Dvojčátka

• Fotoalbum (29)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Michaela315
31.3.10 09:55

re

Ahojky maminy a dvojčátak,už jsem tu věky nebyla,ale nejprve jsem to nemohla najít,a pak už jsem měla fofry doma :-(,onemocněla mi maminka s nohou,takže nejprve věčně lékaři,kontroly,ona je těžce nechodící takže pokaždé sanitku…pak převazy doma 3× denně koupele v hypermagnanu…nakonec nastoupila do nemocnice k amputaci,ptž opravdu byla ta noha byla už moc špatná…a bohužel mi po operaci zemřela…pro mě strašná rána,ptž jsem na ní byla strašně zvyklá,žily jsme spolu,abych se o ní musela starat..takže u nás doma není moc veselo,a asi ještě nějaký čas nebude..prostě to je mamka a ta je jen jedna…:-(.
Navíc začíná dělat problémy můj bratr,za maminky života u nás byl asi dvakrát třikrát do roka,ted je tu pořád a hledá majetek :-(…mrzí mě to ptž s ním se nedá o ničem mluvit,hned je se vším hotový,a je mi jasné,že až toto skončí,nebudu mít už vůbec nikoho :cry: …takže tolik k mým rodinným problémům..jinak kluci ,no:-) jsou to roštáci,ale už se dají občas i usměrnit,pleny mají jen na spaní a na ven to je pokaždé malér když je nedám ptž jak se zaberou do hry zapomenou.Do školky k zápisu jdeme za měsíc,je to jen formalita,už mám přislíbeno že mi děti vezmou,ale já ještě zvažuji si je nechat jeden rok doma..nebo aby do školky šli třeba na dvě dopoledne v týdnu,aby přišli do kolektivu,ale jinak bych je ještě měla ráda doma,jednak má strach z nemocí,a jedna prostě nejsem ještě asi připravená se jich vzdát…už žádné malé dítě nikdy mít nebudu tak bych si to chtěla užít dokud to jde :-).Jinak,řešíte trampolínu,taky máme,průměr 3,05,a jsme s manželem strašně rádi že jsme jim jí koupili opravdu se na ní vyřádí všechny děti.
Marky,a Pepen tedy gratuluju,to musel být šok,miminko když to člověk nečeká,ale já závidím tak strašně moc bych chtěla ještě jedno…ale nejde to,jednak zdravotně jednak finančně taky :-(.
Ivuško,tvoje princezny jsou kráásné jako vždycky,taky musíme někdy vyrazit někam na hřiště,jsme pořád doma,ale zase tady mají prostoru,ale změna je změna že jo.No,teplých dní už ted bude snad i přibývat že jo??
Oren,krásní fotečky a snad jste zdraví pořád to jsou rafosti s nemocemi i školkou vid,právě jak to čtu se toho děsím,no :-(.
Dito,fotky modelek naprosto profi bych řekla,holky jsou úžasné,okaté,krásné a Baruška je moc šikovná,určitě bych jí k tomu také vedla víc,at už nějaké návrhy nebo třeba fotografie,určitě má v sobě nějaké umělecké sklony.
Alino,gratukuju k tomu že se konečně SJ rozjela ono to vše chce čas ale ted už to bude lepší,i když zase s holkama za zadkem asi moc ne vid,? jde o zvyk,nějak si to zorganizujete a bude to :-).Já měla taky problémy s tím,že dokud tu byla mamka a já púotřebovala jít prodat kytku,hlídala je,ted jsou tu už pořád sami,naštěstí to netrvá dlouho,než nějakou prodám,horší je když beru nové zboží,musí tu být sami i 20 minut,,a taky trnu co provedou :-).Musím běžet,čekám opraváře na myčku,už 14dní a doufám že dneska dorazí neb mě už hrábne mejt furt nádobí v ruce je strašný,zase mi vylezl ekzém co už nemám léta :-(.

• Citovat
  • Upravit
742
31.3.10 09:57

Koukám že jsem se nějak odhlásila asi tak ten příspěvek je můj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
31.3.10 15:04

Míšo,
to je děsné s tou tvou mamkou a všechno kolem toho. Přijmi mou soustrast, vím, jak Ti je :cry: , moje máma umřela, když mi bylo 24 let… Máma je jen jedna, je fuk, kolik je Ti, vždycky to člověka zasáhne. Ta moje umřela přesně v den mých narozenin a zrovna v úterý to bude už 16 let.
Tak se drž!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
2.4.10 21:17

ahoj holky,
Miso, uprimnou soustrast. Drz se, bude urcite zase lip :-)
Ja si to nedovedu predstavit. Vzdycky jsem si myslela, ze jsem na nasich nezavisla a cim jsou starsi, tim vic se bojim, az to prijde :-( Fuj chmury pryc. Miso posli nejakou aktualni fotecku, at vidime, jak rostaci rostou.

Jinak musim Vam napsat, ze moje sousedka nechava doma dve deti, kdyz jede treba pro manzela na nadrazi… cesta tam a zpatky je tak 30 minut. Klukovi je 5 a holcice 2. No nevim, ja bych se asi bala to udelat. Preci jenom holky jsou v tohle hrozne zavisle na nas.

Jeste se musim pochlubit. Uz jsme bez plen !!! :-) :-) Povazuju to za nejvetsi uspech s holkama a mam z toho hroznou radost!!
Tak se mejte a drzte se!!

• Citovat
  • Upravit
320
2.4.10 23:19

Ahoj holky.
Minulou sobotu jsme se vrátili z lyží z Alp. Moc nám to tentokrát nevyšlo. Počasí bylo hnusné tak, jak jsem to ještě na jaře v Itálii nezažila a rozhodně bych to ani nečekala. Ze šesti lyžovacích dnů byl krásný jen jeden, jeden slušný a čtyři hnusné - vesměs nebylo nic vidět, někdy doslova na krok a často pršelo a sníh byl jako kaše, nemrznul ani v noci. Aby toho nebylo málo, tak od druhého dne měla Adélka přes 38 a téměř se nehnula z pokoje. Ve středu večer se začala třepat Bára, čtvrtek strávila bez lyží, zato s bolestma hlavy, ale spravilo se to všechno, takže domů jsme jeli zcela fit… :-? No mohlo být i hůř, to nemyslím ani nijak ironicky, byli jsme tam velká parta a v té se různé nepřízně štěstěny snášejí lépe. A když se mrknete na fotky http://kuchan.rajce.idnes.cz/…Tonale_2010/,
tak to vypadá celkem idilicky. Kdo by taky fotil, když není vidět na krok… O to víc fotek je z toho jednoho jediného krásného dne. Zaplaťpánbůh za něj…

Jinak holky měly těžký týden, hlavně Eliška. Po třech měsících, co navštěvujeme školku, se dostavilo lítostivé období a ráno odcházím ze školky za Eliščina úpěnlivého pláče. Někdy se přidá i Adélka, která asi neustojí Eliščin brekot.Ale myslím, že slabá chvilka přijít musela a že to zase rychle pomine.

Přeji hezké Velikonoce.
Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
14.4.10 22:33

Míšo, předně taky přeji upřímnou soustrast, já osobně si nedovedu představit, že bych byla bez někoho z rodičů, a děsím se toho dne… Do příštích dní tedy více klidu (s bratrem zlatokopem) a více radosti z dětí, která snad pomůže alespoň na okamžik zapomenout na tu ztrátu… Drž se!
Koukala jsem na Dvojčatech, že i dovču jsi musela zrušit :-( Nemít manža pevný termín dovolené (přelom 7/8 :zed: -nejvyšší ceny), tak jedu hned místo vás… Rovněž žumrám o fotečku rošťáků!

Oren, velká gratulace k odplenkování :potlesk: :potlesk: :potlesk: moc Ti to přeju a plně chápu, co to pro Tebe znamená za úspěch ufff, holky jsou šikuly :potlesk: :potlesk: :potlesk: A taky velké fešandy :palec: Tak snad přeji jen ve školce méně nemocí …

Ditu, fotečky jsem skoukla a je mi jasné, že na fotkách je to vždy trochu jinak než ve skutečnosti, mně taky každý říká, jaké mám pořád usměvavé a hodné děti, no když se vztekají nebo řvou nebo zlobí, tak je samo nefotím :think: :mrgreen: Ale i tak to vypadá, že jste si to užili (v rámci možností), všem holkám to neskutečně sluší :palec: A co Eliška? Stále pláče? Já se na to psychicky připravuju, že budu taky do práce chodit s brekem, ale třeba mě holky překvapí, uvidíme…

Byly jsme už u zápisu, ale verdikt padne až v půlce května :roll: Tak držte pěsti, ať nás vezmou do té „naší“ školky … Holkám se tam moc líbilo vždycky a a priori ji neodmítají, což je u nás úspěch, ale když si to vezmu kolem a kolem, tak tam dostaly vždycky najíst, napít, mohly si pohrát, komu by se tam nelíbilo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Je fakt, že po mně nikdy moc netesknily, když je hlídal někdo blízký, ale tohle bude asi trochu jiné :think:
Jinak u nás nic nového, holky neposlouchají venku vůbec, čím dál více drží za jeden provaz, kují pikle :nevim: co by taky člověk chtěl od jednovaječných dvojčat, že :lol: :lol: :lol: Ale je s nima prča někdy :pankac:
Plánujem na léto moře, ale P.má dovolenou zrovna ve vrcholné sezóně, jak jsem už psala, takže ceny o 100% nahoře oproti třeba začátku září, no děs. Ale vrátili nám daně, tak snad něco pořídíme … Pak budu trnout do poslední chvíle, aby neonemocněli nebo se něco (třeba auto) nepokazilo :think: nějak nám zatím ty dovolené nebyly asi přány…

Ali, na Tebe jsem zapomněla, jak to jde bez rodičů? Koukám, že už ani diskusi nestíháš :mrgreen: Tak nám občas písni, jak si žijete, co školka-aktuální téma :-) atd.

Všem ostatním, těhulkám zvlášť, přeji pohodové jaro (ať už začne) a buďte zdraví!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
15.4.10 14:36

Ahojky holky,
jdu vás pozdravit po stráááááášně dlouhé době, ale vůbec nevím, jestli budu umět sem ještě psát…
:oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
15.4.10 14:47

Tak ještě jednou.
Jdu vám jenom napsat, že u nás začne od května totální chaos.
Nastupuji do nové práce, děti do školky a bude to mazec. Dost se toho bojím, ale na druhou stranu to muselo přijít a já už na dvojkách vidím, že potřebují mezi cizí děti, někdy se pořád mlátí o vše a to dřív nedelaly. Taky jsou spiklenci a potřebují trošku od sebe oddech, aby si Honzík mohl pohrát s klukama (přece jen 2 segry) a Zuzanka se stejně starýma holčičkama (Vikča ji komanduje, tak aby viděla, že to jde i jinak si hrát). Viktorka se už hrozně těší na dvojky ve školce, ale realita asi bude jiná…
Jinak jsme si ted prodělali neštovice, každý je měl zvlášt, takže super 6 týdnů. S Viktorkou chodíme na logopedii se špatnou výslovností R a Ř, ale je to lepmpl, tak to bude na dlouho. Zuzanka to špatné R od segry odposlouchala, takže nás to zřejmě čeká ještě jednou a Honzík místo R zatím používá L, ale to je dle logopedky ta nejlepší varianta.....
Holky, já jsem tak štastná, že jsem si dokázala sehnat práci a se 3 malýma dětma… V bývalé práci to nakonec nedopadlo a já to neviděla 2× růžově, ale ted mám krásný plat, pružnou pracovní dobu, vlastní kancelář, vstřícného šéfa, co se dětí týká…
ALE pořád mám nervy z toho rozjezdu..
Včera jsem už volala dokonce jedné paní na úklid, tak snad alespoň to mi odpadne, jinak to je na půl dne…
Pak taky zase děláme na zahrádce, ted zrovna pergolu a budeme dělat ještě svépomocí zastřešení bazénu a to znamená, že sobotu strávím u plotny.
No nic, jdu poklidit a poskládat prádlo,.
Jsem moc ráda, že jsem sem zase po dlouhé době nakoukla a vykecala se, vím, že jste na tom všechny podobně a kdo to neřeší ted, bude řešit za pár měsíců.
Tak ahojky Denisa :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
16.4.10 14:14

Ahojky,
Miso uprimnou soustrast…
Par info od nas:
Dnes jsme byli u zapisu (celou rodinkou). Davali jsme prihlasky do dvou skolek, tak pry sanci mame, tak uvidime. Dozvime se to v pulce kvetna.
Bez rodicu vse zvladam docela v pohode, v jeskyni uz neni tolik prace, nejakych par hodin denne, obcas pomuze hradecka babicka pohlidat holky, jinak si vzdy planuji navstevy kamaradek, abych mohla odbihat a nechavat holky s nima. A nekdy je taham s sebou a nervuji se u toho. ZZa par tydnu chystame zase akci v jeskyni, tak se predpoklada, ze bude naval, ale to zas prijede moje mama, tak to zvladneme v pohode.
Jeste pomalu rekonstrujeme dum, ted momentalne se dodelava zamkova dlazba, uz konecne mame normalni cisty zachod, teplou chodbu. A za mesic-dva nas ceka mega akce - komplet vymena podlah v trech mistnostech(vcetne vyndavani starych tramu a skvary, strasne vzrou a je to slyset dole v jeskyni), podlahove topeni, a pak i nova krytina za dalsi mesic. u toho jeste nova koupelna…to budou zase vydaje… :roll: :roll:
Holky zlobi, porad nejedi a nespi neposlouchaji, ignoruji vse, co se jim rika a co se po nich vyzaduje. S tim jidlem je to porad nas nejvetsi problem, moje nalada se odviji od toho, zda dite aspon par lzic neceho normalniho za ten den snedlo nebo ne. Kdyz se naji aspon jedna, tak to je sice uspech, ale stejne nemam naladu, ze mam to druhe dite za cely den nakrmena jednim Brumikem :roll: a trochou mleka (nastesti piji rano a vecer). Ale to je u nas bezna vec, nevim z ceho rostou a maji tolika energie.

ja se jeste nejak ozvu, v nedeli jsem v praci, tak mozna bude cas, tak zkusim i na neco reagovat.
Pa.
 Alina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
16.4.10 14:17

holky, resite nekdo kola nebo takova ta odrazedla/kola bez slapek? nebo mate nekdo uz neco z toho?
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
18.4.10 09:31

Ahoj holky! Za chvíli jedu s dětma k tchánovcům na obídek, tak se předem omlouvám, že nebudu reagovat na všechny.
Předně Míšo - upřímnou soustrast. Musí to být pro tebe těžké. :cry: Neumím si to představit a zatím raději ani nepředstavuju. :-?

Oren a Ali - naťukly jste tu kola. My to řešili tak, že jsme prckům koupili ke 3.narozeninám kolo-odrážedla (z hlavy už nevím značku, musela bych se podívat :nevim: ). Je to super věc, děti na nach drandí jak blázni.Naučí se na nich dobře rovnováhu. Ke 4. narozkám dostanou už normální kola, chci jim je dát rovnou bez těch postranních koleček,tak jsem na to zvědavá. :-D Oren, na dvě starší kola zkus koukat na www.dvojcata.cz, to je asi jediná šance. Co se týče značky, my budeme kupovat buď Olpran nebo Torpado, jsou to jediný kola, který prošly v testech bezbečnosti - koukni sem: http://www.dtest.cz/…ola-rok-pote .Chtěla bych je vidět v reálu, pak se rozhodneme,které z nich a my tedy budeme kupovat rovnou velikost „14“, tvým holkám by asi stačila „12“. Tabulka velikostí kol je tady: http://www.kolokram.cz/information.php?… Tak snad jsem ti trošku pomohla. :lol:
Tady jedna fotka na těch odrážedlech - pro představu. :wink:
 http://www.kucerkovi.estranky.cz/…ile/1219.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
18.4.10 11:45

Ali, já jen k těm cykloodrážedlům - holky dostaly k Vánocům, ale moc na tom nechtějí. Ale u nich se nedivím, jsou ve všem pozadu, i na normálních odrážedlech začly pořádně jezdit snad až před rokem. Takže je vždycky vytáhnu jednou za čas a uvidíme, jestli je to chytne. Snad jo! My máme tato: http://www.mimibazar.cz/foto.php?… že tam jde přikoupit i šlapací zařízení rovnou. Sedátka mají na nejmín zatím, takže nějakou dobu jim určo vydrží… Cykloodrážedla dobrý článek je třeba zde: http://www.neobycejne.cz/aktualita.php?…

Helli, zdravím :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
23.4.10 09:51

ahoj holky,
Helli - moc diky za tip. Holkam uz jsem objednala kola na www.kolokram.cz. Kola pry pristi tyden prijdou, takze velka spokojenost se servisem i dobryma cenama !!! Diiiiky jeste jednou.
Ja jsem pro holky chtela rovnou kola. Mame souseda, kluka, ktery jde za rok do skoly a jezdi uz nejaky ten patek na kolodrazedle. Na kolo nechce vubec sednout, ze pry bude jezdit jenom na tomhle. No tak nevim… asi kazde dite to ma jinak. Ja sla rovnou do kol… abych ted kupovala odrazedla a na jare zase kola… to ne. Holky se na kola moc tesi. Tak jsem zvedava!!
Jinak u nas je to ted desna pohoda. Sice holky musej delat vsechno sami… takze jenom nez se oblekneme ven . je to hodina casu a pak to same pri navratu z venku. Doma je vsude jeste vetsi bordel, protoze holky musej sami vicemene vsechno - takze si delaj kakao, mejou si hrnky, chodej na zachod a ja s nima nesmim, takze to je neustale myti prkynká, … no proste je to teda vec. Kdyz jim chci pomoct, tak malem dostanu vynadano.
Uz asi 14 dnu zase docela dost kaslou, ale nemaj teploty, tak chodej s kaslem do skolky. Co nadelam… preci je kvuli kasli nebudu mit doma, ze jo. Ve skolce je to sama chvala… holkam ta skolka neuveritelne prospela a tim, ze jsou tam nejmladsi mezi vicemene o dost starsima detma, je na nich videt, jak krasne odkoukavaji ruzne veci… no samo ze jenom ty dobre…!! O tech spatnych se snad ani neda mluvit :-( nebo psat.
Ceka nas ted hezky patek a vikend… tak si to vsichni poradne uzijteee.
 Pa

• Citovat
  • Upravit
1039
24.4.10 17:20

Ahojky,
Oren, vloz pak fotky tech kol, az vam dorazi. a poreferuj jak ho holkam jde. a take prosim odkaz na ta kola primo, ne na obchod. Diky. Take bych chtela rovnou kola asi. Odrazedla preskocime, nemusime mit vsechno. Parkrat jsem je pujcila od sousedek, a to bylo premlouvani, aby na nich A+K jely. Ony proste na „kola“ nechteji, radse drandej na svych plastovych motorkach. tak jim necham motorky asi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
24.4.10 17:28

Ja samozrejme pracuji, zato zbytek rodinky se pekne bavi. A pocasi se vydarilo, tak asi si vsichni uzivate. V lekarne ani noha…

Dnes v Stastne Zemi v Ceskem Raji maji zahajeni sezony nebo tak neco a vstupne je zdarma. Lukas tam byl s detmi, a byl prijemne prekvapeny, ze po nem nechteli penize.
Ted mi volal, ze holky se svezly na koni (poprve v zivote), nejakou mensi turu v ceskem raji, a ted momentalne sjizdeji Jizeru na kanoji Snad je neutopi. Ale ty se maji, ze maji takoveho akcniho tatinka, kdyz ho nebrzdim, tak stihne tech akci dvojnasobek, nez kdybych byla ja s nima.

Musim se postezovat na sveho chlapa. Pred par dny vypral si mobil. to je relativni drobnost, ma vzdy ten nejlevnejsi, co se da poridit.
Ale dnes rano jsme zjistili, ze nekde ztratil klic od auta. A to v okamziku, kdyz mel nalozene vsechny sve 4 deti do auta a meli vyjet na vylat, a ja jinym autem do prace. Hodinu chudaci deti sedeli v aute a my jsme hledali klic (mame jen jeden , nebo meli jsme jen jeden? ). Klic se nenasel, rozladene deti jsme vyndali z auta, ze se vylet nekona, protoze do prace musim… pak nakonec kamarad mne takhle narychlo pujcil auto, a s 1,5hodinovym spozdenim jsem dorazila do Prace, ale hlavne , ze jim ten vylet vysel, jinak bych to s Lukasem nevydrzela, jak byl vztekly a nastvany(na sebe ale).
Tak nas dnes ceka romanticky vecer s hledanim klicu (zitra zase jedu do prace, tak je proste musime najit).
Holky, nezacneme zase planovat nejaky sraz?
Dito, loni to nejak nedopadlo, neprijely byste letos k nam? :wink: urcite by se pripojily dalsi holky (Oren, Sabri…kdo jeste?)
Dito, kdy budou zase aktualni fotky zahrady? Jak zacalo jaro, tak zase jsem zacala koukat na fotky vasi zahrady… Lukas prohlasil, ze nemam co slintat a zavidet, ze tomu musis venovat veskery volny cas, a nemuzes stihat skoro nic :lol:
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová