Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
249
13.3.07 20:40

Ahojky holky,
my jsme dneska měli noc a den. Viky si včera večer stěžovala na bolení ouška a tak jsme dneska jeli k dr. Ta nás poslala na ušní a museli jí to jedno ouško píchat. Chudinka malá, byla z toho úplně hotová. Antibiotika nám nedali, akorát kapky do nosu na rýmu a ve čtvrtek na kontrolu. Viky si na ucho nenchá sáhnout, spala mi od 10 ráno do půl 4 odpoledn. Akorát, že pořád ze spaní plakala a asi si moc neodpočala. Tak ještě čekám něco podobného v noci. Ach jo. Nedokážu si představit mít tohle i s dvojčaty. Já jsem u toho ušního bulela s ní a celej den jsem jak v mrákotách.
Doufám, že to bude zítra lepší nebo další takový den nevydržím. Malá visí jenom na mě, nikdo jinej se k ní nesmí ani přiblížit. Ta chuděrka zažije za pár týdnů tvrdou školu. Je mi jí moc líto, ale doufám, že si brzy zvykne.

Sabri, Kuželko máte nádherná mimča. Strašně jim to na těch fotkách sluší.
Sabri , to muselo být šílený být s oběma dvojčátkama v nemocnici a mít obě nemocná. Když by bylo jenom jedno nemocné a ty ještě obě kojíš, tak si je můžeš vzít do nemocnice obě dvě? Nebo jak se to dělá?
Jméno Sifinka se mi taky moc líbí. Taky se mi líbí Esterka. Kdybych měla dvě holčičky tak jdu do těhlech dvou jmen. Teď nevím, který si vybrat. Mažovi se zase líbí Natálka, ale tu já naprosto odmítám. Je jich už moc a přijde mi to hezký jenom na malý holčičky, ale až bude dospělá, tak nevím, jak jí říkat. Natálie mi přijde dost dlouhý.
Na kluka se mi líbí Jan, měli jsme ho už i při Viky. Ale mažel je taky Jan a nechce dávat jméno po sobě. Tak fakt nevím, co vymyslíme.

Dituš dávám Ti času kolik chceš na ty fotečky. Ono to u nás není tak žhavý. Včera nám na stavebním úřadě řekli, že bysme mohli mít povolení ke stavbě jenom na tzv. Ohlášku. Manža dneska volala na Fond rozvoje bydlení kvůli té 300 000,– půjčce s minim. úroky a oni mu řekli, že aby nám jí dali, tak musíme mít Stavební povolení. Že Ohláška je nový termín platný od 1.1.2007 a oni ji ve svých stanovách pro schválení půjčky nemají danou žádnou novelou, takže jedou pouze podle starýho řešení a to, že všechny stavby musí mít stavební povolení. Tak byl manža zase na stavením úřadě a tam mu řekli, že když to jde odělat Ohlášením, není důvod pro zahájení řízení Stavebního povolení.
Zítra má přijet nějakej šéf stavebního úřadu, tak to s ním prý ta úřednice ještě zkonzultuje. Holky to je takovej blázinec, že to není možný.
Ivuško s tím plaváním to radši nepřeháněj, ty záda jsou pěkný svinstvo, já už se těším, až mi po porodu odlehne.

Michaelo gratuluji ke kočárku. Ten zelenkavý se mi taky moc líbil, ale holt nebyl k mání z druhý ruky.
Alino ve 12 tt se dělá UTZ, kde se měří v mm to šíjové projasnění. Na ten nejspíš teprve půjdeš.
V 16 tt se odebírá krev na tripple testy, ale ty už nejsou tak přesný. Kor u dvojčátek je tam možnost falešně pozitivního výsledku.
Nám tyhle hodnoty taky vyšly lehce zvýšené, ale podle genetického UTZ se potvrdilo, že vše je OK. Ťuky, ťuk.

Holky končím a jdu do hajan. Ať něco naspím, než bude Viky ponocovat.
Pa Denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
13.3.07 21:45

Deniso

presne vim o cem pises.......Sofii pichali usi trikrat, kazdy den a jimovi dvakrat.....me jenom jednou, ale drzet si je pritom na kline je fakt husty, jeste ze jsem jim nevidela do oci, ale uz druhy den jsem na tu ORL doktorku byla docela husta a hystericka a ptala se jestli to je fakt nutny…no hlavne kdybyste slyseli tu odpoved, ze to uvidi az to pichne, protoze prirozene jak jim drzeli hlavu a deti kriceli, tak se jim bubinek zvetsil a zcervenal........tak drzim moc pesticky at uz jste zdravi a hezky ji pomazli, kdyz se ma alespon k tobe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
13.3.07 22:47

tak jsme dneska všechno zvládli i očkování, no byl super den!
Ali - určitě jsme nezapomněli, říkala jsem si jen, kam ses na tak dlouho odmlčela :roll: S tím zákazem si hlavu určitě nelam, hlavně ať jste v pořádku vy tři :wink: já to měla úplně stejné, nemohla jsem NIC. Jinak mě také šíjové projasnění nedělali, jen v 16.tt tripple testy, které u dvojčátek jsou většinou zvýšené, ale byli prý v normálu, takže jsem ani nepodstupovla amniocentézu a kluci jsou zdraví jako řípy. Někdy si myslím že jsou živý až moc.
Oren - s tím Comfortem vím o čem mluvíš, taky jsme ho chvíli používali, ale ta cena je fakt COMFORTNÍ :roll: :roll: a dozy jen ubývali a ubývali...... no ale co, hlavně když jsou mimča spokojený.
Nisso - no snad budete všichni brzy ok. moje kamarádka má 2 holčičky a ta je u ušního pečená vařená, už ani nevím kolikrát jim píchali ouška, skoro pořád když s ní mluvím tak zase říká, že byli opět na ušním nebo v nemocnici, snad 3× měli antibiotika. no hrozný. Takže vám přeju ať to brzy skončí.
No holky já pádím do hajan, opatrujte sebe i mimča. pa a dobrou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
14.3.07 09:22

Ahojky maminy,tak zase je nádherně,co? Já vám maminám tak závidím,tohle počasí úplně svádí k procházkám s miminkama,no,to si ještě počkám :wink: Deniso,to vás lituju,s tím ouškem,náš Adámek na to taky trpí,a to už mu bude 7,a stejně každý rok aspoň jednou skončíme na ušním,holt neumí pořádně smrkat,a rýmička se mu dá do uší. To jsem zvědavá,jak ti to odloučení bude malá snášet,já už mám kluky velké,ale taky to pořád řeší,jak dlouho budu v nemocnici,kdo jim bude vařit :lol: no chlapi, Adámek je mazlík,ten to ponese hůř,no radši zatím na to nemyslet. Alino,já jsem taky na tom testu ve 12 tt nebyla,u nás se asi nedělá dr na mě koukal jako zjara,ale příští čtvrtek jdeme na utz a na afp testy,tak sned to bude dobré,přece jen,letos mi bude 32 a riziko stoupá s věkem,že jo? Holky,mějte krásný den,a užívejte sluníčka,miminek,bříšek…papa Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
14.3.07 09:37

Ahoj holky,

diky za rady. Mezitim jsem prece jen nasla nejake info na netu, a zitra snad se dostanu na ten kombinovany test (nejdriv na krev, a za tyden na UTZ), o kterem pise Letadlo . Prosim te Letadlo , nenapsala jsi to nahodou ty ten clanek? Respektive ne clanek, ale par vet o tech komb. testech s politovanim o tom, zes to nestihla, a ze u dvojek je to kazdopadne zadarmo? A dole byl odkaz na clanek s temi uz jejich odbornymi informacemi? Mam vytisteny ale uz delsi dobu ten clanek, akorat se nekde doma valel, a ja jsem nevedela , kde to vsude na netu muzu hledat. Pokud jsi to byla ty, tak diky :-), pokud ne, tak taky diky :-) . Pak, az vse probehne, taky napisu na nejake viditelnejsi misto nejaky clanek, bylo by prijemne, kdyby se to nekomu hodilo.

Jinak dela se to v Praze v Apolinarske klinice. A stihla jsem to tak-tak, za dva dny by bylo uz pozde. Kdyz tak vidim, ze zadna z vas na tom nebyla, tak mozna trochu pochybuji, ze se do toho tak zenu. Jsem taky jeste relativne mlada, :-) , v rodine nic takoveho, ale chci mit jistotu. Navic v tom odbornem clanku ty testy tak vynachvalili pro presnejsi vysledky a bezpecnost, ze radse ted budu mit honicku a nacpu se tam tak nejak skoro bez ohlaseni, ale timto vyloucim riziko amniocentezy (zarazi me potratovost u tohoto zakroku, je to 1%, a mne to prijde strasne moc, chapete, ze kazde 100-te miminko umre jen kvuli tomu, ze maminka chtela dopredu vedet, ze je zdrave).

Tak pak vam reknu, jak to dopadlo. To budu vypravet i sve doktorce, nema s tim zadne zkusenosti, jako ze jeste zadna jeji pacientka to po ni nechtela (napsat doporuceni). Ale pochopitelne vedela o co jde, a rikala, ze je to vyborna vec, jsou to lepsi a hlavne bezpecnejsi testy, nez ty, co se delaji v tom 16tt, a ze se uvazuje, ze se to zavede plosne, akorat pojistovna zatim na to nema penize.

Tak to jsem se nejak rozepsala, a pri tom chapu, ze pro zadnou z vas to uz neni aktualni. Tak se omlouvam, to jsem jen rada, ze jsem neco tak „chytreho“ vypatrala a taky , ze se to snad povede :-)

Pravdu rict, uz bych chtela radse mit starosti s miminkama, a ne z nejakyma testami. Ted, jak se oteplilo, a jak „vylezly“ vsechny ty maminky s kocarkami :-), tak to laka jeste vic. A pak ty vase krasne fotky s krasnyma miminkama… :-) Skoda, ze to mam jeste za tak dlouho… Ale snad se dockam taky :-)

Mej te se vsichni krasne a prijemne jarni prochazky s kocarky.

Ali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
14.3.07 10:38

Ali,

já jsem o tom článek určitě nepsala. :D Já v této fázi těhotenství byla v Anglii, tak jsem ani možnosti v ČR nezjišťovala. Možná jsem někde psala, že u dvojčat je to v Anglii zadarmo, to je možné.

Dobře, že jsi si testy sehnala. Taky mě děsilo riziko potratu u amniocentézy a to u dvojčat je prý ještě vyšší. Nešla bych do toho ani náhodou. Navíc mi vadí, že výsledky amnio bývají až tak kolem 20tt a to většinou maminka už cítí pohyby. Já je cítila od 16 tt. Tady je fajn, že pokud by se na něco přišlo, tak se vše dá stihnout relativně brzy.

Tak držím palce ať to všechno dobře dopadne.

Ostatním se omlouvám, že na ně nereaguji, ale nějak nestíhám.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
14.3.07 17:55

Michaelo , neboj, testy Ti určitě dopadnou dobře, taky jsem se moc bála, a bylo to zbytečné, ale zcela Tě chápu …

Ali , jsi šikulka, že jsi to vyzjistila a že to i zítra vyzkoušíš! Koukám, že jsi z Hradce, tam jsou na dvojčata nejšikovnější :-) My tam jedem příští středu na kontrolu … Jinak to počasí je fakt super, já chodím se ségrou a jejíma neteřema občas do parku a na prolízačky … tam se to jen rojí dětičkama, dokonce jsem tam viděla už asi troje dvojčátka :-)

Holky, dnes jsem zas neodolala, a koupila jsem holčičkám dvoje punčocháčky :-) A včera jsem si na MMB objednala od jedné paní taky pár věcí na tu nejmenší velikost… Seznámila jsem se tak s další fajn dvojčecí maminou ze Zlína, má taky jednovaječné holčičky, taky letní mimina, tak třeba si ještě něco od ní koupím. Řekla jsem jí o naší drbárně, tak třeba se tu časem objeví pokecat si o dětičkách … Mimochodem Pitrsko,Helli, nedáváte tam taky svoje věcičky? nebo že by shoda nickname? Škoda, že nemáte 2 holčičky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17934
14.3.07 18:34

ahojte

ahoj, maminy, dlouho jsem tu nebyla, nemela jsem pristup na net. Jsem ve dvacatym tydnu a tvrdnu a tvrdnu :? Dneska jsme se dozvedeli, ze by to mel byt parecek :D Pribrala jsem zatim 6 kilo a pripadam si uz jak pred porode. Ale jak jsem tu cetla, neni to asi zatim tak zle. Kd se vam otocily mimca hlavou (pokud se jim teda xchtelo?) My jsme zatim obe zadeckem, cas jeste maji, ale nevim, jestli budoiu mit i dost mista. Drzim vsem palecky, tem narozenym i tem nenarozenym!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
14.3.07 18:48

Eli , super, tak to budete mít v rodině 50:50 chlapi vs. ženský :-) Já jsem jen o týden napřed a s tím váhovým přírůstkem jsem na tom úplně stejně, tak buď v klidu. Já si taky někdy přijdu tak neohrabaně … ale zas třeba na těhu cvičení (i plavču) jsem služebně nejmladší, tak tam jsou i větší pupíky… Moje holčičky jsou zatím obě příčně, ale podle dr. se to ještě 100× může změnit. Ale od nějakého týdne by se už neměli otáčet, že? Nevíte někdo od kterýho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
14.3.07 20:41

Zdravím maminky,taky jsem tady dlouho nebyla měli jsme PC v opravě.
Už ani neví kdo se mě ptal já jsem z Němčan to je asi 25km od Brna.
Holky napište mi sem prosím jak jsem mám dát ten metřík a fotky pořád mi to nejde :(
Všem přeji dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
14.3.07 20:44

vítám tě Eli , to je hezký, zase jedna mamina s dvojčátkama, už to pomalu nestíhám sledovat, kdo se na co ptá, kdo přibyl :roll: :roll: atd…
Ivuško - jo na MMB prodávám také věcičky a Helli také, máme tam stejný nick

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
14.3.07 21:00

Ahoj
Broskvicko
tady Ti posílám odkaz, kde je dobře popsáno, jak se ten metřík vyrábí.
Když jsem to pochopila i já, tak to určitě pochopíš taky.

http://emimino.cz/modules.php?…

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.3.07 11:27

Eliško,

vítáme Tě zpět. K poloze miminek. Teď jsem se pokoušela najít svou těhu-průkazku - ha už jsem ji našla :D , tak Ti to napíšu přesně. Ve 27+2 jsem Honzíka měla hlavičkou a Jiříka zadečkem, tak to bylo i ve 30 tt (nebo si to prohodili, to nevím), ale ve 34tt už byli oba hlavičkou. Ale podezřívám je, že se otočili ještě během čekání na poradnu v den porodu. Sice byli oba hlavičkou, ale do té doby byl Jiřík „áčko“ a Honzík ho pravděpodobně vytlačil a udělal „áčko“ ze sebe. Při každé kontrakci se mi v břiše děsivě mleli.

Takže času na točení mají hafo, to neměj žádný strach. Ale pravdou je, že si v polohách příčně nikdy nelibovali, nikdy na UTZ je tak nenašli a že těch UTZ bylo. :! :D

A kluci měli ve 27+2 1 121g a 1 282g.

Jana

• Citovat
  • Upravit
3596
15.3.07 11:33

To jsem byla já, jen jsem nebyla přihlášená.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
15.3.07 13:40

Ahojky holky,

tak ted uz vim, cim to je, ze kam se hrnu, tak potkam nejaka dvojcata. Jak oznacila Ivuska, dvojcatka jseo Hradeckou specialitou. Asi to bude ovzdusim :-) Ivusko , ty jso z Havl Brodu, a kde se chystas rodit?

V diskusi se stejnym mesicem porodu nektere holky uz resi porodnici, a pry se i objednavaji, nebo hlasi.. Jak se to vlastne dela? Neprehanej to, uz v 12-13 tt?

Co je MMB? Kam davate veci na prodej a nakupujete?

Jinak jsem dnes byla v Praze na tom odberu krve, co predchazi ultrazvuku (sijove projeasneni, NT, a jeste nejake te geneticke nemoci). Vse probehlo hladce, jenos se divili, jestli to v Hradci jeste nemaji taky. Nevim to jiste, ale tech akreditovanych pracovist v CR neni zas tak moc, a pokud v HK fakt nejake je, tak se mi to nepovedlo dopatrat. Ale Prahu ted mame po nove dalnici „za rohem“ , a stejne dnes pracuju v Praze, takze pro me to nebyla ani zadna zajizdka, jenom hodinove zpozdeni do prace. Ultrazvuk mam za 2 tydny, tak mi drzte palce. :-)

To budu v 14 tt, a zjisteni pohlavi (vzit to pri jednom) asi se nezvladne, je to jeste brzo… Nebo ne? Kdo z vas to vedel nejdriv, v jakem tydnu?

Ale to pohlavi me urcite bude hodne zajimat a trapit moji zvedavost. Az se zjisti, ze je to vsechno v poradku a ze mimina jsou zdrava, tak tato otazka se presune na prvni misto :-) . Pokud to kolem toho 20tt nezjisti moje doktorka, tak pojedu do Brna do Heliosu na 3D ultrazvuk. Kamaradka mne ukazovala fotky, a je to super, uplne jiny obrazek, nez ty cerne fleky s boulickama, co vyzaduji popis kde je co, ktere vidim na normalnim UTZ. :-) Jsem zvedava, jak tam budou vypadat dvojcata. :-)

Tak to je ode me zatim vse :-)

Mejte se krasne. Uzivejte si slunicka (v pondeli pry uz zase bude zima 5 st, tak kdo muze at jde na prochazku. Ja nemuzu, protoze jsem v praci :-( ).

Ahoj. Alina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová