Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Helli, ne, my jsme v Belgii, jsme oba Češi a zůstávat tu napořád nebudem, takže jazyk není nic nutného pro nás. To spíš je náhled té učitelky. Jinak všechny naše děti se učí jazyky velmi těžce a ač v cizí zemi, nejsou na nich skoro stopy. Dneska ta nejstarší nerozeznala francouzštinu od angličtiny
Já jsem se naučila za těch pár let jakž tak domluvit, na kurzy nemám čas. Ale školku, obchody nebo doktora už zvládám.
My u moře letos byli taky, ale sever Itálie, tak myslím, že to holt čistá voda nebyla a extra efekt to nemělo. Vím, že ty rekace na moře bývají u ekzému různý, kamarádky dcerka měla AE odmala, tak jeli kvůli tomu k moři ve dvou letech a po něm se to zhoršilo hrozně. Tak si říkám, jestli nejsme taky ten případ ![]()
šmankote… se mi to nějak smazalo… celé to smazat nelze…
Příspěvek upraven 10.11.10 v 09:06
Eli - to jsem to dobře pomotala. Jestli tam nechcete být napořád, rozhodně bych to neřešila. Hlavní je, aby děti byly v pohodě.
Ditu, shlídla jsem vaše fotky - jako vždy přenádherné, hrozně se mi líbí, jak fotíš, a koukala jsem, že máte přesně ten foťák, který jsem si vybrala jako vánoční dárek…jste s ním spokojení? Chci nějaký poloprofi, focení mě baví a chtěla bych do toho proniknout trochu víc než jen cvakat a nejenom děti…
Denisko, vítej z5! Supr, že máš takovou práci. Jak to děláš, že si ji nenosíš domů? Já tedy taky ne každý den, ale občas musím z domu pracovati…nebo nad tím alespoň přemýšlím
A jak to děláš, že nemáš nemocné dětičky??? Poraď!
Ostatním se omlouvám,že neraguji, jen jsem nahlídla… ouško dobrý už dávno, zahojilo se to po píchnutí rychle a obešli jsme se bez atb tentokrát
ale navázala na to plynule Anetka se svým průdškovým kašlem, načež jsme dostali nějaký lék a vypadá,že zabral (Erdomed), tak zítra po delší době zase jdou do školky. Jinak P.si vzal OČR pár dní, něco vypomohla babička a děda, já si vzala den z nadělaných hodin…Ve středu mi odjedou všichni ke tchánům až do neděle, já nemám tolik dovolené, šetřím na Vánoce, takže tu budu samotinká
no nic, jdu je vytáhnout z vany, aby rychle zalehly dnes, jsem nějaká KO po víkendu
fotečky na rajčeti, bylo náááádherně! papapa ![]()
Ahoj holky, jdu vás pozdravit. Jsem teď nějak na štíru s časem. Eliška má hodně kroužků, tak než to všechno oběháme, je den v tahu. Taky jsem se dala do háčkování čepiček pro ty moje cácorky. A to mi taky nějakou chvilku zabere. Dorotka je naštěstí moooc hodná, takže na to čas najdu. Je to taky pěkný cvalíček. V šesti týdnech měla 5110g a 57cm. To Elí, Rózka a Naty měly až ve třech měsícíh. Dorotka bude pořádný kus ženské.
Eliško s atopický ekzémem máme také zkušenost. Já ho mám od třech měsíců a Elí ho má taky. A jak to tak vypadá, tak Dorinka taky bude mít citlivou kůžičku. Elí je teď v pohodě, bez ekzému. Pomohla nám čínská klinika. Jinak s podzimem se nám to vždy zhoršuje. Nám moře pomáhá. Pro ekzematiky jsou lepší kamínkové pláže než písečné. Nám vyhovuje Chorvatsku. Ale může to být individuelní.
Markýtko, holky jsou kouzelné
Je to darda, pořizovat stejné vybavení třem a časem 4, co? ![]()
Dík za reakci na ekzém, manža včera taky nadhodil moře Chorvatsko, no letšní Itálie na to asi nejlepší nebyla (manža chtěl právě že písek místo kamínků), ale v budoucnu si musíme moře odříct, čeká nás hypotéka, uff.
Jo a se školkou… Dneska mi předávala učitelka Jindru se slovy - dvakrát se pokakal, nic neřekl, přitom dveře na záchod mají pořád otevřené, nechápu, už jsem se fakt zlobila. No takže super, fakt
Sice ho dvakrát převlíkli, ale zadek mu neumyli, byl olepený zaschlý (pardon) a že si neřekl - no francouzsky těžko. Trochu pochopení by mít mohla. Jindráš má problém se zácpou podobně jako Čenda (ten už je teda ok), takže svěrač nezvládá a on ukakává
Dá se to ukočírovat s dietou a režimem, ale to musí spolupracovat, což nefunguje. Takže možná skončíme nakonec tento rok doma… Počůrávání se zlepšilo, dávám ho ještě doma a pak ho Zuzka zatáhne na záchod ve školce, když jde sama.
Ahoj holky,
taky jsem tu dlouho nebyla, teď jsem to prolítla..
U nás to docela jde, Josífek je taky kus chlapa, ve 4 měsících má 7,3kg a 64cm. Je neskutečně hodnej a pohodovej, fakt dítko za odměnu.
Kluci chodí do školky, konečně tam už i spí. Fany školku miluje, Vojta ji snáší ![]()
Nemocí zatím bylo pár, ale vždy jen nachlazení - rýma kašel. Tím že nechodím do práce, tak nemusím řešit kdo bude hlídat, jen je to občas se třema najednou o nervy ![]()
Eliško, teda taky mě dostala školka kde se nepřezouvá. Jak se to dělá když prší? To mi přijde totální humus. A i ty dětský nožky se potí ![]()
no asi je to pro děti psychicky hodně náročný, že, když moc nerozumí. ¨
Jak dlouho ještě vlastně plánujete být v Belgii?
Ahoj holky,
ja Vas zanedbavam. Uz nemam tak pohodovou praci, kde se muzu porad jen flakat a vysedavat na netu.
Jinak ja pracuji tak, ze jezdim „na zaskoky“ vsude ruzne po CR. Proto ty Klatovy. Pristi tyden jedu tam zase, vzdy jen na 2 dny, vice me pritel mimo domov nepousti
Ani mne se to nelibi, tak se snazim shanet neco bliz.
Udivuje me ta belgicka skolka a neprezouvani botek. To ted jako tam jsou v zimnich botech, snehulkach?
A to blato a vodu porad musi nejak stirat nebo jak?
Vsem prejeme krasneho Mikulase! K nam take zitra prijde. Tady je fotka mych certiku.
http://lh5.ggpht.com/…IMG_2662.jpg
A.
Ahojte holky!
Ali Tvoje čertice jsou kouzelné
Snad budeš mít v novém roce štěstí a nebudeš muset za prací tak cestovat, musí to být náročné pro všechny ![]()
U nás Mikuláš už částečně proběhl - v pátek měli ve školce (bály se čertů), dnes na besídce v kině (bály se ještě víc), no a zítra to nebudem hroti a půjdem jen na náměstí, kde je každoroční slet čertů a Mikulášů. Domů je opravdu zvát nebudu, to by bylo jen trauma pro holky ![]()
Jinak tady fotka mých čertíků - ač jsem měla nachystané komplet modýlky s rohama, sukýnkama, a kožešinovýma vestičkama, toto je maximum, co jsem na ně nandala. Rohy nechtějí, sukýnky jedna jo, jedna ne, a vesty žádná
nevadí, snad příští rok
![]()
Jinak se těšíme na Ježíška, všechno tááák prožívají, je to kouzelné. Už jsme pekly perníky, zítra zkusíme další cukroví, baví je to. Taky užíváme sněhu, než roztaje
Nachrmlaný jsou trochu furt, ale medicínkujeme a zatím TUK TUK TUK dobrý. Jen toho času na ně by mohlo být víc, vždycky se těším, když pro ně jdu do školky, uděláme si hezké odpoledne, jdem na lopaty, nebo něco děláme doma. JInak když nadělávám hodiny, chodím mezi 5-6 a to už si je vůbec neužiju
![]()
Zdravím všechny, přeji krásný adventní čas a aktuálně si užijte zítřejší Mikulášskou nadílku!
![]()
Ahojky všem,
omlouvám se, nebudu reagovat, PC v poslední době doma nějak nestíhám…
Jdu vám popřát KRÁSNÉ VÁNOČNÍ SVÁTKY PLNÉ POHODY, DOBRÉ NÁLADY A ROZZÁŘENÝCH DĚTSKÝCH OČÍ!!!!!!!
Ahojte!
I já se přidávám s přáním: Užijte si pohodové svátky a do nového roku jen to NEJ!
http://i.mimibazar.cz/…f3326700.jpg
Taky nestíhám
Včera andělský koncert ve školce, zvládly to byť N.se slzičkama
ani nemám ještě vše na Vánoce, jdu do práce i zítra
tak všechny jen zdravím
![]()
Helli, dětičky úžasně vysmáté
Nádherné PF!