Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte!
Ali , rodit chci v Havl.Brodě, jednak je to nejblíž, i pro návštěvy, jednak jsou pozitivní reference od sestry či kamarádek a jednak je zdejší porodnice celkem vyhlášená, patří mezi baby-friendly hospitals, máme tu i oddělení pro nedonošence, zrovna dnes jsem tam byla za kamarádkou, co tam je s malým (má žloutenku a špatně pije, a hodně zhubl po porodu), říkala, že se tam maminkám i miminkům víc věnují než na normálním dětským, a u těch dvojčat je pst nedonošených, nebo menších dětiček přeci jen větší … A hlásit se nikam nemusím si myslím, ještě se přeptám mudr., ale rezervovat místo se musí asi jen v Praze u takových těch vyhlášených klinik … Jinak ve 14tt si myslím, že je ještě na pohlaví brzy, no uvidíš, taky záleží jak budou natočená, pokud máš dvojvaječná, tak může být každé jiné pohlaví a když budou otočené k sobě, tak smůla
Ale v tom 20tt by to už určo mělo být vidět, a nebo pak ten 3D UTZ v Brně … Uvidíš, bude vše OK, nedělej si starosti.
MMB = www.mimibazar.cz (nejen) dětských věciček, supr možnost jak získat nebo se zbavit věcí po mimískách, je tam special sekce pro dvojčata
Přeci jen v sekáči mají věci většinou po jednom a když chceš mít alespon nejake veci stejne, tak buď nové (což leze do peněz), nebo právě od dvojčecích mamin na MMB …
Tak super to jsou naše berušky.Je to starší fotka ale určitě pošlu novou ![]()
Broskvičko , jsou krásné Tvoje berušky! Ještě si smaž ten text navíc před a za metříkem, ať to máš úplně dokonalé
A budeme se těšit na nějakou aktuální fotečku ![]()
Ahojky všem,
pořád jsme všichni pěkně nachlazení a k tomu se nám přidaly ještě zuby
Fakt vražedná kombinace
Ale my to určitě jednou
pokoříme ![]()
Už se fakt moc neorientuju
a stímhám vaše příspěvky jen číst.Ale všechny jste tu moc šikovné a máte krásné dětičky,těhulky to čeká ![]()
Helli,doufám že vy už jste se z toho dostali
Dala jsem si na MMB inzerát že prodám ten náš kočárek a navíc k němu dáváme ZDARMA 2×autosedačku zn.HAUCK.Ale asi je dnes taková velká nabídka a každý chce nový kočárek,tak musíme být trpělivý.Stějně je opravdu nejlepší si pak pořídít golfky,páč čím jsu děti těžší tak cítíte každé kilčo navíc.A mít hluboký sporťák s 18kg nebo golfky s 10kg je dost rozdíl
Takže i na nás došlo a každým dnem čekáme zásilku golfek.
Konečně jsem se naučila vkládat obrázky přímo do diskuze,tak ještě přidám můj pupík a naše andílky ![]()
Mějte se krásně,pěkný víkend a dvojčátkům ZDAR!!!
![]()
Zuzka a spol.
Tady to ještě ušlo-24tt. 
Tady už jsem těsně před rozpadnutím-33tt,rodila jsem 34+2tt. 
Ale naše zlatíčka za to stála:Sam a Niki-téměř 10měsíců 
A protože jsem ulítlá do medvídka Pú,tak to nakonec vyhrály tyto golfky.Navíc vyšly cenově,váhově,rozměrově nejlíp(značkové Chicco a Inglesina jsou ještě o 4kg těžší a cennově je to taky rozdíl)
http://www.e-detskysvet.cz/…-134023a.jpg
Zuzko,
pupík je krásný, taky jsi ho měla pěkný!!!
![]()
Já do golfek jít nechci, ale to je proto, že tu na ně nemám terén a utrápila bych se. V neděli budume kupovat TFK.
Ať se z nachlazení co nejdříve dostanete. Naši kluci berou další ATB, ale jen tři dny, dobíráme to. Výsledky krve budou v pondělí, ale ještě nás čeká ultrazvuk a pak opět odběry krve. Ach jo, to bude řevu. Ale kluci se zdají být v pořádku, i barva se jim vrací. Že by zabralo to železo ![]()
Mějte se krásně, pohlaďte pupíky a dětičky.
Jana
ahoj Zuzi , tak tvůj pupík jsem v galerce už zkoukla, taky slušný břuch
Jinak my teda nachlazený nejsme, ale zoubky jsou u nás teď taky aktuální,ne a ne se proříznout a mají to nahoře oba nateklý, tak už aby vylezly,někdy jsou hrozně mrzutý, že se to nedá vydržet, ale holt to musíme přetrpět. Nejradší bych tu bolest vzala na sebe.
Jo a jinak jak píše letadlo, mě by se golfky třeba taky líbily, ale bohužel terén u nás to nedovoluje, takže bude muset stačit trojkombinace.Ale vybralas hezký, taky by se mi líbily.
ahoj holky, tak konecne jsem se sem dostala!!!!!
stejne uz vsechno vite… diky moc za gratulace!
zatim valcime, hlavne s kriklounem Ondrou, dostava uplne hystericke zachvaty, az se bojim ze prestane dychat… nevite co s nim?????
jinak vas musim docist, at vim co se deje…
kam davate fota?
ahojda MISO, no koukám, že máš zřejmě dost práce viď? taky jsme měli ze začátku jednoho křiklouna, na to asi fígl není, někdy jsme ho pochovali a bylo dobře, ale někdy ani to nepomohlo, takže jsme si to museli holt vytrpět, protože ty prdíky měl teda hrozný, ale naštěstí je to už pryč. Klukům je dneska 8 měsíců!!! to snad ani není pravda, jak ten čas letí. Jinak já fotečky dávám někdy do galerky pro všechny,pak je tam složka dvojčátka a spol. tak tam nebo rovnou sem,ale stejně je musíš nejdřív někam vložit na net, aby to šlo.Nebo taky mám nějaký v diskuzi pod svým měsícem porodu a pak ještě v soukromých albech.Takže je možností spousta.
Jinak holky víkend nebyl nic moc, bylo hnusně, tady i pršelo, takže jsme si moc neužili venku a ještě tady mám hoooru prádla na žehlení. Ale jinak to celkem jde.
ahoj holky, tak jsem zase chvilku tady…
pitrsko , mas pravdu, hrozne to leti, zitra maji nase deticky mesic! to je hruza!!!! ![]()
tak a mam zase par dotazu…
krmeni - kdyz treba rve o hodinu driv, mam mu dat najist, nebo proste pocka az prijde jejich cas?
vztekani - nechat nebo chovat? i kdyz chovani nepomaha! nebo dat cumel?
jizva - co se provadi s jizvou? mam ji hrozne tvrdou! asi nejak masirovat, co?
Zuziko , jak valcite?
fotecky dodam priste, nevim kam je tatinek ulozil, doufam ze se mu zase nesmazaly!
tak se vsechny opatrujte a ahoj
ahoj Míško,
krmení -pokud má hlad, tak mu dej klidně dřív, jestli kojíš, tak je to super. Jinak mě třeba dr. říkala, pokud je mimčo na UM, tak dřív jak za 2,5h až 3h. nedávat, aby to žaludeček stačil strávit.Ale pokud má hlad, dala bych mu a hotovo.
vztekání -no to je kapitola, já občas taky chovala, ale nepomáhalo to,tak jsem prostě dala dudlík a byl klid. ale to nemusí samozřejmě zabrat u každého mimi, to je má zkušenost.
co se týče jizvy , je normální že je tvrdá,já to tak taky měla,ani jsem nějak nemasírovala, časem to změkne samo,je to rána a potřebuje čas.Ale slyšela jsem že to můžeš mazat sádlem,prý se to lépe hojí a bledne,ale nevím, to jsem jen slyšela.
diky moc za rady!!!!
no, ja i kojim i dokrmuju… jenomze pak se to cele asi rozhodi a uz se s nim asi nedomluvim… tak ja nevim…
jsem rada ze to s tou jizvou je normalni, mela jsem strach jestli jsem neco nezanedbala!
tak diky!
Zdravím všechny maminy i budoucí maminy ![]()
V pátek jsme oslavili 2 měsíce ![]()
Matýsek i Anetka se pomalu a jistě zbavují rýmy!!! I noční režim se jim (ťuk ťuk ťuk) pomalu zajíždí, že pěkně spinkají. Díky rýmě se nám to posunulo, ale myslím, že jak se zcela douzdraví, zajedeme na nějaký režim.
Jenže jak koukám na počasí že má sněžit, tak mám trochu obavy.
ať už je jaro!!!!!!!
Moc se těším, abychom mohli v klidu ven o něco míň nabalení.
Chci se zeptat, máte někdo zkušenosti s plaváním kojenců? Uvažujete o tom některá?
Krásný večer, zdravíčko maminkám i miminkům
PA KUŹELKA
Ahojky,
zdravím ze zasněžených východních Čech. Zima mi chyběla, těšila jsem se na ní, ale teď už si můžou dát pokoj. Já už chci JARO
![]()
Pitrsko, máš pravdu, děsně to letí, našim klukům je dnes půl roku. Teď právě se tu na zemi perou o hračky.
Kuželko - na plavání jsme přihlášení, bohužel nemají místo a navíc s tím naším zápalem plic jen tak nebudeme moc. Výsledky zatím nemáme, čekáme. Příští týden jdeme na UTZ a pevně věřím, že už plíce budou zdravé a to nehorázné množství krevních destiček klesne.
Zuzko, naši kluci jsou stále jenom kojení a najíst dostávají, když mají hlad. To je klidně i po 1,5 hodině nebo taky po 5 hodinách. ![]()
Tišení pláče - takováto malá miminka se nevztekají, vždy mají k pláči důvod. Já vím, je to děsně náročné, ale zkus vysledovat, proč pláčí a nějak jim pomoc. Někdy pomáhá chovat a chovat, nědky dudlík, to musíš odhadnout. Je to horší než státnice na VŠ, že?
My jsme byli v neděli na veletrhu v Brně, máme objednaný kočár, TFK červený s 5% slevou, tak máme jakoby pláštěnku zdarma. Sice nabízeli barvu Sahara (taková slonová) s 10% slevou, ale nedala jsem se. Manželovi se taky moc líbil, měla jsem radost, že jsem vybrala dobře.
Moc se na něj těším. Byli jsme tam s manželem sami, babička hlídala u příbuzných v Brně a Kajka si hrála s dětmi bratrance. To bylo tak krásné, jen tak bez dětí. Po veletrhu jsme se prošli po Brně, dali si kávičku v kavárně, bylo tam úplné jaro. Kvetly zlaté deště, plané třešně, fialky a narcisy. A táááák krásně to vonělo. Já Brno miluju. ![]()
Holky, představte si, jaký jsem blázen. Koupila jsem na výstavě látkové pleny, sice jenom pár pro začátek, ale chci je používat. Nějak špatně trávím to množství plen, co se vyhazuje do popelnice. Tak jsem zvědavá, jak to zvládneme. Ale couvnout už nemůžu, mám v tom 2 000 Kč a víc asi bude následovat.
Mějte se všichni krásně, pohlaďte pupíky a miminka.
Jana