Dvojčátka

• Fotoalbum (29)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17908
20.9.09 14:59

ahoj, Karo , vitame :)
My bydlime tri roky v Belgii a jeste zustavame. takze me zajimaji vsechny zkusenosti, jake je ziti s dvojcaty v Anglii. Mam u Manchesteru ceskou kamaradku se dvema detmi, ale s dvojcaty to je zas jine. Co vim, treba se zdravotnictvim v Anglii nic moc. Tady teda taky bida.
Tady vim o ctyrech dalsich ceskych dvojcatech jen v Bruselu, krome mych dvoje chodi na moje cviceni.
my tedy nejsme dvojjazycny, oba jsme Cesi a deti jsou v plne ceskem prostredi, presto moc nemluvi. ale pomalu se to zlepsuje.
Studentku mas asi Anglucanku, co? My mame tu a tam na hlidani ceskou pani, hlida je od 5 mesicu, takze ji maji radi, ale je to fakt draha zalezitost, takze jen v nutnych pripadech.
jak treba cestujete, jak casto do Cech a jak cestu deti snasi? my jezdime celkem casto, tak jednou za dva tri mesice, na tyden a jezdime pres noc, takze se to da prezit (ja ridim malo, vetsinu odridi tatka). Nejhorsi je to prevazeni veci a taky ze musime mit vetsinu veci dvakrat - zidlicky, postylky…

Ivusko , Anetce :potlesk: U nas to vypadalo uplne stejne, Jindrisek uspechy, Zuzka ani tuk a najednou jsou na tom stejne, obcas je i Zuzi uspesnejsi.
To nespani po o je teda sila, mas muj plny obdiv, toho se desim, kdy prestanou, zatim to zvladaji, i kdyz jsme presli na velke postylky bez mrizek. usinaji dyl, ale usnou, zaplatpambu.
Alino , my mame z Ikea Kritter se zabranou, jsou srazene k sobe, ale pro jistotu strkame za pelesti jeste takove plastove desky a vyplatilo se, v noci jsme nasli Jindraska v koutku postele zastaveneho jen tema deskama, jinak by byl uz na zemi.
Domestav se mi taky moc libi, ale je drahy, na to nase prozatimni to porizovat nebudem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.9.09 21:00

Elisko - moc diky za privitani! :D Ja ziju v Anglii uz 16 let, manzel je Anglican a jsme spolu od roku 95 a od te doby jsme se vlastne snazili o mimi, takze to bylo dost narocny. 8O Tedy tech poslednich 5 let jsme jezdili na lecbu neplodnosti do Cech, tady to bylo o nicem a soukrome strasne drahy. Jinak doktori jsou samozrejme v CR mnohem lepsi, hlavne je vse mnohem rychlejsi a operativnejsi. Holt v Anglie je nejlepsi pro lidi bohate a zdrave. :D Ale zase tak moc si nestezuju, behem tehotenstvi se o me starali docela dobre a s peci o holky jsem zatim tez spokojena, nastesti nam tedy nic vaznejsiho zatim nebylo, musim zaklepat.
To mas dobre, ze znas ceske holky s dvojcat, ja tu znam hodne Cechu, ale nikoho s dvojkama. Ale prez deti jsem se seznamila s dost mistnima Ceskama se stejne staryma detma, coz je dobre. My tedy do Cech letame tak jednou za pul roku, vzdy me ta cesta vycerpa a je to cim dal tim narocnejsi. Autem nejezdime, muj manzel nerad ridi v noci a na dlouhe vzdalenosti, me by to nevadilo, ale sama bych to samozrejme nejela. A ja jsme z Prahy, takze tam je celkem dobra verejna doprava, coz by mimo mesto neslo. V Praze mame jen cestovni postylky, ted jsme poridili z ebay cestovni sedacky (misto vysokych zidlicek), coz lituju, ze jsme neudelali drive.
Elisko - jak mas stare dvojcata a kolik mas celkem deti? Me se u tebe dvojcata nezobrazuji.. Omlouvam se, jsem tu nova, snad se casem vyznam.
Jinak nase holky take nastesti jeste spi po o a neumim si predstavit, az prestanou.. 8O Mam pocit, ze v posledni dobe zlobi cim dal tim vic, dneska napriklad staly na parapetu a olizovaly sklo - bajecna hra!! :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
20.9.09 22:10

Ahojky holky, zdravim Karo… a vitam te u nas z takove dalky!!!!

holky ja ted vubec nevim, kam driv skocit… skloubit praci, holky, manzela, do toho rozjizdim taky male podnikani. Uz jsem se asi 14 dnu vubec nezastavila. Je to silenej kolotoc…
Byla jsem ted 4 dny sama s holkama a musim rict, ze jsem dneska uplne vyrizena. Jeste, ze je tu nase diskuze a ja dostala hned trosku lepsi naladu.
Po tech 4 dnech uplneho nasazeni s holkama jsem normalne dostala Depresi. A nas nastup v lednu do skolky se pro mne nyni zacina stavat jenom snem. Ja nevim, co delam spatne, ale ty nase holky nemuzu odnaucit od plen. Mam dokonce pocit, ze maji na ne nejakou psychickou zavislost nebo vazbu. 4 dny od rana do vecera nedelam nic jineho, nez ze je hlidam - bez plen. Povidam jim o zachodu - chodej curat se mnou. Povidam jim, jak plenky uz takhle velke holky nenosi… ony mi to vsechno odsouhlasi, odkyvaji a za 5 min. se pocuraji do kalhot. Dneska uz to vyvrcholilo - 6× pocurane teplaky x 2 a troje kakani… zase do teplaku. Uz jsem nad tim umyvadlem taky brecela… jestli ty moje holky nejsou nejake narusene :-(
Curani na zachod zkousime myslim 3 mesice. A pokroky?? 0, zadne!!! Nic se vubec nezmenilo… jenom to, ze venku jsou schopne se vycurat na travicku (to umely i predtim) a ze si Terezka nosi plenu, kdyz se ji chce… ale to ji musi mit nekde po ruce, vetsinou se zapomene, nebo to jsou dva dny kdy ji to aspon takhle jde a pak zase XY dni nic. Dneska uz jsem fakt vzdala veskere sance na skolku, veskere trpelive hlidani curani a kakani… vsechny ty diskuze s nimi o tom, jak se to dela, jak se to ma delat… a pod.
Jednu odchytnu, ze se ji chce curat, jdeme na zachod… rev jak blazen… vetsinou se z toho trosku ucurne, ale jenom proto, ze breci. Druha na to kouka nebo si hraje nekde jinde a pocura se v ten okamzik… Maximalni pokrok vidim v tom, ze kdyz se pocuraji, tak se vzajemne a nebo sami sebe nabonzuji. Mamo, cujala… Mamo kiki cujala… Ale to uz je pozde… prece!!!
Ja uz nevim, co mam delat, co mam zmenit… kdyz za 3 mesice neprobehl zadny za:,–(ni pokrok, tak do skolky to nestihneme taky. A do skolky holky musej… chuva je draha jako p… a bez materske uz bych to financne neutahla. Taky tady na tom nasem buranove nepotkame treba tyden zadne dite… HRUUUUZA. Nekdy za celej den ani cloveka.
Omlouvam se za depresivni prispevek, ale nejak to na mne padlo. Jeste mi vecer utekla nase fena, pes ze zahrady ven a porvala se tam s nejakym jinym psem… malem jsme jely na veterinu (pes je na nekolika mistech pokousanejú) a jeste ze to nedopadlo nejakym pokousani lidi… treba mne, nebo te pani, co mela taky psa venku ze zahrady.

Jo ALI, navstevka se nam moc libila. Jste hrozne fajn a tvoje holky jsou velke sikulky. Kez by nase holky umely ve vasich letech to co Anika a Karinka (asi delam neco spatne… mozna jsem mela zustat s nima doma a nenechavat to na chuve :-(....... Pozdravuj je a doufam, ze se jeste uvidime. A at vam jdou finalni prace s jeskyni… uz se tesim, ze se taky prihlasime jako zakaznici… snad budes mit dvojceci slevu :-)
Vsechny Vas moc zdravim a jestli mate nekdo napad, co mam s tema nasima holkama delat, napiste please!!
 R.

• Citovat
  • Upravit
2817
20.9.09 22:14

Karo , vítej!!! Tak to máš děti podobně staré jak já nebo Ali, ELiška, pepen, Marytka, Nissa a další … Obdivuju,že stíháš práci a děti, já se toho děsím,ale je fajn,že se asi můžete střídat s manžou v hlídání,když chůva hlídá jen příležitostně. A co vůbec děláš,jestli se teda můžu zeptat. Tak holčičky jsou vaše vymodlené viď. Přihoď nějaké foto princezen…

Jinak my bydlíme v Čechách :-), taťku máme teď na misi v Afghánistánu, ale už 2 měsíce za námi, takže už jen 4 … Tenhle týden se chystáme začít chodit zase cvičit,ale nevím,jak to holky budou zvládat,když nebudou po o spát?!? No to se uvidí.

Eliško ,a jak to děláš,že ti v těch postýlkách usnou??? Holky dělají vše možné jen ne aby spaly,máme jen zábranu,kt.už taktéž bravurně přelézají. Zrovna dnes 13 hodin nonstop,chápete to? Byly unavené,bylo to na nich hodně vidět (A.má ještě k tomu rýmu),ale ani v kočáru,kde usínaly dřív v poho prostě nezaberou. Když vstanou po 8,tak je to v poho a do Večerníčku se to nějak vydrží,ale dnes před 7 …navíc v noci se moc nespalo, A. rýmuje, dnes začla i N., takže vidina další „podařené“ noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
20.9.09 22:30

Oren , já bych neházela flintu do žita, ve vašem věku to může být ze dne na den a pak otázka týdne třeba. A holky si teda říkají? Asi taky moc ne vid. No a zkusila jsi klasicky vysazovat v pravidelných intervalech? Nebo prostě odmítají čůrat, když je vy:,–(íš?

U nás dlouho odmítaly se na WC, nočník vyčůrat když jsem je tam dala (ještě předtím se děsně vztekaly,když jsem je tam jen po:,–(ila). Natálka se dodnes nevyčůrá, jen omylem (jakože tam sedí,když se jí zrovna chce). Ale tu jsem nechala být. No a měsíc jsem je nechala úplně být co se nočníkování týče, spíš jen formou hry někdy doma když byly bez pleny. No a Anetka se asi před týdnem sama vyčůrala,když jsem ji tam ze srandy po:,–(ila,nedoufala jsem že se fakt vyčůrá, hráli jsme si na maminku (vždycky chodí taky se mnou a já když začínám čůrat,tak zvednu prst a my posloucháme jak to čůrá :-)) No a to samé jsem udělala tehdy když se sama poprvé vyčůrala - zvedla prst,ona se soustředila a bylo to. No to byl 1.krok. Teď jsme tak v půlce cesty, když jí dávám čůrat pravidelně (většinou po hodině,když moc nepije),tak je to v poho,vyčůrá se i sama. Ale nikdy si neřekne,nebo nějak nenaznačí že se jí chce. Takže když zapomenu jí dát,tak se prostě počůrá. Asi si potřebuje v mozečku vytvořit tu vazbu mezi pocitem,že s ejí chce a že si má říct,dávám jí čas,stačí mi zatím,že se vyčůrá když chci já i to je pokrok u nás :-D No a Natálka je stále zaseklá,chodí koukat na ségru jak čůrá,ale když jí řeknu,že taky,tak se někdy moc vzteká,když málo,tak ji tam stejně po:,–(ím,ale nic neudělá. Myslím,že ještě nedozrála :-D

Jinak k vám-zkoušela jsi jim taky dát pauzu - třebas týden dva - od té výchovy plenkové? Často jsem slyšela,že se to vyplatilo (kor ve vyšším věku) a děti samy začly… No asi tím nic nezkazíš :-) Možná to že z tebe cítí že se tak moc snažíš kvůli školce je nějak demotivuje :-D

Sakryš to je dlouhej nočníkovej příspěvek :-D

Jo a ještě předtím než začla A.spolupracovat jsme si povídali o školce a že se msuíme naučit chodit na WC,ptž tam s plínkama děti nechodí,ale to už jste omílali asi taky 1000× zepředu dozadu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17908
21.9.09 00:01

Oren , nekterej den je proste na … zname vsechny … Taky bych zkusila pauzu od nocniku a taky, pokud jste to jeste nediskutovali ve skolce, probrat jestli fakt neprimhourej oci a holkam plinku parkrat za den nevymenej, abys byla klidnejsi. Budou jim cerstve tri v lednu, jestli dobre pocitam, takze to by snad mohli trochu vyjit vstric. Treba ten priklad deti ve skolce na holky taky zapusobi.

Karo , mam 4 deti, u dvojek jsem dala novej metrik a ne a ne se zobrazovat, at s nim delam co delam :roll: Dvojcata - Jindra a Zuzka jsou nar. na konci cervna 07. Ty jo, po 16 letech, to uz musis byt aklimatizovana :wink: Je bezva, ze vam holcicky vysly, to je velika odmena za tu trpelivost. A fajn, ze tam mas Cesky se stejne staryma detma, vim, ze u Manchesteru moc Cesi nejsou a Zuzce chybej.

Ivusko , co s nima delam - proste je tam necham a oni usnou :D Veliky plus je, ze se nestalo ani jednou, ze by z postylky po mym odchodu vylezli. Problem je trochu uspat Zuzku, Jindra zabere do peti minut sam. Zuza vyklada a odpoledne ji obcas musim do zblbnuti zpivat Hali beli. Ale kdyz nezabere ani po pulhodine Hali beli, tak odchazim a musi usnout sama. Zatim se povedlo vzdycky. Vecer nezpivam, to dostanou pusu a jdu. Pokud nejsou hooodne unaveny, tak si tam jeste treba hodinu povidaji, ale pak usnou sami. Oni meli od zacatku dost tvrdej odchov a svy taky dela, ze na ne nemam tolik casu. A nejspis mam stesti, ze jsou prece jen celkem spavi (ale zajimavy, ze Zuzka, ktera vzdycky je driv unavena a byla vzdycky spavejsi, ma zrovna problemy usinat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
21.9.09 17:25

Ahojky holky,tak se hlásím po čase,u nás nic moc nového není,akorát Filda snad už začíná chápat pojem nočník :lol: .Jsme na tom asi jako Ivuška,jen jedno dítko se zatím chytilo,a to z ničeho nic,pořád nosil nějakého plyšáka na nočník jako že tam čůrá,a dělal jéé a chválil ho,tak jsem to zkusila,a jo,vyčůrá se,ale přesně jako u Ivušky,neřekne si,jen prostě když ho po:,–(ím,udělá to,co má,tak snad se nějak dovtípí.Domču zatím nechávám na pokoji,jde to nějak mimo něj a hlavně,po tom,co jsem zkoušela na nočník dávat oba,děkuj,ne,to se nedá,takže holt nejdřív jeden a pak až druhej.Navíc,venku máme plenku,ptž se snadno zabere do hry a je to hned hotovo,tak aby neomarodil ještě z toho.A nemá plenku na spaní poo,tak aspon tohle no.
Ivuško,tak už máte třetinu za sebou vid?? Klobouk dolů,já už bych ted psala z Beřkovic,pěkně z polstrované cely :D .A s tím spaním,ufff,to by byla pro mě rána pod pás,já doufám,že budou chodit spát až do puberty,ne vážně to je jedniá chvíle z celého dne kdy je jakžtakž klid,kdy si můžu hodit nohy na stůl,kdy můžu uklidit nebo udělat s Adamem úkoly,a přijít o ní by byla noční můra teda.
Ale zase ti chodí spát brozo večer,kluci jsou sice od osmi v posteli,ale než zaberou to je něco.
Karo,vítám tě mezi námi,a určitě budu ráda,když se dopodrobna rozepíšešo tom,jaké jsou podmínky u vás a tak.A já mám taky víc dětí,jak asi vidíš na metříkách :lol: .
Renčo,neměj depku,já vím,těžko se to řekne,tlačí tě čas a to nikdy není moc uklidnující,ale…ony na to holky přijdou,amožná i tím,že ty jsi z toho neštastná a nervozní,ony jsou z toho taky nervozní…asi bych je nechala chvilku být,v klídku,tak týden pohov,v tom týdnu bych si s nimi hrála s panenkami a dávala je na nočník,ty panenky a chválila je,a pak bych prostě vzala po týdnu jednu,a posazovala jí s tou panenkou,třeba každou půlhodinu,klidně každých dvacet minut,musíš si to doma naplánovat tak,aby jsi na to fakt ten čas měla a nezapomněla,auvidíš,že se chytne..je to stresující,to ti věřím,já z toho jsem taky na nervy kdo taky ne,ale ono to půjde,pomnalu ale jistě.
Eliško,ty máš takový vzorný děti,nás čeká větší postýlka příští rok a teda se děsím,že mi budou z postýlek zdrhat,i když,Filda vylomil jednu šprušli z jeho postýlky a když se správně natočí,tak taky vyleze,a nebo zůstane viset za hlavu,to je pak řev.Domča,ten to bere vrchem,prost přepadne z postýlky ven na zem,aspon je chytrej a předtím si vyhází peřiny a matrace :P .A jejich vrcholný číslo je,že se naučili odkšírovat v autosedacče,to je pěkně na ho..o.ptž jak zastavím na semaforu,už je mám u volantu,jak máme velký auto,je tam ulička na chození q oni mi tam hned přijdou,to mě pěkně deptá,nevíte jestli se nedá koupit nějaká pojistka na sedačku na to zamykání???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
21.9.09 23:08

Tak jsme marod :-( rýma, teď kašel - spíš v noci, a Natálka i teplotkuje :-( to brzy jsme začli po letní pauze, kruciš brala bych to léto furt, ty nemoce mě deptají… Spaní zas na prdlačku, přes den protivky… Natálce bylo asi hodně špatně, ptž po o usla!!! Než jí teda A.stihla probudit,ale i pak ještě na chvíli zabrala. no a v kočáře na prochajdě usla málem podruhé,pak jsem ji doma změřila a 38.3 :-( chudínek. Tak jsem zas vytáhla taštičku s lékama a na radu kamarádky uvařila 2 lektvary na kašel (jeden z tymiánu a druhý česneku), a zítra začnem kurýrovat, prý je to 100% učinný,tak to chci vidět. Náš cibulový už jsme dnes dávali.

Eliško , to já je taky neuspávala nikdy, pusa a odchod,ale na prstech jedné ruky bych spočítala,kdy z té postele vůbec nevylezli,po o asi nikdy (měli dřív 2 vyndané šprušle). Takže si tam chodi,hrajou s hračkama,lezou si vzíjemně do postelí atd. No a já tam nejdu dokud není nějakej řev,a pak většinou už je po spaní.

Míšo , ahoj! tak gratuluju Fildovi k nočníkovým úspěchům,snad jim to brzy dojde,že si mají říkat… A Domča snad taky na to přijde časem. My dnes zase bez nehody i venku, mám radost. Taky mi to vyhovuje víc,že nemusím hlídat 2 najednou,to pak aby si to člověk snad psal :-D A jo jo třetina je za námi, ale ted teprv přijdou ty dlouhé dny doma,ošklivé počasí atd.,takže zdaleka není vyhráno :-( kéž by se P.trhnul dříve, aspoň na ty Vánoce :-( prý je tam začal trochu štvát,tak ho třeba pošlou domů :-D

Tak jdu dodělat polívku na zítra a do hajan, než se začne zase plakat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
22.9.09 14:25

