Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Helli, super fotky a to jste se s tema rodicema i znali?
ja bych taky tak nekam jela… ![]()
mozna pojedem do Pozlovic (je to u Luhacovic) a tam je taky krasne, byla jsem tam na wellness vikend
Helli, to uz jsou tak velke deti, toto leti!!!!
Ivusko, vam to taky s hrnce pujde, neboj… my teda jeste nemame vyhrano, Ondra vubec, ten dneska rval, ze chce plinu, kdyz jsem mu chtela dat jen kratase…
a Tereza ta se vykakala do kalhotek, ale pak uz zase chodila na hrnec, tak nevim…
Ivusko, ja bych se asi strachy zblaznila, ale uz jsi asi zvykla, ze?
a dneska jsem volala do jesli a od zari to zkusime, aby sli do kolektivu!
na tech 5 dni v mesici nebo jak… ja to stejne obrecim!!!!
Helli, taky jsi brecela??? ![]()
Ivuško - Peklo je fakt super! to bysme se mohli příští rok domluvit a jet najednou, co ty na to? Říkala jsem si, že bych jela možná i sama s dětma, díky programu tam by se to dalo v pohodě zvládnout. Sice jsem se chtěla poohlídnout po něčem blíž k nám, ale když byste tam byli vy, jela bych znovu. ![]()
Nisso - písnu ti mail nebo SZ. Ale trpělivost, prosím! nestíhám!!! ![]()
Míšo - to víš, že jsem poprvý brečela. A připadala jsem si jako hrozná máma, že už je dávám do jeslí, připadali mi najednou hrozně maličký. Když jsem pak zjistila, že jsou tam spokojený, postupně to ze mě spadlo. Uvidíš, že jim to prospěje a tobě taky. ![]()
Jo a Míšo - na tý dovolený jsme se s nikým předem neznali. Seznámili jsme se až tam nebo spíš bych měla napsat, že jsme prostě spolu komunikovali.
A velký naše děti jsou, to máš pravdu. Viděla jsem to právě na tý dovče, byli stejný jako čtyřleťáci, dvě 4-letý holčičky byly dokonce i menší. Je to ale spíš nevýhoda, ze začátku je všichni brali jako starší.
Helli, ja jsem je tam zatim predbezne prihlasila, ale uz mam pocit ze si to budu vycitat, protoze nas rozmazlenec Ondra bude urcite hrozne rvat!!!! a me ho bude lito… i kdyz je mozne ze nas prekvapi a bude rad!
jeste musim pochvalit Terezku, dneska cely den chodila na hrnec - FURT!!!! - a dokonce 3×!!! na velkou…
a uz se mi tam kdosi budi!!! tak papa
a diky
Ahoj holky,
tak nevím jestli se na mne ještě pamatujete, ale jdu se taky po dloooouhé době ozvat (Míšo, díky za nakopnutí
).
U nás to letí… já už to nějak nestíhám jak kluci rostou a každý den přichází s něčím novým. Ale to asi znáte, že? ![]()
Míšo, s nočníkem to přijde. Chce to čas a hlavně KLID! A jesliček se neboj. My chodíme od prosince, takže už dost dlouho a je to super. Kluci to tam milují, mají skvělou tetu a fakt se tam těší. Začátek není lehký pro nikoho, já to ořvala hrozně, kluci taky, ale pak přišel ze dne na den zlom a oni mi ráno zamávali a byli fuč
. Takže naprostý souhlas s Helli ![]()
Zuziko, tak uz vis, na jakou diskuzi chodim… ![]()
musim Terezku pochvalit, na noc ma sice plinu, ale rano ji mela uplne suchou!
a jak jste to delali, kdyz jste nekam jeli?
no, jsem zvedava s tema jeslickama… Terka vypada ze se docela tesi, vzdycky kdyz se vycura, tak rika ze uz je velka holka a ze pujde do jesli… ale pak bude urcite brecet… a maly jim to tam zbori!!
no, jsem z toho nejaka mimo…
tak radsi zatim papa
a Zuziko prid casteji!!!!!!
Ahoj holky.
Tak se hlásím po delší době. Čtu vás pořád, ale psát nějak nestíhám. Teď jsem ale zpracovala hromadu fotek, dala jsem je na rajče, tak se mrkněte, jestli chcete. Taky jsem zkoukla vaše fotečky, narozky u Ali, hromady fotek věčně vysmátých princezen od Ivušky (jak to děláš?) i Peklo od Helli…
My se máme dobře, teda až na mne, momentálně, protože jsem chytla nějakého bacila a je mi nanic.
Pořád se tady probírá nočníkování, takže my jsme na tom asi takhle: Holky s tím úspěšně začaly, ale nenazvala bych to revolucí (jak tomu bylo u Báry - ze dne na den), ale spíše je to taková evoluce. Doma holky chodí spolehlivě na nočník, čurat i kakat, ale Elišce to občas nevyjde s kakáním a máme to v kalhotkách. Když někam jedeme, tak záleží na tom, jestli mám ty nervy řešit nějakou náhlou situaci. Takže jak kdy. Máme za sebou výlety v kalhotkách bez nehody, máme za sebou ale i výlety s počůráním. Máme dokonce za sebou odpolední spaní bez počůrání..... tatínek zapomněl dát holkám plínku… šťastná náhoda, dobře to dopadlo. Na noční spaní mají holky plínku vždycky a když jim ji ráno včas nevezmu, s klidem si do ní čurají.
Jedna příhoda za všechny: Před týdnem jsme byli v akvaparku, střídali jsme se u holek a zrovna, když jsme s nimi byla sama v dětském bazénku, zahlásila Adélka, že chce čurat. Rychle jsme vyrazily na záchod, ale já nemohla nechat Elišku samotnou ve vodě, tak jsem ji popadla taky a vysvětlovala jí, že tam nemůže být sama a že Adélka musí na záchod. Eliška to ovšem nepochopila, začala křičet, že čurat nechce, křik přešel v totální hysterii a na wc, než se Adélka vyčurala, tak Eliška ječela jak pardál a škrábala nehtama dveře..... Vrátili jsme se k bazénku, objevil se taťka, Eliška se u něj uklidňovala a se mnou se za tu křivdu minimálně půl hodiny nebavila.....
Já jsem vůbec v takovém podivném postavení. Když jsem s holkama sama, tak je vše v pohodě. Ve chvíli, kdy se objeví táta z práce (nebo ze služebky) doma, tak se máma stává nezajímavou, holky se vrhají na tátu, což by nebylo nic divného, ale já jsem v takové nemilosti, že třeba Eliška řve, když ji chci třeba zapnout do autosedačky. Táta to musí udělat, aby byl klid. Faktem je, že když jsme všichni společně delší dobu, tak se holky zklidní a máma je vzata na milost a může kolem princezen opět dělat obvyklý každodenní servis ![]()
Co se týče školky, jak jsme psala, že nás nevzali tam, kam jsem chtěla, ale pak jsem sehnala jinou školku.....tak ve čtvrtek mi volala sama ředitelka z té zamítnuté školky, že pro nás mají 2 místa. Rodiče prý nadělali zmatky, když si dávali paralelně přihlášky do více školek. A já teď budu dělat zmatky, když budu volat té ředitelce, která nás přijala, že k nim chodit nebudeme..... Zítra jedu vyřídit papíry, od září musím obě místa platit, přestože chodit budeme od tří let, takže od ledna. Když všechno klapne, jak má.
Končím, chtěla jsem ještě napsat k vám jednotlivě, co mě právě napadá, ale jsem úplně grogy, takže až někdy jindy.
Papa, dobrou noc. ** **
Ahoj holky, taky se hlasim… … teeeda tady to ozilo… konecne…
Vsechny vas moc zdravim a snad na nic nezapomenu, kdyby jo… predem se omlouvam.
Jenom to vsechno procist mne stalo jedno kaficko v praci ![]()
Dito… ty historky mne fakt pobavily… super. U nas s curanim nijak moc zmena. Na nocnik ani omylem… zacaly studovat zachod. Jinak chodi ven na travicku a Tereza kdyz chce, prinese plenu, necha si ji nandat, vycura se do ni a pak mi ji prinese… no asi uz jsem to tu psala… situace se nezmenila.
Ali..... kraaasne narozky, kraaasne princezny… no proste vsechny fotky super, super. Poprej od etety opozdene holkam vsech nejlepsi!!! Narozky se vam vydarili. Nadhera. Pak pisni, jak si na tom tento tyden.
Miso… ty se mas s tou terezkou… je to velkej pokrok… i kdyz to nevyjde kazdej den… je videt, ze uz holka vi, co ma s „ee“delat. U nas zatim zadna slava… ale nervama uz na to nemam… takze porad ulizim curani… nebo dvam pleny ![]()
Ivusko… drzte se, bez manzy teda… klobouk dolu!! A na pul roku… ufff. Tak hlavne, at se mu tam nic nestane!!!
Jinak my jsme poridily sedacky na kolo a uz jsme take testovali. Par vyletu po okoli..... cca. 20 km. Mne bolely nohy a holky si u toho bajecne pospaly… i kdyz asi moc pohodlne na spani to neni. Ale spojili jsme mobilitu, sport a akci pro holky. Na podzimni velnkovni program budou kola super.
Jinak jsem vlozila nejake fotky na nase webovky: www.jikevaci.estranky.cz
je tam domecek a holcici minihraci park. Tak kouknete kdybyste chteli.
Musim bezet na schuzku… tak zatiiiim.
ahoj holky,
jen na skok pozdravit vas
ja se taky rada pridam ke sraziku v HK!!! Oren vsak vis, my jsme mobilni
jen v patek odjizdime pryc a to asi na 14 dni, tak potom muzu v podstate skoro kdykoliv,
vice napisu az vas doctu
Oren, to si nedovedu predstavit, jak usnou na kole v sedackach… ![]()
to je dobre, ze si da plenu a pak ti ji pocuranou donese
aspon to nepusti na zem ![]()
ale ne, bez legrace, ja myslim ze kdyz zkoumaji zachod, tak to prijde, nejlepe kdyz to u nekoho uvidi…
dneska jsem ji to trochu pokazila, dala jsem ji plinu, jela jsem s nema na rehabilitaci a nemela jsem cas sledovat jestli nahodou nechce curat a kdyby mi zacala rvat pri rizeni tak se asi vymelem…
jo a s tema skolkama je to sila, tady si pry davali nekteri zadosti i na 8 skolek!!!!
holky, chodite s detma do nejakeho cviceni????
Dito, mrkla jsem na par fotek, vy jste fakt dobrodruzi! super fota!
Dito , s tím bojkotem mámy když dorazí táta domů… to mi něco připomíná
. Nesmím je namazat, z vany je musí vytáhnout zá:,–(ně táta, utřít zadek táta… no někdy je to na mašli.
Se školkou teda gratuluju a tiše závidím. U nás je to beznadějné, jsem ráda, že máme alespoň jesličky a v únoru přejdou kluci do kožního stacionáře v rámci jedné budovy.
S těma nočníkama teda máte veselo. Asi to chce vydržet a mít svatou trpělivost. Já musím zaťukat, že kluci jsou v tomhle zlatí.
Oren fotky jsou super a koukám, že máte na zahradě úplný dětský ráj! To se holkám musí líbit!
Jo, Zuziko , to je přesné s tím bojkotem! Jinak já Ti zase tiše závidím ty jesle, v Ostravě nejsou ani jedny jediné. Vlastně jsou. Soukromé. Asi tak 10 tis. za jedno dítě měsíčně.
Jak ses dostala na ty fotky Oren ? Jaké je heslo?
Míšo2 , nejsme dobrodruzi, už dávno nejsme, Teď už jsme jen poněkud starší rodičové tří dětí
![]()
Nisso , jak se bydlí v domečku? Fotky sem!
Míšo31 , zaujala mě Tvá reportáž z dovolené, zvláště ty kolony. No to by mě kleplo. Je fajn, že jste si to užili a ty hrůzné zážitky z cesty tam vám nepokazily celková dojem.
Ivuško , cítím s Tebou, to je na houby mít taťku tak dlouho pryč. Ale ono to uteče jak voda, než se nadějete, máte ho doma! Ty Tvoje holky se na fotkách pořád řehní! A jsou úplně stejné. Teda hlavně když to srovnám s těmi mými, které jsou každá úplně jiná.
Ali , co zahrádka? Pěkně sis to tam udělala! Jen počkej, až Ti to vyroste, budeš řezat a řezat a vyhazovat ![]()
Dívala jsem se (už dávno) na vaše fotky z lanového centra. Podávala jsi tam parádní výkony. Šikula. Vím, o čem mluvím. Máme v Ostravě lanové centrum tohoto typu. Byli jsme tam s kolegy z práce a já tam lezla už s holkama v břiše! Jen jsem to ještě nevěděla, i když už trochu tušila. Ale že to budou dvojčata, to jsem vůbec netušila ještě ani dlouho potom! Až do 17. týdne jsem to nevěděla!
Holkám to na fotkách z narozenin moc sluší. Takové křehké jemné holčičky blondýnečky. Ale ona to zrovna alespoň o jedné z nich není pravda, že jo..... ![]()
Jejda, končím, Eliška asi bude blinkat…, jsme trochu nemocní. Ostatní jindy. Pa