Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
koukam, ze nemoci radi, je mi to lito, tak se brzy vsichni uzdravte. A Dita jeste k tomu prace…nemas to lehke..
To jsem zvedava na skolku u nas. To by se mi nelibilo poslat do skolky zdrave deti a vyzvednout nemocne a par je zase uzdravit a zase tam dat aby onemocnely…
Nevim, co s tim budeme delat.
Priznam se, ze od leta nemocne nebyly. Nevim, cim to je, mozna tou solnou jeskyni (aspon to tak referuji vsem nasim zakaznikum
.
Jinak co u nas? Uz temer mesic jsou tady moje rodice, a ja holky temer nevidam, a vubec se o ne nestaram. je to sice parada, prijit si na chvili jen pohrat a zadne povinnosti, ale o to vetsi to bude sok, az za tyden odjedou. Jinak ja cele dny sedim ve sklape a „jeskynarim“. Udelali jsme v solne jeskyni akci: vstup za 50Kc, a pri nakupu permanentky zdarma. A to byste videly, co se sem nahrnulo lidi. Takze tady delam obsluhu na 100%, a dava to docela zabrat kazdeho presvecit, aby si koupil permici, byt na vsechny prijemna, porad dokola neco vysvetlovat… ale bavi me to (po tydnu uz trochu unavuje,ale co bych neudelala kvuli rozjizdeni vlasniho podniku). Ani nemam kdy do prace do lekarny, net take nestiham, proste sama jeskyn… Je pravda, ze trzby se zvedly, lidi se o nas dozvedeli, mame lepsi ksefty se skolkami a t.d. Takze se to vyplatilo. Jedine negativum -rodice odjedou, a mne na krku zustane rozjeta jeskyn a holky k tomu…no nevim, jak to preziju.
Na co se ted hraji vasi deti? Ty moje porad na doktorky. Chodi a dokola opakuji: ja jsem pani doktorka, ja jsem pani doktorka
A pak se navzajem osetruji, jedna treba lezi, a druha ji dava tabletky, a rika, ze nemuze chodit ven a t.d. Je to sranda, a je to krasne, kdyz se chvili neperou a nehadaji a opravdu se hraji. Az nekdy jim zavidim, ze maji po ruce vzdy kamosku, „pacientku“,kdyz jedna je doktorka, „zakaznici“, kdyz je prodavacka. A nemusi ukecavat rodice, aby se s nimy hrali.
Take by me zajimalo, jak je tehulkam, jak zvaladaji setrit se a odpocivat s dalsima detma…
Zatim pa. Mejte se krasne.
A.
ahoj, ja nestiham napsat, my celkem nenemocnime, kupodivu, dvojky ve skolce nejsou, ale teoreticky by mohli neco pochytat od velkych, ale zatukavam, tuhle zimu nic vaznejsiho, zadna atb
Cenda ted zacal chodit plavat, Anicka ma zacit tento tyden, gymnastika, kone, brusle, takze by se nam fakt nehodilo, kdyby nemocnili mali, musim vse objizdet i s nimi.
V nedeli jsme meli karneval, tak zvlast pro Alininy holcicky posilam foto nasich zdravotniku ![]()
Ahoj holky,
u nas frci hry na doktora a taky… no jak to nazvat… na uklizecky
Porad neco metou, utiraji, myji okna… a rikaji „meju dům“ a mejou zdi a schody a vsechno okolo a taky perou v pracce. Ale fakt to neni tim, ze bysme meli doma neporadek… proste je to bavi… ale docela uz mi pomahaji… jedna mete a druha drzi lopatku a odnasi bordel do kose .. hihi, je to sranda. Nic ale nenatocim, protoze jak vytahnu fotak je po akci a resej jenom foceni a proc a jak… a „ja sama budu fotit a tak“… no takze se asi nepochlubim ![]()
No a porad si malujou bebicka a nebo vyrazku a leci se. Takte jeden den je teckovana jedna… treba fakt pulku tela - svleknou se do naha a poteckujou si treba cele nohy a bricho… (ja to pak vecer ve vane drhnu, nejde to a tak chodej do skolky s namalovanou vyrazkou
Taky malujou vyrazku nasemu psovi a chodej ho zavazovat a lecit.
Jinak … tuk, tuk… jsme zdrave uz od vcera… ale na jak dlouho?
Ali fandim vasi jeskyni a je super, ze se vam to takhle rozjelo!!! Gratuluju.
Elisko, krasne masky… jak kdyby byly opravdova sestra a doktor. No aspon se nebudou u Dr. bat az bude potreba.
Mejte se
Oren a Alino, to je super, jak vaše holky krásně spolupracujou, naši spolu zdaleka tolik nepečou, Jindra je na klidnější aktivity (knížky, dvd) a Zuzka naopak na akci (pomáhání v kuchyni, s prádlem, zametání apod.). Jindra si začíná hrát s Čendou, to je fajn, jen Zuzi nemá tak úplně parťáka - Anička už je moc velká. Ale nicméně nejsou nikdy sami ![]()
Ahojky,
vsichni jsou lini psat, a aja take. Ale v praci (v lekarne) mam opravdu cas na net, tak neco napisu.
Dokoukala jsem vsechny Ivusciny fotky (to je vzdy zahul a casove narocne
), doplnila na FB par svych, upravila tady profil, povkladala vsude mozne odkazy na jeskyni…tak nevim, co jeste uzitecneho bych mohla udelat.
Jo, a vybirala jsem trampolinu.
Tak mam dotaz na Ditu, Oren, a kdo jeste ji ma?
Jak se ma nakupovat trampolina? Nejake znacky, parametry? Cemu se vyvarovat, na co koukat a tak.
Chceme velkou, tak asi 3,6 az 4m v prumeru.Ale i 305cm by sla (aspon by nam nezaplacala celou zahradu) Ty ceny jsou tak ruzne, vubec to nechapu. Bojim se koupit nejaky smejd, ale zase nechci trampolinu za 10tis. Pokud nekdo se v tom vyznate budu vdecna za kazdou radu.
A.
Vcera mi volala kamaradka, co ceka dvojcata. Je v 29 tt a nahle ji odvezli do nemocnice, pry to vypada spatne, a blizi se porod. podrobnosti neznam, ale byla tak smutna…je to fakt brzy…uvidime, treba to jeste nejak dopadne dobre, jeste ji to mozna protahnou na par tydnu. Tak takova trochu smutna zprava… ![]()
Ahoj holky,
hlásím se do klubu marodů.
U nás se to vleče už třetí týden, jsem z toho totálně unavená. Nejdřív to vypadalo na klasickou virózu, po týdnu dostala Nikolka antibiotika, po dalším týdnu je má Lukášek. Hlídání pytlíkujem, jak se dá - babičky, manžel, já dovolenou, je to náročný. Imunoglukan do nich cpu od října a výsledek žádný. Dito, snad máš pravdu a jen si musí vybudovat školkovou imunitu. Říká mi to hodně lidí,kéž by to u nás platilo.
Alino - to je super, že se vám ta jeskyně tak pěkně rozjela. U nás ve městě je jedna jediná a vypadá to, že ji pro malý zájem zavřou.
Chtěla bych tam s dětmi chodit častěji, věřím, že to určitě pomáhá,ale kvůli nemocem nám to nevychází. Je to paradox. Tvojí kamarádce držím palečky, ať to ještě nějaký týden vydrží!!!! POkud to ale nepůjde, ať se nebojí, určitě ty drobečky vypiplají a budou v pořádku. My teď prožíváme něco podonýho. Před měsícem se kamarádce narodil chlapeček ve 27. týdnu, měl jen 750 g. V jednu dobu to nevypadalo moc dobře, ale zrovna dneska nám psali, že to vypadá, že je z nejhoršího venku, už pěkně přibírá a většinou dýchá sám. Tak mám radost. ![]()
Také jsme byli na karnevalu. U nás momentálně letí hra na princeznu a prince - děti se pořád doma převlíkají do kostýmů, Nikolka tancuje a Luky bojuje s drakem. ![]()
http://i.mimibazar.cz/…f2689183.jpg
Ahojte děvčata!