Ahoj Karo, jsem ráda že ses zaregistrovala :wink:
tady se člověk cítí doma hned, že :lol: holky, musím vás dočíst, je toho najednou nějak moc a hoši zlobí…večer napíšu víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
22.9.09 14:48

Holky, s tím spaním, já si myslím, že se s tím moc dělat nedá, pokud nechtějí. Ivuško, já mám u vás pocit, že vaše holky byly vždycky trochu tzv. vepředu co se spaní týkalo. Pamatuju, že jste i dost brzo přecházely na jedno denní spaní, tak je to asi tím daný,no. Prostě některý děti vyžadují víc spánku jiný míň.
Ale teda den bez spaní…to doufám ještě dlouho nezažiju :lol: V kolik ti vstávají ráno? U nás se vstává po 6, ale jak vstanou třeba až v 7 nebo chvilku po 7, tak dělají taky děsný obstrukce a nechcou spát a nechcou.

Oren, fakt tě lituju a úplně chápu..já bych byla na odstřel…ale asi bych zkusila to co radí holky, chvíli netlačit na pilu, vrátit plínky a dělat jakože nic. A pak to zas zkusit. Já teda furt myslím, že za ty 3 měsíce se to povede, prý je to pak opravdu ze dne na den.

U nás už to docela jde, většinou teda máme nehodu tak jednou denně, jeden nebo druhej. Většinou se hlásí sami, občas jim musím připomenout, když jdeme ven, do auta atd.
Ivuško, já jim ze začátku taky dávala plínku i na ven a už jsem se na to vykašlala. Beru s sebou náhradní oblečení pro oba, no a hoši velice rádi čurají venku :lol:
No a velká strana, ta je jak kdy, docela problém to byl naučit Fanyho, u něj je to velmi rychlá záležitost vždycky a evidentně to nechápal. Až se mi ho jednou podařilo odychytit a od té doby si říká, ale taky ne vždycky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
22.9.09 23:13

Pepen , s tím spaním máš pravdu. Holky jsou ve spaní holt bohužel po mně, já nespala od roka a pul prý :nevim: JInak holky zalehnou po 7, o pul 8 nebo v 8 spí a ráno jak kdy, nejčastěji vstávají mezi 7-8, někdy dřív, výjimečně i později,když v noci řádí a dospávají.
A zrovna dnes hned 2 nehody, kakací venku :-) (neměli jsme výjimečně převlek,ale naštěstí to byl už jen ten poslední bobek :-),mazali jsme domů honem) a čůrací u TV, ani mi to nehlásila, až jsem k ní přišla tak louže,což mě vytočilo. Ale pak jsem zchladla, a řekla si,že ještě má na nehody nárok…

JInak přes den byly holky jakžtakž,ale usnou a hoďku po tom začnou kašlat… Snad druhá část noci bude lepší. Udělala jsem 2 domácí medicínky (tymián a česnek) z MMB prý zaručeně úspěšné,no nevím,zatím to moc nevypadá. Ale asi to prostě musí vykašlat… blbý že v noci. Tak pa jdu taky do hajan, ať něco naspím…

Jinak dnes mi přišel mailík ze Schleckera, v říjnu budou mít akci na fotosešit, místo od 179,– bude za 79,– tak asi využiju na nějaké dárečky pro babičky a prababičky, třeba se někomu tahle info bude hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
23.9.09 15:48

ahoj holky,

zatim na skok,

ahoj Karo, vitej!!!taky jsem par let zila v zahranici, v Anglii skoro 3 roky, ale ty uz jsi pryc tak dlouho, to uz ti asi ani neprijde…

mame taky nekolikajazycnou domacnost a zatim dobry, deti to ted teda michaji dohromady

cauuuu oren, neboooooj oni to poberou, fakt to je ze dne na den.....teda u nas u Sofi bylo ,touzila po hezkych kalhotkach…u Jima to bylo trosku delsi, ale taky se to naucil......nebooooj do 30 mesicu veku ti budou chodit, ani tomu nebudes verit, ze jsi kdysi mela takove trable......do ledna casu dost

my jsme zpet z dovci
deti zacali chodit do skolky a zatim super.....nerikam, ze nebreci, zatim breci Sofi, ale ta mi odpo rika ze si hrala, cvicila, hamala, brecela :lol: ona to ma proste jako jednu z aktivit :lol:

beru si je po obede domu, dneska jsme jeste byli na 3 rocni prohlidce,

Jimovi to celkove prospiva, zlepsuje se ve strojeni a samostatnosti vubec......a oboum se tam moc libi.....teda zatim, chodi tyden zejo

tak a jdeme na grilovacku, tak zatim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.9.09 15:54

Ahoj holky,
Oren - take si myslim, ze 3 mesice jsou dlouha doba. U nas nastesti ve skolkach berou i s plenama, musi to byt pro tebe takto velky stres, to si dokazu predstavit. Kamaradcinu dceru dokonce na zachod naucili az ve skolce az po 3.narozeninach, doma take stale odmitala.
Jinak ja pracuji jako tlumocnice, u soudu, pro policii a podobne, uz to delam dlouho a velmi me to bavi, nevyhoda je, ze me casto volaji na posledni chvili. Policie vola kdykoliv, v pondeli napr. volali v pul jedne v noci. 8O
Zkusila jsem pridat fotku, nevim, zda se zobrazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.9.09 16:03

Jeste moc diky vsem za privitani! To foto s mi nezobrazilo, budete mi muset asi poradit, jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
23.9.09 18:01

Ahoj holky,

take vitam Karo . Take ziji v cizi zemi, v Cechach :D Jinak jsem ukrajinka. A deti mluvi takovym nejakym mixem zatim s prevahou ukrajinstiny (byla tady dva tydny babicka z Ukrajiny, tak proto ta prevaha). A legracni je, kdyz rikaji ceska slova a k tomu koncovky z ukajinstiny, to se pobavim. Nevyhodou je, ze ani jedna ani druha babicka jim poradne nerozumi, vzdy pochopi jen slova ze sveho rodneho jazyka, a ten cizi nechapou. Protoze jsem jedina v okoli, kdo umi tyto oba jazyky, tak ja je chapu temer 100%, a to uz jsou opravdu dost ukecane, takze za cely den se mi z toho mota hlava.
Oren , nezoufej, drzim palce a verim, ze se to do ledna podari. To je jeste fakt daleko.

U nas nocnik nic, a to kvuli me lenosti. Bohuzel u nas nejde, aby se ucila jen jedna, druha chce take (ikdyz doopravdy nechce), a prijde mi to nejak dost narocne. Takze fungujeme tak, ze maji plinu, a kdyz mam cas a naladu, tak nekterou obcas po:,–(im na nocnik, a sem-tam jsou i uspechy. Vyjimecne si i nektera rekne a opravdu se vycura, ale vetsinou se hlasi, kdyz uz je hotovo a maji mokrou plinu.

Ivusko, u nas se take temer nespi po o, a jsem z toho take zoufala :cry: Nase holky nikdy nebyly spaci, nejakych tri mesice byly pohodove, ted uz zase se budi v noci a uspat je po o je nadlidsky ukol. Zabira jeste jedina vec, nalozit je do Croozera a jen na kole nebo i pesky, ale musi se jezdit, jinak po pul hodce jsou zase vzhuru.

Momentalne jsem v praci, takze od holek odpocivam. A zitra odjede babicka, tak zase je budu mit na krku ja…
A cca za mesic otevirame nasi solnou jeskyni. Nejdriv to budeme tahnout sami, pak planujeme shanet 1-2 zamestnance. Zatim jeste nevi, jak to budu zvladat, prace, jeskyne, holky… Ale neco se bude muset vymyslet, mozna zase aspon na mesic prijedou moje rodice pomoct, to by byla paradicka.
Toto novinky od nas.
Mejte se vsichni krasne.
 A.

chtela jsem vlozit fotky, ale nezobrazuji se… nevim proc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová