Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravim Oren a Misu,jeprima,ze jste se vratily
Tesim se na fotky.
Pak nekdy napisu vice.
Pa.
Ahojky, tak pro zacatek fotky vytvoreneho zahonu (pro ty, koho to zajima
)
http://dominky.rajce.idnes.cz/Zahrada/#…
A.
Helli , tak co dovča vyšla? Všichni zdraví? Těšíme se na fotky z výletu.
Ali , teda čučím, krásné záhonky,hned to tam vypadá jinak,jen tak dál! Myslím,že ze sebe děláš nešiku ale přitom - klobouk dolů…
My se dnes vrátili od Mudr. z KO s atb
v po jsme byli na píchání oušek
, obě u Natálky, a měla ve výtěru pneumokoka, tak se ho jinak asi nezbavíme, snad bude atb dobře snášet,nikdy je neměla,vždycky Anetka…
Tatku nám zas na týden odveleli na cvičení,abysme si ho náhodou před odletem (už za 3 týdny) moc neužili
![]()
A pomalu chystám věci na oslavu 2.narozenin - budem je slavit v předstihu s tchánama,přijedou popříští víkend…
ahoj holky, vztekate se na deti? ja hrozne! ![]()
Helli, ted jsem cetla nejakou starou diskuzi o spani, tak jak spinkate? u nas mala docela dobre, ale maly des! spi hrozne neklidne a ted se zrovna vzbudil, napisu pozdeji…
Ahoj holky,
já se přidávám do party vzteklých, bijících se, uřvaných a na nočník nechodících dětí ![]()
A hned je mi líp, když jsem si vás přečetla
někdo se tu ptal, jestli řvem na děti - já teda jo a hodně…ale občas se už i umím přemáhat, ale stojíé mě to hodně sil.
Manžel je u nás taky ten hodnější, ale mezi náma, když mu je občas svěřím na delší dobu, tak po nich řve taky ![]()
Ivuško, lituju tě s tou misí, to si taky neumím představit, My měli tátu na 6 týdnů pryč v zimě a byla to docela síla.
Oren, tebe zdravím, tys tu strašně dlouho nebyla!!!!!!!
Dito, řekni mi, s tím nočníkem, jak se teda nakonec holky poddaly? U nás te´d dva dny se nechá po:,–(it Vojta, i tam vydrží, ale prostě vůbec nic neudělá. Fany ten jen řve pínku pínku a nesedne ani za nic. Tak to už nehrotím.
Míšo,
k tomu spánku. U nás pokud nejsou nemoci, tak je to docela ok, dokonce jsem si troufla se před 14 dny odstěhovat z pokoje i s manželem a prosšlo to hladce. Dokonce včera jsem nevstala v noci ani jednou!
Akorát VOjta má ještě dudel, ten mu občas vypadne, tak si ho žádá. Ale noci jsou u nás docela dobrý.
ahoj Pepen, to jsem rada ze nekricim sama ![]()
akorat ze ja se zatim opravdu neumim ovladat a potom bohuzel uz kricim kvuli malickostem…
ja si moc nepamatuju jak mas stare deti, ale asi mladsi jak ja… takze z hrnce si nic nedelej, my taky zatim nemame uspech…
ted jsme meli debatu s tchyni, ta je proti stahovacim plenkovym kalhotkam, mate nekdo zkusenosti?
a s tim spanim to mate dobre, nas maly proste spi s nama, nastesti aspon mala spi v posteli i kdyz ji ma prirazenou k nasi… maly spi hrozne neklidne, ted se obcas stane ze v noci zacne kricet, vztekat se a kopat nohama, musime ho probrat a na chvilku toho necha…
asi je ale taky zkusime dat zvlast do pokoje… ale asi je budu muset chodit uspat… vase chodi sami?
my meli tatu pryc treba jen na 4 dny, pomahala mi tchyne, ja to sama opravdu nezvladam, takze vas vsechny moc obdivuju…
holky a jak je to mozne ze se ty deti tak moc vztekaji? je to cim dal tim vic horsi a horsi…
tak loucim se s vama a dobrou noc!
Míšo,
kluci teď měli 2 roky v červnu - bohužel furt nemám funkční metřík… S tím chováním, myslím, že je to obdobím, prostě vzdorujou, no. A tím že jsou dva stejně staří, tak se ve všem špatným podporujou.Vidím to na těch svých, VOjta je klidnější, ale Fany je prostě pro něj vzor, takže se mnohdy sveze s ním.
A já už jsem taky někdy tak vytočená, že řvu kvůli blbostem…pak si to teda uvědomím a snažím se ovládnout. Ale nemá cenu se kvůli tomu trápit myslím.
Někde jsem četla dobrej tip, v nouzi nejvyšší místo řevu začít zpívat, uleví se ti a je to překvapí - zkus to, docela to funguje ![]()
A s tím usínáním, kluci vypijou mlíko, pak jdou do postýlek, teď v poslední době samozřejmě s řevem, já se s nima rozloučím, nabídnu jim knížky, ty si rádi před spaním prohlíéží, nebo nějakou hračku, no a jak kdy. Někdy usínají v pohodě, někdy tam musím jít třeba 10krát, ale to dělají většinou schválně, že mě volají a pak se mi smějou, grázlíci ![]()
Nebo se VOjta třeba celej svlíkne, to je teď tak jeho zábava po večerech.
tak to bych se uzpivala ![]()
u vas musi byt veselo!
a to zustanou v postylkach a nebo lezou ven? ja zatim s nema chodim spat a oni po me skacou a nebo si lehnou spolu do postele a proste delaji blbiny!
a nemas tam u toho posledniho img navic to opacne lomitko?
asi to protivne obdobi budeme muset prezit… v puberte si jeste vzpomeneme! nas maly byl dneska tak protivny, chtelo se mu spat a byl hrozny… doma si nechtel lehnout a venku prselo… nastesti pak prestalo… tak jsem poslala deti ven a aspon trochu uklidila… jak stihate uklid? ja vubec! kdyz vidim u kamosky co ma dve deti ze by se tam dalo jist z podlahy, vzdycky me prepadne deprese! ![]()
jo a s tim zpevem, my zkouseli jeste zacit dupat a jecet, ale zda se ze maly zacal jeste vic!
no, jaksi jsem se rozepsala, tak zatim papa…
ahoj holky,
tak na albicku se pracuje. Snad brzy poslu odkaz. Ale nemam vubec ca to nejak zkompletovat. Fotky mam v pocitaci, ale neoznacene… skoro ani datem… tak snad to nejak odhadnu ![]()
Jinak u nas holky spej taky hodne rusne… ale pricitam ti spis zivym snum, nez ze by se jim spatne spalo. Nejvetsi obavu jsem mela ze spani bez dudaka. Prekvapive jsem jim je jednoho rana, kdy jsem v noci chodila porad podavat, vzteky nuzkama ustrihla a od te doby ho ani jedna nechtela. Neustrihla jsem ho celej… jenom tak do pulky a uz ho nechtely… prvnich par noci po nem plakaly, ale pak to bylo brzy dobre.
Jinak jsou zvykle spat od mala sami v pokojiku, takze ani prechod na velke postele nebyl problem.
Ad uspavani - u nas se jde spat - taky posledni dobou s revem - okolo pul 9 a 9 vecer, ovsem holky to zabalej az kdyz je tma… coz je posledni dobou az tak po 10 hodine. Mezi tim jsou schopne se nekolikrat sleknout, vyradit postele z provozu, totalne vybordelit celej pokojik, vcetne skrini s oblecenim, ktere uz vic jak rok nezamykam a oni si jich pres den vubec nevsimnou. Takze vecery jsu opravdu vyzivny.
Na holky rvu taky… ale snazim se vydrzet co nejdyl klidna… nekdy to proste nejde… a kdyz zarvu na Kristinu, prijde Tereza a zacne mne bouchat… a kdyz zakricim na Terezu, zacne se mlatit sama… no je to divny… vubec nevim kde to vzala… protoze doma se nebijeme… zatim jenom kricim… obcas placnu pres plenu… ale to je fakt jenom obcas… ale zase to vetsinou spolehlive zabere ![]()
Oren, to se tak dobre posloucha, ze ty vecery jsou rusne vsude! ale vyhazet skrine, asi bych je zabila ![]()
ne ze bych tam mela uklizene, ale nechtelo by se mi to davat zpatky…
a ted mi vstalo dite, takze zatim…
Ahoj,
tak u nas na rozdil od tech,co se tady stezuji na spani se spi docela dobre. Ted tak v 90% pripadu spi celou noc. uz jsem si na to tak zvykla, ze kdyz nahodou musim jednou vstat,tak jsem desne otravena a pak i nevyspala.a pritom drivejsi vstavani treba i 10× za noc me tak nevyradilo. Asi se matka umi opravdu prizpusobit vsemu, kdyz je potreba.
Na holky rvu (v 90% pripadu na Aniku, kdyz ublizuje karin), a take je strasim. Jinak neposlouchaji. Mame v postylkach vyndane dve tycky, a to byl nelidsky ukolpresvedcit je, ze tam maji na spani zustat a nejit si hrat ci blbnout. A to straseni „zlym strejdou ze sklepa“ zabralo. Ve sklepe mame porad delniky, ktere busi a delaji kraval, a holky to slysi a opravdu se boji, ze je tam odnesu ci toho stryjdu zavolam at je sebere. Vim, ze se zastrasovat nema, ale to je jedine, co zabira.
Nocnik nezkousime, obcas je tam da babicka, a nahodou se obcas i vycuraji, ale vetsinou neudelaji nic.
Tento tyden jsem byla s holkami zase sama, a musim rict, ze jsme to i dobre zvladly. Zaridily jsme i spoustu veci, spoustu uradu, pojistovny, ohlidaly delniky, zajistily kontejnery, bagry,dozor, placeni, dovoz cementu…
Ne, ze by to bylo s nima lehke, ale pak kdyz jsem sama, tak se nejak min nervuju nebo co.Proste se prizpusobim, vim dopredu, ze mi nikdo nepomuze, vse musim udelat sama, tak se na to naladim i min se nervuji. Ale to se mi rika ted,kdyz mam dobrou naladu, davam si tady sama vinny strik, holky bez problemu (i bez velkeho straseni dokonce) usnuly
a je takova celkove nejaka pohoda… Jinak byly pochopitelne i krusne chvilky.
V nedeli zase (asi naposled a pak dlouho - dlouho ne) prijedou moje rodice. zas budu mit od deti pokoj, a pojedeme na nejakou mini-dovcu ci vylety s L. sami. Tak se tesim.
Tak Oren, uz ty fotky koukej dodelat a dat odkaz!
Jinak pro info, fotky nase na rajceti jsem take zaheslovala, a ve vetsine alb,cp jsou pro sirsi verejnost je jmeno: ali a heslo: ali. Prislo mi totiz, ze alba,kde byly takove ty „nahate“ fotky,treba v bazenku ci v Chorvatsku, byly nejak vyrazne vic navstevovane. Nevim… Nechtela jsem zaheslovavat, ale nejak mi to prislo zvlastni. Ono to je sice jedno,pokud ty fotky nekoho zajimaly, tak je stejne uz stahnul… tak proste jsem tam dala takove uplne jednoduche heslo, aby kazdy znamy ,co ho zajima nas zivot ve fotoreportazich si to mohl zapamatovat.
Dito , a kde jste byly na dovce? Vy taky jste porad na nejake dovce, ze? ![]()
Pekny vecer!
pokus:
""http://lb3f.lilypie.com/cesvp2.png:http://lb3f.lilypie.com/cesvp2.png
ahoj holky,
dekuju za privitani. Abych nebyla za ostudu, zalozim nejake albicko na rajceti… nebo nekde jinde… Taky bych se chtela pochlubit … aspon obcas se mi neco vydari… a ukazat vam to tady… treba me pestitelske uspechy v ruzich letos.
No vzhledem k tomu, ze se uz skoro dva roky mlatim mezi praci, nemocema, detma, barackem, uklidem, varenim, opravovanim a vecnyma hadkama s manzelem… nejak nestiham poradne fotit holky, poradne a hezky si udelat zahradu a pod… Uz mne to stve a snad se konecne letos obrati karty a budu mit vic casu sama pro sebe a na holky.
Jinak jsem fakt docela rada, ze jsem tu nasla zpravy, ktere mne trosku uklidnili, protoze jsem se zacala bat, jestli holky nejsou nejak omezene. nebo zaostale… s tema plenama a tak.
Chtela jsem se zeptat, uz nevim kdo to tu psal… myslim ze Dita… jak je to s tou skolkou? Asi jsem prosvihla zapis, ale nase holky jsou lednove, takze by byla sance je dat do skolky az na druhe pololeti. Myslim, ze misto si vyjednam… u nas jsou skolky jeste docela v pohode… ale je to opravdu tak, ze platite za misto uz od zacatku roku? Kolik se tak plati?
Moc diky za rady. Fotky poslu, slibuju!!
pa vsem a brzke uzdraveni marodum.