Dvojčátka

• Fotoalbum (29)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17895
12.1.10 20:50

Pepen, super, VBEEELIKÁ GRATULACE!!! :potlesk:
Velmi ti rozumím s tím sžíváním se s novou situací, neboť dvojčata u nás taky nebyly až moc plánovaný :wink: Resp byl to úlet jednoho večera - myšlenka na třetí - a měl teda dost efekt :lol: A vydýchávala jsem to pár týdnů.
Po dvojčatech to vůbec je nářez, ale zvládnout se to dá, podle několika známých - jedni mají dkonce dvoje dvojčata, jiní (o těch jsem jen slyšela) troje dvojčata!
Hlavně ať se dají zvládnout ty zdravotní problémy, protože samotný těhotenství a ještě rodičovství s dvojčaty je hodně náročný.
Ale asi půjdou kluci už do školy, takže budeš mít trochu úlevu, co?

Jinak u nás největší úspěch z dárků od Ježíška slavila modelína, s tou skoro i spali. A to nebyla žádná novinka, modelínujem už dlouho. Modelínu dostala Zuzka od Aničky, byly jsme s Aničkou už trochu bez inspirace, co vybrat, takže člověk nikdy neví, z čeho budou mít nějvětší radost 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17895
12.1.10 21:04

Dito a Oren, ted jsem si dočetla vaše příspěvky, to je mi moc líto! O Bářiných potížích - to je pro mě fakt úplná novinka, tato nemoc. Nikdy jsem o tom neslyšela. Hlavně že je to dlouhodobé, musí už být dost vyčerpaná. Obdivuju, že vůbec chodí do školy. Napadá mě ještě, zda by paralelně nepomohla homeopatie, ale konkrétně zkušenosti nemám. Jen že nám už pomohla s několika problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
13.1.10 20:56

Eliško, dík, jsem ráda, že mi rozumíš :lol:

kluky snad do školky dostanu, v to doufám, uvidíme. Ty zdr. problémy jsou bohužel dlouhodobý, navíc se nedá předpovědět, jak se to bude vyvíjet po porodu a 6 nedělí :-? ale budu optimista!

U nás měl největší úspěch bublifuk :lol: nakonec jsme dali opravdu jen pár drobností, další věci schovali na jindy a vytahuju je průběžně. Nejsou ještě schopní pobrat moc zážitků najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
15.1.10 22:54

ahoj holciny,
Pepen - gratuluju!!!! Vsechno zvladni a snad si to mono tehotenstvi uzijes vic nez to s dvema. A uvidis vsechno zvladnes… jako treba Eliska… coz je pro nas mamy jenom s jednema dvojcatama asi dost nepochopitelne.
Holky docela jsem na jednu stranu rada, ze u nas uz mimco nehrozi. S mym uzivanim tabletek (casto zapominam) bych to mohla cekat kdykoliv.

Jinak my uz chodime tyden do skolky a byl to tyden plny prevapeni. Ani v koutku duse jsem necekala, ze to pujde tak snadno… tak treba potesim nektere maminy tady, aby z toho nemely takovy strach. Holky se do skolky kazdy den tesi a skoro je od tamtud nemuzeme dostat. Zvykly si rychle a ani spani po O pro ne neni problem. Ucitelka jim srazila dve postylky k sobe a je to OK. I kdyz doma uz nejaky cas po obede nespaly. Velke pokroky delame take s chozenim na WC. Terezka uz tak jednou dene ve skolce na WC cura. Doma se nam to taky parkrat povedlo. Take zacaly konecne docela jist, obedvaji aspon polevku nebo casto i hlavni jidlo. Takze ja jsem uplne nadsena a jsem hrozne rada, ze to tak hezky jde. Uz tak hezke nani kazdodenni kombinovani vozeni a vyzvedavani ze skolky. Skolka o pul 4 konci a to uz tam vetsinou nebyvaji zadne deti.
Za tyden jedeme na hory… spolu s asi 5 rodinama s detmi, tak se tesim, ze zkusime dat holky na lyze… no uvidime… aspon si snad vsichni odpocineme a stravime spolecne jeden cely tyden bez prace a trablu. No teda, pokud neonemocnime.
Taky mame za sebou 3 letou prohlidku a podle Dr. nejsme zaostale. Ja jsem se toho docela bala, ale je to dobre, odpovidame normalnimu vyvoji 3leteho ditete.
Tak preji vsem hodne zdravicka, mejte se vsichni moc hezky, Renata

