Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2817
7.2.09 00:19

AHojte holky!

nesklátila vás všechny chřipajzna,že to tu vázne??? Já jsem se dostala z lehčí formy chřipky-jen rýma,kašel,bolehlav bez horeček, holky to zatím minulo,ale N.slušně chrchle a trochu rýma,tak snad se to nezhorší… Jinak nic moc nového,furt je hnusně,už aby bylo jaro a nejlíp léto…
Jo vlastně přeci jen novinka :-(
Manža mi v září opět odletí do Afghánistánu na tentokrát půlroční misi :cry: buď teď v září nebo pak příští rok, ale jelikož to chci v létě nastupovat do práce a holky školka, tak volíme menší zlo, jet by musel tak jako tak, nebo teda civil… Netěším se na to hlavně kvůli holkám,už budou větší než byli, jak byl hned po jejich narození, a asi budou vnímat,že taťka není a bude jim chybět… Snad to zvládnem všichni… ale třebas ještě nepojede,kéž by.

Helli , scrapíky paráda,ale my už jsme si psali… Jinak s tím padáním venku a loužema, bude to chtít čas a trpělivost,vysvětlovat atd. Teď když jsou venku louže a jdu sama,tak je nepouštím z kočáru,šetřém nervy,když jdem dva a není kor hnusně tak jdem bez kočáru-jen o víkendu. Už se táááák hrozně těším na jaro/léto!!! Vezmem bábovky,na písek a zpět snad dojdem, doufám,že ještě udělají do té doby pokrok…

Ali , pěkné fotečky na rajčátku! Taky závislačíte na tabíkách? My už snad půl roku … Holky mají podobně nepřítomné výrazy. S holčičkama musí být legrace, škoda že neřídím, udělali bysme nějaký ten minisrazík dvojčecí. Ale řízení mám jako novoroční předsevzetí,takže snad časem… A krásné fotečky vás dvou s Lukášem-měli jste výročí,nebo jsi jen tak nostalgicky vzpomínala? Kdypak bude svatbička, jste moc pěkný pár a v bílém by vám to táááák slušelo … (samozřejmě nemusíš reagovat :-D) A jak jde scrap,zkoušíš,nebo není čas?

Jéje to je hodin,musím spát,tak dobrou a pište, pište, pište!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
7.2.09 12:54

Ivuško, nás teda nemoci sklátily! Všech pět. Pravá chřipka to není, ale i tak je to hrůza.
Ozvu se, až bude lépe. Snad někdy bude lépe..... Už to všeobecné trápení trvá týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
7.2.09 20:33

Ahojky,
my se taky hlásíme do klubu marodů. :(
Děti už týden kašlou a mají rýmu a Honzíkovi ve středu píchala ouško, nic tam neměl, jen vzduch a tak bez ATB, ale teploty trvaly a tak ve čtvrtek znovu na ušní a znovu mu to píchla a tentokrát hromada hnisu s krví a teklo mu to dva dny… :(
Takže dostal ATB a jsme na týden zavření doma. ¨Dneska si o šufle rozrazil dolní ret a ted si spálil dlan o rozpálenou troubu. Byl z toho špatnej snad hodinu a půl jenom hystericky řval jen se na tu ruku podíval. Má to škaredý spáleno přes čtyři prstíky a zrovna v tom ohybu mezi prstmi a dlaní. Taky mu to solidně nateklo, ale ted už je dobrej, tak snad k dr s tím nepojedem. Pokud mu to nějak nezhnisá. Namazala jsem mu to heřmánkovou mastí, tak uvidíme. Nevíte, co se ještě dává na popáleniny?
Dneska holt nemáme dobrý den.....................

Tak jsem si vylila srdíčko a pádím dodělat tu neštastnou buchtu. ¨
Dobrou noc D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
7.2.09 20:45

Denisko , tak vás ty nemoce taky neminuly … u nás N. se zhoršila a taky teplota,rýma,kašel (dost). A.zatím odolává.
Chudák Honzík, ten si to dnes vybral,snad to zaspí … Natálka si jednou popálila ruku-strčila ji do horké a husté polívky, a hned potom zchladit studenou vodou,což jste určo udělali,a pak jsem mazala do lékárny pro Panthenol (pěna ve spreji). A nevím,zda to pomůže když to aplikuješ až třeba za 12 hodin… jí to celkem zklidnilo… Ale pokud je to hodně popálené,tak bych raději k Mudr. zašla. N.měla i puchýřky,pak si to strhla do krve,tak jsme trochu ovázali,aby si to nestrhávala,a jak to zaschlo ve stroupky tak dobrý,se to pak oloupalo,teď tam nic nemá. na té dlani to musí být bolestivější. Jo a taky děsně řvala,snad 2 hodiny,pak vysílením usla a pak už to bylo OK,to byla ale o pul roku mladší.
Denisko a co dáváš na kašel? Já dnes koupila ten Stodal,co furt jede v TV,když jsem zjistila,že je to homeopatikum,tak jsem do toho šla,myslela jsem že je to driák nějakej,ale že by se to nějak zlepšilo,no nevím,asi to chce déle. Uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
7.2.09 21:17

Ahojky,
tak my se taky hlásíme do klubu nemocných, chjo. :? Děti měly rýmu a LUky trochu kašel už minulý týden, o víkendu už byla docela dobrý. Ale mně to chytlo v pondělí, rýma, teplota. NO a prckové to chytli samozřejmě ode mě zpátky. Luky v úterý 38, oba hroznou rýmu, Niki má 38 dneska. :? Mě to taky pořád drží, vždy jsem jeden den lepší a další mi zase vylítne teplota a jsem KO, k tomu kašel.

Ivuško - my na kašel trpíme (bohužel) docela dost, Stodal nám nikdy moc nezabíral, ale každému zabírá něco jiného, tak uvidíš. Já dávám na suchý kašel Stoptussin a na vlhký Mucosan (jitrocelový sirup s echynaceou). Dneska mi kámoška poslala recept na lektvar z tymiánu, je to z MMB, už jsem na to koukala a je u toho hodně pozitivních ohlasů, tak ho vyzkoušíme. Najdu odkaz a hodím ho sem. :wink:

něco pro obveselení - rozhovor včera u nás doma:
obě děti na nočníku:
Niki: Já mám pipku, Lukášek má pinďu a tatínek má velkou pipku.
Luky: Nene, tatínek nemá pipku! Maminka má velkou pipku, tatínek má velkou pinďu. :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
7.2.09 21:26

tady slíbený odkaz na bylinný lektvar na kašel:
 http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
7.2.09 21:56

Helli, jsem se tady váčně smála vašemu rozhovoru na nočníku. :D :D :D
U nás to holky taky pořád řeší a hlavně sledujou jak při koupání přetuhuju Honzíkovi pindu. Ted to začlo bacit i Honzíka a při utírání osuškou chce vždycky přetáhnout pindu aby si ho mohl sám schovat. pořád chce dělat jak tomu říká bubu bu kuk. :D ¨
Jinak my na kašel taky trpíme a Stodal nám taky nikdy nezabral. Ale dětem chutnal je sladkej.
Ny ted dáváme Zuzce Ambrobene a Honzíkovi jsem dala Sinupret, prý zvyšuje účinek ATB.
Holky myslíte, že je normální, že Honzík má pořád tepltotu kolem třiceti sedmi až půl a to má už třetí den ATB?
Já myslela, že ATB zabírají do čtyřiceti osmi hod. Hrozně se bojím, aby zase neměl něco v oušku. On byl do ted u dr tak zlatej a hodnej ani na očkování nikdy nepípl, ale ted to bude horor. A zuzka ta řve všude jen tam vejdem, tak preventivně, tak ani s nima nemůžu jít k dr. sama, oba na mě budou viset a asi by je ani dr. nevyšetřila. chjo už čekám, kdy něco řeknou manžovi v práci…
V po máme ko na ORL, ve středu Viky na oční a ve čt ko u dětské po ATB. to je šílenej program na celej týden a nejhorší je že to zabere celé dopoledne. A to si ještě musím navařit, ptže to fakt nestíhám, :D
 D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
7.2.09 22:05

Ivuško , popáleninu jsem hned chladila a pak ještě obvázala studeným kapesníčkem, ale stejně tam má čtyři puchýře, na každým prstíku jeden a napuchlo mu to. Panthenol doma máme na spálení od sluníčka, možná by to taky pomohlo.
Doufám, že se mu to rychle zahojí i když jde o dost blbé místo k hojení. No uvidíme, kdyžtak ještě pojedeme někam na pževázání. :(
 D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
7.2.09 22:27

Denisko , puchýřkům se asi vyhnout nedá,ale jakmile splasknou a zaschnou,je vyhráno,uvidíš zítra. Hlavně aby si je nerozškrábal,bude ho to svědit asi.
Jo a k té teplotě- neteř teď měla taky atb nakonec asi po týdnu kašle,a 3 dnech teplot,pak i horeček, a ségra právě taky říkala,že jí to ze začátku moc neklesalo,ale nakonec jo. Četla jsem,že tenhle virus chřipky je nějaký agresivnější, teploty trvají déle …

Holky díky za info o kašlomedicínkách. Ještě vyčkám co ten Stodal blbej, a když nic tak zkusím něco vašeho,ségra ještě říkala Sinecod,Mudr.prý píše Hedelix. Čert se v tom vyznej. A nebo zkusím koupit tymián a uvařit tu medicíku z MMB…

Helli , dobrý hovory… :lol: :lol: :lol: my tomu říkáme stejně :-D Ale holky to ještě nepojmenujou,jen čučí vždycky na taťku když jde z koupelky nahej :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
7.2.09 22:56

Ivuško , tak ted jsem se zase musela smát :D
Dost dobrá hláška. Naše děti vědí moc dobře, co mají holky a co kluci, tuhle Honzík mi asistoval na záchodě a taky pořád zkoumal, že to mám jiný než on. A doma tomu říkáme úplně stejně jako u vás :D :D
Tak at žijou pindové a prcinky, aspoň se máme při těch nemocech čemu zasmát..... :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
7.2.09 22:57

Tak to vidíte a já si to ještě celý zvýrazním.......... :D :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
7.2.09 23:12

No a bysme to Denisko lépe viděli :-D
Já s nima taky nechodím sama k doktorce,ale těším se až budu moct… Jednak zdrhají do vedlejší čekárny,příp.dveřma na schody, a jednak to oblíkání a svlíkání sebe a jich… A druhé dítko by se na mně sápalo,když bych to první prohlížené držela a byl by zbytečně řev… takže pokud jsou lidi,beru s sebou ségru/mamku n.manžu,když mu dovolí volno,což většinou nedovolí.
Helli, dík za recept,popřípadě využiju.

Ještě k tomu kašli,koupila jsem v Tchibu zvlhčovač,tvaru žáby, 799Kč. Jede nám 2.den,no ale jelikož nemám vlhkoměr,tak moc nelze zjistit jestli pomáhá. To spíš při tom suchým dráždivým kašli …

Přemýšlím,co prckům k 2.narozkám,chtěla bych stoleček+dvě židličky z Ikea (na kreslení do obýváku místo jednoho hracího koutku),pak nějaký tříkolky,ale v těch se vůbec nevyznám a hlavně holky se ani neumí odrážet na blbým odrážedle,když je na to dám,tak si hned stoupají a chtějí dolů… je to podivné. No tak aby to s milejma tříkolkama nedopadlo stejně :-( pak nějaký hadříky samozřejmě ;-) a pak nevím. Zvažuju to lego, s žakem si teda moc nehrajou ale baví je to vysypávat z krabice a teda ted jsem je naučila i uklízet,ale že by si z toho stavěly ani omylem,občas spojí náhodou dvě kostky a to je vše. Taťka si s tím vyhraje nejvíc u nás :-D Tak se bojím,aby je to lego bavilo,když už bych zainvestovala. A ještě mě napadla oboustranná tabule magnetická/na kreslení. Taky uvidíme podle financí,možná dostanou stoleček a hadříky a budou rádi :-D

Tak kdyby se vám chtělo písnout,co dostaly ty vaše ratolesti, příp.dostanou, budu jen ráda, ještě kuknu na Dvojčata.cz No času dost,ale abych sháněla,když je chvilka volná,pak na poslední chvíli to nemám ráda…

Hmmm tak jdu asi spát,páč tu furt běhám mezi ložnicí a obývákem,tak ať to nemám daleko :-( už pláče,papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
8.2.09 11:07

Helli, u nás holky významně ukazují tátovi na trenýrky a říkají „pipina“… Při tom našem babinci se není co divit.

Ivuško, lego duplo je super, naše holky si s ním hrají denně. Nějaké bylo po Báře a tak jsme jim nadělili ještě dvě krabice pod stromeček. Já jsem ke druhým narozkám chtěla kupovat taky tříkolky, ale ustoupila jsem od toho. Teď v zimě by doma akorát omlátily rohy a do jara zase povyrostou, tak uvidíme. Navíc prý jsou ty tříkolky se šlapáním na předním kole pěkně blbé, na ty klasické jsou naše „zakrslé“ holky ještě malé.

Nisso, jak jste na tom s domem, už bydlíte?

Mějte se a léčte se všichni a všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
8.2.09 23:06

Ahojky,
tak jsme si byli sednout v hospůdce na dobrou večeři a pivko a bylo to osvěžující. :D
Dituš , domeček stojí, jedna koupelna je obložená, druhá napůl, do čtrnácti dnů snad přijede podlahář a vymaluje se barevně. Schody jsou domluvené u truhláře na březen a kuchyn vyřešíme tento týden bud od truhláře nebo studio.
Doufám, že to do května června stihneme, ještě nás čeká spousta práce na zahradě, vepředu stromky a kytky, vzadu vykopat kanalizaci, rekuperaci, studnu a bazen, no a pak do nějakého rovného terénu a zasetí trávníku. :D Takže do zimy se nudit nebudeme…
Ivuško tipy na dárky vůbec nemám. Asi koupíme taky lego, ted si s tím všichni denně hrajou, pak Zuzce hluboký kočár, mají jeden s Vikčou a je to boj. Honzíkovi asi větší auto, Honza chce takové to na baterku, ale na to mi přijde ještě dost malý. Taky jsem ubažovala o trampolíně naven, ale je to něco kolem šesti tisíc. No a určizě dostanou pokojíčky, takže nové velké postele s krásným povlečením a atd.
Hellp jak to vidíš s oblečkama na jaro? Pokud něco budeš mít, tak mi napiš na mail, zkusím na něj občas mrknout.
Jinak se holky ted na delší dobu odmlčím nebot nebudu mít net, ale kdykoliv to půjde, tak zkusím aspon mrknout nebo i písnout, maily mi občas projede manža v práci a případně vytiskne nebo donese laptop.
Tak se držte a at jste všichni hlavně zdraví :D ¨
Dobrou noc D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
10.2.09 17:09

Ahojky,
predevsim jsem zahlidla Ditu, take moc zdravim! Holky (a domecek take :wink: ) jsou krasne! Fesandy mali. Tak uz budes sem obcas chodit doufame? :wink:
Ivusko , scrapiky zatim nestiham, snad nekdy (v pristim zivote :lol: , ne, tak za pul roky by se to mohlo zklidnit). Svatba zatim nebude, nechce me :cry: Bile saty uz jsem jednou mela, tak az tak mne nechybi. Ale mozna nekdy..... :lol: Lukas by klidne svatbu jo, ale nesnasi urady, razitka, formality. Jednou uz se rozvadel, tak institut manzelstvi proklinal, nechce se mu do toho, coz chapu, ja jsem mela bezbolestni rozvod, pohodicka-kamaradi, takze bych se nebala. Tak treba udelame nekdy na zahrade neco jako „fiktivni svatbu“ se vsim vsude ale bez uradu :lol: . Prijmeni uz stejne mame stejne vsichni, tak o nic nejde.

Docteno nemam, reagovat moc nestiham.Jsem v praci ted, jinak ani net doma nemam. bydlime tes totiz u Lukasove segry (nase oba byty jiz jsou prodane, a barak , co kupujeme, jeste neni volny). pristi tyden ve stredu dostaneme klice, pak rychle vymalovani a stehujeme se! Rekonstrukce se posouva na neurcito z duvodu nedostatku financi :cry:
zatim pa, jeste se v nejblizsi dobe ozvu!
Mejte se vsichni krasne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová