Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
tak jsem to zakřikla, že jsem nemlčela.
Niky se v noci začala tradičně dusit, sípat, laryngita jak prase.
V práci mám po závěrce, tak je momentálně trošku klidněji, vzala jsem si paragraf, babičku necháme na horší časy. ![]()
Eliško - my zdravýho dáváme do školky, doma zůstává jen nemocný. Nevím, jak to máte vy, ale naše děti pohromadě absolutně nedokážou být v klidu, pořád řádí jak černá ruka a je fuk, že mají zrovna horečku.
Dneska se mi to zase potvrdilo, dokud byla Niky doma sama, byla hodná, hrála si v posteli, jakmile dorazil Luky, mohla jsem se postavit na hlavu,ale stejně bylo po klidovým režimu.
Navíc dost často u nás hlídá babička a pro ni rozhodně lepší hlídat jen jednoho. ![]()
Ali - bezva nápad! Bohužel ti nijak neporadím, tak daleko jsme ještě nedošli … ![]()
Ivuško - přeju, ať jste brzy fit!!!! ![]()
Ahojhky,
tak to je hruza s temi nemocemi ( pripadne opravte -emi, emy, -ema, vubec tohle neumim). Po dvou tydnech skolky jsou vsichni nemocne. Ivusko, Heli, dejte ty deti conejdriv dokupy! To musi byt hrozne, kdyz to dela jeste problemy v praci a Ivusko mozna prosvihnes skoleni ![]()
Holky se zatim drzi, ale chybi malo, uz malinko rymu maji, a po skolkovych vychazkach jen v tricku za par dni urcite budou nemocne. To me desne stve, vcera jdu kolem skolky, zabalena do teple mininy a porad bych tu bundu jeste uvitala, a koukam, ze holky sedi na piskovisti (treba i 20min bez pohybu) v tricku z dlouhym rukavem jen…
A to jsou ty moje vecne studene prusvitnaci. Ucitelka sedi v svetru! Nechapu to. Uplne se mi udelala spatne, ale co muzu delat? Vlitnout tam a delat problemy? To jen ublizim holkam. Tak jsem dnes rano slusne prosila ucitelku zda by je neoblikala tepleji, ze jsou nachylne na nachlazeni. Uvidime, zda to bude mit efekt.
Elisko, ty hry, co vyjmenovavas mi nic nerikaji, muzu se pak na tebe obratit pres SZ a poprosit o detajlnejsi popis?
A ty, co mate mensi deti, tak take urcite hrajete hry nebo nekde na cviceni cvicite neco, co by bylo vhodne i pro 5-lete. Ivusko, co bavi treba tve netere, s nima travite spoustu casu
Pokud se ti neco vybavi a budes mit chvilku, tak napis, kdyz ne, tak se take nic nestane (ukoluji koho kde muzu, snad nejsem moc otravna
).
Jdu neco delat, holky jsem odvedla do skolky, tak mam par vzacnych hodin na uklid a vareni.
Pa.
A.
Ali, určitě se klidně ozvi SZ.
Moc ti to sluší nakrátko, jak máš fotku v profilu!! ![]()
No to by mi taky hodně vadilo, když učitelka je ve svetru a děti nalehko, to snad napadne každého, že dítěti je taky zima, ne? Já bych určitě řekla a pokud by nebyla reakce, tak tam aj vlítla
Už jsem otrkaná.
Včera Jindráš šel ze školky bez čepice, že ji ztratil během pauzy venky, ale oni jsou jen na dlážděným dvorku, kde to nemá kde ztratit, to by se hned našlo, tak naštěstí dnes nám ji uč dala, že ji strčila do rukávu jinýho dítěte. No má jich ve třídě celých 9
jak to asi vypadá ve třídách, kde jich je 20.
koncovky máš správně, na jedničku, fakt obdivuju, jak umíš česky, ptž z mojí fr jsou tady na padnutí. Naštěstí tu ale snad už dlouho nebudem. Fr se mi líbí, ale nemůžu proniknout do mentality toho jazyka. Oni prostě myslí jinak a ty věty taky úplně jinak staví.
Ahoj holky, tak hlásím, že 3. září v 8.44 se nám císařským řezem narodila holčička Dorotka (362g a 49cm). V porodnici nám dost zhubla, ale už jsme nám začala hezky přibírat. Teď už jsme doma a taky válčíme s nemocema. Rozálka a Natálka mají horečku a já začínám s rýmou. Tak doufám, že aspoň Dorinka zůstane ušetřena. Až bude víc času, písnu víc a dočtu vás. Zatím se tu mějte všichni krásně a ať jste v tomhle začínajícím podzimním počasí fit.