Ali, co bys pak v práci dělala, kdybych tam nedávala mraky fotek a videí
Jak to jde s holčičkama, už jste samy bez rodičů? Moc si tedy nedovedu představit pracovat (byť v domě) a starat se o dítka, ale Ty jsi šikulka a věřím, že to zvládneš! Snad holčičky budou pomáhat, musíš je zaměstnat, aby byly důležité
A nebo začni zaučovat nějakou šikovnou recepční, když se tržby zvýšily, budete si to moct dovolit třeba … Jinak holky si moc civilizovaně - jako na něco - nehrajou
snad budou, spíš blbnou, lítají, dělají prostě kraviny, ale je fakt, že mají i světlé chvilky někdy, ale ne moc často
S trampolínou neporadím
A kamarádce držím moc pěsti, doktoři umí nemožné v dnešní době, ale třeba ještě vydrží, každý den dobrý …
Heli, princ s princeznou nemají chybu
Holky nesnáší jakékoliv převlíkání, během dne vůbec (leda když jsou mokré), a ráno je honím, aby se oblíkly
A zkusit jim nějaké oblečky (třeba jestli jim jsou ještě - letní, abych je mohla prodat případně), neexistuje
to mají asi taky po taťkovi
Tak taky nemocníte? Ch jo
tak ať je brzy lépe, počasí tomu moc nepřidá
Holky ať už je jaro, to už je fakt na palici tahle zima ![]()
My dneska už vyrazily na (zasněžené) hřiště
abysme to jaro nějak přivolaly. Ale od té doby se sníh sype a sype
Taky jedna vysmátá fotečka:
http://resize.like.cz/…275amaly.jpg
JInak u nás nic moc nového. Uvažuju o laseru-oči, tak uvidíme, jak to dopadne. Holky někdy hodné, někdy na zabití. Asi 3 dny už jsme zdravé bez kašle TUK TUK TUK.
Holkám těhulkám držím pěsti, ať všechny testy atd. dopadnou dobře, a ať zvládáte dvojky i s bříškem
a občas podejte hlášení ![]()
Jdu chrupat, dobrou noc a ať už je ta hnusná zima pryč
![]()
Ahoj holky,
jojo, pocasi je na palici a asi nas z tech nemoci a vseho muze dostat uz jenom poradny jaro, slunicko a venek. U nas asi tyden zdravo a chodime do skolky. Ale holky uz maj rymu
Ale budu optimista a verit, ze budeme zdrave. Tech smutnych zprav je tady hodne a ja mam taky ze dneska osklivy zazitek. Kamaradka bourala, nastesti nevzela deti !! Auto ma na odpis, ona potlucena jak blazen. Doma ma dve male deti… takze taky pekna smula ![]()
Ivusko - krasny fotky!! Ty tvoje holky jsou uzasny!! Porad samej smich… S laserem oci ti to schvaluji. Uvazuj o tom, dokud je cas a neco s tim jde udelat. Ja jsem chtela a uz mi rekli, ze jsem ztacenej pripad… a je fakt, ze po porodu holek a vseho toho frmolu vidim cim dal hur. Mam zname, co to podstoupili a prvnich par dnu prej hruza… ale pak se to zlomilo a videj lip. Drzim palce, aby ti to vyslo!!
Helli - teda ty deti ti nejak vyrostly!!! Uz mas doma slecnu a kluka… kde jsou ty miminka?? Fotka je uzasna!! Skolkovou nemoc si asi musime vsichni nejak odbyt a aspon pul roku to vydrzet. Prejdou virozy a nastoupej nestovice, vsi a pod. Jinak nase skolka jezdi do solne jeskyne - sice jenom jednou mesicne, ale i tak dobry! Helli co tahle naplanovat navstevku nekdy na jare?
Ali - teda to je super, ze se Vam jeskyne tak rozjela. A hlavne, ze si s detma vydrzela tu stavbu¨, prace a vsechno zarizovani okolo… a s dvojcaty! K trampoline ti poradim jenom podle nasi zkusenosti… koupila jsem ji tady na tom eshopu: http://www.worker.cz/trampoliny-1
Mame doma rok tu 3,5 metrovou se siti a ja si to teda nemuzu vynachvalit. Oproti jinym trampolinam, treba na destkych akcich se mi tahle zda dost bezpecna. Sit ochrani i dposleho… deti z toho nevypadnou. Hopsadlo je z jednoho materialu, nikde zadna dira, nebo spoj… Pruziny jsou schovane az pod okrajem, takze se o ne neda zranit. Malou nevyhodou muze byt vyska… ale nevim, jestli se delaji nize polozene konstrukce. Kazdopadne my jsme vloni museli vymyslet schudky. Jinak na te nasi skacu celou sezonu i ja… bud sama, nebo s holkama. Dost jsme si ji vsichni uzili celou lonskou sezonu. Doktorka navic rikala, ze to je pro holky zdrave a na utahani dvojcat je to podle mne dobra vec. Sit se da kdykoliv sundat, pomerne snadno i pres to, ze je na dost pevne konstrukci. Na zimu se da sit sundat a necha se kontrukce, nebo to jde cele slozit. Chce to mit jenom kousek rovne zahrady, a to vy mate. Mohla bych se ti zeptat, kolik by stala velkoobchodni cena, protoze od nich bereme kola Hello Kitty. Tot k trampoline… prominte ten elaborat ![]()
Ali a jak to zvladas? Uz jste bez rodicu?
jejda, to jsem se nejak rozepsala… je cas jit spat. Holky hodne zdravicka detem, stesti tehulkam… mejte se.
Ahojky,
tak tramposku uz mame. V pondeli se objednala, a v utery uz byla doma
a mame tuto: www.megatrampoliny.cz
takze rady jsem nestihla precist. Ale ta nase vypada dobre, nakonec jsme sli do drazsi a kvalitnejsi. Doufam, ze vydrzi, a ze nam vydrzi chut na ni skakat, a nebude to zbytecny kram pres pulku zahrady…
Fotky krasny. Jak princ s princeznou tak i Anetka s Natalkou.
Vcera nam odjel zatim jen muj tata, mama odjizdi pristi utery. takze budu zapojovat se do pece o holky postupne. Slibovala, ze pomuze pak druha babicka, ale s ni to je tezke. moc ji to nejde. je uz starsi, takova trochu zmatena a …obcas i neschopna… Tak uvidime.
My jsme porad zdravi, o to vic lituji tech, kdo marodi. tak se uzdravte conejdriv!
Pa.
A.
Ahoj holky.
Tak ze všeho nejdříve vás okážu na Rajče na Módní přehlídku II.
http://kuchan.rajce.idnes.cz/…rehlidka_II/
user i heslo: modelky
Narozdíl od té první módní přehlídky tahle nebyla pro publikum, bylo to vlastně jen focení. Úplně celé je to Bářino dílo, všechno to fotila (sebe samospouští), Elišku oblékala, donutila dělat pózy… já viděla až hotové fotky. A docela jsem zírala. Trošku srandovní, ale taky docela dost dobré na 11-tiletou holku....., že jo.
Helli, krásná fotka! A jinak úplně přesně vím, o čem mluvíš, když popisuješ, jak pytlíkujete hlídání… U nás to není jiné. A já jsem v permanentním stresu, stačí, když slyším v pět ráno některou holku netypicky zakašlat nebo zaplakat a už mám po spaní a v hlavě kombinuji, jak to budu za hodinu řešit, když nebudu moci holky poslat do školky..... Ivuško, jak jsi psala, že považuješ za úspěch, že se u holek neobjeví něco „většího“… U nás je průšvih už 37,1 nebo jedno blinkání… zkrátka něco, s čím bych na mateřské neběžela ani náhodou hned k doktorovi, ale do školky takové dítko dát nemůžu. Co s tím? Ono kolikrát stačí zůstat jeden den doma, ale jak to udělat…? Je to blbý. Tak se těším, že snad spolu s jarem přijde i méně takových lehkých infekcí a nachlazení. A bude všechno klidnější. Že jo, Oren a Helli…
Ivuško, jaký laser očí? Na krátkozrakost? Já jsem byla už před 11 lety… Měla jsem 3,5 dioptrie, bez brýlí nebo čoček jsem se neobešla. od té doby vidím jak orel
. Byly to snad nejlépe investované peníze v mém životě.
Ali, přesně tuhle trampolínu koupila loni kamarádka. My máme menší a ochrannou síť máme ne na okraji, ale už před těma krytýma pružinama. Velká výhoda té vaší je, že ochranná síť je oproti té naší s velkými řídkými oky, lépe propouští vítr a trampolína vám neuletí jako nám. Stejně si ji dobře ukotvěte do země. Pro jistotu. My ji máme na dlažbě volně a síť musím sundávat před každou bouřkou… Trampolína je super věc a na rozdíl od skluzavky, kterou máme na zahradě, se holkám neomrzela za celou sezónu. Bára se nemůže dočkat, až ji na zahradě zase rozložíme (na zimu ji schováváme).
Jinak my máme v sobotu odjet na týden do italských Alp lyžovat. Snad všechno dobře dopadne a my šťastně odjedeme a snad se i ve zdraví vrátíme. Dělám vše proto, aby holky před odjezdem nic nechytily. Vzala jsem je ze školky, přijela babička a od pondělka je u nás doma hlídá. Chodí normálně ven, ale ne někam moc mezi lidi… Bára má pořád zdravotní potíže, ty už dříve popsané i jiné různého druhu, ale jede s námi, snad bude moci i lyžovat, ale i kdyby ne, tak budeme spolu, nechat ji podruhé místo Alp doma, to by asi psychicky neunesla. Tak nám držte palce.
Musím končit, mějte se krásně.
Papa
Dito, fotky jsou zajimave. Me udivuje, jak tvoje dvojcatka spolupracuji. Bara ma dobrou zabavu. Je videt, ze i vetsi vekovy rozdil je ve spouste veci dobry.
A holky jsou ostrihane zase, ne?
Uzijte si dovcu, at vse vyjde dle planu.
Trampolinu uz jsem dnes rozbalila, tak ted v praci budu studovat navod ![]()
A.
ahojky,
Dito, prehlidka opet SUPER!!!! Hory si uzijte. Urcite vam to vyjde, kdyz ses na to tak dobre pripravila.
Alino - tak to sis s tramposkou pospisila… super. My jsme pri dnesnim prekrasnem odpoledni… na slunicku 22 stupnu opet tramposku uvedli do provozu. Holky jako kdyby na ni zapomnely… takze hopsaly dobre 3 hodiny… no vzdyt uz taky spej… jindy mi tu v tuhle dobu jeste strasej.
Tak uzivejte jara a cerpejte zdravicko. R.
Ahojky holky, jdu na vás kouknout. Nějak se to tu rozjelo.
Ali, nad trampolínami jsem strávila několik večerů než jsem vybrala. Nakonec zvítězila přesně ta, kterou jste pořídili i vy. My ji ale budeme kupovat až v létě. Dodělávají nám zahradu, takže je ještě s koupí čas.
Kamarádce s dvojčátkama držím palečky. Já mám kamarádku a té se před rokem a půl narodili kloučkové ve 27týdnu s těžkým transfůzním syndromem. Bohužel její těhotenství bylo celé zanedbané a nedopadlo to dobře. Menší klouček 650g do týdne zemřel. Měl těžké poškození mozku. Druhý se ze všeho dostal a i přes nepříznivé prognózy doktorů je na tom velice dobře. Lékařská věda opravdu dokáže zázraky a moc přeji tvé kamarádce, aby vše dobře dopadlo.
Koukala jsem na tvé fotečky a videa a holčičky jsou opravdu šikulky. A s tou solnou jeskyní vám moc fandím. Je to bezva věc a určitě se to rozjede. My také uvažujeme o solné jeskyni, ale jen pro soukromé účely.
Helli, Niki s Lukym to moc sluší. My jsme se letos ani na žádný karneval nedostaly. Ať jste brzy fit. S těmi nemocemi je to děs. Ela když začala chodit do školky, tak byla na hromadě pořád. Teď už je to lepší. Holky se mi zdají odolnější. Uvidíme, co s nima udělá školka. Ale půjdou až za rok.
Oren, u nás je hra na „doktora“ taky oblíbená.
Ditu, super módní přehlídka. Fotečky nemají chybu. Bára je fakt šikulka. Už jen to, jak to všechno hezky vymyslí a zorganizuje. Naše holky jsou děsné parádivky. Hlavně Rózka. Ta bych nejradši chodila v šatech i spát. Se toho úplně děsím
. Užijte si hory.
Ivuško, mě úplně fascinuje, jaké jsou holky pořád vysmáté. Jsem je snad ani jinak na fotkách neviděla.
Jinak já už se pěkně kulatím. Začínám 16tý týden. Začaly mi problémy se štítnou žlázou. Zjistili mi vzýšenou činnost, což je v těhotenství problém. Čekám teď ještě jak dopadnou ještě jedny odběry krve a doufám, že ty hodnoty nebudou vysoké. Jinak mě doktor docela nepříjemně strašil. No, raději na to nebudu ani myslet.