Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pepen, moooc gratulujuem ke klučíkovi
to budou mít kluci bezva parťáka a koho učit lumpárny. Pak poreferuj, jak zvládáte i s klukama, a co kluci na malýho… A jaký to je mít „jen“ jedno mimi? ![]()
Helli, stejně jako Alinu mě fotečky z dovči nadchly! Skoukla jsem i ty na vašich stránkách a musím říct, že to alespoň z fotek vypadá na naprostou idylku a spoustu krásných zážitků
A slintám nad modýlkama
Hned se o to víc těším na naší dovču za 3 týdny ![]()
My se máme fajně, měli jsme tu na 4 dny tchánovce, oslavili jsme poprvé 3.narozky, a byli poprvé kempovat, obojí super a pohodka. Druhá oslava nás čeká tuhle sobotu. Pomalu a jistě začínám s přípravou do školky a do práce, ptž pak dovča a ani se nenadějem a bude konec prázdnin… Tak všechny zdravím a přeju krásné léto
![]()
Ivuško,
kluci jsou zatím na chalupě, takže já si užívám jedno superhodný miminko a řeknu ti, je to sakra rozdíl ![]()
vlastně nemám co dělat..
až tu budou i kluci, tak to zase bude o něčem jiným ![]()
Pepen, moc moc gratuluju k mimískovi!!!!!!!!!!!!!! Ať z něj máte jen a jen radost!!!! Až budete všichni pohromadě, písni, jak se to dá zvládnout tolik dětí najednou. ![]()
Musím se vám přiznat, už tak půl roku se mnou zase hrozně mlátí hormony. Nakuju do kočárků, pokukuju po výlohách s mimi-oblečkama…, no prostě bych chtěla třetí mimi. blázen, co?
Ale manžel nechce ani slyšet…
![]()
Ali, Ivuško - děkuju za chválu foteček!
Bylo tam fakt nádherně! Taková pohoda, klídek, o nic jsem se nemusela starat … Hned bych jela znovu. ![]()
Ivuško - kam jedete na dovču? možná jsi to tu psala, ale nezachytila jsem to. ![]()
Máme za sebou 4. narozeniny. Oslava byla fajn, s grilováním na zahradě.
Pinďatům jsme kupovali první kola (anabázi s jejich koupí snad radši vynechám
) a musím říct, že nás děti fakt překvapily. Kolem nás není kde jezdit (silnice bez chodníků,z prudkého kopce rovnou na křižovatku
), tak jsme hned další den vyrazili do aleje. Nejdřív to byl záhul na záda - držet je a běhat s nima
, ale během hodinky oba krásně jezdili bez pomoci.
Jen se teda ještě neumí sami rozjíždět a občas jedou takovým stylem, jak kdyby jsme jim přidali rum do čaje
. Musíme trénovat, teď v tom vedru jsme to ale zabalili,necháme to na chladněji. Mám z nich velkou radost.
Dosud jsme měli jen ty kolo-odrážedla a myslím, že to dětem asi fakt pomohlo v držení rovnováhy. ![]()
Mějte se všichni hezky a užívejte sluníčka!!!!
Ještě vkládám fotku našich (už)4- letých zlatíček. Utíká to, utíká..... ![]()
http://i.mimibazar.cz/…f2995122.jpg
Ahoj holky,omlouvam se ,ze sem vam sem vtrhla,jen se chci zeptat.
Ve kterem tydnu vam doktori oznamili ze mate vicecetne tehotenstvi.Dekuji
ve 4. nebo v 5. tt.
Helli, jsou kouzelní! Ta kola, to jsou skvělí, šikulky, naši drandí na odrážedlech a Zuzka myslím za rok už bude jezdit bez koleček, jde jí to, Jindrovi snad odrážedlo taky pomůže.
pepen, dodatečně všechno nejlepší, ať ti kluci pěkně rostou a máš na ně pevné nervy ![]()
Markýtko, vy budete mít taky veselo, to je prima!
Pepen, velká gratulace k dalšímu klučíkovi
, přejeme jen to nejlepší
![]()
Já jsem teď s těmi pár chladnějšími dny trochu obživla. Ty vedra mi dávaly docela zabrat. A to jsem si ze začátku v nich tak libovala.
kotelnice, mě na dvojčátka přišli v 7tt
Helli, super dortík. Dělala jsi sama? Já jsem se původně chystala na výrobu vlastního, ale nakonec jsem to vzdala.
Tady jedna fotečka z narozenin
Všechny holky kočky ![]()
Holky těhulky a čerstvé znovumaminky, prodávám hacku, tak kdybyste někdo chtěl, napiště SZ ![]()
Markytko nádherné holčičky
už se těšíme na tu 4tou
krása, i mamince to moc sluší
A jak těhulíš? Koukám na metřík, že už jdeš pomalu do finiše, přitom teprv nedávno jsi tady psala, že jsi těhu, to je fofr ![]()
Helli jéééé krása dětičky máš přenádherné, Ti trochu závidím ten páreček
Niki je už slečna, Luky celý taťka-fešák
a s kolama jsou teda fakt šikovný ![]()
Na dovče jsme byli v Itálii-Porto S.Margherita, fotečky už mám na rajčeti,ale varuju - je jich kvantum
Měli jsme vcelku fajn, jen cestu holky špatně snášely, hlavně tu v noci, jely jsme celkem dlouho skoro 11 hodin s přest. A taky holčičky často hysterčily, kvůli moři taky, nechtěly tam, pak teda milostivě smočily nožky, ale u toho zůstalo
njn nejosu to žádní vodníci, dalo se to čekat,ale trochu mě to zklamalo přiznám. Jinak dobrý, vyšlo počasí, ubytování krásné, vařili jsme si sami, takže jako doma, jen místo na hřiště jsme chodili k moři
ale holky mají spoustu nových zážitků, stálo to za to ![]()
Teď mám dětičky u tchánů s tatínkem, už 2.den si užívám samoty
dnes jsem byla v Brně na KO s očima, bohužel musím na dokorekci s tím levým okem, nezlepšilo se to
zítra jdu na chvilku do práce a v pátek frčím za nima, už se mi stýská
![]()
Tak všem přeji hezký zbytek prázdnin, už se nám to krátí
![]()
Tak naše Zuzi už ujede pár metrů na kole, hurá! Ale fakt jezdit sama bude počítám tak příští jaro.
Ivuško, ať ti klapne dokorekce!
Tak taky jsem zvědavá na reakci prcků na moře, jedem v sobotu, gtaky Itálie, Lignano. Cesta bude asi náročná…
Eliško, tak co moře??? Jak se prckům líbilo?
Ali, koukala jsem na fotečky, že u vás už se taky slavilo
Krásné! Holky jsou roztomilé pečující maminky s kočárkama
A kola taky vypadají fajně. Co holčičky, těší se do školky? A co maminka? ![]()
Markytko, vy už to máte za pár, že? Přeju bezproblémový co nejpohodovější porod a zdravou holčičku na konci, určo se pak pochlub fotečkama! Holky jsou do školky? Nějak jsem nepostřehla…
My už stříháme metr, 9 dní a začne nám to
stejně jako některým z vás … Já byla v sobotu ještě na té dokorekci levého oka, takže už vidím jako rys i levým očkem, jen teď musím dávat majzla na to oko, abych si to nějako nepokazilo, je to teď náchylné. Do školky snad už vše máme, jen nám chybí vyplněný dotazník o dítěti. Holky jsou malé vzteklinky někdy, ale někdy velice překvapují
Tak snad tento trend bude převažovat. S oblékáním jsme teda na tom furt stejně, plíny na noc máme, po jídle jsou jak prasata taky, no to snad ve školce dopilujou, už se tím nějako nestresuju…
Míšo31, četla jsem Tvůj dotaz na dvojčatech ohledně školky, určo bych zkusila, ptž jsme na tom stejně asi tak, co se týče toho, co umíme do školky. Jenže my nemáme na výběr. Tak třeba Tě děti překvapí ![]()
Helli, co vy? Dětičky se těší do školky? Jak zvládáte přes prázdniny s hlídáním?
Všechny ostatní zdravím a přeju pohodové poslední dny prázdnin a bezproblémový začátek školkového/školního roku!
Ahoj holky.
Pepen, se zpožděním ještě gratuluji… ![]()
Markýtko, držím palce!!! Fotečka, co jsi tu dala, je moc hezká. Sluší vám to tam.
Helli, koukala jsem na fotky - parádní. A děti vypadají šíleně velké a dospělé proti těm našim miminům…
Eliško, jak bylo?
Ivuško, to je super, že se dokorekce oka povedla. je to ale paráda zase vidět, že jo! Až na to, že já si „orlího“ zraku užívám už přes 10 let a vzhledem k věku už se zase nezadržitelně blížím k brýlím - tentokrát na blízko…
Jsem moc zvědavá, jak zvládnete začátek školky. Já vám jen držím palce, aby vám drželo zdraví lépe než nám. Nebýt babičky, tak v práci moc času v zimě nestrávím.
Koukala jsem na dovču u moře, ale těch fotek a videí… no jak jsi varovala… to se fakt nedá
Smála jsem se, jak jsi popisovala, že holky milostivě smočily nožky v moři…
Mám pocit, že jsme na tom byli před časem malinko podobně.
Ali, koukala jsem i na tvoje fotky, vypadá to, že jste si užili. A holky jsou hotové vodačky! Co Karinka, jak to vypadá ze zubem?
Jo, hlásím, že my máme první plomby!!!! Chodíme pravidelně a holky měly kaz. Každá jeden a na stejném zubu, aby si nezáviděly. Teď se chlubí, že mají na zoubku „hvězdičku“. Akorát nevím, jestli je k zubařce za půl roku zase dostanu. Ale jsem s ní domluvená, že jim nebude nic dělat, ani kdyby něco měly, aby neměly pocit, že si jdou k zubařce vždy pro nějakou nepříjemnost.
Nepříjemnost jsou Bářiny zuby, které potřebují rovnátka, což znamená asi tak 7-10 tis. za jednu čelist. Hrůza! Myslela jsem, že to se mnou sekne!
No raději k příjemnějším věcem. Máme za sebou prima dovču. Byli jsme týden v Egyptě a týden s karavanem a kolama po vlastech českých. Obojí moc prima, i když vady na kráse by se našly. Kdo chcete, mrkněte na Rajče, jsou tam mimo jiné i rybičky a korály - zuřivě jsem fotila a točila pod vodou. Jen videa jim teď na Rajčeti nějak blbnou, u rybiček vůbec nešla nahrát, u dalšího alba se tváří, že tam jsou, ale nejedou.....
Ode dneška za 14 dní jedeme s holkama do lázní do Zlatých Hor, včera mi přišla výzva k nástupu, nečekala jsem, že tam pojedeme tak brzo, tak jsem tím poněkud zaskočená… Ale zase lepší, než tam trávit listopad. Holky tam budou 4 týdny, hlavní léčebnou metodou je speleoterapie v bývalých rudných dolech a pak co nejvíce pobyt venku za každého počasí. Jsem na to zvědavá, v životě jsem v lázních nebyla ani sama ani s dětmi. Budu tam s holkama něco přes 2 týdny, pak mě vystřídá babička.
Musím končit, mějte se krásně.
Papa