Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,teda,taková podzimní depka tady,huš huš,zažente jí
..i když…vás naprosto chápu…u nás to není jiný,ted to nějak není o tom,jak si každej den prima užijem,ale spíš o tom,jak hurá,večer si řeknu,uff,konečně,další den jsem přežila ve zdraví
,ale utěšuju se tím,že bude jednou líp,u nás je to hlavně to počasí..jak prostě nemůžem tolik ven,kluci se tak neunaví,a večer usínají kolikrát až v deset hodin večer,po urputných řevech,po trefování se do nás dudlíky,peřinami a podobně,ale taky to není úplně každý den,prostě,děsím se té zimy,ta bude fakt hnusná a dlouhá,a holt mě bohužel čeká,že at bude zima nebo ne,když nebude llejt,musim s nima ven dvakrát denně,jinak to není možný…další možností je pro mě zrušit polední spánek,ale to je pro mě děsivá představa,a fakt vás lituju,komu děti nespí,ptž na to se těším celej den,na to poledne.
Jinak,u nás je to jako u Ivušky,Filípek je šikulka a je bez plenek,celý den,dokonce i když mu dáme na ven plenku,má jí vždycky suchou,ale Domča je sabotér,ten nemá absloutně snahu,jako jo,když vidí Fildu,jak sedí,tak chce taky,ale nikdy tam nic neudělá,ale zatím ho neřeším,až to bude s Filuškou úplně zaběhaný,tak se pustímdo něj.Taky jsem jim dneska zlikvidovala hračky,ne všechny,ale většinu,ptž jediná jejich zábava byla vše vysypat a utéct od toho,a sbírat jsme to museli my,takže jsem jim nechala jednu bedničku a ostatní je na půdě.
A zatím jsou zdraví,tuk tuk tuk,ale…Adámek dneska večer ulehl s horečkou,a Jára když šel před chvílí spát tak měl skleněný oči,taky se změřil,a to samé
,takže doufám,že se z toho vybabrají a nechytí to i malí to by byl opravdu děs a běs.
Ali,jeskyně je krásná,hned bych zaběhla,být to blíž k nám,ale jak říká Ivuška,bez dětí
,udělaly bychom si tam dámskou jízdu ne??
Dito,taky jsi mě pobavila popisem řádění tvých holek u doktorky,my když jsme tam byli naposledy,tak Filda utekl do vedlejší místnosti,vedle ordinace má dr takovou ulejvárnu a vycintal jí tam logr z hrnku od kafe…o obchodech ani nemluvě,u nás jednoznačně vede KFC nebo mc donald,a samo všelijaká ta uatíčka a kravinky na žraní peněz,ty musíme objet všechny běda jak nee.Nůžky,tak to se nám ještě nestalo,díkybohu.
A zamčení?? Joo,to jsem taky už několikrát řešila…naštěstí nikdy nezavírám okno v kuchyni,je sice to jen světlík malý,ale protáhnu se,ptž já sice třeba větrám všude,jenže…my bohužel musíme být doma zamčení všude,takže když vyjdu ven na zahradu jídelnou,a oni za mnou zavřou,tak se sice můžu vrátit do domu hlavním vchodem,jenže…z chodby se už dál nedostanu,neb do obýváku je zamčeno,že jo
…to mě taky silně štve tohleto.Věčně za každým musím chodit a zamykat,jinak mi zdrhnou,a lezou k járovi do patra,nebo i na zahradu,kamkoliv.No,snad bude někdy líp,co,holky???
![]()
Ivusko , tak se conejdriv uzdrav. To je des, to ti nezavidim byt s detma sama a jeste k tomu nemocna… A nemuzes si privolat na pomoc nejake pribuzenstvo aspon na par dni?
Ali , naši občas pohlídají, ale oba pracují a hlídají ještě neteře od ségry, je rozvedená, tak toho času taky moc nemají a nechci je zatěžovat. Tcháni jsou daleko 300km,tak tam to nehrozí,ikdyž tchýně říkala,že přijede někdy na pár dní,ale to už budu asi zdravá,doufám!
Dnes jsem byla na výtěru,tak uvidíme,snad to není nějakej bacil zas,nechci další atb do sebe cpát. Dopolko jsme si se ségrou udělali výlet do City Parku,holky byly hodný,nadšený z jezdicích schodů,tak byl celkem klid,jen v Tescu problém,když bylo jen jedno autíčko
Paní u pokladny mi sama naskládala nákup do tašek,že to zná,nemocná s dětma sama,asi už je to se mnou vážně špatný ![]()
Jo a nakrkli mě pěkně ze Schleckeru,měli akci na ty malé fotosešity a objednala jsem si dva velké a jeden ten v akci, a vůbec mi ho neposlali zmetci!!! Tak jsem jim napsala sprostej mail a ještě neodpověděli syčáci
Tak jsem si ulevila
Jdu to tady pofackovat,podařilo se mi zavřít holky do ložnice, dělají tam blbiny, tak ať ještě něco stihnu …pá všem!
ahoj holky,
bezim vas jen pozdravit z lazaretu, jsme uz treti tyden nemocni, teda deti…nastesti jen…tak se o ne hezky staram.....pres hnisavou anginu, jsme to vzali Sofi pres laryngitidu na zapal plic a Jim jen hnisavou anginu a bronchitidu......ale snad uz ted bude lepe
ve skolce jsme vydrzeli 3 tydny, takze skore vyrovnane…3tydny skolka 3 tydny doma…
Ali jeskyne je pekna, presne jak pisou holky, prespat super a nejlepe sami, neudelame nejakou damskou jizdu??? nebo pres den pohrat si tam s detmi…teda jestli ty moje deti jeste nekdy vylezou......momentalne vychazime ven za ucelem navstevy dr nebo na vyjezd na pohotovost ......ale i tak se deti tesi, prej minule jupiiiii na vylet(jeli jsme vecer na pohotovost…)
tak tolik zatim od nas,
zkusim vas docist, ale deti me moc radi na tom pc nevidi.....
zdravim vsechny a vsem marodum rychle uzdraveni
pa
Sabri a deti
Ahoj holky,
zdravím marody. Taky se k nim přidáváme, Honzík měl od pátku střevní virózu s teplotou a k tomu se mu přidal ošklivý průduškový kašel, takže mám o zábavu postaráno.....
Holky jsou zatím dobré, ale taky čekám, co přijde. Viki je dneska se školkou na výletě, jeli na Pohádkový les, ale nevím, přijde mi docela kosa taky to mohli udělat někdy v září a ne na konci října. Doufám, že to neomarodí a to jsem jí navalila jak na Sibiř ![]()
U nás jinak nic nového akorát Viki jsem přihlásila na aerobik, je to každé út od 16 do 16.45, platí se každá lekce zvlášt 40,– a je to pro děti od 3-5 let.Moc se jí tam líbí a dokonce jsem viděla mamiku, co tam vodí dvojčátka kluka a holku ( on je jedinej kluk
) a je jim tak kolem 3 let. No nevím, jestli by náš Honzík zvládl být sám s tolika holkama, ale chlapeček je spokojenej.......
Ivuško , tak výlet do City? To s dětma absolvuju úplně minimálně a to od nás je autem 5 min. Ale dětem se taky líbí jezdící schody a ve zverimexu tam mají obr mluvívího papouška a odpovídá na ahooooj, tak tam musím vždy.
Taky jsem tam 2× odřela naše autíčko o pilíře, no horor, naštěstí to manža vzal s humorem, než jsem do týdne ještě rozbila zadní světlo. To už mu tak legrační nepřipadalo, ale co, tak to vyměnil a já mu připomněla, že to bylo poprvé za 12 let, co jsem něco na autě rozbila.. ![]()
Ali solná jeskyně je nádherná, opravdu se Vám povedla. Škoda, že bydlíte tak daleko, jinak bysme s Honzíkem byli u Vás pečený vařený…
A noci jsou ted u nás taky šílený, Honzík spí se mnou, manža na matraci v jiným pokoji, ptže by se do práce nevyspal… V noci chodíme tak 4× kakat a pak než zabere, tak mě okope atd a já tady chodím jako mátoha… ![]()
Sabri vy jste si teda ty nemoci vybrali..... Tak hlavně at se uzdravíte a můžete i ven. My ted taky moc nechodíme ven, ono je hnusně a tak maximálně jdem pro Viki do školky a to jsme museli i s teplotou… No nedá se nic dělat nikdo jiný mi ji nevyzvedne…
Dito teda holky jsou pěkné raubířky, takhle se ošmikat.
Jáý někdy když mám auto doma, tak dvojčata taky nechám doma a jedu pro Viki do školky nebo ji tam odvezu. Mám to přesně na 10 min, vždycky je doma zavřu nahoře a oni si hrají, zatím jsou v pohodě, hrají si s kostkama a staví garáže, ale taky trnu, kdy přijedu a oni budou dělat něco čeho se zhrozím. Naposledy Honzík našel moji řasenku a otevřel jí a zamazal celý koberec uprostřed chodby. Bála jsem se to vyčistit, že se to bude matlat, ale šlo to dobře...... ![]()
Holky musím běžet něco vařit a uklízet, o víkendu to potom nestíhám, včera se mi rozbila žehlička, tak taky radost......
Jo holky, nakupujete už na vánoce? Já už něco mám, tentokrát kupodivu i na mě dost brzy, ale člověk nikdy neví, párkrát onemocníme, nikam se nedostanu a vánoce budou za dveřma......
Tak ahojky D
Denisko , ahooooj! Tak marůdkovi taky brzké uzdravení, střevní fujtajbly a průd.kašlíky nemusím
A ten City Park - samozřejmě jsem neřídila
řídila ségra mně nebylo moc dobře,nechtěla jsem riskovat. Sama bych tam s holkama nejela,to už bych raději k vám na tu návštěvičku,kdybych se odhodlala… Škoda že jsme o papouchovi nevěděli,tak příště (za půl roku zas
)
Neteře chodí na aerobik, starší je na to moc šikovná,asi půjde do závodního týmu zdejšího,ale ségra musí zvážit všechny pro a proti-hlavně finance,je to drahý a ona samoživitelka… Ale chodí tam taky kluci-teda jeden,známýho syn,je hrozně šikovnej,je to takovej exhíba trochu v tom dobrým slova smyslu. Musím jít, tak pa
Ahoj holky,
tady to jde vždycky ve vlnách že:) dlouho nic a pak se píše a píše.. ![]()
Dito, tvůj příspěvek mě moc pobavil - našla jsem několik společných rysů - taky mám vystudováno matiku a biologii pro střední, i moje děti v autě hulákají debilů (dnes např. jsem to neřekla ani jednou, jen jsem zkonstatovala, že se to někde ucpalo a hoši už hulákali, dnes krom debila i blbcu, hm
) a i jeden hošík jaksi ignoruje, že se kaká do záchodu
akorát ty vlasy si nestříhali, ale to jen proto, že jsme nikde nenechali nůžky ![]()
Ivuško, i mě už bolívá hlava, hlavně z Fanyho
, ale na druhou stranu si to jejich mluvení (rozmluvili se hodně až teď po prázdninách) užívám.
Taky na sebe umí krásně žalovat, hlavně teda Fany. Ale ten žaluje i na sebe ![]()
Jo a jak jste probíraly ty židličky, tak kluci už tak od června sedí (teda spíš klečí) na normálních židlích s náma u stolu, takže si sami vylízaj a slízaj. V dětských židličkách dělali už věci zdraví ohrožující ![]()
NIsso, pochopila jsem dobře, že děcka necháš sama bez dozoru? Ty jo, to seš odvážná, tohle bych já nedala. Já maximum, když musím jít otevřít někomu dolů, a ani to mi nedělá dobře. Protože si vždycky říkám, co všechno za tu dobu můžou vyvést, kde co jsem nechala a zapomněla atd.
Ahojky holky,
abych porad ty sve deti nekritizovala, tak tady je ukazka, ze obcas si spolu i hraji. je to trochu zdlouhave, a mluvi obema recma najednou, tak jim asi moc rozumet nebudete.
http://www.youtube.com/watch?…
Ahoj holky!
Alino - nahravka moc pekna, tve holcicky si krasne spolu hraji! Porad jsem cekala, kdy dojde k bitce jako u nas a nic.
Takze gratuluji k hodnym detem!
Dito - diky za privitanim, take mate dobre historky, to cloveka vzdy potesi! ![]()
Ivusko - uplne chapu, ze to je narocne, kdyz si sama nemocna. Tobe i vsem dalsim marodum preji brzke uzdraveni!
My jsme byli na par dni na pozdni dovolene v karavanu, holkam se to moc libilo, ale po dvou dnech zacalo prset a tak jsme to zabalili. Co se take da cekat v rijnu a v Anglii. ![]()
Ali , to je krásný jak si povídají a tak dlouho! Občas slovíčka rozumím
ale vše ne. To ještě neznám, holky spíš každá na svým nebo vedle sebe, ale právě se těším na to,až se rozmluví mezi sebou a budou si hrát spolu snad někdy… Jo vlastně občas si „hrajou“ ale spíš blbnou, nejraději s dekama chodí jak strašidla, ale hlavně že je u toho sranda. Tady jedno video z dneška, bez dek. http://n-joy.cz/…f3n6k1m6bms5
Pepen , holky taky občas na návštěvě jedí na normálních židlích ale je to o nervy,furt slízají,po pár soustech,já si teda židličky nechám ještě chvilku,ale zas se mi je tam nechce tahat ![]()
Ivuško, u nás by to vyšlo anstejno, kluci z těch dětských vylízali, zlobili, bylo to o nervy a hlavně o zdraví. Tyhle velký jsou v pohodě, Fany občas odběhne, on nemá tak kladnej vztah k jídlu ![]()
My u jidla behame porad
max cas sezeni u stolu je cca 30 vterin. Zidlicky jsem odstehovala na pudu uz pred par mesici (take z nich vylejzaly). kladny vztah k jidlu nemely nikdy. Ted pri nahravani toho posledniho videa jsem zase zkoukla to nase video pod nazvem „odstrasujici pripad“. tak kdo jeste nevidel, muzete me politovat, co obnasi krmeni mych dvojcat, na videu je nezvladaji ani dva lidi. (je to stare skoro rok, ale moc se toho nezmenilo.)
http://www.youtube.com/watch?…
Ivusko, holcicky se pekne rehtaji. A toto je jeste slusne chovani k hracce, kdyz ji po sobe nehazou.
A.
HOlky, videa krásný, Ivuško u nás společný hry spočívají hlavně v honění, vyvádění rošťáren atd. občas teď v poseldní době si umí pěkně hrát třeba s autama, že si je posílají apod.
Alino, ale máš důkaz, že hočičky umí být i vzorný
u nás je třeba oblíbená hra strefování se balónem do lustru
, naštěstí prozíravě máme pořád jen tu papírovou kouli z Ikey ![]()