Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
249
6.5.09 13:39

Ahojky,
vůbec se nestíhám chodit, finišujeme domeček, takže odpo když děti spí, tak uklízím a peru a večer když usnou tak jdeme na domek a uklízíme malujeme a doděláváme. S dětma neudělám nic ani na net nemůžu, hned mi u toho asistují. :D
Do domečku se chceme stěhovat příští víkend, dost se těším, ale i hrozím, ptže to bude vše nové a bude trvat než zajedeme do nějakých kolejí.
Děti jsou šikovné, za 3 týdny nám budou 4 a 2 roky, tak ještě vymýšlím dárky. Kromě pokojíčku a postelí dostane Vikča větší kolo aby sme ji naučili jezdit bez koleček a dvojčatům nevíme.
Já bych brala velkou tramploínu, ale manža nechce, že jsou ještě malí a tak.
Jinak vůbec netuším, co dalšího. Asi jim ještě uděláme nové pískoviště, a konstrukci ana houpačky a klouzačku, kterou už máme 2 roky a je podepřená na tarasu.

Taky ná čeká zápis do školky. Máme ho 12. 5. v úterý a jsem dost zvědavá jak to dopadne. Dětí je 13 a odchází 8 školáků + ještě má 3 místa rezervu. Takže by nemohla vzít 2. No a to jsou naši, jelikož jsou ze všech dětí nejmladší. Vlastně by se jednalo jen o měsíc a kousek. Jenže já je tam dát musím, nevím, co bych jinak dělala. V práci jsem si domluvila nepl. volno do 1.9. ale do té doby musíme zvládnout školku a zaběhnout se. Nedokážu si představit, že 1. září já naběhnu do práce aděti na celý den do školky. To by byl asi dost velký šok. Bohužel nemám ýádné babičky na hlídání ani polední vyzvedávání jako 99% ostatních maminek. Opravdu na to budem s manžou sami a dost se toho děsím.
Jak dopadne zápis vám poreferuju…

Ad nočník: u nás to přišlo samo, Zuzka se jednoho dne rozhodla, že jí vadí plína a nechtěla ji mít. Tak jsem jí ji sundala, že se počůrá, ale ona ne a od té doby snad 3× většinou, když marodila. Honzíka jsem chtěla nechat na léto, ale začal sám chtít taky, když viděl Zuzku. Věděl, že se tam čůrá, akorát ze začátku m u to nešlo, ale hrozně nechtěl plínu, tak se to musel naučit. S kakáním měl nejdřív blok, ptže dřív vždycky někam zalezl a tam kadil dom plíny a najednou nemohl, do slipů mu to vadilo, jak začal tlačit tak se připočůral a hned mi to hlásil a už se nekoncentroval a nevykakal se. Pak se stalo, že když jsme šli do školky, tak jsem mu dala plínu a než jsem oblíkla Zuzku, tak se mi do ní pokakal. No a pak jednou v zimě bylo mu 20 měs, k nám přijel traktor shrnout sníh a v něm s traktoristou seděl Ondrášek 4 roky a Honzík chtěl jet taky. A já mu řekla, že to můžou jenom velcí kluci, co kakají na nočník a on šel a vykakal se pořád vykládal o tom traktoru. No ajak zjistil, že to do nočníku nebolí ani nic jiného, tak začal kakat denně a od té doby je to pohodička.
Jinak nevím, jak bych je dávala oba, asi oba naráz. My ted stjn ě chodíme většinou společně, když řekne jeden, druhý se hned přidá. Párkrát dostali přes ruce, když jsem jednoho utírala a oblékala a druhý zkoumal obsah nočníku a ted už jsou v poho.
Naopak bych řekla, že hromadné tůnění je pohodlnější , ptže tam jde člověk s oběma najednou a nelítá pořád na WC na střídačku.

Tak jsem se zase rozepsala.
Hplky fotečky jsem prohlídla, jsou nádherné. Nějak nám ty děti vyrostly… :D

Tak pa D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
9.5.09 17:26

Ahoj holky,
hlasim se zas y prace, uz mi to tadz za chvili konci a jedu domu na grilovacku.
U nas vse ok, porad jsme na zahrade, zkousim i trochu tam pracovat, neco pohrabam-zamest, posazet. S holkama to moc nejde, vzdyt to znate, ale bavi me to. Zacina rust i trava, tak za chvili konecne bude vybeh pro holky. Mame nove piskoviste, skluzavka na ceste.

Miso , a cim jste natirali/morili ty vrchni prkna od piskoviste?

Nisso , vloz fotecky pokojicku a zahrady! A to budes cely rok platit skolku a pujdete do ni jen na mesic? Nebo jak to funguje? A co delas, jestli se muzu zeptat, ze jsou tak nekompromisni a nepockaji na tebe jeste aspon mesic?
Byli jsme v Zoo, na pouti, oboje se holkam libilo.
Nisso , ta tvoje story s nocniky je primo zazrak, to mas hodne chytre a chapave deti. Take bych takove odnauceni brala, ale s myma se fakt nedomluvis. My to porad nezkousime, nevim, kam uz to odkladam, teplo uz je, tim se neda vymlouvat :lol: , tak pockame jeste do druhych narozenin nebo co? :wink:
Dito , ukaz aktualni fotky zahrady pro inspiraci! Vsimla jsem si trampoliny na fotkach, je to u vas na zahrade? Vyuzivate ji hodne? Kolik tak orientacne stala? Lukas take chce, ja vaham.
Ivusko , nechcete nekdy prijet na navstevu, vy jste takovi vyletovaci,a bydlite relativne blizko, tak bysme mohly neco vymyslet takoveho a seznamit se v realu, co ty na to? :wink: A treba spolecna vyjizdka Croozerem by byla urcite nezapomenutelnou atrakci pro vsichni kolemjdouci/jedouci. :lol:
Zatim pa.

Alina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
11.5.09 18:03

Ali , no já bych byla pro,jen manža na to moc není,měli jsme už 2× sraz s holkama červencovkama a vždycky se šprajcnul,teda 1× A.naštěstí pro něj omarodila,ale stejně by nejel… štve mě to, ale ještě víc to,že nejsem schopná jet sama. Sice jsem teď po delší době zas začla trénovat řízení,ale sama s holkama a do Hradce bych si ještě netroufla :-(
Jo a s nočníkem jsme to samý v bledě modrým-a to jsme starí než vy! Teplo je,ale furt se mi do toho nechce,ptž vidím,že jim to absolutně nic neříká,že by si samy řekly,to ani náhodou,vydržely by počůraný i pokaděný půl dne,kdybych je nepřebalila :roll: :roll: :roll: ale musíme začít,jestli chcem do školky bez plen … ch jo.

Denisko , taky mi tvoje story přijde jak z jiného světa … holky mají na všechno času dost, na nočník i na mluvení,větu jsme ještě asi dohromady nedaly vědomě :-(
Musím je ale pochválit,že až na občasné ranní buzení/vstávání před 5 teď spíme skoro celou noc,po oddudlení a zbavení se ranního mlíčka se to hodně posunulo k lepšímu,jen vstávají někdy hooodně brzy,jedna třeba usne,druhá už ne,snad se to ještě ustálí…
A co stěhování, už bydlíte v novým??? Vůbec si takovou akci nedovedu představit,kor s dětma … Tak písni jak se vám bydlí.

A špatná zpráva,taťka pojede do mise už v půlce července,tj. za 2 měsíce,no trvalo mi než jsem to strávila,měl jet až v září…takže plány na dovču padly atd. ale snad těch skoro 8 měsíců nějak přežijem s holkama,brrr nechci na to myslet.

Ha už se mi vrací z vychajdy,tak pa zatím,kuknu večer…

http://img.mimibazar.cz/…f1952044.jpg /> ještě tady jedna vzpomínková-stejné místo před skoro 6 lety …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
12.5.09 22:45

Ahojky,
jdu vás po delší době alespoň v rychlosti pozdravit, omlouvám se, že nebudu na všechny reagovat.
Jak je hezky, jsem pořád s dětmi někde venku, na PC není tolik času, kolik bych na všechno potřebovala … :wink:

Zkoukla jsem fotky, všechny jsou super!!! A všechny dětičky úžasný!!! :D Ali - ty tvoje lítací nemají chybu!! :lol:

Ivuško - s těma vláskama ještě nevím. Hrozně se mi ty dlouhý libily, ale teď se mi Niki líbí víc v těch krátkých, má hodně drobounkej obličej a v tom krátkým sestřihu jí nějak líp vynikne i se zdá trošku kulatější. :oops: Rostou jí poměrně rychle, cca 1,5 cm za měsíc, tak uvidíme. :wink: Teda 8 měsíců sama s dětma bez pomoci- smekám před tebou a držím palce, ať to v pohodě zvládneš!!!! Škoda že bydlíte tak daleko, klidně bych tě přijela s dětma navštívit, abys tam nebyla pořád sama … :wink:

Ali - máš super rodiče, že se takhle starají!!! Musí to být bezva. :wink:

ad tříkolky - holky, osobně doporučuju takový ty klasický kovový, co mají šlapky uprostřed,ne vpředu! Prostě ty, co jsme měli i my jako malý, oni se ani vzhledově moc nezměnily. Sice nejsou tak krásný, ale pro děti mnohem lepší! Ty s šlapkama vpředu je hrozně těžký ušlápnout, je to nepřirozenej pohyb a někde jsem dokonce četla, že se při tom pohybu zapojujou špatný svaly (nepamatuju si který :oops: ). Ale je to samozřemě na vás. :wink: Přidávám jednu naší fotku, abyste věděly, co myslím, snad to na ní bude dobře vidět…

http://img.mimibazar.cz/…f1815343.jpg

Jinak 15. června mi definitivně končí můj pobyt doma a nastupuju do práce, uf uf. Děti budou v červnu v jeslích ještě jen těch 5 dnů, abych dostala mateřskou, částečně je bude hlídat moje mamka, částečně manžel, od 1.7. pak nastupujou denně s tím, že přes prázdniny zůstanou v jeslích a od září jdou do školky. Na jednu stranu se těším, už to potřebuju jako sůl, bude to vítaná změna. Ale na druhou si zatím neumím představit, jak to budem zvládat a stíhat. Jenom to každodenní vstávání v 6 mě děsí … Tak na nás myslete, ať to zvládnem. :wink:
A ještě vám musím na nás něco prásknout. Jsme s manžou čerstvými absolventy kurzu tanečních. Jo, čtete dobře. Cca 2 měsíce jsme chodili jednou týdně večer na taneční pro dospělé, teď v sobotu jsme měli závěrečný ples. Bylo to úžasný, škoda že už je konec … :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
12.5.09 23:50