Markýtko a Dorotko, přeju hodně sluníčka do života!!
Asi ti tam vypadla jedna číslice, viď, že by Dorotka byla takový drobek na váze? ![]()
Markýtko - moc moc gratuluju k Dorotce!!! Přejeme jí do života hodně moc radosti,lásky a štěstí a vám všem hodně zdravíčka!!!!!
![]()
Markytko, nááádherná holčička
Moc gratuluju k narození Dorotky a přeju do života zdravíčko, lásku a samé sluníčko! Jaké to je mít 4 dětičky?
Nedokážu si to představit
A co holky na malou? Starají se, pečují? Hlavně přeju, ať jste co nejdříve fita malá to nechytne!
My se z toho snad už tenhle víkend vylížem,ale ani to nechci psát, abych to nezakřikla
Tak se teď vždycky těším na víkend
a ani ven nemůžem skrz nemoc,ale zítra už asi půjdem,pokud bude takhle krásně jak dnes. Jdu se věnovat holčičkám, jen jsem musela popřát Markytce
papa ![]()
Eliško, Helli a Ivuško, děkujeme za přáníčka. Dorotka je moc hodná. Takže mi ani nepřijde velký rozdíl mít 3 nebo 4 děti. Ono to jedno navíc se už ztratí
. Holky jsou z malé nadšené. Každému říkají, ať se přijde na Dorotku podívat. Jsou na ní pyšné. U všeho asistují a nejradši by jí pořád chovaly. Jak to tak vypadá, tak Dorotka bude mazánek.
Markýtko, gratuluju!!
Je vidět, že máš holky, moji kluci si zatím Josífka téměř nevšímají, tak jednou denně, to je maximum.
Markytko, velka gratulace k Dorotce! At bude zdrava a krasna.
Ty brdo, 4 dcery! Ty se jednou budes mit, az vsechny vyrostou a budou pomahat s domacnosti ![]()
Ahoj,
tak jsem zase tady. Venku je ale hnusne, tak v takovem pocasi v praci je nejlip , tak si tady sedim na netu a odpocivam od domacich povinnosti ![]()
Vcera jsem nafotila nasi kuchyn,az na male detaily-dodelavky uz je hotova. Jsem s ni spokojena, hlavne ta cena byla dobra, polovicni v srovnani s nabidkami ze studia (napriklad Oresi). Na to, ze je docela mala, vse se mi tam veslo, a vse mam po ruce.
Tak tady je ze vsech stran
:
http://img5.rajce.idnes.cz/….25-_11_.jpg
http://img5.rajce.idnes.cz/….25-_07_.jpg
http://img5.rajce.idnes.cz/….25-_05_.jpg
http://img5.rajce.idnes.cz/….25-_17_.jpg
Pekny den.
A.
Alino, moc krásná kuchyň!!!!!!!! Osobně sice preferuju spíš přírodní materiály, takže dřevo, ale líbí se mi, působí harmonicky.
Omlouvám se, na ostatní nebudu reagovat, nemám moc náladu se rozepisovat. Malá je zase nemocná, má angínu, dostala antibiotika. Chodila do školky celý 3 dny.
Tak nám to zase začíná … ![]()
Snad se ostatní máte líp! papa
ahojky holky,po sto letech se taky hlásím,měla jsem shozený celý net,a popravdě,ani nějak nebyla nálada něco psát…
předně chci poblahopřát Markýtce,Dorinka je nádherná,jéé já ti závidím malé miminko,ti mí raubíři už mi prostě nějak vyrostli…
Ali,krásný sestřih vlasů,a krásná kuchyn,jak píše Helli,já mám taky ráda dřevo a kde můžu tam ho mám ale tyhle kuchyně se mi taky moooc líbí.
Ivuško,to je super že se ti v práci líbí,snad budou holky ok a nebudeš moc doma,vid.
Dituš,fotečky z dovolené nádherné,stejně i Aliny fotky z vody,a Ivuščiny z Itálie,my letos nebyli nikde,jen výlety tady a tam…
Pepen,tak to je dobře že ti kluci moc nevyváděj ve školce vid ![]()
U nás školka,no,jak se to vezme…nastoupili až sedmého,protože ač byli rok a půl předtím zdraví,před nsátupem do školyk dostali průjem a vyklubala se z toho salmonela
bývalo by se to stihlo,ale když končil jeden,omarodil druhý,klasika,Chodili týden,pak se Domčovi udělal v nose absces,obličej jak po štípnutí vosou,hrůza,takže po 1č dnech po dobrání atb na salmonelu další atb tentorkát na ten absces…
prostě nic normálního.Jinak ve školce…první dny tak nějak poplakávali,když jsem odcházeůa,ale jinak pak byli ok,jak říká učitelka,jsou hodní,hrají si s hračkami,ale s dětmi ne,jedí všechno a hodně ale cintají pod sebe a na sebe,neumí se oblíkat,no,to jsem věděla už z domova,aspon že se jim tam nepočůrávaj
ale co není může bejt že jo.Každopádně mají starší paní učitelku,která měla už Adámka,je strašně hodná a milá a má svatou trpělivost díkybohu za to.Jinak,perlička,v jejich tříde jsou dvoje dvojčata a jedna trojčata
by mě asi jeblo.
Jinak,u nás nic moc nového není…snad jen doma…nějaká krizovka nebo co,nevím,já pořád těžce nesu to že už nemám tady svou mamku,kamarádky jsou všechny nškde v práci…takže jsem stále jen sama a dost blbě to nesu…to,že si uvědomím,že už tu půrostě není nikdo,kdo by mě podržel,nemyslím finančně,ale po všech stránkách,prostě to,že se nemám ke komu jít vybrečet…postěžovat…celý dny sama,a večer s manželem kde se pořád jen o něco dohadujem…je to na budku.Ale dost mých splínů raději ![]()
Já mám pořád tu mou malou květinku,díkybohu za ní,že nemusím shánět práci nikde,ale ještě nějaká domácí práce by se mi hodila,jednak víc korunek a jednak člověk když zaměstná ruce i hlavu,nemyslí na ptákoviny a netrápí se.
Tož,tolik u nás novinky.
Mějte se fajn a nezmrzněte brrr ![]()
Ahojte!!!
Nějak to tady vázne holky, co je s vámi???
Míšo, zažíváš nelehké období, ale bude líp určitě, čas to zahojí, co nějaká kámoška nebo tak něco? Je jasný,že to zdaleka nenahradí, ale aspoň by ses vypovídala a bylo by hned trošku líp
Držte se!
Teda v té školce, to je unikát - tolik vícerčat v jedné třídě? Snad aspoň nejsou jednovajky a učitelky je rozpoznají
S holkama mají učitelky trochu problém, hlavně jedna, ale většinou je poznají už po těch 2 měsících…
Ali, kuchyň nádherná, líbí moc. Teď už bych taky nešla do dřeva
Krásně si hnízdečko zútulňujete
A jak je v práci, co holky ve školce?
Dituš, koukala jsem na fotky z ozdravovny, mmch moc hezké, vypadalo to, že jste si to užívali jako dovču? Holky zdravé? V práci dobrý?
My dobrý tuk tuk zdraví (jen kašlem všechny-už asi 3 týdny), ale do školky chodí a rády, tak jsem taky ráda
ale začly už zlobit, chytají ty svoje válicí záchvaty, zrovna včera na vycházce-oblečení měly jak prasátka
Venku se mnou pak taky zlobily, asi nějaký blbý den - minulý pátek ho měli taky, to se zrovna fotily, Anetka chytla vzteka a nevyfotila se, jen Natálka, tak mi to bylo líto, ale jsou horší věci ![]()
V práci frkot, ale jde to, akorát zatím samé propouštění, snižování platů, porušování pr.povin., náhrady škody, pracovní úrazy apod., chtělo by to něco pozitivního. Ředitel slibuje od nového roku, tak uvidíme. Na pátek jsem si vzala svoji první dovolenou, takže si budu s holkama užívat prodloužený 4denní víkend ![]()
Tak užívejte taky volníčka, buďte zdraví a pište pište, ať to tu trochu rozhýbeme ![]()
Ahoj, nejak nemam silu psat.
Docela dost pracuji, hodne povinnosti v jeskyni a tak celkove moc nestiham.
Ani rajce nemam zaktualizovane, a to uz je rijen pryc, a to uz je co rict.
Tak v nejblizsi dobe snad to napravim.
Ted pracuji v Klatovech, 250 km od domova
, je to trochu narocne.
zatim pa.
A.