• Citovat
  • Upravit
2817
17.1.10 20:17

Pepen moooooc gratuluju k mimískovi v bříšku!!! Uf, jsi teda odvážná, kolem mně taky mají kámošky už druhé děti (co mají první stejně staré jako holky) a teda neumím si to dost dobře představit … Ale vše se zvládne, kluci už půjdou do školky, ne? Tak budeš mít na miminko čas a klid.

Oren, tys mě potěšila, holky jsou šikulky :potlesk: :potlesk: :potlesk: Taky se nástupu do školky obávám, ale snad bezdůvodně. Jednak holky ještě za těch skoro 9m vyzrajou (doufám), a jednak se v kolektivu chovají většinou jinak než doma (taky doufám). Tak budu myslet pozitivně a určo to všechno všichni zvládnem :-)

U nás euforie zas trochu pohasla, nakonec P. dojede skoro o měsíc později než měl původně :-( :zed: :zed: :zed: ale s tím nic nenadělám. Holky jsou občas hodný, občas ne, normálka. Venku se hrozně válí, už jsem rezignovala a skoro po každé vychajdě peru, jenže máme jen 2 sady (bunda-zatepl.gatě), tak je to někdy problém, než to uschne, ale to jsou maličkosti …

Dito, jak je u vás??? Myslím na Tebe!

Ali, tak koukám na rajčeti, že Turecko už proběhlo :-) památek jste teda prochodili! Vypadá, že jste si to báječně užili, alespoň z fotek … A fotokniha holčiček taky super!!! Já udělám až jednu velkou, až budou mít 3 roky, teď jsem dělala kalendáře pro příbuzenstvo a nějak mě to vycuclo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
29.1.10 21:34

Ahoj holky, i já vás všechny po dlouhé době zdravím a přeji do nového roku jen to nejlepší.
Pepen moc gratuluji k těhulkovství a musím se přiznat, že i my jsme neočekávaně v očekávání. Termín mám v polovině srpna, takže i naše holky budou mít miminko s malým zpožděním ke třetím narozeninám. Byla bych ráda, kdyby nám vyšel ten kluk, ale obávám se, že manžel umí jen holčičky :lol: .
Jdu dočítat příspěvky a zkouknout fotečky
Dituš teď jsem právě dočetla tvůj příspěvek a zkoukla video s Barunkou. Přeji ti pevné nervy a hlavně, ať už to máte za sebou a Barunka je fit. Hlavně, že vědí, co to je a jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
31.1.10 15:25

Holky tehulky Pepen a Markytko, moc vam obema gratuluju a drzim palce, at to vse zvladnete.
Pepen preji holcicku a Markytce kluka, a ne naopak :wink:
ty jo, to jsou veci… jak se vam to holky stalo? 8-o To s dvojcaty na krku se jeste nekolikanasobne vic nepojistujete, nejste opatrne ci nedavate pozor? 8-o :oops: :wink:
Ja jsem take pred mesicem delala test, neco se mi nezdalo, ale mam telisko, tak snad zustaneme u dvou deti. Ikdyz pry i toto neni 100%, tak jen se desim, co kdyby… Ale co, asi by to take slo, a tesila bych se zase…
Markytko, v srpnu, tak to jsi jen „malinko“ tehotna, 1-2 mesice, ze?
Ivusko, uzivate si navratu tatinka, vid? Asi nemam cas ani psat. Napsala jsem ti sz, prosim o pomoc.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
31.1.10 21:01

Ali, mě selhalo právě tělísko. Takže překvapení, že jsem těhotná bylo opravdu veliké. Ikdyž v myšlenkách jsem si pohrávala s představou, že si třeba na „stará“ kolena pořídíme nějakého mazánka. Pravda, ta představa se mnou v poslední době chodila čím dál častěji. Jsem to nějak přivolala, či co. Potrat pro mě nepřicházel do úvahy. Asi bych to vnitřně neskousla. Manžel se bude muset smířit se čtvrtým přírůstkem. Aspoň, kdyby to byl kluk. To by to bral lépe. Jinak právě začínáme devátý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
31.1.10 22:10

Markýtko, tak gratulace :lol: teda čtvrtý, to seš fakt dobrá, klobouk dolů :potlesk:

Jo a u nás je to zřejmě opět kluk, za týden bych měla dostat výsledky z plodovky, tak to bude černý na bílým..

Alino, tak u nás selhal muž :lol: několik let si hrál na neplodnýho (kluci jsou po 5.ivf, už jsme to chtěli zabalit) a bác ho. Prostě ta jedna občas stačí, no.
Ale myslím, že tomu doteď tak nějak moc nevěří :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17895
1.2.10 13:52

Pepen, klidne verit muze, kamaradka ma dve holcicky - postupne, o kazdou bojovali pres IUI a pak naprosto spontanne treti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17895
1.2.10 13:52

jj, dneska uz se nemuzes spolehat ani na neplodnost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
1.2.10 20:16

Eliško,
u nás to bylo ale opravdu na hranici sterility (strašně málo, většina patologických a nulový pohyb)…něco jako IUI nikdy nehrozilo, a vlastně i u IVF jsme se pak dozvěděli, že co jako chceme, s „takovým materiálem“. KDybych neměla x krát potvrzený, že je to tak špatný, tak bych si nějakou antikoncepci sehnala :lol: takhle mi to přišlo zbytečný a nechtělo se mi ládovat hormonama, po těch letech pokusů jsem se cítila totálně přehormonovaná. A to mám za to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
4.2.10 11:33

Ahoj holky, tak se zase hlásím po nějaké době…

Předem musím pogratulovat Pepen a Markýtce :potlesk: ! Držím palce, ať jste vy i mimísci v pohodě a ať vám pohoda zůstane i s těma velkýma rodinama :dance: :-D Pepen, dost jsem se řezala při Tvém vtipném líčení, jak manžel předstíral neplodnost..... :lol: :lol: :lol: Předčítala jsem to manželovi..
Ali, zdá se, že po takové „nehodě“ jako holky zrovna netoužíš, co :lol: ? No mě by čtvrté vyděsilo teda značně, ale snad se mi to s mojí antikoncepcí nestane.

Skoukla jsem fotky, Ali, Turecko muselo být prima. A máš pěknou tu fotoknihu. Ivuško, to je euforie - taťka doma - co?

Jinak já jsem teď v práci, začínám druhý měsíc a pomalu si zvykám na úplně jiný režim, hlavně na ranní vstávání a vypravování se do školky. Zvládáme to čím dál, tím rychleji a bude ještě lépe. Až se nebudeme oblékat do tolika věcí, až nebudu do školky v prudkém svahu zatáčet do prvého úhlu smykem :lol: , až u školky bude víc než 2 parkovací místa (jen dvě jsou prohrnutá ve sněhu) a nebudu muset mezi sněhovými bariérami neustále testovat řidičské umění. Holky jsou ve školce celkem v pohodě, Eliška naprosto a Adélka má občas slabé chvilky, když odcházím, křiví se jí pusinka, jak ji to bere k pláči, ale trvá to jen do okamžiku, než sejdu z očí. Prý jsou moc šikovné, na to, jak jsou malé, chválí je učitelky. Že prý všechno „sama“, dokonce si prý samy převracejí punčocháčky, když se oblékají po spaní. No nevím…
Teď ale opět školka není aktuální, holky jsou nachlazené, neměly sice ani teplotu, ale kašel a rýma jako hrom. Tak přijela babička a bude tady týden. Měli jsme to stejně domluvené, protože dnes jdu s Bárou na Lord of Dance a manža není doma a příští týden jedu na šlužebku do Prahy, bohužel manža taky opět nebude doma. Jsem zvědavá, jak to budeme dělat, až mě v práci přestanou šetřit. Budu mít těch služebek mnohem více. A přitom potřebuji být doma. Hlavně kvůli Báře.
Bára i se svými tetanickými problémy úspěšně dohnala školu a své první vysvědčení z gymplu vytáhla na neuvěřitelné pouhé čtyři dvojky. Je to krása, ale velký podíl mám na tom já, strašně moc jsem se jí věnovala, na úkor holek a s podporou manžela a babičky. Tolik času jí trvale věnovat nemůžu a ona sama se prostě kvalitně naučit neumí. Hlavně jsem jí schopna vysvětlit všechno, co nechápe. Jen angličtinu nechávám na manželovi, ten je znalostma úplně někde jinde než já.
Bářiny problémy se značně zmírnily, ale úplně nezmizely. Jen už nejsou nepřetržité, ale pouze občasné. Neuroložka tvrdí, že je to normální, že jak se to jednou něčím „rozjede“, tak se to pak velice zdlouhavě zklidňuje. Nicméně věci jsou stále v běhu, zítra jdeme na další odběry krve kvůli dalším vyšetřením a taky půjde pro klid duše Bára opět na CT hlavy (byla už před dvěma lety).

Jdu zase něco dělat, mějte se krásně.
Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
7.2.10 12:20

Ahojky,
tak to byly zajimave odpovedi na moji otazku :wink:
Markytka me uplne vylekala…ach jo, a to uz slysim podruhe, ze telisko selhalo. Tak co s tim? asi nic… Tak snad to bude kluk, a budou vsichni spokojeni. Ted me napada prakticka otazka…asi budete muset menik auto, pokud zrovna nemate 6-ti ci 7-mi mistny? U nas take se vozi 4 deti , tak jsme museli poridit ten nas tank (KIA Carnival), snad se dopracujeme nekdy k necemu hezcimu, i se 7-mi misty jsou nektera auta moc pekna.
Pepen, taky se me libilo tve vypravovani, to jsi ale musela pak dlouho vysvetlovat to tehotenstvi :lol: , nebude vyzadovat nejake testy na potvrzeni otcovstvi? :lol: Zazraky se deji, ale vic by se Vam to hodilo asi driv,kdyz jste podstupovali vsechny ty procedury, ze? Ani jsem nevedela, ze vase cesta k detem byla tak dlouha, tak aspon ted si to vynahradite a budete mit tri. A asi jses i rada, ne? Ja bych v tve situaci byla. A pak uz si poridis antikoncepci? :wink:
Dito, tak to musis byt pysna mama, ze vsechny tri holky jsou tak sikovne. Samy se oblikaji a dokonce obraceji puncochace? Tak to se mame jeste hodne cemu ucit.
Tad se pokousim take dat nejaka videa na rajce. Zadna zajimava sice nemame, takove bezne blbnuti holek. Musim natocit nejake poradne vystoupeni, treba rikanky ci pisnicky v ukrajinstine, at se take pochlubim mymy dvoujazycnyma slecnami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
7.2.10 13:49

Dito, krasne dortiky k tretim narozkam!
Pa.
Zase pracuji, po tydnu pauzy je to prijemne odpocinout si od holek.
Mejte se krasne.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová