Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nás je vztah k jídlu u Vojty vzornej, to je krásnej papálek
Fany tomu moc nedá, taky proto mají asi rozdíl ve váze 2 kila. Mně přijde, že se snad ve všem fakt doplňujou, i v tom jídle. Vojta vyjí z polívky to hudstý, Fany vodu. V.jásá maso, F. maso né..
U nás je to s jídlem trochu jako u Aliny , žádné velké papálistky, a trochu jako u Pepen - Adélka maso né, Eliška maso jó…
Má to své výhody. Když dám holkám rýži s masem, Eliška vyjí maso a Adélka rýži, já jim pak vyměním talířky a ony to dojedou......
![]()
Ivuško , my máme dřevěné židličky ze Sconta, jednu máme ještě po Báře a druhou identickou jsme přikoupili (za tu dobu se cena téměř zdvojnásobila). Bára tu židličku měla i u psacího stolu, když začala chodit do školy a byla ještě prcek na pohodlné sezení na dospělácké židli. Jsou to jednoduché židličky, ale výhodou je libovolné nastavení výšky sedáku i opěrky nohou. Holky si tam lezou, jak chtějí a zároveň u jídla sedí v přiměřené výšce. Když někam jedeme a musejí sedět na velkých židlích, tak si většinou musejí kleknout, aby dosáhly do talíře
, není to nic moc. Vyfotila jsem pro tebe židličky bez holek, jen jednu fotku, než mi klekla baterka..... Ta věkem ztmavlá židle je ta po Báře, ta světlá je čerstvé dřevo, ale jinak jsou stejné. Dám ti to na Rajče…
Jinak já se chystám v pondělí s Eliškou na tři dny do nemocnice. Budou jí tam v narkóze odstraňovat mollusca. Holky, slyšely jste někdy někdy o nich? Já se přiznám, že až do srpna, kdy jsem byla s Eliškou poprvé u dětského, nikdy!!! Jsou to malinké (většinou menší než 1mm) virové bradavičky (no, jiné než virové bradavice nejsou…), které se objeví kdekoli na těle v jakémkoli množství, chytnout se dají kdekoli, no a prostě někdo proti nim imunitu má a někdo ne. Jak je vidět u nás, Elišce se molusky brutálně šíří a Adélka je v pohodě. Mollusky se odstraňují seškrábnutím či vymáčknutím a důkladnou likvidací virů z obsahu molusky desinfecí. Pro dítě nic moc, navíc, když je řvoucí musí držet sám rodič… pěkná zrada, že jo. Zkrátka u kožní někdy v září jsem na nějaké drastické seškrabávání nepřistoupila, ale od té doby se molusky příšerně rozlezly, má je snad už všude kromě hlavy a krku v množství asi několik desítek možná sto. Kožařka nás poslala na dětskou chirurgii, tam řekli, že pro tak malé dítě a v tomto množství je to na zákrok v narkóze. A spěchali kvůli tomu rychlému šíření. Objednávají zákroky na leden, ale nás vmáčkli teď v pondělí. Tak rychle ve čtvrtek k dětskému na předoperační - krev, moč. Dětský říkal, že takové molusky už dlouho neviděl a pak z něj vylezlo i to, že jeho dceři to taky dělali v narkóze. Držím Elišku doma v izolaci, aby do pondělka nechytla ani rýmu - nepřijali by nás. Takže snad to ještě vydržíme, no a snad to ustojíme v klidu a pohodě i v té nemocnici. S moluskama asi budou potíže i nadále, nedělám si žádné iluze, minimálně do doby, než Eliška nějak svou imunitu posílí. Ale jak, na to bude asi každá rada drahá… podle toho, co už jsem načetla o moluskách na netu od jiných rodičů…
Tak nám držte palce.
Papa
Dito móóóóc děkuju!!! Jsi hodná, takhle to úplně stačí. Klidně si to smázni z rajčátka, ať ti to tam nepřekáží
No nevím,jestli by to pro nás bylo řešení, je fakt,že z dospěláckých nedosáhnou,ale z těchhle budou asi taky utíkat a asi i padat
tak ještě chvilku zůstanem u Antilopek asi
A o těch moluskách jsem v životě neslyšela,ale zní to hrůzostrašně,tak moc moc držím pěsti,aby jste byli fit na zákrok a zvládli ho v pohodě. Brrr,takový příšerky malý a jak dovedou potrápit prdíska Elišku. Držte se holky!
