Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
320
24.12.10 09:58

Krásný štědrý den všem!
Užijte si pohodové svátky, přeji hodně radosti a rozzářených dětských očiček.
Do nového roku pevné zdraví, štěstí a pohodu.
 Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
29.1.11 12:18

Jen tak vsechny zdravim. Tady to nejak umrelo, uz pres mesic nikdo nepise… :-(
Tak poreferujte jak zvladate skolku,praci a co deticky?
U nas vse ok, ja hodne pracuji a uz se tesim, jak s tim za tyden na nejakou dobu seknu. Deti jsou v pohode, byly trosku nemocne, ale uz jsou ok.
Jinak novinky u nas pravidelne jednou mesicne na rajceti.
Jste nekdo na FB?
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
29.1.11 21:27

Ahoj, tak my jsme před týdenm poprvé vyzkoušeli dát do školky jen jednoho, Jindra měl kašel a šla jen Zuzka. Ona je ta samostatnější a komunikativnější, takže v pohodě. Teď ve čtvrtek jsme měli ve školce individuální třídní schůzky, tak jsem se podle očekávání dozvěděla velkou chválu na Zuzku a naříkání nad Jindrou. Jindráš nekomunikuje vůbec, táhně jen za Zuzkou, ona mu dokresluje, dovybarvuje obrázky, vystřihává za něj (Jindru totiž tyhle činnosti nebaví), pomáhá mu oblíkat (ne že by to Jindráš nezvládl, ale je prostě línej a Zuzi je mateřskej typ), vodí ho na záchod. Uff. Tak se je učitelka snaží rozdělovat na činnosti, ale prý vždycky za chvíli Jindra přiběhne za Zuzi.
Teď od včera má Zuzka vysoké horečky, takže to vypadá, že v pondělí půjde Jindta sám, nechci to vidět :roll: Bude řev. Tak ale nevím, jestli ho nechávat pokaždý doma taky, když je Zuzka nemocná, zatím jsem to tak dělala, ale donekonečně to tak nepůjde. Vím, že pro něj je to cizí prostředí fakt těžký, hodně to prožívá, i ty děti, kterým navíc nerozumí (Zuzka je jak ryba ve vodě, ta si to vždycky nějak domyslí a pár fr slovíček už říká). Jak vy to děláte, kdo máte takhle rozdílné děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
1.2.11 13:23

Tak dopadlo to dobře :) Jindříšek to zvládl v pohodě. Chtěla bych se zeptat, jestli tu někdo dáváte dvojčata každého do jiné třídy (ve školce a ve škole) a odkdy? Uvažuju je od příštího roku rozdělit, mám pocit, že Jindrášek potřebuje osamostatnit, Zuzka se o něj ráda stará a on se rád nechává opečovávat. Tím, jak ale je citlivý na nové prostředí, nevím, jestli mu ještě nepřitížím. Nevím, jestli by mohl zůstat ve třídě, kde je teď, a Zuzka přejít do jiné, protože tady jsou věkově oddělené třídy a za rok asi v té stávající už nebudou moct být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
1.2.11 20:02

AHojte!

Ali, na fotky občas mrknu, holky jsou úžasné, na lyžičkách perfekt, samá akce, moc krásné :palec:

Eliško, ve vašem případě bych asi děti rozdělila, už jsem četla na diskusích, že rozdělovali dvojčata do školky/školy. Strašně moc záleží na dětech a sama nejlíp víš Ty, zda by jim to prospělo nebo ne. Takže pokud máš ten pocit, a bude to proveditelné, šla bych do toho :pankac:

U nás nic moc nového, kolotoč školka-práce, sem tam nemoc, ale jen maličkosti tuk tuk tuk, jinak ve školce oukej, jen u mě v práci momentálně zemětřesení ve vedení, dnes odvolali ředitele, tak uvidíme, co z toho vyleze, ale nemám z toho dobrý pocit :nevim: Fotky máme taky na rajčeti…

Všechny ostatní moc zdravím :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
2.2.11 13:48

Ahoj holky!

po strašně dlouhé době jsem tu - podzim byl nějakej náročnej pro mě, hlavně zdravotně, ale už jsem se srovnala a po dlouhé době cítím životní elán :lol: příjemná změna.

Eliško, u nás jsou kluci taky hodně rozdílní, ale taky jsem zavedla, že když jsou nemocní jednotlivě, ten druhej do školky jde. U Vojty jsem měla obavu, jak to zvládne, ale zvládl.

Ad oblíkání - u nás je to celkem bída u obou, moc se jim nechce, takže jsem jednou za čas upozorněna, ať s tím něco dělám, že hoši tvrdí, že vše dělám já. Což samozřejmě není pravda.
Ale říkám si, zima za chvíli skončí a příští rok už to bude v pohodě.
Taky se ze začátku nechtěli vůbec zapojovat do různých cvičení, zpěvu atd. Prostě si třeba lehli na zem a jen koukali :lol: no jsou to ještě takový zvířátka občas.

Nemoci u nás zatím jen nachlazení, tak to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
12.2.11 23:23

Ahojky holky,
jsem ráda, že se tu objevilo pár nových příspěvků.

Eliško - super, že to Jindříšek zvládnul ve školce sám. S tím rozdělením do školy bych se radši poradila s nějakou psycholožkou, neznáš někoho? Nebo to zkus na nějaké poradně na netu. Naše děti jsou také každý úplně jiný, ale nejsou na sobě (naštěstí) vůbec závislý,nemají problém fungovat každý sám, přesto bych je do školy asi neoddlělila, přece jen v sobě mají oporu a spojence … Je to složitý.

Ali - super fotky! Co v práci, pořád jezdíš tak daleko?
Ivuško, Pepen - moc zdravím!!! :srdce:

U nás teď pohoda. Ťukám to ze všech sil, děti jsou už delší dobu až na drobné rýmy a kašle zdravý. Hrozně si to užívám. Je to prostě skvělý nemuset neustále řešit hlídání, být zavřený doma a vůbec moct kamkoliv a kdykoliv.Učíme se bruslit a lyžovat, z dětí jsou teď hrozně prima parťáci. Dřív jsem v diskuzích četla, že nejlepší věk u dvojčat je kolem 4 let a musím to fakt potvrdit. Nejradši bych teď zpomalila čas, aby tohle období trvalo déle… V práci mě díky reformě úřadů práce (dělám tam účetní) čeká nejspíš výpověď, ale na to teď radši nemyslím.Včera jsme se vrátili ze Šumavy. Moc jsme si to tam užili, bylo tam jak v ráji. Fotečky na estránkách, video našich malých lyžařů na n-joy. :lol: http://n-joy.cz/…t9i4okytdh62
 http://www.kucerkovi.estranky.cz/…lipno-91.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
31.3.11 14:19

Ahoj holky,
nejak diskuzi Dvojcata zanedbavam, uz jsem tady nebyla 100 let.
Slibuji se napravit, doufam, ze se vsichni mate fajn.
Brzy se ozvu.
ahojky.

Příspěvek upraven 01.04.11 v 11:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
31.3.11 14:20
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
10.4.11 09:21

Ahojte všichni!

taky jsem tu dlouho nebyla :oops:

U nás nic moc nového, oklepali jsme se snad už z nemocí (tuk tuk tuk), a teď čekáme na to teplíčko, ať můžeme jezdit a výletovat. Jinak teď zdárně školkujeme, holky měly první opravdovou besídku a byly úplně zlaté a strašně šikovné :andel: :andel: fotky i videa máme na rajčeti, kdo by chtěl kouknout. V práci hodně práce, ale aspoň se nenudím :palec: Po o jedem do ZOO, snad tam nezmrznem, je tam teď 6C :mrgreen:

Helli, lyžující dětičky super, šikulky veliké :potlesk: s tím obdobím máš pravdu, já si to teď taky užívám, jen skrz nemoce a věčné kašle jsme toho moc nepodnikali, tak snad už bude líp ;-) Co práce? U nás se to taky stahuje na ústředí někam :nevim: Tak ať si brzy najdeš něco jiného, je u vás hodně nouze o práci? K nám furt courají adepti se ptát na práci :nevim: Když dám inzerát na nějakou méně kvalifikovanou pozici, tak hned 50 odpovědí :think: ale těch kvalitních zas tolik není …

Ali, vy už taky lyžujete, co? Jsem čučela 8-o holky jsou teda šikovné moc! A co práce, stále cestuješ? Co rodinný business?

Ditu, Tvoje holčičky taky musím pochválit, ptž bez koleček jezdit na 4 letech, to je teda výkon :potlesk: :potlesk: :potlesk: :pankac: Máte tam krásné hřiště kousek v Bohumíně :palec: je vidět, že si jaro užíváte :pankac:

Ostatní moc zdravím :dance: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
6.5.11 08:40

Ahoj holky, jdu na vás taky nakouknout. My zrovna neštovičkujem. Elí je přinesla před třemi týdny ze školky a předevčírem se osypala Natálka a včera Rózka. Aspoň kdyby se to ještě Dorince vyhnulo. Takže jsou holky protivné a otrávené, že nemůžou ven. Zrovna to krásné sluníčkové počasí jsme museli trávit doma a to jsme si dělali plány, jak budem vyrážet na výlety.
Holky mi do školky nevzali. Dětí je plno a já jsmem doma s Dorinkou, takže máme bohužel smůlu. Holky by už kolektiv potřebovaly jako sůl.
Jinak naše Dorinka má v osmi měsích 10,50kg a 70cm. Je to pěkný pořízek. Roste doslova před očima :lol: . Na to jsem nebyla u Elišky ani u holek zvyklá. Ty jsou drobínkové pořád.
Ali, holky jsou šikulky, to my budeme zkoušet lyže až příští rok.
Ivusko, chtěla jsem zkouknout video a fotečky z besídky, písneš prosím přístupové kódy. Mám dojem, že jsi je tady někde psala, ale nemůžu to najít. Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
6.5.11 12:36

Ahoj, Markýtko, to máte asi náročné s neštovicemi, zase kdyby to chytila i Dorinka, tak to máš z krku najednou. Naši jsou všichni očkovaní, ale Zuzce to dr píchla špatně a polovina látky vytekla ven :twisted: tak nevím, jestli je úplně chráněná. Kamarádky děti teď neštovky mají, jsme s nimi hodně v kontaktu, tak uvidíme.
To je moc škoda, že holčičky nevzali do školky, však už budou mít věk, kdy je to za dětmi táhne, a tobě by se ulevilo doma, což?

Já jsem začala třikrát týdně učit v jazykovém studiu, hodin mám pár, ale režim je díky tomu pozměněný a večer místo relaxu dělám přípravy :wink: Začali jsme stavět, resp. firma, tak kolem toho musím zařizovat, jsem už s dětmi stabilně v ČR zpátky a muž v BE. Příští rok budu mít poloviční úvazek na jazykové ZŠ a možná i v té jazykovce s dospělými. Dvojčata mi vzali do školky, tady bylo pouze kritérium podle věku, vzali ještě děti o půl roku mladší. Stejně se bojím, jak to budu řešit, když bude někdo nemocný nebo bude třeba zavřená školka, tady ji třeba zavřou, že nejde voda, na den a co s nimi, když budu muset do práce. Asi to bude hodně náročné… Ale vy už to většina máte, tak to budu muset taky nějak zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
8.5.11 22:01

Ahoj holky,
píšu po strášně dlouhé době…jaksi není co..od začátku března se u nás jen a pouze střídaji nemoci, všichni chřipka, pak 2krát zánět průdušek, pak všichni střevní chřipka, no a naposledy všichni neštovice (prvně Vojta, o 14 dní později ve stejnej den Fany i Josífek). Fakt soda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
4.6.11 16:05

Ahoj holky,
diskuze nam pomalu odumira … :cry: Podte ji zachranit.
Prubezne sleduji fotky Dity a Ivusky na rajceti (pac je mam v oblibenych a chodi mi upozorneni), ale vy ostatni ani se moc nepochlubite detickami. Tak koukejte vlozit fotky!
Tak vlozim odkaz na nas aktualni album: http://dominky.rajce.idnes.cz/. Kdo chce, muzete se mrknout.
U nas jinak vse ok, spousta prace (zatepluje se barak, chystame se na dovcu do Chorvatska). Holky take ok. Ja pracuji cim dal min, vubec se mi do prace nechce.

Mam malou aktualni radost z Aniky, predevcirem uz fakt spolehlive se naucila na kole bez postrannich kolecek, najela cca 3 km, ja za ni porad beham, takze take sportuji. A to uz i s rozjizdenim a brzdenim. Je to moje sikulka. Karinka se k uceni moc nema, po minute ji „boli nozicky“. Je to lenoch, ikdyz kdyby chtela, take by ji to slo, je stejne sikovna.

Kdo funguje na FB, tak se mrknete na moje „dilo“. Rozjizdim stranku jeskyne a „SBIRAM“ fanousky. Tak budu rada, kdyz date „To se mi libi“ :wink: . www.facebook.com/solnajeskynehk a pak muzete sledovat jak tam blbnu a porad vymyslim blbosti, abych nasbirala dalsi fandy :lol:
Tak zatim pa.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
4.6.11 16:20

Ivusko, ty jsi zmenila heslo na rajceti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová