Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Ali a samozřejmě i ostatní!!!
Jsem ráda, že jsi se tu objevila. škoda, jak to tu úplně usnulo… Na FB jsem registrovaná, sice tam moc nechodím, ale na tvou jeskyni už jsem klikla.
Je skvělý, že vám to funguje, moc vám to přeju!!!!
Tady v Tachově nám jediná jeskyně po roce fungování zkrachovala, nebyl o ni, zájem. Bohužel.
Zkoukla jsem fotečky, holky jsou krásný a jsou velké šikulky!!!! ![]()
Ivuško - jak se daří? Co v práci,držíš se? Já zatím ano, ale je u nás chaos,každý den je všechno jinak. Nevíme,co bude dál. S prací je to tady hodně špatný, je tu celkem hodně dělnických míst, jinak nic…
Co u nás nového? Momentálně nic moc,mám angínu a samozřejmě s ní chodím do práce. Ale jinak - totálně jsem propadla zumbě. Neberu to nějak vážně,ale prostě mě baví a ohromně mě nabíjí. Dokonce jsem v květnu byla na čistě dámském zumba- víkendu. Byla jsem poprvý někde sama bez dětí a musím přiznat, že to bylo prostě skvělý. Byly jsme v nedalekém kempu, spaly v chatkách, 4 hodiny denně cvičily venku, večer grilovačka, vyšlo nám krásný počasí, prostě ohromná pohoda. ![]()
Holky, ozvěte se, jak se máte, co dětičky, jestli plánujete nějakou dovolenou … !!! těším se!! ![]()
http://www.kucerkovi.estranky.cz/…a-dvojka.jpg
Ahoj holky.
Tak se po dlouhé době hlásím ![]()
Ali, Ivuško, sleduji vaše fotky na Rajčeti (mám vás v oblíbených-tak mi chodí upozornění na nové album), je vidět, že si s dětma užíváte.
Ali, u nás je to podobné jako u vás - Eliška je sporotvnější, šikovnější, Adélku bolí nožičky apod… je pomalejší v učení, v ochotě něco zkoušet, ale nakonec Elišku nějak dožene. Na kole jezdí už obě stejně, ale zimu jsme lyžařsky ukončili tak, že Eliška jezdí pěkně sama, zato Adélku nemůžeme zatím pustit ze špagátu ![]()
Ivuško, jak jsi spokojená s foťákem? Viděla jsem na Rajčeti, že už fotíš TZ10-kou. A taky že video na Rajčeti ti dělá to, co mně - černé čtverečky ![]()
Daly jste se taky na cyklistiku, že jo
. Máte stejného Olprany jako my. My jsme ale koupili ojeté…
Balanční kolečka jsme vůbec nepoužili, díky praxi z odrážedel holky jezdily na kole okamžitě, problém byl jen nasedání a zastavování. Na kole je to strašně baví, věčná škoda, že ta dětská kola jsou takové těžké mrchy, holky na nich nevyšlapou ani malý kopec
.
Helli, děti vypadají úžasně a připadají mi mnohem starší než ty moje
Pobavilo mně, jak jsi popisovala, že jsi propadla zumbě
. K té jsem zatím nepřičichla a asi mi to ani nehrozí, ale já zase poněkud propadla geocachingu, kterým od podzimu doplňujeme naše turistické, cyklistické a vůbec veškeré výletnické aktivity. Prostě kam se hneme, tam sebereme nějaké „kešky“. Začala s tím Bára, ale teď to asi nejvíc bere mne… ![]()
Markýtko, zdravím, jak zvládáš ten svůj babinec? Já mám Báru v pubertě a je to docela síla
, už teď se děsím těch dvou dalších… naštěstí je ještě čas…
Pepen, dost jste bojovali s nemocemi, už jste OK?
Eliško, jsi už natrvalo v ČR? Kde stavíte a jak jste s tím daleko?
Zatím pa, mějte se.
Ahoj holky,
tak konečně se někdo ozval:)
u nás momentálně pohoda, kluci mají zítra 4 roky a strašně to prožívají, je to legrační.
Josífek bude mít rok, uteklo to, musím říct, že to byl docela náročnej rok..
Helli, já jsem byla na podzim se 4 měsíčním Josífkem na wellness víkendu se 4 dalšíma ženskýma, bylo to bezvadný, J. byl velice hodné miminko a nebyl problém s hlídáním, když tam bylo tolik bab ![]()
Kluci na kole teprv začínají (mají ty pomocný kolečka, ale oni neměli ty odrážedla). Ale jak píšeš Dito, taky nechápu, proč jsou ty kola dětský tak šíleně těžký.
Josífek začíná mluvit maličko (to kluci v jeho věku vůbec ne), má neuvěřitelnej apetit
a trénuje chůzi. On je od narození takový tabulkový dítě ![]()
Ahoj holky,
jsem ráda, že se tu někdo ozval. ![]()
Dito - geocaching nás s manželem taky hrozně láká. Časem se do něj určitě vrhneme.
Děti vypadají starší, to máš pravdu. Na hřišti občas zapadnou mezi 6-7 letý. No,Lukášek už má cca 118 cm.
Se sportama je to u nás tak zvláštně. Co baví a jde jednomu, nejde a nebaví druhého a naopak.
Nikolka bude asi spíš na gymnastiku, tancování, Luky na to technický, prostě typická holka a kluk.
Nikolce šlo skvěle bruslení, Luky se vyloženě trápil, lyže zvládli celkem v pohodě oba, i když Nikča daleko lehčeji, no a kolo, to je samostatná kapitola. Vloni se naučili oba hrozně rychle, pak Nikolka blbě spadla a od tý doby se blokla a jezdit nechce ani za svět. Letos jsme rezignovali a namontovali postranní kolečka,ale následovalo fňukání, že ji bolí nohy atd,prostě je líná šlapat a nebaví ji to. takže teď jsme odmontovali i šlapky a má z toho zase odrážedlo.
Kola máme taky Olprany, jen větší - 16 a těžký jsou, to máš tedy pravdu. U nás je to navíc samej kopec, rovina tu téměř neexistuje. ![]()
Máte nádherný fotky!!! My jsme focení nějak omezili, musíme to napravit A holky jsou úžasný a jsou šikulky! Nezkoušeli jste za kola tažný tyče? A co Barunka, jak to má se zdravíčkem? Doufám, že je v pořádku.
Pepen - to není možný, že Josífkovi bude už rok!
A klukům přeju všechno nejlepší k narozeninám, hlavně hodně zdraví! Přijde mi, že ten věk cca od 4 je hrozně skvělej. Jsou to takový malý - velký rozumbradové.
Jen kdyby na ně člověk měl víc času… ![]()
Mějte se hezky a zase se brzy ozvěte!!!
Ahoj, já moc nestíhám, ale moc zdravím a ráda jsem si přečetla co u vás nového ![]()
Stavíme ve Staré Boleslavi, jsme na úrovni prvního patra. Celkem to zatím jde, ale vázna banka s placením úvěru ![]()
Chtěla jsem se zeptat, jak řešíte kolo, když jedete s dětmi samy? U nás Zuzka jezdí, ale potřebuje samozřejmě dozor a občas pomoc, Jindráš odmítá, má odrážedlo. Když chci vyrazit se všemi dětmi, starěí už to nebaví se popelit, kam dojede Jindráš na odrážedle, tak bych potřebovala malý nějak zvládnout. Zatím jezdí v Chariotu, ale to je moc pasivní. Jediný teoreticky schůdný mi přijde Zuzka na kole, příp. na tyči, Jindráš na sedačce, ale máme jen zadní sedačku, což nejde zkombonovat s tyčí, a taky se bojím, že bych to nestála se stabilitou. A co pak, až budou jezdit oba? Vím, že je tyč pro dvojčata, ale taková ta, co se vypřáhnou přední kola dětského kola, takže nemůžou střídavě jet a nechat se táhnout. To je na houby. Jak to řešíte? Díky za rady, musím říct zlatá doba, kdy seděli ve vozíku.
každá se máme co otáčet, jak děti rostou.
Tak posílám jen pár fotek
http://kuzelcata.rajce.idnes.cz/…KOZLA_11.6./#…
http://kuzelcata.rajce.idnes.cz/…KOZLA_11.6./#…
http://kuzelcata.rajce.idnes.cz/duben-2011/#…
Za nás hlásím jen, že když jsou děti fit, je to fajn a sranda ![]()
krásné léto přejí KUŽELKY
Ahoj Markýtko a holky zdravím,
my se máme relativně dobře. Viktorka už bude končit první třídu, Dvojčátka Zuzka a Honzík budou po prázdninách předškoláci
.
Toto nějak všechno uteklo, kde jsou ty doby, kdy jsme řešily bříška a těhu problémy ![]()
V novém domečku bydlíme už tři roky a bydlí se nám moc hezky. Akorát ted nás od velikonoc trápí spálové angíny a to Viktorku a Honzíka, Viktorka už skončila po třetí angíně na infekčním na Pendeponu, Honzík akorát zítra dobírá atb a tak si jde také pro první dávku Pendeponu
, ale doufám, že jim to alespoň pomůže, na nás je normální penicilín slabý, vždy do jednoho dne po dobrání jsme měli angínu zpět. Takže jsme už 2 měsíce nemocní, ted v těch teplech je to lahůdka a to ještě ve čtvrtek odjíždíme na 10 dnů do Chorvatska, tak se modlím, aby jsme to hlavně ve zdraví přežili
.
No a jinak já od půly července nastupuji do nového zaměstnání, našla jsem si doufám, že lepší, ale to ukáže čas, pro mě práce v mém oboru, tak uvidíme. Do ted jsem dělala na půl úvazku, ale finančně to bylo na prd, takže i proto, ale mám strach, jak to všechno budeme zvládat, bohužel babičky nám nefungují, takže musíme vše zařizovat s manželem sami a je to dost náročné to všechno zkloubit… Ale to Vám tady asi nemusím vykládat, však to dobře znáte.
Jsem zvědavá, jak se máte i vy ostatní… a jak vy Markýtko? Co holky, Eliška už taky chodí do školy? Jak se daří? Já jsem trošku na nervy z psaní, a nebaví mě každodenní čtení, to je za trest i pro mě no a ještě Viktorka má učení dost na háku i školu a přípravu, takže se musím občas fakt rozčílit
třeba jako dnes, kdy jsem jí asi po pátý říkala, že si má zapínat na aktovce všechny zipy, protože v té nejmenší kapse nosí mobil, a ona ji má dokořán a vůbec jí to nevadí
A je to jako když házíž hrách na zed, tak to mě točí…
Holky jdem do bazénu, je hic, tak se budu těšit, co napíšete.
Pa Nissa
Ahojky Nisso,
naše Elí též končí první třídu. Je to pečlivka, takže jsme tu první třídu zvládli hodně dobře. Doufám, že jí to vydrží i následující roky. Dvojčata budou příští rok taky předškoláci. Vůbec se mi nechce věřit, jak to tak rychle uteklo. S nima se té první třídy trochu obávám. Jsou to divočáci
a s Elí se to rozhodně nedá srovnávat. Ikdyž mi zas kolikrát přijde, že třeba soustředit se dokážou líp jak Eliška. Ale zase jim to moc dlouho nevydrží. Pak začnou dělat hlouposti a je po soustředění.
O nemocech mi snad ani nemluv. Letos jsme si teda fakt užily. Holky to chytaly jedna od druhé a tak maximálně týden jsme byly vždy zdravé. Nakonec Eliška chytila nějakou streptokokovou infkeci-erythema nodosum. Příliš moudří jsme z toho nebyli a doktoři evidentně též ne. Elí se udělaly takové boule na nohou a nemohla ani chodit, jak jí to bolelo. Skoro tři týdny jsme jezdili na píchaný penicilin a pak dostala dvě dávky pendeponu. Holky toho streptokoka měly zřejmě taky, jen se jim neprojevil tak razantně. Jen je trochu zvláštní, že z krve ani z výtěrů z krku, toho streptokoka nenašli. Ale prý se mohl usadit někde jinde a z testů se na to prostě nepřišlo. No nevím, moc tomu nerozumím.
Teď už se těšíme na prázdniny. Hlavně teda asi já. Odpadne nám ráno vstávání a běhání po kroužcích. Musím říct, že toho už mám docela dost a těším se, až si o prázdninách odpočinem. Snad nám ty nemoce dají pokoj. Ještě aby bylo pěkné počasí a mohli jsme si užít léto na zahradě u bazénu.
Užijte si dovolenou. My taky uvažujeme o Chorvatsku, ale manžel toho má hodně v práci, tak nevím, jestli to letos vyjde.
Chtela sem se zeptat jsem poprve tehotna a jsem ve 4 mesici kazdy mi rika ze to vypada na dvojcata ale na ultrazvuku bylo jenom jedno mimco. Rikaji to uplne vsichni tak nevim…moje sestra je taky poprve tehotna je v 5 mesici a oproti me ma trosku mensi bricho…tak je mozne ze by to byly opravdu dvojcata da se to nejak poznat??kdyz na ultrazvuku to neni videt??dekuju moc za odpoved linda ![]()
Chtela sem se zeptat jsem poprve tehotna a jsem ve 4 mesici kazdy mi rika ze to vypada na dvojcata ale na ultrazvuku bylo jenom jedno mimco. Rikaji to uplne vsichni tak nevim…moje sestra je taky poprve tehotna je v 5 mesici a oproti me ma trosku mensi bricho…tak je mozne ze by to byly opravdu dvojcata da se to nejak poznat??kdyz na ultrazvuku to neni videt??dekuju moc za odpoved linda ![]()
Ahoj holky nevíte nektera zda se dr. Karel hodik stále zabývá jednovajecnyma dvojcatkama a TTTS? Zaslechla. Jsem, ze to snad od zacatku tohoto roku uz neďela, nevíte někdo jak to je? ![]()
Ahojky, chci se zeptat.. Je možné, že se jednovaječná dvojčata vyvíjet každé jinak rychle? Začínám 9. týden a na ultrazvuku bylo jedno srdíčko u mimčo 1,5 cm velkého a u druhého byla vidět nějaká činnost, ale srdíčko ne. Tak já nevím.
Za týden jdeme na kontrolu, tak jsem zvědavá ![]()
@oren píše:
Pročítám si těhulky se stejným měsícem porodu jako mám já. Nenašla jsem ale žádnou spolubojovnici s dvojčátky.
Bojím se, že je neunosím..... s kým bych si mohla popovídat?? Kdo mi poradí a psychicky pomůže??![]()
Jo a všichni máte takové krásné schránky… poradíte jak si je také mohu vytvořit?
Abych zapadla?
Ahoj,my jsme zjistili,ze cekame jednovajecne,taky se v tom placam,nejvic mam strach,aby jsme to zvladli je unosit no.