Ahoj holky.
Tak snad taky konečně něco písnu. Taky jsem na Rajče nahrnula spoustu fotek - zahradu (jak si přála Alina ), prvomájový víkend na jižní Moravě a nějaké aktuální fotečky holek. Tak se koukněte, jestli chcete.

Takže nejprve něco o nás.
Bára dělala přijímačky na osmileté gymnázium, udělala a přijali ji. Takže od příštího roku máme studentku. Jsem zvědavá, jak to bude zvládat. Na zkoušky jsme se docela dost učili, po večerech - to mi taky času nepřidalo, už tak nestíhám. Doufám, že se takhle s ní nebudu muset příští rok učit pořád. To bych fakt nezvládla.
Holky jsem zapsala do školky, tam, kam chodila Bára, 500m od mého pracoviště...... nevzali nás. Že prý holky v září ještě nebudou mít 3 roky… Ale že v lednu 3 roky mít budou a já musím do práce… nemá ten výběr logiku. Naštěstí žádná katastrofa, sehnala jsem jinou školku, sice je poněkud dál (ale autem žádný problém) a musím ji platit od září, i když děti vezmou až od ledna, ale jsem ráda i za to. Možná vyjde ještě jiná školka kousek od mé práce. Ještě, že je ve Slezské Ostravě tolik školek, měla jsem co obtelefonovávat.
Doma na zahradě taťka postavil pro holky skluzavku s houpačkama, takže mají další atrakci. Největší hit posledních pěkných dnů je ale vodní kaskádka ve skalce. Holky si sednou na kámen, nožičky strčí do vody a lopatkou bagrují vodu do kyblíku. Strašně je to baví, ale já trpím, když vidím, jak mají hodinu nohy ve vodě, však už Adélka po víkendu marodí, má horečku, ale těžko říct, jestli by ji neměla i bez toho čabrání...... Mrkněte na fotky, tam to všechno je.
To jsou ty veselejší story. Smutnější příběh zní: holky, plínky a nočník. Hlásím se do klubu, Ivuško, Ali , Markýtko , jenže vy máte o dost mladší děti.
Nisso, Kuželko , závidím. O to víc, že s Bárou to šlo samo, podobně jak to popisuje Nissa , nestálo mě to žádnou snahu ani úsilí. Naivně jsem si myslela, že s holkama to bude stejné. Jenže ouha. Holky se na sklonku zimy začaly doma samy svlékat, velká zábava, běhaly nahaté. Jenže to skončilo vždy počůráním nebo pokakáním, přestože holky byly ochotné sedět na nočníku třeba půl hodiny u pohádky. Pak vstaly a počůraly se třeba metr od nočníku. Skoro vždycky to oplakaly, přestože jsme na ně v zájmu věci nebyli nijak zlí, že čurají a kakají po bytě. Vrcholem bylo, když Eliška s pláčem donesla taťkovi hovínko v dlani, že ho má dát „kokoše“ (do koše)… :lol: :oops: :cry:
Holky se nechtějí plínky vzdát, na nočníku sice sedí, ale „naprázdno“. Na záchod ani za nic nechtějí, na travičku se nám taky ještě nikdy nepodařilo se vyčůrat. Teď když bylo teplo, tak jsem jim nedávala ven plínku (což ale vydatně obě ořvaly), doufala jsem, že se párkrát počůrají a to mokré jim bude vadit a pochopí, o co tady jde. Nestalo se. Čůrají vesele do kalhotek a do tepláků, ale jedinou reakcí je, že chvilku chodí rozkročeně jako namořník, jak je to studí a pak vesele pokračují v hraní. Dělají to obě. Ale ani neoznámí, že jsou počůrané. Musím si toho všimnout sama. S kakáním to samé. Zjistím, že mají náklad v kalhotkách, až když je vezmu na ruce. Ani netuším, jak dlouho už to tam je, holky se tváří jako by se nechumelilo. No fakt horor. Po takovém čuracím a kakacím dnu, kdy se snažím vydržet, ale stejně vždycky rezignuju. Musím se asi smířit s faktem, že na to nejsou ještě zralé a počkat na lepší časy. Fakt si nevím rady. Ani babička, která tady teď je, zatím neuspěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
13.5.09 00:40

Ivuško , svatební foto a pak foto s dětmi je super… Koukám, že je to poměrně čerstvá záležitost, moje svatební fotka je už přímo prehistorická - v létě to bude 16 let… :oops:
Ta mise tvého muže, to je děs. Lituji tě a cítím s tebou, to mi věř. Když manža dělal ve Vídni, taky jsem si „užila“. Ale on se aspoň na víkendy vracel a nebyl na takovém konci světa!!! Budu ti držet palce, moc. Máš aspoň po ruce nějakou babičku?

Helli , skoukla jsem tvoje fotky, hlavně ty tvoje scrapíky, zase jsem díky tobě o něco chytřejší, já ještě nedávno netušila, o čem se tu bavíte… :cry: Na tvých dětech je vidět, že jsou přece jen „o patro výš“ než ta moje „mimina“.
Tříkolky, jaké doporučuješ, jsou opravdu jediné použitelné na šlapání, taky jsme je chtěli kupovat, ale musíme počkat, holky jsou na ně maličké, nedosáhnou na šlapky. Takže jsme koupili ty „blbé“, holky se aspoň naučily řídit, tlačíme je po zahradě tou tyčí vzadu, po trávě by to neušlapaly ani náhodou. Nohy ale na šlapátkách otáčejí. Jen když je potřebujeme někam plynule dopravit, zaaretujeme šlapátka, aby se netočila a holky se nadšeně vezou po cestě.
Nedivím se, že tě brzký nástup do práce děsí, mně děsí už teď ten můj lednový..... jak to budeme zvládat. Musíš poreferovat!

Ali , s trampolínou neváhej a dej na Lukáše. Nissa to tady tuším taky řešila… Vyřádí se na ní všechny věkové kategorie. Holky hopsají o sto šest. Na podzim to ještě neuměly, neuměly se odrazit, tak po ní aspoň běhaly. Teď už si na ní i samy vylezou (po židličce) i slezou. Bára dělá salta jak nic.
Máme průměr 305cm, koupila jsem ji i s ochrannou sítí na MMB od paní z Plzně jako zánovní, provozovanou 2 měsíce, dovoz z Německa. Stála mě přes 5 tisíc, z toho 500,–Kč poštovné, celá váží asi 60kg. Loni je prodávali na jaře v akci v Jysku za asi 4000,–Kč, letos nevím, nestarám se. Ale viděla jsem nabídku z Makra, tuším v této velikosti něco pod 6 tis. včetně sítě.
Ali , fotky ze Sázavy super, znám ten úsek, jela jsem ho kdysi. Můžu jen závidět, že máte možnost si vyrazit sami bez dětí.
No a ještě ti musm pochválit Amálku, je parádní. A ten trik s předlohou si musím pamatovat. Dík.

Nisso , už jste přestěhovaní? Sem s nějakýma fotkama. Jsem zvědavá. I když si umím úplně přesně představit, kolik máš času nazbyt.
A jak jste dopadli se školkou?
Jinak děti máš šikovné, měla bych holky k vám poslat na školení ohledně nočníků :lol: (I když my chodíme na školení k sousedům a vede to jedině k plynulé větě: „Kája do nočníčku čurá“)

Kuželko , taky závidím šikovné děti. Chjo.
Jak budeš řešit tu školku? A kdy se chystáš do práce?

Markýtko , krásné fotky, moc vám to sluší.
Kam se chystáte k moři?

Míšo , možná jsme akční, ale já jsem s holkama taky nejradši doma a na zahradě, kde je mám jakžtakž zajištěné, jak píšeš… Společné rodinné výlety a výjezdy celkem ještě jdou, na holky je dost lidí a dost rukou, ale moje sólovýjezdy s holkama jsou o nervy. Buď ráda, že máš tu možnost zařídit si všechno bez dětí. Ale je fakt, že když ti nic jiného nezbývá, než je tahat všude s sebou, tak jsou pak možná děti otrkanější a rodiče otrlejší. A taky ztrhanější a opotřebovanější :lol: :lol: .....soudím podle sebe…

Jestli jsem na někoho zapomněla, odpusťte… jdu spát.
 Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
13.5.09 14:13

Holky usly, tak mám chvilku:
Dituš , tak předně nááááádherné fotky, hlavně ta zahrada, nedivím se,že tam jsi nejraději s prckama, je úúúžasná, smekám před zahr.architektkou a realizátorkou v jedné osobě,že??? Mohli by Ti ji nafotit do nějakého časáku… A máte tam super výběh pro holky, dokonale posekáno, písek, houpajdy, klouzajda, trampolína,super! Hned bych se k vám nastěhovala :-D
Jako tradičně budu pět ódy na Báru ;-) ale holčičky jsou taky úžasné, v culíkách nemají chybu,chechtačky jedny,fotky z výletu taky super,náš taťka už některé kopce nedá,přeci jen máme už o nějaké to kilčo víc a je to znát :-( tady je to samej kopec :-( Školka super,že jsi sehnala,já budu trnout příští rok,holky jsou naštěstí prázdninové…tak tam odpadá problém s držením míst a aplacením školkovného :roll: :roll: :roll: Bára už bude studentka, asi bude pomoc potřebovat,ale myslím,že ve škole toho do nich natlučou dost,okolí bude snad motivovat k dobrým výsledkům a ne žádným jiným nežádoucím činnostem,už aby ses o ní začla bát,co :-(
V práci to určitě zvládneš, asi bude trvat chvíli než se to zaběhne a skloubí všechno dohromady,taky se toho děsím,ale na druhou stranu se těším,že vypadnu z domu…
Jenže u nás taky nočník nehrozí,jsou to ignoranti totální,škodolibě jsem ráda,že v tom nejsme sami :-) možná to u vás bude ze dne na den,někdy to tak bývá…
Babičku máme hned vedle v baráku-mamku, ale chodí a ještě bude dlouho chodit do práce a hlídá navíc ségře holky,ptž ta je bez chlapa a má služby… ale určitě pomůžou jak budu moct,při té první misi taky maximálně pomáhali…

Helli , vlásky uvidíš, Nikolka je úžasná ve všech vláskách,tak to máš snadné :-D krásné scrapíky,i na MMB,jsi borka. Já stále stagnuji :-D Škoda,že jste tak daleko :-( hned by mi bylo veseleji … jsi hodná.
Mám tady pár kamarádek,ještě musím zmáknout to řízení abych za nima mohla jezdit…

Jinak holky jsou teď takový uvztekaný, divoký,nebo naopak strašpytlíni před cizíma, někdy i před dětma,A.je tak vzteklá,vším mrskne na zem,jakmile zpřísním tón,nebo ve větě řeknu NE. Snad je to jen období. Natálce rostou špičáky,tak si trochu pořve zrána,ale jinak OK,jen vstáváme někdy hrooozně brzy,jsem sova,tak mě to ničí. No nic,jdu tady poklidit,než se vzbudí,krásný den všem!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
14.5.09 14:06

Zdravim!
Dito , zahrada naaadherna. Jen tise zavidim, nikdy ani nic vzdalene podobneho mit nebudu. A mate obrovsky pozemek 8O . A to jsi vse vymyjslela a navrhovala sama? Kde ses to naucila? Da se to dle nejake prirucky? (to bych zas ale nemela tu trpelivost a ochotu do toho investovat).
Ale diky tem fotkam jsem se rozhodla, ze acpon jeden sirsi pruh tam udelam, nevim jestli hned ted, ale do budoucna urcite.
Asi to neni uplne bezudrzbovy pak? Kolik casu tomu venujes?
Atrakce pro deti take jsou suprove. My jsme zatim koupili skluzavku od Smoby tu stredni, a urcite holkam stci na par let, pak se uvidi.
Tak se trampoline branit uz nebudu, ale rada bych to protahla s jeji nakupem aspon do pristiho roku.
S Vasim nocnikovanim je to fakt odstrasujici pripad, ale tusim, ze u nas to bude podobne :roll: :cry:
mUSIM KONCIT.
 PA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17910
14.5.09 15:19

Ahoj, tak Jindříšek je přes den odplínkovaný, musím ho tedy posazovat já, ale jednoznačně ví, co se na nočníku dělá a vyčůrá se vždycky, hurá! Zuzi prostě ještě zralá není, vůbec ji to nezajímá, takže ji nechávám uzrát a nezatěžuju ji s tím. Ta je zas šikula na barvičky a logické skládačky.
zato vůbec nemluvíme, o větách (hahaha) se nám může jen zdát, neříkáme ani slova kromě stejnoslabičných. Naše maximum je kodák (Jindra - slepička), bojá (Zuzi - bojí) apod. :cry: Snad to přijde, ale už se mi to zdá hrozně dlouho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
14.5.09 15:32

ELiško , gratuluju alespoň k částečnému odplínkování!!! Jindříšek je šikulka! A říká si sám? Já právě myslím,že dokud si samy neřeknou,že to nemá cenu začínat … ale abych pak vůbec někdy začla :-D
A mluvení :-D Jsme na tom dost stejně,ale holky se zlepšily po 21m,kdy se začly nějak vyjadřovat, slova máme podobná, je jich čím dál víc,něčemu nejde rozumět,občas něco zkomoleně zopakujou, věta z nich náhodně vypadne někdy typu táta páci (táta je v práci) baba hají (pejsek spinká) :-) ale fakt občas,třeba 1× za den a to ještě ne vždy…

Jdu budit šípkové růženky, jak nám rostou ty špičáky,tak A.zas v noci řádila :-( vždycky jak je pochválím, ukážou mi kdo tady velí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17910
14.5.09 15:51

Tak naše dvojka si posílá právě autíčko, to je super, jak spolupracujou :)
No začali jsme tak, že jsem je posazovala já v nějakých intervalech, ale právě mi přišlo neúnosný si pamatovat, kdy kdo čůral a za jakou dobu koho zas po:,–(it. A po dvou dnech jsem to vzdala, ale Jindy si z toho odnesl, že počůrat se je tytyty a že s tím má jít na nočník. A začal poznávat, že se vyčůral, i když měl plínu. takže jsem tio s ním zkusila znova a posazovala ho, když přišel s „bobo“ (což u nás znamená obojí) a fungovalo to. Pak jsme přestali dávat plínu, ale úplně spolehlivě si říkal sám tak dva dny, pak konec a začal se znova počůrávat do gatěk a přišel s tím až když teklo. Ale věděl o tom. Takže teď když nepřijde tak do půlhoďky sám, tak ho po:,–(ím já a vždycky se vyčůrá. A jsem ráda i za to, ptž přece jen nějaký plíny ušetříme.
A náš mladej si to užívá, pochopil, že je to bezva hra s maminčinými nervy, a chodí mě občas dráždit - „bobo“ a děsně vysmátý utíká pryč, ptž v reále zrovna nepotřebuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
14.5.09 18:51

Ahojte kočky,tak se taky hlásím do klubu počůránků :wink: ,prostě ne a ne.Dávám jim hadrové plenky,aby je to studilo,a nic,teda Domča je na tohle šikovnějíš,párkrát se tam i vyčůral,ale…čůrají tam oba pokaždé po spaní a před spaním,to jo,ale k tomu ještě asi miliardakrát denně do plenky,ach joo.takže holt ještě počkáme,ještě je čas :lol:
Dituš,taky ti musím pochválit zahradu,je úúúžasná,strašně se mi líbí,jak to je všechno ještě malé a takové upravené…to už snad není ani pravda,když my jsme sázrli na zahradu smrčky malé a borovičky,ted jsou z nich desetimetrové stromy,z malých decentních keříků je dneska taky malý les…jako je to krásný,každej obdivuje,že jsme prakticky v centru města a přiotm máme na zahradě botanickou..ale té práce,to je strašný..máme pozemek skoro 7000m,to je fakt hodně,a jen my dva na to nestačíme,tím spíš že chodíme oba do práce a čas je jen sporadicky…ale snažíme se,vypleju kus zahrady a než dojdu na druhý konec,je plevel zase na začátku,proto se mi líbí,jak to máte hezky malý a úpravný,všude je vidět,nikde nejsou obr stromy a je to takový malý,i když to není malá zahrada ta vaše to ani náhodou,a mě by bohatě stačila,ne jí mít 5× minimálně větší ach joo :roll: Navíc je na pozemcích okolo stavební zábor,je naplánovaný obchvat Teplic a samozřejmě povede přes náš pozemek,takže o něj zhruba do 5 let přijdeme což je taky ne moc optimistické,prrotože je na houby něco si tady rychtovat a přitom vědět že vše se zboří…a představa že se budeme muset stěhovat,že budeme muset shánět nový dům,navíc ve stejné lokalitě,aby u toho nebylo nějakých 400m jen nemáme šanci nic sehnat,no,však ať se výbor snaží,mají povinnost nás vyplati t a nabídnout pozemek ve stejné lokalitě zhruba tak jsem zvědavá co nám nabídnou,naštěstí je to ještě snad daleko 8)
Ali ty prkna jsme natřeli nějakou lazurou venkovní,máme s tou stejnou natřený domek na nářadí,altán i psí boudu,i plot,prakticky vše,takže používám na vše stejnou aby se to netlouklo.
Eli,gratuluju k nočníkování,malej je moooc šikovnej,závidím :oops:
Ivuško,to je pech že ti zas manžel odfrčí co??
To si ani neumím představit,být celý dny jenom sama na děti,asi by mě hráblo…kdy jsi psala,že odjíždí?? Na vánoce bude ještě doma???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
23.5.09 13:14

Ahojky holky,
moc to tady nejede, tak aspon ja trochu napisu.
Organizovavame sraz Zarijatek 2007 (holky mely se narodit 30.09, takze od tehotenstvi chodim do zari) u nas na zahrade, tak ted mam cinnost tady vsem popisovat cestu a vysvetlovat. Tak se nenudim, a moc se tesim.
Zahrada. Jsem uplne hotova z te Ditine zahrady, uz jsem do toho alba Zahrada je hra koukala aspon 10× :oops: . Ale nevim, co s tim, my nemame prostor na takovou krasu, ani tak sikovne nejsme. Psala tady Michaela, ze je to „mala“ prehledna zahrada u Dity 8O . Tak v srovnani s nasi je to obrovska! zahrada. Mame se vsim vsude necelych 500m2, a to 2/3 jsou barak a zabetonopvany dvorek. Takze travy tak cca 150m2, takze se moc s vlnkami a kytickami nevyradis (navic musej tam hrat pry fotbal, takze nemuzu jim ubirat prostor „nesmysly“. Ach jo…
Ale stejne uz jsem pro:,–(ila, ze az prijedou rodice, tak zajedeme kouknout do zahradnictvi co vse se da koupit a jake jsou moznosti s tou zahradou. Urcite koupime tu cernou tkaninu, co se dava pod mulcovaci kuru a budu strihat nejaky maly polokruh… :wink:

Dito , jestli te moc neotravuji, a byvilo by te to aspon trosku, tak napis prosim kratky popis zakladnich ukonu pri vytvareni zahrady. Nemam silu vyhledavat nejake zahradkarske stranky a cist zdlouhave rady. Chci vedet zhruba takto: srovnat teren, vytahat drny a plevel, dat tu „folii“, pripadne nahazet kameny, za:,–(it rostlinky, konec. :lol: Tak urcite tam par ukonu chybi, tak bys me mohla malinko opravit :wink: . Jinak budu koukat a delat tak nejak podle vasich fotek. Musis mit radost, ze tvoje dilo slouzi nekomu inspiraci, vid? :wink:

Take se vase deti tak mezi sebou se perou ? :cry: Uz jsem z toho zoufala. Stale se kousou, mlatej. Casto bezduvodne, jindy kvuli hracce, piticku… Obzvlast Aňa je hrozna, porad ty Karince ublizuje. Tresta ji, placnu pres zadek , odstrcim, jde se urazet a plakat do vedlejsiho pokoje. Za 5 min prijde a udela presne to same :cry: . Nevim , co s tim. To mi neprijde, ze je tak hloupa, aby nevedela, za co dostala, ale proc to dela zase, to mi hlava nebere…
Kdyz mate nekdo podobne zkusenosti a rady, tak prosim-prosim. Zkazi mne to vzdy naladu. Nevim, jak je naucit delit se, mit se radi a nejak se domlouvat. Treba jsem si myslela, jakou nebudou mit radost z nove skluzavky (Miso, zase jsem zahlidla, ze nakupujeme od stejne pani z MMB :wink: , a vy mate stejnou). A oni se hned popraly. Karin vlezla na ni driv, nez jsem ji stihla slozit a zacala jecet moje-moje, a ze Anika na ni nesmi. Stridami jim tloucu do hlavy aspon tyden, nejde to. :cry: Fakt mazec, nevim jak preziju, nez jim toto zas nejake obdobi prejde.

Obdobi vzdoru. Kdy zacina, mate nejake info ci odkaz na diskuzi? Nemuze to byt uz ono? (Ani se strasne vzteka, leha NA ZEM A KOPE NOZICKAMI).

Ale jinak u nas vsechno dobry :lol: :lol: Opousti nas na tyden tatinek, tak se tady s nima sama zblaznim. Jedina utecha, ze pak prijedou moje rodice, a po tydnu psycha budu mit 2 tydny pohody.

Ivusko , neumim si to predstavit a moc te lituji, ze Vas tatko odjede na tak dlouho. Jeste, ze mas rodinu a kamaradky, aspon castecne se to tim vykompenzuje. A jak jsem na tom s rizenim? :wink: Uz je to lepsi?
Zatim pa.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
28.5.09 00:30

Ahoj holky.
Děkuji za lichotivá slova :oops: :oops: :oops:

Míšo , máte obrovský pozemek, to si vůbec neumím přestavit, starat se o takový kus zahrady..... Ale zase si tam můžeš dovolit :,-(it ty veliké borovice a smrky… Jenže k čemu to všechno, když máte takové vyhlídky s tím obchvatem, viď?

Eliško , závidím šikovného Jindříška. Co dodat? Takový prcek a jde to a naše holky budou mít za chvíli 2 a půl a je to bída. Adélka je na tom malinko lépe než Eliška, ale žádná sláva to není.
Počkáme, uvidíme.

U nás nic moc nového, Ali , hlásím se do klubu, taky jsem tento týden s holkama úplně sama, taťka se nám vrátí až v sobotu v noci, zároveň s Bárou, která je na školním cyklo-vodáckém kurzu u Lužnice. Akorát, že já nebudu mít pak tu Tvou regeneraci v podobě pomoci rodičů. :cry:
Holky děsně zlobí, fungují jako nějaké komando či demoliční četa. V pondělí během chvíle nepozorovaně nanosily do obýváku na koberec pod konferenčním stolkem půlku pískoviště - kyblík za kyblíkem, asi je to děsně bavilo..... No hlavně si dobře vybraly místo, všude kolem máme dlažbu… No nic, písek byl suchý a šel celkem snadno zase odnést a zbytky vysát. Ale včera ráno si vzaly z kuchyňské linky takový ten mačkač na brambory a na témže koberci společnýma silama rozcupovaly na mikročástice oplatek. S čokoládovou náplní. Tady už vysavač nestačil. Další zábavou je večerní koupání, když je nechám chvilku bez dozoru, vezmou si každá houbu a samy se myjí. Jenže u toho spotřebují klidně celý sprchový gel, kterým se obslouží. Takhle už do vany vylily tři! Když na něco nedosáhnou, tak si přišoupnou židli a podají si, co chtějí. Před spaním si lezou vzájemně do postýlek, vylézají ven, běhají po pokoji, blbnou a neustále se svlékají donaha. Nepomáhá žádné zlobení se ani tresty. Prostě je to baví.....
Dneska, když jsem na ně ve vaně dělala „tytyty“, aby nebraly žádný šampon, jen se významně culily a říkaly: „Máma pryč!“

Jo ještě jedna událost, která by mohla zajímat ty, co uvažují o trampolíně. V pátek navečer se příšerně setmělo, přišla bouřka s obrovskýma kroupama a větrnou smrští, která hned svým prvním poryvem sebrala naši trampolínu, ta se vznesla a přeskočila túje i plot a přistála bokem na sousedově jabloni… to už ji držel za nohy manžel, který vyrazil hned za ní, vzápětí i já, společnýma silama jsme ji stáhli zpátky na zem a v krupobití holubími vajíčky jsem z ní stáhla ochrannou síť, která mohla za to, že trampolínu vítr sebral. Manžel statečně utekl při prvních úderech obřích krup. Škody byly velké, ale naštěstí ne fatální a trampolína je opět funkční. Z šesti tyčí, co drží síť, byly 4 zcela ohnuté a pokřivené, jejich obaly a polstrování potrhané. Naštěstí se nestalo nic skákací ploše a tyče šly narovnat aniž by se zlomily.
Takovou bouřkovou smrť jsme nečekali, já totiž jinak při předpovědi silného větru ochrannou síť vždycky preventivně sundávám… No můžeme být rádi, že tu nebylo to tornádo, co prošlo o pár kolimetrů dál u Karviné.....

Ivuško , nám žádné špičáky nerostou, už je máme, a holky jsou taky pěkně uvztekané a uřvané. Hlavně, když nedostanou, co si zamanou…
Ali , u nás je taky jednostranný teror, Adélka bije Elišku nebo jí pořád něco bere.
Jo, máme úplně stejnou skluzavku jako Ty a tuším Míša . Holky ji dostaly k Vánocům.
A k zahradě: to víš, že mě Tvůj zájem těší. Já jsem ale jen amatér, snad teď už s trochou zkušeností. Já jsem se řídila zpočátku svým instinktem a jen maličko vzděláním, jsem vystudovaný biolog, ale o zemědělství nebo dokonce zahradnictví jsem při studiu zavadila jen okrajově. Když jsem zjistila, že instinkt nestačí a je zapotřebí i nějakých znalostí, koupila jsem si nějaké knížky. Posloužily hlavně jako informace o jednotlivých kultivarech rostlin, co se týče zahradní kompozice, potěšilo mě, že mě instinkt vedl správným směrem a že v knížkách píšou často to, na co jsem přišla sama… Skoukla jsem fůru zahrad buď pro inspiraci nebo pro zjištění, že „takhle teda rozhodně ne“… Teď čerpám hodně informací z internetu ze zkušeností jiných.
Okrasnou zahrádku, byť malých rozměrů, si klidně založ, je to radost, ale žádná bezúdržbová zahrada neexistuje. To je mýtus. Ale můžeš ovlivnit, jak moc práce s tím budeš mít. Založení záhonu je přesně takové, jak jsi to popsala. Srovnat terén, položit netkanou textilii, vytvořit okraje záhonu, za:,–(it rostliny, mulč. To není žádná věda. Věda je vybrat správné kultivary rostlin do malé zahrady. Na to si dej pozor, je to častý nešvar, způsobený nevědomostí. V mnoha zahradách vidím, jak si lidé nahusto :,-(í roztomilé malinkaté stromečky pod okna a neberou ohled na to, že onen drobek bude mít za pár let pár mertů a před oknem není ideální. Zvláště „zrádné“ jsou v tomto směru jehličnany!
Klidně napiš, co potřebuješ vědět, třeba soukromou zprávu.

Mějte se krásně, je děsně hodin, musím do hajan.
 Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
28.5.09 22:35

Ahojky,
tak mi to nedá a musím se dodatečně přidat k zástupu obdivovatelek Ditiny zahrady. :wink: Dito - to je fakt paráda!!!!!! Smekám před tebou!!!!! :D My tedy bydlíme v domku mých rodičůk, tudíž i zahrada je jejich a vše se tím pádem řídí podle nich, takže většina je věnovaná zelenině a ovoci. Ale i kdyby to tak nebylo, nevím, jestli bych v sobě našla dost trpělivosti a chuti vytvářet tam něco jinýho. :wink:
A teda ta vaše story s trampolínou při bouřce, to je teda síla. Představila jsem si, jak se tak veliká trampolína vznáší ve vzduchu a připadalo mi to jak ze špatného filmu. 8O Ještěže to dopadlo relativně dobře.

Ali - musím se smát. To co popisuješ, je u nás na denním pořádku - praní o všechno (na větu „to je moje“ jsem už alergická :wink: ), hádky co pustíme za DVD, jako přečteme pohádku, jakou mám zazpívat písničku, jestli bude sprcha nebo vana … Novinka je, že Luky chce být ve všem zá:,–(ně ten první (první ráno na záchodě, první na čištění zubů, první na schodech atd., jakmile není, chytne ho amok a je schopnej Nikču strčit třeba i z těch schodů…).U nás je samozřejmě on v přesile, ale Niki ho neustále provokuje, protože ona je ten větší četík, takže jak se říká „jeden za 18, druhý bez 2 za 20“. :D Musím přiznat, že mě překvapilo, že je to tak i mezi dvojčatama - holčičkama, myslela jsem si, že to musí být klidnější… :wink: Tak přeju hodně trpělivosti (já ji stále hledám). :wink:
Jinak to co popisuješ, určitě do období vzdoru patří. :wink:

Mě včera skolila angína. :x Naštěstí jsem docela v pohodě a hodně mi tentokrát pomohla maminka, hlídala děti,abych si mohla lehnout. Jak to tak vypadá, chytla jsem ji proto, že jsem si v pondělí v tom vedru dala jednu zmrzlinu… :? :? :? Tak pozor na to. :wink:
 www.kucerkovi.estranky.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová