Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky.
Teda musím vám říct, že máme v Ostravě pěknou sněhovou kalamitu. Což o to, ono to brzy roztaje, ale štve mě, že mi těžký sníh pěkně zdevastoval zahradu - polámal stromky. A taky se dneska nedalo jít ven, takže holky pěkně prudily, protože kvalitně přes den spí akorát venku.
Letadlo , mám povlak na TERAbag navíc, je nepoužitý a klidně ho prodám
Míšo , dudlíky používáme (Nisso, taky mám ty od AVENTu…) a používali jsme je i u Báry, na sání z prsu to nemá žádný vliv (jak píše Letadlo). A s odvykáním u Báry taky nebyl žádný problém.
Ivuško , se mnou byl po návratu z porodnice manžel doma 3 týdny a bylo to skvělé. Od té doby jsem sama, jsem bez babiček, takže mi nikdo nevaří, neuklízí ani nežehlí, ale ani jsem to nikdy nezažila, tak mi to ani nepřijde. Když přijde večer manžel z práce domů, je to úleva, ale žádné volno. Spíš můžu v klidu vyžehlit nebo něco uklidit. Nebo se mrknout na net…
… Zvládneš to určitě i sama, ale dovolená to zrovna není. Pomoc rodičů určitě uvítáš.
Míšo , sušičku můžu vřele doporučit, nesuším pořád všechno prádlo, ale občas se to hodí. Máme Whirlpool AWZ 9995 a jsem s ní spokojená. Ale dělá pěkný kravál. Nevadí mi to, protože ji mám v technické místnosti u garáže, ale v koupelně bych ji mít nechtěla. Nevím, jestli tak hučí i jiné sušičky, nikdy jsem žádnou jinou v provozu neviděla, ale o míru hluku se určitě zajímej.
Michaelo , já bych do toho koše nešla. U Báry jsem ho měla půjčený a „uživila“ ho jen pár týdnů. Když Bára přes den začala více bdít a méně spát, vůbec jí nebavilo ležet v koši, odkud není vidět ven. Teď s dvojkama to bylo obdobné, jen jsme je měli obě v cestovní postýlce umístěné v obýváku. Taky už je sbalená. Nudily se v ní. Naopak jsme rychle půjčovali a kupovali lehátka pro mimča a ta jsou super! Mají z nich výhled a tak koukají na mamku, co dělá a kudy chodí, a taky se dají v nich uhoupat a nechávám je tam přes den spát.
Ahojky všem,
Míšo,ještě jednou Ti gratuluju k Tvým zlatíčkům a holky na baby-café by Tě určitě taky rády „viděly“ ![]()
Prdíky jsou hrozné trápení a kluky to většinou trápí více.Já jsem jim dávala fenyklový čaj-ČAJÁNEK a bylo to lepší
A taky teplé na bříško.Ale stejně se to musí přetrpět,ale moc Tě neuklidním,páč pak zase rostou zuby
Prostě každé období má svoje
Ale zase je snima větší legrace,už mi lezou do všech šuplíků,paráda
Držím Ti palce a teš se bude líp!
![]()
Alino, přikládám inzerát naší limuzíny.I nám dvojčatové mamky radily nekupovat předražený kočárek(jsou i za 20tis.)
,ale spíše pak pořídit golfky.A to je i náš případ ![]()
PRODÁM KOČÁREK PRO DVOJČATA MIKADO DUO
• sportovní 3kombinace (0-3roky) • červeno-béžová barva • přehazovací a výškově nastavitelná rukojeť • nafukovací kola • samostatně polohovatelné opěrky zad i nohou • 2 tašky na dítě • bezpečnostní pásy • nánožník • originál taška na madlo kočárku • záruka do 06/2008 • v perfektním stavu-používán jen 8 měsíců • šíře kočárku 79cm • původní cena:12.000 Kč, nyní: 6500 Kč • + ZDARMA 2× AUTOSEDAČKA zn.HAUCK,od 0-13kg,modrá barva

I babička si naši limuzínku ráda povozila

Mějte se krásně.Pa Zuzka a spol.
Kuželko , plavat bych s holkama chodila (ale až později - v létě), ale nemám s kým. Manžel se z práce takhle pravidelně neutrhne a platit plavání a ještě paní na hlídání se mi nechce. S Bárou jsem chodila a bylo to fajn. Třeba to i s dvojkama nakonec nějak dopadne. Třeba zkusím nalákat 15-letou neteř…
Holky těhulky , čtu tady vaše problémy, starosti a obavy a říkám si, že ještě nedávno jsem měla stejné… Uteklo to jak voda. Držím vám všem palečky, držte se a zvládněte to!
Ahojky,
Dito, díky za nabídku povlaku. Včera jsem to oznámila tchýni, poprosila o spravení toho starého a večer manžel přivezl i nový ušitý. Tak mám dva, jsem ráda. Ona je hodná, někdy příliš aktivní, ale zase hodně pomůže. Hele, Ty si ho nech. Až holky povyrostou, třeba ho ještě uvítáš. ![]()
Řekla bych, že naše sušička hlučná není. Máme kondenzační a je tam slyšet pouze, jak se převaluje prádlo a cinkají konflíky a druky. Určitě nedělá víc hluku než pračka nebo myčka.
Deniso, tak to trápení s ATB znám. Kajka je taky nechtěla, plivala je, bylo to všude. On ten sirup je přeci jenom hořký. Koupili jsme stříkačku a dávali jí to stříkačkou až na kořen jazyka, aby to musela polykat. Bylo to šílené.
U kluků jsem je podávala stejným způsobem.
Těhulky, s tvrdnutím neporadím, mně bříško netvrdlo, až po 35 týdnu a to už bylo žádoucí.
Jdu se opět věnovat rarachům, sníh už skoro slezl, tak budeme moc i na krátkou procházku. A dám jim železo, ať to mají těch 30 minut před kojením. To je nejhorší vychytat.
Jana
Jani , to Ti závidím, že u vás sníh slezl. Tady jsou závěje, takže my se dnes ven zase asi nedostaneme. Ulice jsou úzké tak na jedno auto a teď jsou kolem bariéry a když by něco jelo, tak není kam s kočárem ustoupit. Možná to odpo zkusím s Croozerem, ten má obrovská kola, tak bych ho snad dostala i do těch bariér…
Ta naše sušička je teda určitě hlučnější než myčka, a to naše myčka není žádný moderní tichý kus, už ji máme 9 let… Sušička je taky kondenzační, ale hluk dělá ventilátor vyfukující vzduch ven do místnosti. A taky ta sušička parádně topí. No třeba do koupelny bych ji určitě nechtěla. Ale jak říkám, jinak absolutní spokojenost.
Týýýý jo,
tolik sněhu
U nás to byla pouza maličká vrstva, to jsem nevěděla, že na severu padaly takové kupy. Ach jo, ať už to sleze a je zase jaro.
Jana
no vidíte holky a tady u nás po sněhu ani památky, jen to tady tak trochu poletovalo a to bylo vše. TAk snad už přijde to jaro!!!
Ahojte všichni,
tak se vám po odmlce hlásím…a děkuji za gratulace…
trochu jsem vás prolítla..teda konec takže nejsem moc v obraze, ale já to doženu ![]()
od nás: Vítek je naprosto perfektní, a čas děsně letí…už bude mít měsíc!! holky jsou zatím docela nadšené a zajímá je snad všechno…nejvíc koupání…;-)
co jsem zahlídla..
Jani taky miluju Brno ![]()
Míšo - dudlíky dej, jestli jsou děcka neklidný…vzít ho můžeš vždycky a taky ti dudlík nemusí chtít… u nás holky problém s kojením/dudlík neměly…vzali jsme jim ho někdy po roce.....a Vítkovi už taky dudlík občas dám a plánuju taky tak v tom roce zase odebrat, holky měly dudlíky i na noc, Vítkovi ho na usnutí nedávám..tak uvidíme jak to bude vypadat časem......a taky zatím saje jako drak ![]()
no nic jdu něco uvařit, zastlat (byla jsem od rána venku, holky měly ve školce Vítání jara a tak jsem se šla projít se školkou - rodičové byli zváni
)
nezdá se vám, že ten čas nějak víc letí? a snad už bude konečně jaro - i u nás je sníh… už se těším na to teploučko a pořádný výlety…
a taky vítám nové těhotné tváře ![]()
zase se ozvu
Zdenik
ahoj holky,
tady po snehu ani pamatku, ale je tam pekna zima a fouka, takze prejeme krasny prvni jarni den
TAK DETI SE ZACINAJI VNIMAT A NEKDY JE TO FAKT SRANDA
JO JO JIMMY TY JSI ALE HLAVICKA

UKAZ JESTLI MAS TAKY TAK NAPUCANY TVARICKY JAKO JA

Zdeníku,
měla bych něco dělat, ale nedá mi to.
![]()
Vítám Tě, Vítek je krásný kus chlapa a navíc hodný, co si můžeš přát, že?
Tak ať Vám to stále tak krásně klape. ![]()
Jana, Kajka a kluci
Ahojky holky,
konečně jsem uspala Viky, tak jsem sem na chvilku koukla. Čeká mě totiž fůra prádla na vyžehlení a tak dělám všechno možný, abych se tomu ještě na chvilku vyhla. Od pondělka jsem totiž začala prát výbavičku na mimča. Chci to už mít z krku a hlavně nachystaný, kdyby něco… ![]()
Teď mi volala kámoška, že jedna její známá porodila mimčo v 6. měsíci, do konce jí chyběl asi jeden týden a už by byla v 7. Mimčo má prý 1050 g a teď mají 14 dní rizikových.
Docela mě to vyplašilo, protože já jsem teď taky na konci 6. měsíce.
Proto ty přípravy atd.
Sabri pozvali si Vás na ušní na kontrolu zvuku? Nám nikdo nic neříkal, tak nevím. Viky v pátek dobere ATB a pořád si naříká, že jí to ouško bolí. Tak nevím, jestli jí to tam nějak změnilo tlak nebo to tak dlouho trvá, než se to zahojí. Nejhorší je to když usíná a leží.
Jo a moc krásný fotečky Sofinky a Jima. Sofinka vypadá o nějaký ten týden starší, člověk by neřekl, ale na těch dětech je znát každý deko, viď?
Dito máš nějakou fotku holek na těch lehátkách? Já o nich dost uvažuju, když je tady tak chválíte, ale ještě jsem je neviděla na vlastní oči. A kde jste je sháněli? Nebo bych si je mohla za nějaký měsíc či dva třeba odkoupit od Tebe, kdybys je už chtěla prodat. ![]()
Holky musím jít.
Mějte se a užívejte si první jarní den
![]()
Pa Denisa
ahoj holky, vy jste se teda rozepsaly!!!!!
diky moc za rady!
dudliky - tak jsme mu ho dali, prvni ho moc nechtel a ted se mi zda zavisly, takze rve, kdyz ho nema…
jdu se podivat na maso, za chvili budu pokracovat!
chtela bych pozdravit vsechny tehulky (prijde mi to az neskutecne davno, ze jsem taky byla!) a at vam vsechno dobre dopadne! drzte se!!!!
susicka - manzel jeste uvazoval o Miele, ale je draha, ale zase ma zaruku 10 let! a servis zdarma nebo co… a hlucnost mi moc neva, bude ve sklepe!
Zuziko , rada te „vidim“ ![]()
taky si to bez uplne pomoci nedovedu predstavit!!!!!
jsem „rada“ ze nerve jenom nas synek… ze je to normalni…
Terezka je fakt zlata a mit jenom ji, tak by to byla asi pohodicka…
akorat mam trochu vycitky svedomi, prijde mi ze se detem malo venujem… mezi kojenim spi… takze mi prijde ze je vidim jenom u kojeni, prebalovani a koupani, protoze se chci taky najist a trochu odpocinout… tak doufam ze se to spravi! krmime totiz hodinu a za dalsi dve to vypukne nanovo!
fetus, hned se tam jdu mrknout za holkama… akorat mi prijde ze uz je tam ani neznam, je tam hodne novych… a ja uz z tech vsech diskuzi a mailu mam vsechny hrozne pomotane
ale omlouva me sestinedeli, ze? ![]()
omlouvam se ze jsem na spoustu veci urcite nereagovala!
a taky bych si mohla opravit metrik, ze? ![]()