Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pro Pepen:
zkopiruj toto do podpisu, ci nejdriv zkus to zkopirovat do prispevku.Po KAZDEM! znaku (i po tecce,lomitku,proste po vsem) jsem dala mezernik,tak ty mezerniky peclive vymaz,pak by to melo fungovat!
Tak tady je to cely:
[ u r l = h t t p : / / l i l y p i e . c o m ] [ i m g ] h t t p : / / l b 3 f . l i l y p i e . c o m / c e s v p 2 . p n g [ / i m g ] [ / u r l ]
a takto by se to melo zobrazovat, kdyz tecky mazu:
pokus:
""http://lb3f.lilypie.com/cesvp2.png:http://lb3f.lilypie.com/cesvp2.png
pa.
A.
Alina… píše:
Pro Pepen:zkopiruj toto do podpisu, ci nejdriv zkus to zkopirovat do prispevku.Po KAZDEM! znaku (i po tecce,lomitku,proste po vsem) jsem dala mezernik,tak ty mezerniky peclive vymaz,pak by to melo fungovat!
Tak tady je to cely:[ u r l = h t t p : / / l i l y p i e . c o m ] [ i m g ] h t t p : / / l b 3 f . l i l y p i e . c o m / c e s v p 2 . p n g [ / i m g ] [ / u r l ]
a takto by se to melo zobrazovat, kdyz tecky mazu:
pokus:
pa.
A.
Nebo kdyz to das „citovat“, tak ten podpis uvidis jako radek tech divnych zanaku url a http a spol,tak odtud jen zkopiruj.
A.
aha, tak ze by to bylo v tom vinnem striku? ![]()
ale ne, delam si legraci… jsi sikovna!!!
a jak to mate s uklidem? zvladate???
Ahoj holky.
Ali, já jsem pořád ještě na dovolené… ![]()
Sedím před karavanem, piju kafe, čtu si vás a zkouším vás pozdravit díky svému děsně chytrému mobilu… Jsme už týden na kolech v jižních Čechách.
K tomu, co tu řešíte, mám taky co říct. Ale to až budu doma. Tak se mějte všichni krásně a nám držte palce, ať se i nadále vyhneme prudkým bouřkám jako dosud.
Papa
Ahoj holky,
tak se hlásím do party.
Na děti taky řvu a ječím.
A pak si to vždycky vyčítám a večer si slibuju, že další den se budu krotit a budu trpělivější, ale ne a ne se mi to dařit. Manžel mi to někdy vyčítá, ale když je pak má někdy na starosti sám delší dobu (třeba o víkendu dopoledne, když vařím), bývá ke konci někdy i horší než já.
Děti se pořád rvou, provokujou, hádají, když si konečně jeden z nich začne hezky hrát, druhý mu to ničí… ![]()
Ale zjistila jsem jednu věc, děti hrozně zrcadlí moje pocity a mojí náladu. Tím chci říct, když jsem já psychicky v pohodě, bývají i oni daleko klidnější, víc v pohodě, míň konfliktní atd. A naopak, když jsem nějak psychicky vykolejená, protivná, jsou i oni „šílení“. Když si to uvědomím, snažím se sklidnit sebe, většinou se to pak odrazí i na nich,že jsou lepší. Na jedný diskuzi jsem četla radu jedné maminy. Ta ve v takových hodně vypjatých chvílích dělá to, že začne dítě až přehnaně chválit za každou blbinu. Pomůže to jí, že se postupně líp naladí a naladí se i to dítě, prostě se uvolní napětí. Zkusila jsem to a fakt to funguje… Chce to „JEN“ se ovládnout… ![]()
Období vzdoru nám těď asi vrcholí u Niky, LUky má to nejhorší asi za sebo (teda doufám
). Mívá dny, kdy dokáže provztekat a prořvat bezdůvodně celý odpoledne. A nejhorší je, že do dneška jsem nenašla účinný prostředek, jak na ní. To co mi zabírá u LUkyho, u ní vůbec nefunguje. U ní totiž nefunguje vůbec nic… Někdy až přemýšlím o tom,že se s ní dojdu poradit k psycholožce. Ne že bych si myslela, že není v pořádku, to ne, jen prostě nevím, jak na ni a štvě mě to…
Spaní je samostatná kapitola. Luky je spavec, od půl roku spí celou noc, nebýt aktivní Nikolky, spal by hezky i po obědě. S tou je to horší, v noci se vždycky hodně budila, myslím, že trpí na špatný sny, vztekala se ze spaní, mlátila sebou… Někdy v lednu jsme jí vzali dudlíka, pak se to tak na měsíc ještě zhoršilo, budila se i 5× za noc. Pak to najednou ustalo a my někdy od března spíme většinou konečně celou noc, maximálně se vzbudí 1×, paráda!!
Po obědě však moc nespala už od 18-ti měs, od 2,5 let pak nespí vůbec a to ani Lukášek. Po několika měsíčním boji jsme dospěli alespoň k tomu, že po O jsou zhruba hodinku v postelích a odpočívají, přitom poslouchají čteou pohádku na CD. Jsem za to ráda, protože mám aspoň chvilku a stihnu umýt nádobí, vytřít nebo si dát kafe. ![]()
Malá se vzbudila, tak končím.Pak ještě něco dopíšu. ![]()
Dito, vy jste proste dobrodruzi… tak at pocasi jeste vydrzi!!!
a uzijte si to! a kde vozite deti?
my jeste nikde nebyli ![]()
Helli, taky to nemas jednoduche… ja si taky rikam ze na ne nebudu kricet a staci malickost a ja vyletim jak certik z krabicky… ![]()
akorat ze manzel to vydrzi a resi vsechno v klidu…
vcera jsem je uspavala asi pres hodinu, furt jsem je strasila ze pujdu pryc a pak jsem se nastvala a sla jsem pryc a oni rvali uplne hrozne, tak tam sel manzel, zacal si zpivat a deti se zklidnili a asi do pulhodiny spali!
asi s nema bude chodit spavat a hotovo ![]()
on nas (me a tchyni) furt poucuje jak vychovavat… a musim uznat ze jeho metody funguji… my se totiz snazime deti porad prekricet… sousedi uz z nas musi byt sileni a to bydlime v baraku…
i kdyz je to skarede, musim rict ze me tesi ze i jine deti dovedou byt protivne…
Helli, taky jsem si rikala ze s malym zajdu k psycholozce, tchyne se sice hned tvarila ze to bude mit zapsane v karte… no a co! taky nevim jak na neho… dokonce kdyz se onehdy vztekal, tak jsem na neho splachla vodu a mu se to libilo a zacal se smat…
no, uz jsem si postezovala dost, tak se mejte krasne a pozdravujte svoje zlobive zlaticka…
ja jsem je vyslala s dedackama ven, tak je chvilku klid!!!!
Ahojky,
tak jdu zase kousek dopsat. ![]()
Míšo - nic si z toho nedělej, já jsem taky ráda, když si čtu, že jiní řeší podobný problémy a nejsem v tom sama. A taky si připadám tak nějak normálnější, když vidím, že nejsem sama, kdo zrovna neoplývá vůči dětem trpělivostí…
![]()
Dneska jsme si udělali výlet do Mariánských Lázní (máme to půl hoďky autem). Počasí bylo super, bylo to moc fajn odpoledne. Tak jsem z toho tak příjemně naladěná, že mi ani nevadí, že tady ta naše nespavá cácorka ještě řádí a ještě asi dlouho bude - cestou zpátky se v autě trochu prospala a nabrala novou energii…
![]()
Jinak máme za sebou 2-denní mini-dovolenou v Praze a taky oslavičku už 3.narozenin. Utíká to, utíká..... Hodím sem jednu fotečku, další jsou na našich stránkách.
No a nesmím vynechat poslední novinku, od 1.7. jsem zpátky v pracovním procesu. Musím přiznat, že zatím je to pro mě příjemná změna. Mám tedy (zatím) jen 6-ti hodinový úvazek, chtěla jsem to tak kvůli dětem, abych na ně měla čas. Oba byli minulý týden opět nastydlý, tak hlídala babička, v úterý už snad pomažou do jeslí… ![]()
Mějte se hezky, užívejte sluníčka! Doufám, že se tu nikdo z vás osobně nepotýká s těmi šílenými záplavami a ani nebude!!!! papa
teda Helli, to fakt leti!!!!
tak vsechno nejlepsi, mile deti! Hlavne nezlobte maminku a at jste zdravi!!!
teda vy jste vyletnici! my byli dneska akorat ve meste, u kasny… to je tady docela hit ![]()
a jak je v praci? ja budu doma 4 roky, to bude asi docela sok!!!
holky, zatim papa, dobrou noc…
u nas je kupodivu klid, deti spinkaji…
Ahojte holky!
Píšete jak draci! My měli teď napilno,o víkendu tu byli tchánovci a už jsme oslavili s nima holčiček 2.narozky, druhá oslava bude s našima koncem července … Tady jedna koláž z oslavy, další na rajčeti …
http://img.mimibazar.cz/…f2104993.jpg /> Oslava byla super,i pobyt tchánovců proběhl v poklidu,holky se předváděly a krom nespaní po o,což už je takřka normální, spí jen výjimečně,tak to byly hodné a zlaté děti… Ale všichni víme,nebo alespoň je tomu tak u nás,že jakmile jsou děti bez rpdičů,nebo s někým jiným,než jen s rodiči,tak jsou vzorné a jakmile jsem s nima sama,tak si dovolujou a zkouší co vydržím …
Ad zlobení a vztekání: v dojmu posledních dní musím říct,že to s holkama není tak hrozný,a sice je okřikuju,ale nejsou ještě takoví fištróni,aby vymýšleli nějaký hrozný lotroviny,tak zatím u nás vládne celkem klid, samozřejmě je občas plácnu, rvou se, koušou se,ale zatím v mezích… TUK TUK TUK Ale jak vidím věkové kategorie u vás,co si stěžujete zde,tak nás to teprv čeká …
A tady na ty fotky,když se kouknu,tak na všechny lumpárny zapomenu ![]()
http://img.mimibazar.cz/…f2105008.jpg
Ad spinkání: Po o už nespíme moc,jen výjimečně,ale taky je dávám do postýlek aby měly šanci usnout,když jsou unavené,dávám jim tam knížky,ale vystačí si s plyšáky a vyhazováním peřin z postelí…
Ali , obdivuju,že jsi děti naučila nevylézat tou dírou!!! my máme totéž a 1 den nevylézali,pak už jo,teď pokaždé chtějí šprušle,takže 2×denně je vyndávám a nandávám …
Ale je fakt,že v noci už se probudí s velkým řevem jen výjimečně,2-3× do týdne … občas kňourají,ale to většinou zvládnou bez mého zásahu.
Neuspávali jsme nikdy, ale tak 2-3× tam musím jít a posbírat plyšáky a peřiny ![]()
Helli , tak vy už máte 3 roky,to to letí,do školky půjdou až v září,že teď chodí do jeslí,nebo tomu jen jinak říkáš?
Já bych taky šla do práce,aspoň na jeden den třeba,odfrknout si od dětí,promluvit i s někým dospělým o něčem jiným než o zvířátkách, krtečkách apod. Ale nejde to,tak jsem se s tím smířila a užívám si posledního roku doma s dětma…
Jen se pak děsím toho kolotoče-práce-děti-domácnost,jak to Helli zvládáš?
Jinak super,že se výletík i oslava vydařily,krásný scrapík!
Ostatním se omlouvám,že nereaguji,ale určo příště … jdu do hajan pa
ahojky holky po dlohem vikendu,
Helli - ty tvoje prtata jsou uz tak velke deti!!! Fotky z narozenin - nadhera!!
Ivusko - ty jo, ty tvoje holky uz jsou taky slecny… a kraaasneee. Jak je poznavas? Porad jsou jedna jako druha. A ty culicky… hrozne ti zavidim… ja holkam ne a ne udelat culik. Kdyz jim ho udelam a vedi o tom, okamzite si gumicku sundaji a zahodi ji. Kdyz jim culik udelam nenapadne, ze si toho nevsimnou, hned jak ho vidi jedna na druhe, strhnou si navzajem gumicky a je zase po culiku. Nevim nevim, jestli je nenecham ostrihat, kdyz nechteji culiky… ted chodej jak cacorky… s rozevatymi vlasy. Jenom by mi to bylo lito, protoze mi prijde, ze maji docela hezke a kvalitni vlasky. Dokonce mame porad jeste blondynky i kdyz jsme oba s manzou tmavovlasy.
Jinak jsme o vikendu zajeli do Libereckeho Babylonu. Prostredi krasne, ale voda silena. Po hodine koupani nas vsechny zacaly tak palit oci, ze jsme museli vypadnout ven. Chteli jsme se jet podivat do toho outdooroveho parku u Turnova ( je to pry nejvetsi venkovni park pro deti v cele CR), ale prisla takova bourka a dest, ze jsme se otocili a jeli domu.
Jinak mame doma uz taky trampolinu a je to teda mazec… holky skacou od rana do vecera… porad porad… asi je to nikdy neomrzi… ale ja jsem rada, protoze nase Terezka je hyperaktivni a timto se aspon trosku unavi a je schopna vecer usnout.
Uz mi konci prace, tak se mejte hezky, pobezim cestovat domu. Na jednu stranu jsem fakt rada, ze chodim do prace, protoze si tu nejenom od holek odpocinu, ale taky myslim na jine veci a delam hezkou praci - to je hlavni.
Jinak u nas, kdyz jsem s nima sama - uplne. Manzel treba odjede na vikend, tak jsou holky nejvetsi zlaticka na svete. Asi je to tim, ze ja jsem vic v pohode… nez kdyz je on doma a holky to citi. Jak je nas doma vic… staci treba ja a manzel… holky se predvadeji ve zlobeni, vztekani, nejedeni a pod… Nejhorsi to je, kdyz prijedem ke tchanovcum… oni nejsou moc radi, kdyz tam holky prijedou, protoze jim tam delaji bordel… a jakoby je otravuji svoji pritomnosti… a jakoby to holky vedely a vycitily.. a jsou tam hrozne neklidne, nevesele, jenom zlobej a vztekaji se… Myslim ze na teorii, ze se v nich odrazi nase nalada, neco bude.
Tak se mejte krasne, na Prahu se zene nejaky dest… tak musim upalovat do Nymburka. … jo jeste jsem chtela napsat… ke sraziku… kdybyste neco planovaly… s holkama muzu a sama si troufnu dojet treba do Hradce a nebo kamkoliv jinam… okolo 100 km… max. To vydrzi v aute hodne. Takze kdyby jste mely plan, kde se sejit, jsem rozhodne PRO!!! vsema deseti…
Tak uz koncim… papa
Ahojky,
Oren , a co delas v praci? Nejak mne uniklo, ze pracujes. Nejak na castecny uvazek jinak jsi na rodicovske? Pozoruji to stejne jako popisujes, ze je to klidnejsi, kdyu jsem s holkami sama. Pak se mne i vic dari je nejakym zpusobem vychovavat, prosazovat, ze bude po mym, nutit je trosku uklizet hracky ci nedemolovat nabytek.
Co se tyka srazu, tak uz jsem nabizela, ze se da udelat sraz u nas. A predbezne domlouvame s Ditou, ze nejak s holkami dorazi, tak i dalsi muzou se pripojit v tomto terminu (az ho vymyslime), nebo vymyslet jiny termin. Takze pro koho HK neni daleko a troufne si dojet s detma, tak se hlaste! ![]()
Ja v patek jedu zrovna na sraz do Prahy. (stejny mesic porodu) A to s jednim ditetem!!! Beru hodnejsi karinku, aSPON JEDNOU NEBUDOU VSECHNY DETI POKOUSANY
Zkusim si, jake to je MIT JEN JEDNO DITE NA STAROSTi, pujcim dokonce monokocar a budu vypadat jako nenapadna maminka s ditetem a ne exot se zlobyvymi dvojcaty
Pak poreferuji jake to bylo.
U nas vse ok, zase mam tady rodice, takze pohoda, odpocivam od deti (u toho pracuji, dodelavam zahradu-pak prilozim fotodokumentaci
,, vyrizuji urady a tak).
Vikend jsme meli fakt hodne zajimavy, pro me nejlepsi za x let. Byli jsme v Ceskem Raji , plavili se po Jizere v kanojich, na kajakach, nejaky ten hrad a vecer opekacka a kytarka.
A take poprve v lanovem parku!
To je neco pro me, takhle fizycky utahana jsem nebyla uz dlouho. Protoze me to opravdu HOOODNE bavilo, tak jsem chtela zvladnout a zkusit vse. Coz se nam povedlo, a trvalo to pres dve hodiny permanentniho napeti vsech svalu a adrenalinu. Za chvili dam fotky na Rajce, muzete mrknout, pokud to nekoho zajima. Na fotkach to asi tak akcni a tezke nevypada, ale i tak. Dokonce nejake divaci si pak prisli pro podpis , ze jsme statecne a jak jsme to krasne zvladli.
Takze pro sportovnejsi typy vrele doporucuji!
Lanova centra jsou poo cele republice, tak uz vim, co behem vyletu ci dovolenych budu v vyhledavat.
Jo, k fotkam na rajceti. Take jsem zaheslovala vsechna nase alba. A pro ty, kdo tam obcas chce kouknout, tak ve vsech (nebo skoro ve vsech)albech
prihlasovaci jmeno je: ali ,
a heslo take: ali .
Je to snad jednoduche a zapamatovatelne, a vsichni znami a pribuzni budou mit moznost i nadale sledovat, co se u nas deje.
Prislo mi totiz, ze alba, kde jsou deti v nejakem bazenku ci vanne ci u more nahate, tak jsou vice navstevovane. Ale vyrazne vice . Ikdyz nedavam tam fotky, kde by byla videt nejaka intimita, ala nahacci v bazenku asi prece nekoho zaJIMAJI VICE, NEZ NA KOLOTOCI , v parku CI v zoo. Tak proto.
Ivusko, Heli -krasne fotky.
Heli, take me zajima jestli chodi do jesli nebo do skolky. Jake bylo zvykani, tesi se tam nebo jsou problemy? Sama je vyzvedavas?
Jdu jeste zkouknout fotky na rajceti.
Pa.
Mejte se krasne.
A.
Ahojky,
Ivuško - mám jen 6-ti hodinový úvazek, každý den od půl 8 do 2. Musím přiznat, že paradoxně teď zvládám všechno nějak líp než když jsem byla na mateřský. Jednak jsem tak nějak spokojenější, v práci se mi líbí a nejsem s dětmi celý dny od rána do večera, tak se na ně i těším a nejsem na ně tak vzteklá a nervózní. Ráno je to trošku fofr, ale jde to, odpoledne jedu z práce nejdřív domů, trošku poklidím, dneska jsem i žehlila, pak teprve jdu pro děti - budu to dělat asi podle počasí a plánů, když bude hezky, půjdu pro ně dřív, svačinku mají v půl 3, takže pak je můžu vyzvednout kdykoliv. Nemusím pořád vařit, nemusím neustále vymýšlet program na celý den. Nevím, jak to máte vy s dětma, ale já docela trpěla, když jsme museli zůstat doma, tam se pořád perou, hádají a vymýšlí kraviny, takže jsem vždy ráno uvařila a pak jsem byli až do oběda venku. Po O si prckové chvilku odpočinuli (doma nespí) a ve 2 už jsme byli zase venku až do večera. Doma jsem tak dělala jen to nejnutnější, co šlo s nimi - utírání prachu, luxování, po O rychle vytřít. Větší úklid a žehlení většinou o víkendu, když byl manža doma. takže tohle je teď pro mě lepší. Jen to vstávání ve čtvrt na 7 je krutý, nemůžu se naučit chodit spát dřív než o půlnoci.
![]()
jesle X školka - je to tak, že už od října chodili prckové do jesliček, a to na 5 dnů v měsíci. Teda většinou byli kvůli věčnýmu nachlazení tak 3×.
Díky tomu že tam byli zapsaný, nechali mi je tam i přes celý prázdniny na denní docházku, za což jsem hrozně ráda. Jednak mi vloni v únoru vůbec nedošlo, že by se nás už měl týkat zápis do školky a pak taky by to bylo dost hloupý začínat s docházkou do školky na začátku prázdnin. Všechny školky tady jsou 6 týdnů zavřený,čili sotva by si trošku zvykli na nový lidi, už by skončili a pak starosti, kam s nima. Jesle jsou zavřený „jen“ 3 týdny - od příštího týdne. Týden bude hlídat moje mami, týden bude mít dovču manža a ten poslední máme dovču společně.
Co se týče zvykání, proběhlo to u nás úplně v pohodě. Lukášek je takovej společenskej tvoreček, miluje cizí prostředí, kde může poznávat něco novýho a miluje společnost dalších dětí i dospělých, takže ten tam byl spokojenej od prvního okamžiku. S Niki to bylo malinko horší, je stydlivá, v cizím prostředí potřebuje čas, aby se tam rozkoukala a cítila se tam dobře. Poprvý trochu brečela, ale vlastně se nedivím, probíhalo to dost drsně - učitelka přišla do šatny, vzala si je a odnesla ode mě pryč.
Za pár minut ale byla v pohodě. Pak asi měsíc pokaždý doma říkala, že do jesliček nechce, ale jakmile byla v autě, už se těšila a do budovy jeslí vyloženě běžela s radostí. Teď jsou tam fakt spokojený. Od září jdou do školky, doufám, že se jim bude líbit i tam…
Ali - to jste si užili fakt skvělej víkend! Máte super, že vám takhle rodiče hlídají a máte tak čas s přítelem jen pro sebe. Možná se mnou někdo nebude souhlasit, ale osobně si myslím, že je to pro vztah dost důležitý, aby mohli být ti dva občas jen spolu sami. My jsme 2,5 roku na sebe neměli čas skoro vůbec a taky to podle toho vypadalo.. no,ale to sem nepatří.
Jdu kouknout na fotečky. ![]()
Omlouvám se za román…
![]()
Helli ,tak to máš super prac.dobu,a máš to dobře zorganizované
šikula. I já se těším do práce a doma v tomto ohledu trpím,ale o to víc si užívám dětí dokud můžu … Ze školky mám u nás trochu strach,holky nejsou moc společenské,prac.název „naše malé asociálky“
s ostatními dětmi si nehrajou a nereagujou na ně moc pozitivně, ale ani je nekoušou (zatím),nebo jim jinak neubližujou,jsou prostě takové zakřiknuté a když jsem tam já,tak se na mě věší,nejlépe obě… snad se to zlomí ještě,času dost,musíme otrkávat v dětském kolektivu…
Ali , upřímně vyjadřuji obdiv nad tvými lezeckými schopnostmi! Ty fotky jsou bomba a rozhodně nevypadají neakčně! A vlastně všechny fotky i s dětmi jsou super akční, holky jsou zlatíčka,alespoň tak vypadají na fotkách … A proč nebereš s sebou Aniku? Že zlobila? Nebo je nemocná?
A ten srazík,hmmm,sice už se nemůžu vymlouvat,že nemáme auto,za 10 dní bude snad to „nové“ na papírech,ale ještě musím hodně pilovat jízdu … ikdyž do Chrudimi už jsem jela jednou,ale sama s dětma ještě ne,tak slibuju že budu trénovat, srazíku bych se ráda zúčastnila,P.už za 9 dní odlítá,tak s ním nemůžu počítat …
A máš super tu výpomoc od rodičů,taky myslím,že je hodně důležité,aby měli rodiče i čas jen sami na sebe… My byli za ty 2 roky všeho všudy sami 1× na 1 den pryč (slavný zájezd do Alp), a pak na lyžování,a tak,takže jen půlden vždycky … vztah dostává na pr..el,nehledě na blížící se odloučení,pociťuju to,ale zatím neřeším nijak radikálně,spásu vidím v té práci…uvidíme,třeba to bude všechno jinak…
Renatko ,děkuji za chválu na holčičky,jj jsou najednou tak „dospělé“, culíčky nejsou u nás taky bez problémů (když je dělám),ale pak si je nechají většinou a teď už dokonce chtějí,teda aspoň Natálka parádnice, je dělat, ale ze začátku si je taky sundávali,pak jsme je nějakou dobu nedělali a teď to zatím jde. Manža nerad culíčky,raději rozevláté,mně se v culíčkách líbí pusinky moje roztomilé hihi.
No nic,dopiju vínko a jdu do hajan
jo a Ali to vínko má něco do sebe, ty moje holčičky jsou poslední dobou tááák hodné …
Ne ale opravdu. Zítra mi ukážou,když je tady chválím… tak dobrou!
Ahojky,
Ivuško - z toho si nic nedělej, že nejsou holky společenské, za rok se to může ještě hodně změnit a i kdyby ne, nemusí to automaticky znamenat, že se jim ve školce nebude líbit. Ber to z té lepší stránky, nemusíš venku pořád sledovat, kde která je a neustále je někde honit a hledat… Naše děti jsou zá:,–(ně každý někde jinde. Teď už mi to nevadí, už jsou přece jen rozumější atd.,ale dřív to byl docela záhul… wink:
A jinak se musím přidat k Oren, holčičky jsou krásné a moc roztomilé!!!!! Vypadají hrozně hodné!
Ale to na fotce asi skoro každé dítě… ![]()
Míšo - ještě musím dodatečně reagovat na to, co jsi psala o uspávání - že si začneš chodit lehat s nimi. Je to tvoje věc, ale radím ti, abys to nedělala. Děti si na to hrozně rychle zvyknou a pak si budou hodně těžko odvykat. Znám rodiče, kteří uspávají ještě v 6 letech! ![]()
Papa, jdu žehlit. ![]()
ahoj Helli, to jsme si nerozumeli… ja prave s nima normalne chodim spat
… akorat jsem rikala ze kdyz lip usinaji s manzelem tak at s nema chodi on!
dneska jsme ale hrali „hru“ ze maminka jde pro neco dolu a za chvilku prijde a docela to fungovalo… lepsi nez kdyz tam lezim a oni po me skacou!!!!! ![]()
prave resime ze budeme oddelovat spani… maly spi mezi nama a docela kope!