou“ švagrovou. Její cenné rady, jsou fakt k nezaplacení. Naštěstí ji doma nemáme. Ale s tchýní si rozumějí velice dobře a já se pak dozvídám z druhé ruky, co a jak bych měla a neměla dělat.

Kuželko , s těma límečkama máš pravdu. Už jsem je takhle nakpupila, když jsme čekali dcerku. To byl děs. Pořád se to někde pletlo. A já si při nákupu říkala, jaká to bude paráda. No, už jsem se jich honem rychle zbavila. Ale i tak, díky za upozornění :wink:

Ditu , přesně na to se těším, až mi na porodním sále řeknou maminko, máte… Ikdyž když se nám narodila holčička, tak jsme také nevěděli co to bude. A když se pak narodila, tak pohlaví bylo to poslední co mě zajímalo. Jen jsem chtěla mít miminko hned v náručí. Div jsem ho paní doktorce nevyrvala z rukou :lol: :lol: :lol:

Sabri , máte krásná miminka a moc vám to na vítání občánků sluší.
Navíc jméno Sofie se mi moc líbí. Také by jsem ho chtěla, kdybychom měli holčičku. Jenže k našemu příjmení by to moc nesedlo.
Přejeme vám taky zdravíčko, to je fakt to nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
13.3.07 08:57

ahoj Sabri , moc vám to sluší, mimísci jsou kouzelní :D :D hlavně ať jste všichni v pohodě.
Markýtko , taky se musím přidat k holkám a obdivovat, že si nenecháš říct pohlaví. Já si ho taky původně nechtěla nechat říct, ale právě když jsem zjistila že to budou dvojčátka, tak jsem byla zvědavá a přítel hlavně taky, protože říkal, hlavně ať je tam aspoň jeden kluk :!
Lio -to už budeš mít parádní s kočárem konečně vyrazit ven a má být i nádherně. my dneska jedeme k dr. na obrnu, tam bude určitě plno miminek. Takový výlety moc ráda nemám. :cry:
pomoc s miminkama -já musím teda říct, že jsem ráda, že moje mamka je doma. Bydlíme v baráčku v podkroví a mamča dole, takže mi to opravdu pomůže. Ze začátku byla ještě v práci, to bylo krutý než přijela, ale pak už jsem jásala, že mi helfne. Byla by jinak v práci, ale měla úraz nohou a zatím je doma.

dneska máme zase nádherně co :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
13.3.07 10:39

Tak takhle se tulí Matýsek k Anetce.
Je to hrozný neposeda a pořád se vrtí. Tak se dovrtěl až za ní :-)

http://emimino.cz/…P3120097.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
13.3.07 10:58

Kuželko,

to je nádhera :! :D Úplně jsi mě rozněžnila.

Odesílám a jdu se na to podívat ještě jednou.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
13.3.07 11:36

Ahojky maminky,to máme zase nádherný den,co? Kuželko,ta fotka je n ádherná,já bych si jí zarámovala a pověsila na zeď,a kochala se. :lol: Holky,dneska jsem byla u jedné maminy s dvojčata,má dvě holčičky 9 měsíců,jsou úplně kouzelné. A domluvila jsem se s ní,že mi prodá kočárek má spider swing,ten zelený a není vůbec zničený,a taky dvě sedačky do auta,takže to byla úspěšná výprava. Jediné,co mi vadí,že mají malý byteček,a tak si budu muset ten kočík vzít co nejdříve,ale dám ho na půdu,tak to snad nebude vadit. Stejně,taková náhoda,že má ten kočár,co já chci,že jo? Holky,opatrujte se a pohlaďte miminka a bříška,papa Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
13.3.07 11:43

Kuželko, to je fakt roztomilá fotečka :D jsou kouzelný :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
13.3.07 11:45

Tak Míšo gratuluji k úlovku kočárku a sedaček - já jsem ho tuším viděla v nějakém inzerátu na netu, nebo to byla možná jiná paní, ale taky zelený a líbil se mi taky. Když ho dáš na půdu tak to neva, nedělej si starosti.

Kuželko , přidávám se k obdivným komentářům! Jsou moc roztomilý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
13.3.07 11:46

tak to byla teda úspěšná návštěva Míšo, to je fajn, když budeš mít aspoň o starost míň!! a ještě k tomu kočárek co chceš, tak to je fakt super.já razím teď s klukama ven, už jsou nějaký nervozní, obídek už měli, tak je obleču a frčím, pak je akorát přendáme do auta a jedeme na očkování.
opatrujte se všechny, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
13.3.07 11:57

Ahojky vsem,

je vas tut cim dal vic, a na me uz jste urcite zapomeli :-(. Proto se hlasim! :-)
Jak ses skoro nechodim (internet mam jenom v praci), tak stiham v te praci akorat jenom cist vase prispevky a prohlizet fotky.

Jen napisu, ze u nas vse dobre, dvojcatka pryrostou dobre a dle ultrazvuku vse je jak ma byt. Pres to nejspis mam neco jako rizikove tehotenstvi nebo co, protoze na kontroly chodim po 14 dnech (asi kvuli bolestem a tvrdnuti briska) , a mam prodlouzeny zakaz veskerych aktivit, sportu a dokonce i milovani :-(. Ale snad se to zlepsi, kazdym dnes se dostanu do „jiz pohodovejsiho“ druheho trimestru.

Chci se zeptat (nejspis to budou dobre pamatovat tehulky, je tady vas dost kolem 20-teho tydne, tak jsem jen nejakych 8-9 tydnu pozadu) ohledne testu na geneticke nemoci a riziko Daunoveho sindromu . Mela jsem za to, ze se takzvane sijove projasneni sleduje kolem 12 tt, a ze pozdeji je to uz nejak hure videt nebo co. Ale moje doktorka mi rekla, ze vsechny ty testy se u nich v ordinaci provadej v 15-16 tt. Neni to zbytecne pozde? A je vubec to sijove projasneni standardni vysetreni, meli jste ho vsichni? A je tam rozdil u dvojcatek a u jednoho mimi?
Uz jsem skoro ve 12 tt, a jeste mne nebrali ani krev, ani nejsem na nic objednana… Tak trosku me to znepokojuje.
Tak to k dotazum zatim vse, doufam, ze si na to vzpomenete a uz za chvili budu chytrejsi.

Jinak vsem chvalim miminka a taky vase postavy po porodu. Je to super, vedet, jak vypadaji ne jenom vase miminka,ale i vy. Az mne nejake to brisko naroste, aby bylo na me aspon neco zajimaveho, co se hodi do teto diskuse :-) , tak se taky vyfotim a predstavim :-)

Uzivejte si jarniho slunicka a ahoj.

Alina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
13.3.07 12:14

Ali,

existuje kombinovaný test, kde se kombinuje šíjové projasnění, existence nebo neexistence nosní kůstky a krevní testy. Jsou o hodně víc přesné než tripple testy prováděné v 16tt. Bohužel se nedělají všude, myslím, že na to všechna pracoviště nemají akreditaci. Rozhodně bych se po tom poptala, ale nemáš moc času, mám pocit, že se provádějí do konce 13tt.

Já jsem do nich bohužel nešla, chtěla jsem, ale v Anglii mi řekli, že bych si to musela zaplatit a to se nám nechtělo. Bohužel už mě pak nikdo neupozornil, že v případě dvojčátek je to zdarma. Tripple testy jsem taky neměla, v Anglii je nedělají a nedoporučují, hodně doktorů mi řeklo, že jsem mladá a mám malé riziko, tak ať se tím nestresuju.

Pohlaď bříško.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
13.3.07 12:19

Ahoj Ali, to víš, že jsme na Tebe nezapomněli, jsme rádi, žes o sobě dala vědět. Tak na sebe dávej pozor, s tím zákazem pohybu vč. sexu to je blbý,ale kvůli dětičkám se to dá vydržet. Co se týče těch testů, já žádné testy ve 12 tt neměla ani mi mudr nezkoumal šíjové projasnění, vše se zjistí z tripple testu na vrozené vady, kt. se standardně provádí v 16tt (odběry krve), výsledky jsou do týdne většinou. Takže buď v klidu, za měsíc Ti určitě odběry krve budou dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
13.3.07 16:55

Ivusko 111 slank to budes taky, my jsme hlavne rodili ve 33 tydnu, takze jsem nabrala jen 10 kg a dole je 16 tak me deti vysosali  nebo to bylo asi to nocni vstavani ze zacatku, protoze ted je u nas uz pohodicka, uvidis jak najdes tu rutinu, tak budes zase brouzdat na netu!

Markytko, na Sofii jsme se domluvili s manzelem ne moc dlouho pred porodem…me se strasne libi Nela, ale to se moc nelibi manzelovi, ale pak jsme se shodli na Sofii, Jim uz se nam libil od zacatku, takze jsme meli Jim&Tom a Sofie a Sandra, protoze jsme si to taky nechali jako prekvapeni, tak jsme do posledni chvile netusili co se nam narodi, ale mate pravdu, ze nakupum to moc nepomaha! Ale to cekani stalo za to a jsme moc stastni ze je to parecek

Kuzelko tak ta fotecka nema chybu, jezis jak se krasne lisa

Tak snad uz budeme zdravi, dneska jsme byli venku, ale prekvapive v kocarku spinkala Sofie a Jim vubec. Sofie zacina byt v kocarku tesno a ona tak miluje proctor.....no tak uvidime…fakt bych potrebovala na ne karku ;-)

Jinak nevim kdo jste to psal jaky je mezi nimi rozdil, ale uz je to 1.6kg
Jim ma 4.40kg a Sofie rovnych 6kg, teda to meli minuly tyden v nemocnici, ve ctvrtek jdeme do poradny, tak uvidime kolik vazi, hlavne Jim ted papa jako otesanek!!! Asi chce dohonit segru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
13.3.07 16:55

samo ze jsem chtela napsat ze miluje PROSTOR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
13.3.07 18:14

Ahoj maminky, tety, těhulky!!
Tak koukám, koukám a čtu, že je zde všechno v pořádku. Mimínka jsou všechna krásná a je vidět z fotek, jak všechny rostou!!

U nás je to docela hoňka… z práce v práci do práce k dětem. Ale manža pomáhá a to je super!! Trošku se nám doma začíná zajíždět nějaký režim. Holky už papají pravidelně a dá se konečně podle toho podnikat něco jiného než jenom papkání.. a spinkání.
Jak je krásně, dávám holky do kočárku na zahradu… no když je potřebuju ukolébat musím jezdit přes krtince… pak to teprve zabere. Ještě že má ten terénní kočárek - jsem moc ráda, že jsem koupila místo městského tenhle TANK… kterej péruje jak kdyby v něm nebyly ani miminka.
9. jsme měli 2 měsíce, tak jsme maličko slavili a holky dostaly malé hračky - jejich první (tedy od nás s manžou) No a koukají na ně.. skoro pořád když nespí…
No a taky nám toho už moc nenaspěj… usnou mezi krmením takl na hoďku a půl, jinak vyžadují pozornost, chtějí na něco koukat nebo se bavit… tedy neležet v postýlce… ta je jim už malá a nudná.
Podcenila jsem nákup polohovací lehačky… včera mi teprve přišli a je to o hodně lepší.. těhulkám doporučuji!!!!
Jinak mi přikrmujeme Nutrilonem Comfort.. a holky snědí jednu pixlu (200 Kč) za dva dny… takže nás to stojí majlant!! No jo, ale co se dá dělat.
Taky jsme museli kupovat drahý Sab Simplex ale teď nám ho Dr. předepsala a platili jsme místo 70 Kč jenom 8 kč… takže super!!!

Holky z Prahy - dotázek!! Nevíte kde najdu nějakou chůvu na občasné hlídání?? Budu moc vděčná za rady a odkazy.

Díky… Renča

Pohlaďte miminka a bříška!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová