Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Denisko, na Tebe jsem nějak zapomněla reagovat! Už jsi v prac.procesu nebo ještě ne? A co děti ve školce? Určo pak písni první dojmy z obého ![]()
Ditu, krásné fotečky celé rodinky, jste fakt super rodinka
K dotazům - variantu, že neklapne školka si nepřipouštím, nějaká školka asi klapne určitě, ráda bych aby to byla ta „naše“ co máme cca 150m od baráku
uvidíme za týden, 17.5. se dozvíme ortel… Jinak před těhu jsem učila v Brně na VŠ, měla jsem hodně flexibilní prac.dobu, takže jsem jezdila třebas jen na 3 dny, odučila, přespávala u babičky, a ve zbytku času doma dělala výzkum. Což teď s holkama nejde, nemá mi je kdo vodit do školky, budu ráda, když se nějak prostřídáme ve vyzvedávání… Takže když se mi naskytlo tady v HB místo (samozřejmě nižší kvalifikace a možností, co se týče cestování atd.), tak jsem to vzala. Zatím je to tajné, ale bude to personalistika a mzdy ve zdejším pivovaru
Na plný úvazek s tím, že chodit můžu až na 8, takže holky do školky zavedu, a pak se prostřídáme s našima a Pavlem ve ve vyzvedávání. Možná je i práce z domu, takže prac.doba bude možná nějak přizpůsobit např. při nemoci dětí atd. že si nebudu moct hned brát paragraf… No uvidíme, je to výzva, zatím se do práce moc těším, ale bude to záhul, nemám v tomto oboru žádné praktické zkušenosti, takže hoooodně učení, a od června nejpozději bych se tam už měla zaškolovat na jedno dvě dopoledne týdně (pohlídá děda)+z domu a studium materiálů, předpisů atd.
Ježiš koukám zas román ![]()
Moooc bych vám přála ty lázně, aby se holčičky trochu vzpamatovaly z nemocí, aspoň myslím, že je to kvůli nízké imunitě…A užij si alespoň to školení jak ooddech sice pracovní, ale bez dětí ![]()
Ali gratuluji rovněž ke školce
a třeba nakonec ještě vyjde ta vaše co jste chtěli více. Fotek bylo pak nakonec opravdu více než 30, taťka to zvládl se vším všudy
Tak happy end s klíčema, to je super, ale nevěřila bych tomu ![]()
Taky přeji úspěšnou rekonstrukci, naši zrovna předělávají kuchyň+koupelku+předsíň a je to maso, tak ať je to brzy za vámi a domeček je zas o něco krásnější!
Pepen, Markytko, taky mě zajímá, jak zvládáte těhulení s dvojkama, dejte vědět!
Oren, tak nemoci jsou snad už na ústupu, super, že babička si je takhle vezmě obě na celý týden
to je velká pomoc. Kola vypadají dobře, tak pak písni co holky na ně, jak šlapou…
Jdu do hajan, někdo tam zas kašle, holky mají slabou rýmu, furt pčíkají, možná alergie či co, snad ne nic vážnějšího
tak dobrou ![]()
Ahojky všem!
Tak jsem to tu všechno pročetla, uf uf, docela jste se činily. ![]()
Ali - příhoda s klíčema mě dostala!
Hlavně že se našly!
A gratuluju ke školce!
Ivuško- to musela být paráda týden bez holčiček. Však sis to taky zasloužila za tu dlouhou dobu, cos to táhla jen sama! ![]()
Oren - napiš,jak se holkám jezdí na kolech. Já pořád váhám, zda tyhle nebo ty Olpran, ale asi to vyhrají ta druhá. Dají se koupit v kamenném obchodě v Praze, plánujeme tam s dětma v červnu výlet, tak tam při tý příležitosti zajdeme,aby si je mohly vyzkoušet a koupili jsme správnou velikost.
Dito - připojuju se ke gratulacím!!!!!!!!
A stejně jako holky bych ti 40 rozhodně neřekla!!!!!! ![]()
Co u nás? Klasika. Nikolka byla 4 týdny doma - nejdřív laryngitida, pak jsme jí nechala na doporučení doktorky ještě u babičky, pak chytla střevní chřipku (Luky ji měl týden před ní).
Teď chodila týden do školky a dnes je opět doma- chrchlá jak tuberák a má rýmu jako trám. Už mě to fakt nebaví.
Lukášek se teď docela drží, ale nechci to zakřiknout.
Doktorka nám doporučila lázně (jako Ditě
), ještě jsem se ale nerozhodla. 4 týdny pryč z práce si nemůžu dovolit, možná bysme se nějak prostřídali, uvidíme. V červenci jdu navíc s oběma na trhání nosních mandlí, radost z toho nemám, ale doufám,že to také pomůže. A za měsíc jedeme po 5 letech k moři (jupíí
), snad i to je trošku posílí…
Moc optimistická momentálně nejsem, asi to je i tím studeným, deštivým počasím.
Raději budu končit. papa
Helli, já jdu trhat nosní mandle s Adélkou v pondělí!!! Seběhlo se to děsně rychle, minulý týden jsem s ní byla na ORL, tam nám to doporučili a pak jsem se obvolávala špitály v Ostravě, termíny bůhvíkdy… Až mi doporučili Třinec, tam se jim něco právě uvolnilo, tak tam s Adélkou v pondělí 17.5. nastupuji. Tak Ti můžu pak poreferovat bezprostřední dojmy.
Holky, napíšu víc jindy, teď jdu do hajan.
Pa
Ahoj,
tak u nas take nic moc.
Z niceho nic vecer holky zacaly zvracet, celou noc porad zvracely, a ted maji i vysoke teploty (nenechaji se zmerit), ktere nejde moc srazit. A ja jsem v praci
. Je tam ale babicka s dedeckem, a pry at jedu, ze stejte tam moc k nicemu nebudu. Babicka lezi s Anikou v posteli, porad jen ji zabavuji a koukaji na pohadky. Karin je zivejsi, a uz i neco malinko snedla a nevyzvracela. Tak snad se z toho dostanou do zitrka.
Jsem z toho nejak mimo, jak nejsem zvykla na nejake zdravotni potize, tak me to nejak uplne vykolejilo. Spala jsem asi 1,5 hod, a porad jsem jen s nima stridave chodila blinkat a pak jsem je pozorovala jestli dychaji
. Jsem asi mimo, snad strevni chripku nebo co to je prezijeme, ale nejak to nezvladam. Musim se dat dokupy ja, uz delsi dobu to pretahuji, a psychicky nejsem uplne v pohode. A behat v noci s blijicim ditetem po ty stavbe, co mame ted v baraku, zakopavat o kupy malty nebo ceho si, neni nic pro slabsi povahy.
No nic, zkusim pozdeji napsat neco optimistictejsiho. Spousta z vas tady ma o hodne vaznejsi problemy, a ja se tady stezuji.
Dito, at to v pondeli dopadne dobre u toho zakroku. Chudak mala
a ty s ni.. drzim palce.
A.
Ditu, tak ať to dopadne v pondělí a máte to brzy za sebou. Kamarádka to podstupovala minulý týden se synem a dobrý. Kéž by to snížilo vaši nemocnost ![]()
Ali, nedivím se, že jsi z toho mimo. Já jsem vždycky když holky zvrací, to nesnáším a kombinace zvracení a vysokých teplot je ta nejhorší podle mně. Do toho práce, starosti s rekonstrukcí a jeskyní… Nedivím se, že toho máš nad hlavu, ale máš obrovské štěstí a podporu v rodičích, jen málo z nich by zůstalo s takhle nemocnými dětmi samo. Snad to bude jen nějaká jednodenní záležitost a budete zas brzy fit, držte se!!!
U nás taky zdraví nic moc, A.zvracela v pondělí, ale bez teploty, tak kdoví, co to bylo, už asi 2 týdny obě slabou rýmu, teď to přešlo hlavně u Anetky v kašel… Mě taky škrábe v krku, Pavel taky skuhrá už pár dní
ono tohle počasí je vážně na nic, už aby začlo pořádné léto ![]()
Helli, tak moře
my chceme jet koncem července do Itálie. Kam se chystáte vy? Hlavně ať vám nic nezhatí plány a dovču si užijete! Koukám jste taky furt na hromadě
no to se mám na co těšit ve školce…
No nic, jdu spát, ostatní mooooc zdravím
![]()
Dito - v pondělí na vás budu myslet a držet pěsti!!!!! Pak napiš!
Neuvažovala jsi o odstranění laserem? My jsme objednaný do Chebu, kde to provádí buď klasicky pod celkovou narkózou nebo bez narkózy jen s nějakým oblbovákem (teď si nevzpomenu, jak se týhle metodě říká
). Kamarádka byla před 2 týdny s malým právě bez narkózy a chválila si to, malý si nic nepamatuje, bylo to v pohodě. Děti jsem objednala taky tak, mám obavu z tý narkózy,ale tady na emiminu jsem si přečetla hodně chvály právě na laserový odstranění,konkrétně v Praze Modřanech.Je to prý šetrnější, žádná hospitalizace. jediná nevýhoda je cena = 4500 Kč za jednoho. ![]()
Helli, o laseru jsem nikdy neslyšela a nikdo mi to tady v Ostravě nenabízel. Asi to tady nikde nemají ani nedělají. Nevím. Ani o zákroku bez narkózy se mnou nikdo nemluvil. Ale předpokládám, že mi všechno důkladně objasní ve špitále. Tak uvidíme…
Ahojte!
Jen jsem se chtěla s vámi v rychlosti podělit o dobrou zprávu, dnes jsme se dozvěděli, že holky vzali do té „naší“ školky cca 150m od baráku
Tak jsem hrozně šťastná, že to klaplo
Ikdyž přede se už děsím těch nemocí, kt.nás budou promořovat
jak to tady a kolem sebe neustále vidím a slyším ![]()
Ditu, doufám, že baráček nemáte u řeky …
Všechny ostatní zdravím!!!
I.
Ahoj holky.
Píšu z nemocnice. Z mobilu. Zítra ráno jdou ven ty mandle, tak snad vše proběhne hladce, Adélka bude v pohodě, jak to jen jde, a ve středu ráno pofrčíme domů. A že už nebude lít. Cesta z Ostravy sem do Třince byla totiž dost dobrodružná. Začalo to už večerním balením při svíčce, když vichr zavinil výpadek proudu. Ráno jsem s Adélou vyrazila, ale trochu jsem se bála. Popadaných i padajících stromů a rozvodněných řek. V provazech vody z nebe jsem nakonec do Třince dojela, ale ani nevím pořádně kudy, bez navigace bych byla namydlená. Brzy jsem kvůli vodě a uzavřeným cestám musela změnit směr. Projela jsem ještě Karvinou, později ji voda odřízla. Tah na Ostravu kvůli staticky narušenému mostu. Holky, řeknu vám,že když jsem několikrát přejížděla strašlivou Ok
Ahoj holky.
Píšu z nemocnice. Z mobilu. Zítra ráno jdou ven ty mandle, tak snad vše proběhne hladce, Adélka bude v pohodě, jak to jen jde, a ve středu ráno pofrčíme domů. A že už nebude lít. Cesta z Ostravy sem do Třince byla totiž dost dobrodružná. Začalo to už večerním balením při svíčce, když vichr zavinil výpadek proudu. Ráno jsem s Adélou vyrazila, ale trochu jsem se bála. Popadaných i padajících stromů a rozvodněných řek. V provazech vody z nebe jsem nakonec do Třince dojela, ale ani nevím pořádně kudy, bez navigace bych byla namydlená. Brzy jsem kvůli vodě a uzavřeným cestám musela změnit směr. Projela jsem ještě Karvinou, později ji voda odřízla. Tah na Ostravu kvůli staticky narušenému mostu. Holky, řeknu vám,že když jsem několikrát přejížděla strašlivou Olši bouřící těsně pod vozovkou, tak mi z toho bylo úzko. Černo jak při bouřce, stěrače nestíhaly a všude se valila voda. Aspoň že ten vichr se zmírnil.
Ivuško, neboj, dům máme na kopci
Poté, co jsem viděla v r. 97 bych si nikdy nestavěla dům ani u strouhy. I tak ale zahrada plave, na dobré půlce je po kotníky vody, která nemá kam vsakovat a nestíhá odtékat. A leje a leje…
Mějte se hezky. Papa
Ditu, tak na vás moc myslíme! Ať to je rychlé a bezbolestné pro Elišku, a dlouho vás tam netrápí!
Mám kámošku v Bohumíně, tak mě zásobuje aktuálními info o povodních, Odra už nestoupá, ale zatím ani neklesá, snad zítra, ale ve středu má bohužel zase pršet
Tak hlavně šťastnou cestu domů!!!
Ahoj,
Ivusko, gratuluji ke skolce!
Dito, to jsou ale zazitky
Zahrada pod vodou?
Ale to ji nejak neznici, ne?
Odstraneni mandli uz mate za sebou, snad vse probehlo v pohode a cesta domu take.
U nas v baraku hruza, vypada to, jak rujina, a vsude cerny prach ze skvary…a ja z toho depkuji v praci.
Pa.
A.
Dito, tak jak je po operaci, už dobrý? A jaký to bylo?
Ali, co vaše holky, už jsou zdravý? Ať jde rekonstrukce rychle od ruky a brzy už to tam máte zas hezké, ještě krásnější…
Tak na dnešek slibovali hezky a zas je hnusně
ch jo Včera jsem objednávala kempingovou výbavu-stan+spacáky atd. tak už by to chtělo trochu počasí na nějaký bivak ![]()
Ahoj holky,
nebyla jsem tu víc než hodně dlouho!!!!
Občas jen nakouknu, ale moc času nezbývá.
Koukám jen jak z těch našich kulatých bříšek už jsou krásné užvaněné, někdy vzdorující dětičky!!! KRÁSNÁ ZLATÍČKA!!!
Naše děti-ty malé chodí od února do školky a z nemocí jsme nevyšli. V pondělí jdeme na plánovanou operaci nosní mandle s Anetkou, a jak poslouchám Matýska jak pomalu začíná chrápat, myslím, že nebudeme dlouho čekat a bude to absolvovat taky…
Po prázdninách jedu se všemi třemi dětmi na 3 týdny do ozdravovny Mladeč-Vojtěchov, tak pevně věřím,že jim to alespoň trochu pomůže a utuží před zimou.
Jinak nestíhám na nic moc reagovat, všechny chci jen pozdravit a popřát HLAVNĚ ZDRAVÍ.
Dito, jen doufám že jste v suchu a zdravotně v pořádku-držím palce.
Kuželky
Ahoj holky.
Kuželko, koukám, že jsme na tom hóóódně podobně. Jsme ve školce od ledna a chodíme tam jak do houslí, taky máme jet do lázní (ještě to nemáme schválené zdravotní pojišťovnou) a nosní mandli jsme Adélce vytáhli tento týden…
Nemocnici a mandle jsme zvládli, jak se nejlépe dalo. Po narkóze to nebylo nic moc, Adélka plakala a asi jí nebylo zrovna moc dobře, ale neblinkala a když se vyspala, tak už to potom bylo dobré. Děti se dávají dohromady strašně rychle. My ještě používáme dudlík a v té nemocnici nám neskutečně pomohl. Bála jsem se, že sestry a doktoři nám za dudlík dají čočku - takové velké dítě…, ale bylo to naopak. Říkali, že je to super, takový kamarád uklidňováček. Dali jí ho sami už při odjezdu ze sálu… Nemocnice v Třinci je vůbec úžasně přátelská a vstřícná, tak usměvavé a pohodové sestry jsem ještě nezažila, ani stopa po zbytečné nemocniční buzeraci, fakt nemůžu říct ani jednu jedinou výtku. Až na to, že člověk by nejraději ve špitále vůbec nebyl.
Kuželko, držím palce, ať to zvládnete v pohodě. Napiš pak.
Helli, jdeš na nějaký ten laser nebo „normálně“ a v narkóze? Já si vůbec neumím představit, jak můžou takový zákrok v krku dělat jen s nějakým oblbovákem? Já ještě napíšu, jak to u nás probíhalo… Nosní mandle tady začínají být „populární“.
Zatím pa.