Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
842
21.3.07 14:37

Nisso - zbytečně se neplaš z té zprávy o předčasném porodu. Ale zase výbavičku si připravit už můžeš. Jen se nějak nestresuj. Představ si mě,že já se začínala otevírat v 23,tt a vydržela jsem až do 38,tt, takže jsem to zvládla a ještě bych určitě vydržela,jenže mě holt dýl nenechali. Sice jsem to odležela,ale zvládla jsem to.
Jo Míšo -s tím metříkem jsem ti to chtěla už napsat dřív,ale vždycky jsem v tý rychlosti na to zapomněla.
Sabri - mimča jsou fakt kouzelný a ten rozdíl! na těch dětech jde stejně znát sebemenší rozdíl. My máme kilo rozdíl a taky to jde pěkně znát. Ale krásný fotečky,to je kouzelný viď jak se začínají vnímat a šahat na sebe,chechtat…je to fakt super.Mám to někdy místo televize,jak se snaží dělat pokroky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
21.3.07 15:09

Ahoj holky,
tak sleduju, že se to tady pěkně rozrostlo a je tady hezky živo. To je fajn. Jak psala Dita, když čtu příspěvky vás těhulek, přijde mi neskutečné, že jsem byla nedávno taky :lol: Tak strašně to letí 8O . Ale zpětně konstatuju, že to bylo fakt nádherné období. Jasně že nějaké drobné problémy byly, ale jinak jsem si to prožila v klidu a bez problémů.
Nisso , já všude kolem četla o předčasných porodech dvojčat, takže jsem už potom snad ani neuvažovala že bych porodila v termínu :oops: . Výbavičku jsme měli nachystanou už před Vánocema (termín jsem měla 28.2. :lol: ) a nakonec jsem rodila 18.2. , to jsem byla 38+4. A nejsem tady jediná! Takže fakt neplaš.
Miso , u nás nastala od pondělka obrovská změna. Nechci to zakřiknout, ale kluci jako by začali odlišovat den a noc a v noci prostě třikrát vstanou na krmení, ale nebyl problém je hned dát zpátky do postýlky a zase spali :wink: Takže pak mám nějaké dvě hodiny čistého spánku což je úplně super. Proti předchozímu stavu, kdy jsme chodili každou noc s klukama po bytě a utišovali je to obrovská změna. Jenom ještě večerní usínání je problém…, ale zatím to „obstarává“ manžel a jde prostě spát později než já :wink: :lol: až kluky utiší a uspí. :wink: :lol:
Jo a ještě jedna změna. Kluci začali více sát z prsu, takže naše kojení nyní trvá cca 20 minut a většinou sní méně dokrmu (večer už mám méně mlíka tak je to horší…), takže z toho mám radost.
Sabri , fotky jsou nádherné :D
Holky, těší mě když píšete, že po pár měsících se to zlepší… jen pište dál :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
21.3.07 15:56

Deniso,

na usnim na ko jsme byli jeste trikrat, ale na kontrolu zvuku nas nikdo nezval

Pitrsko, tak u nas ten rozdil je skoro 2kilovy, takze me porad nekdo u kocarku rika, coze to jsou dvojcatka???

zuziko, to je nadherne, kdyz tem nasim brouckum byl mesic, tak jsem nekdy mezi kojenim spala treba 10minut, protoze presne jak rikas, kojila jsem dohromady, ale ten zbytek porad nekdo brecel, tak jsem utesovala…kdyz si na to vzpomenu, to uz ani neni pravda…uz skoro 4 mesice spime celou noc!!! neboj fakt je to cim dal lepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
21.3.07 16:54

tak ted jsme dokrmili… terka si taky asi vzala vic ode me, protoze prikrm uz nevypila ani Ň!
Zuziko , jsem rada ze se vam dari…
mame to asi stejne… hodinu se krmi, takze do dalsiho krmeni jsou dve hodiny…
akorat ted jsme to nejak natahli, za hodinu krmime zas…
jdu si asi dat zmrzlinu…
holky, jeste mi poradte kterym jidlum se vyhybate…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
21.3.07 18:42

Ahoj holky :)

Nisso , nějakou fotku těch lehátek vyrobím… Já bych bez nich těžko „přežívala“, když jsem s holkama přes den sama. Holky skoro nespí (zato v noci parádně - jen abych to nezakřikla…) a jen tak ležet je nebaví, už se umějí nudit a parádně se rozčilovat. Jenže taky zatím neumějí víc, než se smát na lidi a předměty, broukat a koukat na všechno kolem. Na co mají ruce zatím ještě moc nevědí… No a tak je mám v lehátkách, tahám je po domě a holky z lehátek koukají, co dělám. Při vaření je mám v kuchyni, při žehlení v šatně, v obýváku koukají jak vysávám..... Jedno lehátko mám půjčené, je to značka Primi Sogni a druhé jsme koupili Hauck - je i s hrazdičkou s hračkama. Lehátko Hauck se mi zdá lepší, i když bylo výrazně levnější než to, co kupovala švagrová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
21.3.07 19:01

Sabri , pěkné fotky - krásné děti.

Míšo, Zuziko , skvěle ten frmol s malými miminky zvládáte..... i na net stihnete zajít… :D :D :D . Pamatujete, jak jsme tady všechny ještě spolu s Kuželkou, Lioness, Oren (jestli jsem na někoho zapomněla, nechť mi odpustí :wink: ) meditovaly, jak to asi budeme zvládat a hltaly zkušenosti „služebně starších“ Pitrsky, Letadlo, Sabri...... Teď už v tom „lítáme“ naplno taky, každá něco řešíme, každá třeba něco maličko jiného, ale v podstatě jsme na tom asi všechny podobně… Ale hlavně bychom asi žádná neměnily svá „uřvaná“ dvojčátka za pohodlnější „jen“ jedno dítě! Že mám pravdu. Takže holky těhulky, nic se nebojte, všechno dobře dopadne, vaše těhu uběhne jak voda a co nevidět tady budete psát o svých radostech a frmolu kolem vašich zlatíček.....

No to jsem si ale zameditovala :oops: :oops: :wink: :D
To je asi tím sněhem za okny… že by opožděná vánoční nálada? Já chci ale jaaaaarooooooooooo :! :! :! :!

Mějte se hezky. Manža vykoupal první „kus“, jdu kojit (to bohužel - nebo bohudík za mně nezastane..... :D )

PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
22.3.07 08:15

Ahoj holčiny!

tak se jen v krátkosti ozývám, co na včerejší kontrole v Hradci …
Všechno je OK, holky už váží 420g a 478g (před 3 týdny 320g a 315g), rostou stejnoměrně, což je důležité, jsou to pěkné rošťandy, furt se hýbaly, během UTZ vyšetření změnily polohu z příčné do podélné, takže pana doktora pěkně zmátly a musel to vysvětlovat asi 6ti medikům, kterým jsem dělala pokusného králíka a kteří asistovali mému ultrazvukovému vyšteření :-)
No sranda. Tentokrát mě vyšetřoval nějakej novej pan doktor - Mudr. Gregor, no fešák! Ta cesta do HK už tak srandovní nebyla, hlavně ráno,každou chvíli odstavenej kamion,tak jsme dost čekali, ale hlavně,že už to máme za sebou.

Dituš , já plánuju místo lehátek využít autosedačky-skořápky, na tu chvíli než budou sedět se mi nechce dávat další peníze za lehátka, to by taky šlo,ne?

Jinak děkuji za veškeré Vaše zkušenosti ohledně péče o mimíse po porodu a pomoci s nima, no určo by se to zvládnout dalo, kdybych osiřela na ty 4 měsíce, ale jak říkáte, žádná dovolenka :-( Spíš mám strach, jak bych to psychicky zvládala, než fyzicky, i tak to odloučení vždycky špatně snáším, zejména na začátku, možná by to s miminama bylo lepší, že bych neměla tolik času na to myslet, ale zase ty hormony na pochodu, no nevím, uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
22.3.07 09:15

no Dituš , ty seš hotová vypravěčka, úplně jsem se dala do takové pohodičky a na starosti jsem hned zapomněla :) moc hezky si to napsala a i já jsem zavzpomínala nad celým mým těhotenstvím a začátky s mimískama............
Ivuško - tak to jsem ráda,že je vše jak má být, uvidíš jak to uteče jak voda,jak psala Dita a za chvíli budeš mít úúúúplně jiný starosti. O té pomoci po porodu,že budeš možná sama, zvládneš to, ikdyž to bude někdy fakt psychicky náročný,ale uděláš si režim a půjde to. Já jsem taky byla občas na prášky, ani ne fyzicky,to se dá zvládnout,ale někdy psychicky toho bylo na mě fakt dost. Než se to trochu zaběhne holt trvá,ale pak už je to paráda :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
22.3.07 09:40

Pitrsko , Ty budeš asi dušička romantická, že ses taky tak zasnila jako já… viď ? :wink:

Ivuško , taky jsme nechtěli utrácet za lehátka jako za zbytečnost, zpočátku jsme používali autosedačky. Jenže problémem je, že tam dítě neleží, ale je v takovém polosedu. Má taky výborný výhled, autosedačka se pěkně kolíbá, ale když mimča usnula, vadilo mi, že jsou pořád taková zhroucená..... Holky už takto trávily podstatnou část dne, já sice nevím, jestli to nějak škodí, ale nelíbílo se mi to. Rozhodli jsme se pro lehátka a je to mnohem lepší. Dají se polohovat od sedu až do lehu a jsou širší a plošší než autosedačky, takže dítě má více prostoru. Navíc až se začnou převalovat, je upoutání v lehátku méně „svazující“ a méně bránící v pohybu horní části těla dítěte, než bezpečnostní pěti- či tříbodový pás v autosedačce. Nám se lehátka zatím skvěle osvědčila.
Nech rozhodování na později, praxe Ti sama napoví, co zrovna pro Tvé děti a Tvé podmínky bude potřebné a vyhovující. Stejně po narození pár týdnů děti mezi krmením jenom spí a je úplně fuk, kde jsou. No a pak uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
22.3.07 09:57

jo jo Dituš , jsem takovej romantik a prostě se to hezky četlo...........
Ivuško - autosedačky se dají také použít,ale souhlasím s Ditou,že pro mimčo to není zrovna moc dobré i jednou o tom mluvili,že delší doba v autosedačkách není pro mimča dobrý už kvůli té poloze. já používám také lehátka a je to fakt lepší už proto,že se dají polohovat a je v nich více míst, no prostě úplně souhlasím s Ditou. Uvidíš opravdu až v praxi, jak to bude, zatím bych se tím nezatěžovala,lehátka seženež kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
22.3.07 10:59

Ahoj holky,
Dito , tvoje snivé zamyšlení mě pobavilo a fakt musím souhlasit - neměnila bych :lol:
Jen jsem to tady včera trošku zakřikla, takže dnešní noc byla opět děs běs a nic nezabíralo :roll:
Trošku jste mě nahlodaly s těmi lehátky. Hodně o nich uvažuju, protože kluci začínají koukat a pozorovat a už se jim moc nelíbí v postýlce… ale manža to zatím zavrhl… no pořád nevím, přece jen je to další investice a trošku pochybujem o využití těch lehátek… ale jak jsem napsala - trošku jste mě nahlodaly :wink: :lol: , tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
22.3.07 11:11

ahoj holky, tady krasne sviti slunicko…
dneska jdem na prevazeni tak doufam ze jsme neco pribrali…
lehatka - zatim mame jedno, od jedne pani… tak uvidime… ale v kurzu se pani zlobila na rodice kteri nechavaji deti v autosedackach, ze si kazi zada… takze na dlouhou dobu to asi neni!!!!!
Zuziko , to se zase urcite spravi… u nas je nejhorsi kdyz ondra spusti a taky clovek nevi co s nim - rve a rve!!!!
terezka plakala vcera vecer, ona asi mela byt kluk, trpi na prdiky, furt se krouti!
holky, mezi krmenim deti nechate v postylce nebo jim vymyslite nejakou cinnost?????
holky, nemate tu adresu na ty metriky ???? diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
22.3.07 12:02

Míšo , adresy na metříky máš u těch metříků… Nebo myslíš odkaz na to, jak se sem dostane udělaný nový metřík? To tady někdo nedávno psal…

Jinak s činností mezi krmením si teď hlavu nelámej, pokud jsou děti ještě ochotné disciplinovaně spát či ležet. A užívej si to. Co nevidět budeš činnost vymýšlet, protože se mimča určitě začnou nudit a rozčilovat se.

Zuziko , určitě se dá žít i bez lehátek, ale pokud koupíš aspoň jedno, uvidíš, že stane jednou z nejvytíženějších potřeb pro miminka na dlouhé měsíce…
Já sama jsem názor na zbytečnost lehátek silně přehodnotila až relativně nedávno, kdy mi holky daly jednoznačně najevo, že jen tak nemíní ležet jak placky a koukat do stropu…

Jdeme ven, dělá se tam nádherně. Jen ten sníh by už mohl jít do háje.
 PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
22.3.07 13:54

Zdravim.

Mišo , tady odkaz na metrik

https://www.emimino.cz/modules.php?…

Jinak jsem taky po kontrole, videla jsem zase miminka. Jedno je nahore a druhe pod nim. Vypadalo to, jako dvoupatrova postel, akorat pod tim vrchnim prohnuta, a jakoby ji drzi na sobe to spodni miminko. Tak to nahore pekne mavalo rukama a nohama, a to spodni chudak asi veskerou energii utracelo na to, aby udrzelo vahu horniho. Prislo mi to divne a nespravedlive… :roll:
Jsou pry urcite dvouvajecna, ale mozna budou mit jednu placentu. Je to mozne? :?:

Jinak mam zas narizeny klid, absenci aktivnejsich pohybu, sportu, milovani… Vse kvuli bolestem bricha, pry i ted jeste muzu potratit, a pokud se to nezlepsi, pujdu lezet :? To jsem se radse nepriznavala, ze obcas chodim do prace. Doktorka by nejspis nepochopila, ze je mi tam lip, nez doma. Nemam cas se soustredovat na vse, co me boli ci jak mi je nevolno. Ale uz jsem oznamila zamestnavateli svuj stav, tak budu moct rusit praci, ktera se mi nebude moc hodit.

Koupila jsem si prvni tehotenske kalhoty, spis na domaci noseni. Tak mam z toho radost. :P

Cekam, az nekdo vlozite fotku tech lehatek, co tady probirate. Vubec netusim, co to je.

Zkusim hledat stare stranky teto diskuse, kde podrobneji probirate kocarky, at neotravuji se zbytecnymi dotazy :) Akorat tusim, ze je docela za:,–(ni pri vyberu pocitat s tim, ze to budou podzimni miminka, tak ten prvni kocar by mel byt prizpusobeny spis na zimu a radse s pevnymy korbami? Je to tak?

Zatim ahoj.

Alina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
22.3.07 14:02

Ahojky holky,
u Viky jsem taky používala autosedačku, jenže to byla jedna. A když už se jí tam nelíbilo, tak jsem jí pořád tahala na rukou. U dvou už to asi nepůjde. Musím ty lehátka s manželem probrat. Taky se mi do nich nechce investovat, ale asi to bude nutný. A můžu se Vás zeptat, jak jsou stabilní? Já jen, aby mi je Viky nějak nemohla převrátit i s mimčem. Přece jen musím hlídat i ji a ta už se neuhlídá, kde co dělá, když půjdu třeba na WC. To bych pak musela využívat i ty autosedačky, ty jsou docela těžký a snad by je nepřeklopila.
Ivuško gratuluju k UTZ. To sis to pěkně užila viď? Holky už jsou pěkný, tak ať jen tak dál přibývají.

Já jsem dneska byla na kontrole u dr. Holky, já vím, že jsem plašan, ale ona je snad ještě větší. Nejdřív mi řekla, že čípek mi drží, ale že mě ještě pošle na Dopplera. Byla jste na to nějaká? Pak mi řekla, že by mi měl s malou někdo pomáhat, že bych měla jenom odpočívat a vůbec ji netahat. (Dělám, co můžu, ale občas jí zvednout musím, třeba do židličky, do a z vany, atd. :) ). Pak mi řekla, že by nechtěla, aby se mi děti narodily předčasně a aby byly postižený, jako nějaký jedný pacientce s dvojčátkama (prý né její pacientce). No a nakonec mi ještě řekla, že od 27. týdne se standardně posílaly maminky s dvojčátky do nemocnice na ležení. Nevím, kdy to bylo, ani kde to sebrala. Prostě se tváří šíleně tajuplně a možná je až šíleně úzkostlivá a pak se to přenáší i na mě.
Pořád řeší jestli spím s podloženou matrací (nespím, protože máme starou postel a máme jednu velkou matraci společnou, tak nevím, jak by to snášel manža :) ).
Ona sama má dvě děti kolem 20 let a po té první holčičce prý porodila mtvé novorozeně a pak až za několik let měla toho druhého chlapečka. Tak je asi tímhle poznamenaná a proto je taková pečlivá (až je to někdy na škodu) :cry:
Taky jsem chtěla vědět pohlaví (pro jistotu vícekrát řečené), ale ona, že prý se jí to moc nehodí a pak něco blekotala o prcince, ale tam mi vždycky přišlo, že na té straně má být ten chlapeček. Tak teď vůbec nevím, jestli to bude pár nebo dvě holky. No hlavně ať jsou zdravé.

Holky, sorry, že Vás s tím takhle obšírně otravuju, ale potřebuju se o zážitcích vypovídat.
Mějte se a pa Denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová