Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3504
26.8.09 14:25

Dito s těma jeslema to taky není nejrůžovější, protože jezdíme 25 km do Litoměřic a tím pádem denně najedu sto kilometrů :roll: . Ale klukům se tam líbí a jezdíme 1× týdně, tak to zatím jde.
Jinak jsem dnes zašla do školky, kde nás nevzali a zeptala se jak to vypadá, jestli náhodou se neuvolnilo místo a možná máme šanci. Prý mají 96 dětí a 100 míst, takže čekají co v září, jestli se někdo nepřistěhoval nebo ještě někdo nepřijde a pak prý počítají že by vzali kluky plus ještě dvě děti. Tak jsou docela koukala, ale jisté ještě není nic. Máme se ozvat v září.
Na fotky Oren jsem dala dvojcata a fungovalo to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
26.8.09 14:34

Ahojky,
tak jsem konečně našla čas a nahrály fotky našeho domečku do fotoalba, heslo je Nissa.
Tak já zase mažu, snad bude někdy víc času na reagování, tolik bych toho chtěla dodat, ale neí kdy..... :D
 nissa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
26.8.09 17:27

Zuziko, dík. :)
Oren, prima chaloupka!
Nisso, kam do fotoalba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
26.8.09 21:12

tak u nas zase vsechno MAMA!!!!!

Zuziko, tak to je super s tou skolkou… tak at to vyjde!

zkusim mrknout na ty fotky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
26.8.09 21:12

Dituš,
pod metříkama dětí , klikni na www.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
26.8.09 21:27

Nisso, krasne bydlenicko… a vsude jaky poradek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
26.8.09 21:38

Nisso , koukla jsem na to, je to perfektní!!!!!! 8O
Líbí se mi barva domečku, oceňuji černou střechu a to bílé podbití je super! Uvnitř taky paráda, barvičky, to můžu!
Zahradnický pokus je úplně skvělý, budeš to mít krásné, až se to rozroste, i když budeš asi taky řezat a řezat. Ale tak už to se zahradami chodí. Nejdřív to ani vidět není a pak se to rozroste a rázem je tam džungle! Hlavně se mi strašně líbí, že jsi nepodlehla „trendu“ všude nacpat túje a další jehličnany ve velkém a túje pokud možno kolem dokola celé zahrady..... :lol:
Je za vámi obrovský kus práce, vím o čem to je. Klobouk dolů. Moc hezký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
26.8.09 22:13

Nisso, moc krásný domeček!!! Teeda docela závidím, že to máte za sebou:-) Nás to právě teď čeká, konečně jsme koupili vytoužený pozemek a chystáme se stavět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
26.8.09 22:35

Ahoj holky,tak se zase hlásím,po nějaké době a koukám,už končí léto a ožívá to tu co?? :lol:
Nisso,slintám,stejně jako nad domkem Dity a Aliny,holky,tak krásný to máte,my sice taky máme domek,ale takovýhle tedy nee.. :oops: taky je hezký,to jo,ale bylo by potřeba hoodně peněz aby byl podle mého gusta,a to ani tak ne domek,jako zahrada,ach joo 8O .Nebo spíš ani ne tak peníze,jako čas a víc lidí na to.Schválně zítra tu naší potvoru nafotím a vložím na net,abyste měly představu,o čem mluvím.
Tak,kluci.U nás není nového nic.Před 14 dny jsem jim sebrala pkeny,že už končíme že nočník.Po týdnu,kdy jsme doma chodili v botách,ptž bylo všude imrvére načůráno,nehledě na to,že já frajerka jsem se rozhodla,že se budou i sami krmit,takže kromě čůránek bylo všude i jídlo,jsem rezignovala.Prostě ne a ne.Pleny máme zpátky,krmím je já,pokud nemají třeba ovoce,protože pokud jim nakrájím chleba na kostičky,nacpou si do pusy třeba 5 kostek a pak je rozemleté vyflušou na zem,a rozmatlají.To stejné maso ,to jim moc nejede,takže náš pes měl ty dny pré.Pití.Skleničku koušou,a po zkušenosti s Járou,který sklenici ukousl a spolkl,se bojím,takže pijí stále z netekoucích hrnků,jenže…ne v sedě,ale v leže a je děsně romantický,kyž jsme někde venku,a oni si lehnou na chodníku a pijou,že jo.Jako jo,umí pít z jupíka a tak,ale zase..tam je větší sranda to pití vycákat ven no ne??Mluva,ach joo.to je kategorie sama pro sebe.Jako oni mluví dost,to jo,ale jen základy,mami tati,pití,pes,a hlavně si oblíbějí nějaké slovo a tím pak označí všechno.Ted je to kopíka.Nic to není,původně asi kopřiva,ale…ukážu auto v knížce,a řeknu auto,Fili,řekni auto.On ukáže prstem,vážně se na mě zahledí a řekne, kopíka.K posrání fakt :lol: .Jediný,co je jejich,je že celý dny sekaj trávu.Čímkoliv,kdekoliv,autíčkem-odstrkovadlem,sekačkou,kočárkem pro panenky…když jsme byli na tý dovce,každej mi říkal,že přesně ví,kde na pláži jsme,protože oni když „sekají“,tak napumpují to něco,c zrovna mají,a pak dělají aaaaaaáááááááááááááá.oba najednou a pěkně nahlas a už jedou,na dovce sekali aspon šnorchlama jako strunovkou :lol: :lol: prostě děsný.My už to ani nevnímáme,ale je fakt,že když koukám na videa,tak to tam je,no :wink: :D .Takže,shrnu to,neumíme téměř nic,co jiné děti,díkybohu se na dvouletou prohlídku nechodí,jinak by mi asi mudr dala pěknou čočku.Prostě nevím,jak na ně,jsou o tolik jiní tím,že jsou dva oni jsou jako uzavřená skupina,vystačí si sami,o jiné děti nemají absolutně zájem,maximálně si je prohlížejí jako nějakou cizokrajnou zvěř,o to,abychom si s nimi hráli taky nee,max. prohlížet knížky,to je baví,ale jen chvíli.Je to hloupé přirovnání,ale odjakživa se říkalo,že dva psi už jsou smečka a jsou hůř zvladatelní,a tohle mi přijde naprosto stejný,ne že bych děti vychovávala jako posy,nebo je tak brala,chran pánbůh,ale tím,že mám možnost srovnání jedno dítě versus dvě,a taky nejsem nezkušená mladá mamina,prostě je to mnohem náročnější se dvěma.
Ivuško,co letadla,už je to u vás lepší?? My jsme měli vrchol amoku na dovce,kdy tam přelétávalo jedno letadýlko nad pláží co hodinu,a pak už se s tím nějak sžili,a už ted vůbec neječej,když je viděj letět.
Zuzíku,kde jsou v LT jesličky,?? Mám tam brášku a to město miluju,tam bydlet by pro mě bylo úžasný.
Dito,super s těmi školkami,jsem zvědavá,jak to klapne u nás.
Ali,holky jsou už takový krásný slečny,a s tou jednou roštandou,mě se kluci koušou navzájem denně to je děsný.
Míšo,s nočníkem snad už to budete mít lepší.
Renčo,taky jsem skoukla fotky,a ta zahrádka je pro děti ráj co?? a co dovka,už jste se rozhodli,jestli pojedete??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
26.8.09 23:00

Ahojky,
Nisso - tak jsem také zkouka fotky a přidávám se k ostatním. Máte to moc moc krásný!!!! My sice bydllíme také v domečku, ale ne vlastním,nýbrž mých rodičů, kteří bydlí v přízemí, my v patře. Jsem za tu možnost samozřejmě ráda, ale nemůžeme tady toho moc vymýšlet, ani uvnitř ani venku … :wink:

Holky, omlouvám se, ale víc nestíhám reagovat. Dnes jsme byli naposledy v jeslích a zítra nastupujeme do školky, tak na nás, prosím, myslete! Jsem z toho nějak nervózní … :roll:
Dobrou noc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oren
27.8.09 00:34

Ahoj holky,
tak musim teda napsat Miso31, ze jsem se opravdu dlouuuho nezasmala tolik jako u tveho prispevku. Dost casto mi to pripomnelo nasi domacnost… ale teda nikdy bych to neumela tak vtipne podat jako Ty. Ale beres to s humorem a to je dobre. Ale stejne… pusa mne boli jeste ted!!!!
Dvojcata jsou proste jina a my s tim nic nenadelame. Ja to beru jak to je… ale treba moje tchyne, ta porad jenom mele, ze jsou opozdene a ze jenom zlobej, a ze neumej na nocnik a ze vlastne neumej vubec nic.. a bla, bla, bla… Uz si myslim, ze to chapou i holky a delaj nekdy na Babu ---la, la, la… mysleno jako ze zvani… a zbytecne…
Jo s mluvenim to mame taky super. Holy mluvej… ale rozumim jim asi jenom ja a oni sami dve mezi sebou… jinak nikdo. Ale pusu od rana nezarou!! Bojime se letadel, autobusu, metra, vcelicek a vseho co lita a leze po zemi. Novinkou je u nas „bojim Ocho“… nevim presne co to znamena… ale znam nasledky tohohle bojeni… a to je, ze jedna spi u nas v posteli kazdou noc a druha prijde tak 2× tydne taky… behem noci. Ocho bojim.. je asi nejakej vyraz pro OKO… ale proc by se baly Oka?? Nesnasej broucky a nic co leze po zemi… vsechno zaslapnou a broucek haji… nic nevysvetlim, porad je to stejny. Vecem ktere neznaji rikaji BOTOO… coz je taky jejich oblibene slovo. Rekla bych ze ho uzivaji tak 100× do hodiny.
Jo heslo na nase webovky je dvojcata… sorry asi jsem ho zapomnela napsat.
Jinak holky… Nisso… krasny domecek!!! Fakt nadhera, prostredi, interier.. proste kraaasa… A jak tam mate uklizeno… to u nas nehrozi :-(
Ja jsem rozhodla, ze se domu nebude nic noveho kupovat, dokud nepujdou holky do skoly… my mame pocmarane zdi… sedacku, televizi, schody, postylky… pes ma pocmaranou misu… a tak… No nema to cenu, vsechno co jsme koupili nove, je uz pocmarane… Ale co nadelat… nechci doma brecet nad tim, ze jsem si koupila neco hezkeho a ve chvilce nepozornosti mi to holky rozbijou… jeste to prinesou rozbity mi ukazat a rikaji, ze je to hudludlu… jako mysleno rozbite. No tak se nastvu, vypenim, uklidnim se a vysvetlim, ze se to nedela, ze bude maminka smutna a oni se urazej… a jeste s tim vztekle mrsknou o zem. Treba muj parfem, co jsem dostala k narozkam. Zil asi 2 dny… pak ho prinesla terka… jenom vrsek… spodek i s celym obsahem byl urazeny a vylity v umyvadle. No aspon, ze se o to neporezala. Od te doby nam krasne voni odpady a snad i zumpa :-)
Manza si koupil auto na vysilacku a po jedne hodine nepozornosti, kdy ho nechal zaparkovane na zahrade nemelo kolo… no malem ho odvezli na cvokarnu… protoze holky nejenom ze utrhly kolo ale znicili mu tam nejake prevody a auto muzeme vyhodit.
Od zari take davam Terezu vzdy na jeden den v tydnu do skolky, je na to uz pripravena a v kolektivu deti je jako vymenena… chce se predvadet a tim se hodne prizpusobuje. Pro ni neni Kristina zadnym vzorem a jenom jine/starsi deti ji muzou neco naucit… jako treba chodit na WC a jist jako clovek… treba. S Kristinou jeste pockame, az se Terka ve skolce zajede, zacnu ji tam na zkousku davat taky. Vyhoda naseho buranova je, ze tady nejsou skolky tak nacpane… jako jidne. Taky budu jezdit asi 12 km tam… ale za to jezdeni to stoji..... a proc nevyuzit nabidky pani reditelky, ze pry muzeme 5× mesicne do skolky na zkousku zajit… ze jo.
Tak ja jdu uz dohanaj… zene se nejaka bourka, tak jeste rychle sklidit zahradu!!
Dobrou… dobrou…

• Citovat
  • Upravit
3504
27.8.09 13:05

Míšo :lol: :lol: :lol: promiň, ale já tady ležím smíchy pod stolem. Ty to tak krásně popisuješ, že ani nejde se nesmát. Asi ti kluci dávají zabrat, ale jestli na to umíš koukat takhle s humorem (teda alespoň mi to tak přijde), tak je to ok, no ne? A s tím sekáním je to u nás úplná mánie. Sousedů klučina má sekačku a kluci si jí neustále půjčují a jsou o ní bitky :roll: a pak je to drží třeba týden… jedem autem a oni pořád „kukušice… to pošekám šekatkou… tam je mámo velká tláva… pošekám šekatkou…“ a pořád dokola. :lol:
A jesličky jsou v LT směrem jak se jede na Pokratice a je to v Centru po postižené děti Srdíčko. Je tam i normální školka i tyhle jesličky (pro zdravé děti).