Ahoj, ja nestiham, ale davam tip na alternativu na ty molusky, nemam teda zadnou zkusenost, nastesti jsme je nemeli - http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Drzim palce, Dito!
Ahoj holky,
po delší době vás jdu pozdravit a jsem mile překvapená, jak je tu živo. ![]()
Ali - jeskyně fakt nádherná!!! Moc se vám to povedlo! Držím pěsti, ať se vám to rozjede!
Ivuško - přeju, ať jsi brzy fit! To dlouhé odloučení musí být hrozně náročný, když navíc nejsi v pohodě, musí to být o nervy. Co se týče židliček, my měli skládací od Babypointu, děti si uměly do nich i samy vlézt a vylézt, ale i tak jsem je vyřadila ve 2 letech. Teď už jí s námi u velkého stolu, ale tehdy jsme jim dali do kuchyně malý dřevěný stolek a židličky (oboje zrenovované ještě po mně
) a jedli tam. Teď ho mají v pokojíku na kreslení atp., takže ho využijí ještě dlouho. Jestli na to máte místo, šla bych do něčeho takového. Jasně že také neustále vstávali a utíkali,ale to k tomu asi patří…😉
Dito - koukám, co všechno existuje za protivné nemoci.
Ať to holky zvládnete!!!
Pepen - když čtu o jídle u vás, je to jako kdybys psala o našich dětech.
Lukášek baští prostě úžasně a téměř všechno, je radost se na něj dívat - zasedne ke stolu a bagruje.
Zato Niki.. Škoda mluvit. Mám pocit, že netuší, jak chutná teplé jídlo, nimrá se ve všem vždy tak dlouho, až ho jí totálně studený. A toho přemlouvání. Často je LUky už úplně najedený a ona pořád ještě sedí u polívky… A to doplňování u nás taky fungovalo, teď už tedy tolik ne - Luky přílohy, maso nee, Niki maso, přílohy ne atd. ![]()
Já v poslední době nějak nestíhám nebo spíš jsem psychicky unavená. Od začátku září, co začalo chodit do školky hodně dětí, jsou naše děti věčně nemocné. V podstatě snad ještě nebyl týden, aby ho oba odchodili celý. Je to pořád dokola, silná rýma, kašel, Niki zánět hrtanu, mezitím já angína, teď jsme opět doma s kašlem. Ještěže máme babičky v důchodu, které hlídají, já byla zatím doma jen s Niki, když měla laringitidu s vysokýma horečkama a dnes a zítra mám dovču. Neumím si představit, jak bych to bez babiček dělala… Ale jsou u nás i veselý věci. Děti jsou ve školce nadšený, každý den umí novou básničku nebo písničku a hlavně Luky nám neustále ochotně přednáší, je to sranda. A musím říct, že jsou daleko samostatnější, jsou to najednou velký děti. Malá včera stála nahá před zrcadlem,ruce na hrudníku a říkala" hmm, jsou malý, ale až vyrostu, budou větší". ![]()
…a ještě doplněk. KOnečně jsem dala (poprvé
) video na net. Je to teď ze září, naši recitátoři.
http://n-joy.cz/user/Helli?…
teda Helli, to jsou sikulky!
ale to s tema nemocema se mi moc nelibi, to se teda mame na co tesit! ![]()
u nas s tim jidlem je to podobne!
maly dlabe a mala se tak akorat dloube lzickou ve vlasech, prevaluje jeden brambor z jedne skrane na druhou, maly ji namazany chleba (jen prostredek), mala ji suchou kurku… proste des!
sedi u stolecku z Ikei, takovy ten barevny s zidlickama… pak uz s nama budou asi sedet u velkeho stolu
holky, mejte se krasne a uzijte si zitra volno! papa
ahoj holky
jdu vas najit…
my uz jsme 5 tyden doma, deti byli nemocne, ted uz jsou zdrave, ale dr doporucila nechat si je jeste tento tyden doma…
je to docela husty, po 3 tydnech v MS ted 5 doma, jsem zvedava, az pristi tyden pujdou, jak dlouho vydrzi chjo…
je to trosku na hlavu…
koukam, ze pisete o jidle, ted jak byli nemocni, nechteli moc jist, za to ted se jim vratil apetit, ty jo ty jedi jako utrzeni, porad neco…asi to dohaneji no…
tak hlavne zustante zdravi a vsechny pozdravujeme
Ahoj holky, jdu vas taky po delsi dobe pozdravit.
Prokouslala jsem se prispevkama a koukam, ze taky skoro vsichni marodite. Takze preju vsem marodum malym i velkym brzke uzdraveni. Do nemocnice hodne nervu - vubec jsem nevedela, ze takove pupinky dokazi nadelat takovou paseku. Holky drzte se, a at se to uz nikdy nevrati.
Alino - krasna jeskyne!!!! Ty jo opravdu se Vam t moc povedlo. Ja jsem nikdy v solne jeskyni nebyla, takze neumim porovnat, ale ta vase je opravdu nadherna. Ale jak tu psaly holky… nejlepsi by byla bez deti ![]()
Urco se zase nekdy zastavime…
Jinak koukam, jak tu skoro vsichni nocnikujete, gratuluju!!!
a jak u nas? Taky na mne padla podzimni depka, ale to uz jsem tu minule psala… a porad mne to nejk nechce pustit. Holky je to hruza. Manza ma uz 4. tyden zapal plic a nemuze se z toho dostat. Nemocnice, pak ATB… vsichni jsme museli na testy a RTG, protoze to ma virove. A ja uz mesic obehavam vsechno sama, barak, topeni, opravy domu (zateka nam do komina a pry nam z nej jde domu nejaka jedovata latka - takze se bude znovu vlozkovat
, nakupy, deti, prace… HRUUUUZA!!! Ja uz ani nevim, jestli je noc a nebo den, jestli je pondeli a nebo sobota
Nevim, jak to dlouho vydrzim. Taky litam po doktorech, protoze nemuzu poradne dychat - hodne mne picha jakoby u srdce kdyz se nadechnu… po XY vysterenich a rentgenech snad vseho v horni casti tela mam asi nejak divne zablokovanou pater… ted nerv. Chodim na RHB a na masaze a NIC, je to spis horsi nez lepsi. Takze se nemuzu smat, brecet, nosit holky, vubec se namahat… no dovedete si to asi predstavit, jakej jsme s manzou lazaret. Aspon ze holky jsou zdrave obe, tuk tuk..
Ale taky neni jenom negativum… holky chodej uz pravidlne vzdycky 1 den v tydnu do skolky a jsou obe nadsene… nevim jak ucitelky.. ty asi tolik NE. Protoze tam chodime s plenama a ony se vzdycky PO… Chapete to? Doma kajdi az odpoledne nebo vecer, vyjimecne hned rano po snidani a ve skolce to vzdycky vyjde na pani ucitelku… no teda chudinka… moc ji to nezavidim.. Ale skolka je super, holky prijdou mezi deti a pomalu si budou zvykat. Dokonce se tam tesi a porad rikaji, ze rano pujdou do skolky.
S jidlem to mame jako vetsina z vas - jedna ji jenom maso a druha jenom prilohy. Jedna ji cokoladu, druha ji nesnasi, jedna chce tuhle pohadku a druha jinou. Proste vsechno uplne obracene nez ta druha. Ale hezky spolu mluvej, … holky jsou uz asi 14 dnu uplne bajecne… hodne si spolu hraji, povidaji si.. no proste SUPER!!! ted abych to tady nezarekla… Tak jako bych nic nepsala jo? Aby mi to nevratily!!!
S curanim. Pres den bezne bez pleny, na noc a vylety ji radsi davam, i kdyz ji holky moc nechteji. Ale curat a kakat jenom na plenu. No chapete to? Prinesou si plenu, ze curat a az to udelaj, prijdou ze: „plinu sudat“… No tak pokroky tam nejake jsou. Az se manza uzdravi, chtela bych pleny totalne odstranit - dat je uplne pryc z baraku. Koupila jsem jako prekvapko: maly detsky zachod a ten dam vedle naseho velkeho a budeme trenovat. Omezila jsem piti - nemaji ho k dispozci porad a s curanim je to o moc lepsi. Svoji davku piti za den dostanou, ale nepijou porad… jako tomu bylo driv… kdy taky porad jenom curaly!
Hrozne se letos tesim na Vanoce… poprve se mi poradilo premluvit nase rodice a tchynata aby k nam jeli na stedry vecer. A budeme vsichni spolu a poradne si to uzjeme. Bude to snad poprve, kdy udelame opravdove Vanoce… s darkama a prekvapenim. S poradnym stromeckem a rodinnou pohodou. Tesim se na to. Mozna i proto, ze uz mam pro ty nase prdolky darecky. Koupila jsem jim kuchynku a spoustu vybaveni (holky varej uz asi 2 mesice porad a vsechno… vcetne auticek
. Pak mam veliky dreveny dum pro panenky.. pro takove ty malicke. Koniky s malymi domeckami - takove ty My little pony s domeckem, nejake hry, velke Puzzle, a protoze holky miluji film Cars, tak nesmi chybet par auticek vcetne sprchoveho gelu ve tvaru auta a s fukncimi kolecky.
Babicky jsem rozhodila s vybavickama do kuchynky, doplnkama pro auticka a jedna babi nam koupila tu vlackodrahu - masinky a kolejnice. Holky to maj ve skolce a moc se jim t libi.
Uz bych jim to nejradsi dala hned. ale musim vydrzet.
No a posledni novinka, musim se vam taky pochlubit. Po dlouhych nocich nespani a urputne prace se mi konecne podarilo spustit si eshop s hrackama. Jsou to sice hracky a obleceni nekdy drazsi… ale taky nekdy levnejsi…protoze vsechny maji pohadkovou nebo filmovou licenci. Tak se juknete www.rajpohadek.cz
Kdyby se Vam neco libilo, urcite vymyslime nejake slevy… dvojcatovske maminky maj u nas slevu to je jasne ne?
Jo jinak koukam jak blazen na novou podobu emimina. Co si myslite? Ja mam pocit, ze drive to bylo lepsi… mam tu na psani jen malicke okenko a ted nevim, jestli jsme napsala TOTAl roman a nebo ne. Snad se objevim casteji a okomentuji i ostatni prispevky. Moc vas vsechny zdravime a brzy se uzdravte marodi.
Ahojky, kde jste vsichni, proc nikdo nepise? Ze byste tuto diskuzi nemohly najit? Ja jsem mela puvodni odkaz v oblibenych, a samo to nabehlo na tuto diskuzi (ktera se premistila do stejne situace, coz je logoctejsi, nez stejny mesic porodu)
tak se ozvete!
U nas vse ok, ja pracuji v lekarne a zajistuji chod solne jeskyne, o holky se temer nestaram (babicka s dedou to komplet prevzali). takze pohoda.
Koupili jsme druhe auto KIA Carnival, tak ted jsem i mobilni a nezavisla (zatim jsem toho jeste nevyuzila). Krasne se tam vejdou sedacky holek a je to obrovse (jedu v tom jako v tanku
).
Jen s parkovanim je to horsi
, ale snad si zvyknu.
Oren, (i vsichni ostatni)kdybys chtela naplanovat zase navstevu u nas, tak budeme rady.
Tak zatim ahoj a napiste nekdo neco.
ahoj Alino, taky me to napadlo, jestli nas holky vubec najdou, ale ja jsem hledala a nasla…jen jak dame vedet ostatnim?
ty jo ja jsem pro, klidne do HK zajedu, co ty na to Oren?
Alino, co delas v lekarne?
ze bys nam mohla v tomhle krasnem podzimu radit, jak mit zdrave deti hi hihih
Je naaadherne, tak letim ven,
zatim pa
Ahojky,
v lekarne delam lekarnici ![]()
Oren a Sabri urcite prijedte, domluvte nejake terminy a dejte vedet.
A.
ahoj holky, ja jsem to taky uz nasla. I kdyz zpocatku jsem trosku patrala.
Vylet do HK beru, jen mam ted mnohem vic prace a musely bysme to naplanovat.
Alino, ty tvoje prarodice ti zavidim. Ja kdyz nejak decka nevhutim, tak je nechteji… teda myslim - dobrovolne.
Ale ma nastesti 3 dny v tydnu tu chuvicku a to pak jde. S manzou se nejak prostridame.
Jinak tuk,tuk… mame jenom rymu.. takze jsme vlastne zdrave ![]()
Holky, pripravujete se nejak na Mikulase? Ja se trosku bojim, ze budou mit holky sok z certu, nez aby nekde povidaly basnicky a nebo zpivaly… no stejne asi neumime ani jedno.
Jinak u nas pokracuje zvykani na skolku - 1× tydne dopoledne a je to super. Na holkach je to znat. Potrebovaly by aspon 2× tydne.
Vsechny moc zdravim a hlavne zadne nemoci… letos litaji hnusny basily ![]()