Helli, doufám, že první den ve školce proběhl na jedničku, nebo alespoň v rámci možností :wink:

Oren, tak koukám, že tě Míša pobavila stejně jako mě :lol:
Asi to není jednoduché s dvojkama, ale ony vyrostou tak rychle, že než se otočíme, budeme jen vzpomínat :wink: . Já jsem si první rok myslela, že skončím na cvokárně, že si fakt v klidu nedám ani kafe a že takhle už to bude do smrti. Ale pak byla taková zlomová období, kdy jsme si s manželem říkali, že už je to fakt lepší a lepší a lepší… a od těch dvou let se to všechno obrátilo a oni nám to začínají vracet a jsou úplně úžasní. Já říkávám, že mě minula mateřská láska po porodu, kdy jsem na ně koukala a říkala si „proboha co jsme to provedli“ :oops: a dostavila se prostě jen o rok a něco později :wink: :lol: Teď už je s nimi sranda, hrozně povídají a mudrují a ty jejich hlášky… samozřejmě taky umí zlobit a já supím, ale to k tomu nějak patří a kolikrát to ustojíme i bez většího řevu :wink: :lol: . A když spí… jako právě teď… tak to jsou andílci :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
27.8.09 14:04

Ahojky holky,
nějak nám blbne net, tak snad to dopíšu a odešlu v pohodě.
Předem Vám všem moc děkuji za pochvaly na náš domeček. Opravdu mě to potěšilo, ptže to je ted s detma taková moje srdeční záležitost. :P

Dito, díky za zkonzultování zahrádky. Já vím, že to je docela hustě nasázené, ale nemůžu si pomoct, je toho tolik, co se mi líbí a tak málo místa zatím…Určitě budu časem vyhazovat nebo přesazovat, podle toho jak se osvědčí a bude líbit.
Barvu domečku jsme původně chtěli bílou, ale vzhledem k tomu, jak blízko silnice bydlíme, tak jsme schválně zvolili tmavší a já chtěla do hněda, ptže žluté a oranžové je všude dost. Když jsme vybírali hnědou sjezdili jsme celou Jihlavu abysme viděli něco naživo, ale nikde žádná nebyla, ted už si ji lidi taky začínají dávat, dokoce i u nás na vesnici.. :D

Holky ještě jsem tam dala dvě složky jedna od fotografky, kde jsme byli před měsícem a jedna výběr z léta a dovči, ale vůbec nevím, jak se to tam uložilo, blbne mi ten net a pořád se to kouše. Hesla jsou u obou zase nissa.

Míšo, s klukama je to asi boj. To naše děti jsou v tomhle směru v pohodě, ale co mě štve je, že se navzájem koušou. Jsou za to bití, ale vůbec to nepomáhá ani strašení, že je nevezmou do školky. Už nevím jak na ně. :oops:

Dneska jsem všechny 3 dala na hlídání na hodku mojí babičce, tak si myslím chudák užila. Oni jeli trolejbusem a koukali jako puci, no jo burani ve městě… :D :D :D My holt všude jezdíme autem je to pohodlnější a rychlejší. :D :D

Už se někdo budí, tak jdu za nima.
Mějte se a ahoooj D. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
28.8.09 22:25

teda holky, ja se taky naramne pobavilo…

Oren, je to asi na zabiti, ale musela jsem se pousmat, i kdyz v tu chvili bych vypenila a asi bych mela amok zurivosti!
ve skolce berou s plinama? u nas asi ne…

Zuziko, tam vy budete stavet? Vy mate vlastne nejaky maly bytecek ze? tak at to rychle utece!!! A uz jste v novem…

Helli, tak jak to dopadlo?

u nas se maly boji vosy, to chytl ode me, ja zacnu litat jak pominuta!

jo a s hrncem furt stejne, Terka chodi a Ondra ktery ma pliny, tak ji radi.

holky a chodite do nejakeho cviceni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
30.8.09 21:20

HOlky, dík, nasmála jsem se, vždycky mi čtení těchto stránek udělá dobře na duši :D
nemám teda sílu teď psát nějakej elaborát, ale taky se nenudíme - akorát teda letadel atd se nebojí, plínky jsem jim sundala teď o prázdninách, čurání je ok u obou (samozřejmě občas nehody jsou, to je v pohodě), Vojta se chytá i na velkou stranu, Fany ovšem ne 8O ato vůbec, Dycky slíbí, že si příště řekne na záchod a pak nic. Ale u něj je to dost často potřeba ještě ve spaní, vlastně o tom neví, tak si myslím, že potřebuje delší čas na vypěstování tohohle reflexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová