Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3504
17.11.08 21:36

Alino , tak já po roce nakouknu a dočtu dvě stránky a koukám, že jsi na nás nezapomněla :oops: . Jsi hodná. Já už se tady s příchodem nových těhulek a maminek moc neorientuju, tak jsem zůstala věrná diskusi v našem měsíci porodu.
My se máme moc fajn. Kluci rostou jako z vody, teď už si to začínám užívat :wink: :lol: Kluci se už hezky rozmlouvají, tak je i veselo.
tady jedna z aktuálnějších fotek 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
18.11.08 14:22

Ahoj holky,
my taky ještě žijeme. I když pořád zápasíme s kašlem. Honzík od srpna, co ho očkovala 4. hexou pořád kašle. ne nějak moc, ale pořád. Zuzka dostala po slavném šetrném Priorixu taky teplotu rýmu a kašel a má to už přesně 3 týdny a nemůže se toho zbavit. Honzík ještě naočkován není a nevím, kdy bude, protože musí být zdravej. Chjo. Už jsem s ním byla u homeopatky a nic nám nezabírá. prosila jsem mudr. ať nám vezme krev a udělá rozbor imunity a vůbec všech lázek, které tam mají být, ale ona nechce. Přece není normální, že se s tím neumí sám vypořádat a pořád to nekončí. Už jsem zoufalá, protože nevím, čím mu pomoct. Zkusili jsme všechno na odkašlání, thymomel, Mucosolvan, Stodal a pořád nic. Dneska jsem koupila v lékárně Multitabs v kapkách a taky kašel na průdušky a tak zkusím ještě to, ale fakt už nevím, co víc. Na ATB to taky není, brala jim i výtěry z krku a ty jsou taky negativní na bakterie. Tak jí mám jen ke konci týdne zavolat, jak bojujeme dál, prý ji to zajímá........
U dr. jsme dneska čekali 2 hoď a byla jsem tam s nima sama. Byl to zážitek, protože děti dělaly jako koně. Všichni lidi si tím krátili dlouho chvíli a pozorovali nás jak je nahíním a jak neposlouchaj a jak se o všechno hádaj a perou a já jsem na nervy. :D
Potkala jsem tam jednu paní, co tam byla s o měsíc mladším chlapečkem a taky říkala, že je z jednovaječných dvojčat. jenže s tím druhým dvojčetem jim někdo jezdil venku a tak měla jen jedno. jak jsem jí záviděla........ :D

Jinak jsme se teď krásně rozmluvili. Dokonce i Honzík už řekne i Karkulka, on totiž hlavně opakuje po Zuzve. Největší legrace je, že volá na Zuzku Honzíku. Takže když volám Zuzku Zuzí, tak on je hned důležitej a běží za ní a volá Honzí.......... :D :D :D

Po venku jezíme zá:,–(ně v kočáře, jinak to ani nejde. Maximálně sejdeme pěšky kopec od nás z domu na stavbu, tam je to oplocené, tak zavřu bránu a můžou běhat. I tak je to v tom blátě a mokru dost na nervy pořád hlídat aby si nesedaly nebo neválely se po zemi.

Televize nás nezajímá, jedině znělka večerníčku a kouzelné školky, jinak dýl nevydrží. To až po 2. roce snad.

K vánocům už jsem začala nakupovat. V neděli jsme byli v Ikey, tak jsme koupili houpací vak na zavěšení a taky chceme koupit tu velkou dřevěnou psací tabuli,ale ta byla vyprodaná.
Pak jsem koupila dvojčatům talířky :,-(u Krtečka. vikča ho má a oni teď pořád jedí z jeího, ptze není doma a je ve školce. Tak budou mít každý svůj. Zuzka dostane panu s cumlem, to jí hodně bere a kolíbku a nákupní vozíček, protože kočáry už máme doma 3.
Honzík dostane velký popelářský auto a pár dalších autíček atd.
Vikča dostane boby, lyže a Barbínu. Taky všem koupíme obrázkové povlečení do nového povlečení. Vikča chce Barbí, Zuzce Amálku a Honzíkovi s autama Cars.
Jinak ještě pár drobnůstek, omalovánky, plyšáky a konec. I tak je to děs. Letos ale mám docela nakoupeno a tak jsem ráda, že se vyhnu prosincovému obchodnímu šílenství a budu v poklidu s andílkama péct. :D

Tak zatím ahojky a marodům brzké uzdravení.
D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
19.11.08 21:38

Ahojky,

Zuziku - kluci jsou úžasný!!!! Dlouho jsi tu nebyla a já teď žasnu, že už jim je tolik, to není možný!!!! 8O

Nisso - s kašlem jsme na tom dost podobně, jen náš LUky nekašla od srpna ale „až“ od půlky září. Je to děs, taky už jsem vyzkoušela všechno možný, dokonce jsme kvůli tomu koupili i zvlhčovač vzduchu. Na chvíli se to vždycky zlepší (ale ne úplně), pak zase zhorší. Teď jsem v nějaký diskusi vyčetla tip na lék proti zadní rýmě, dost často bývá právě ona příčinou kašle (dráždí vzadu v krku a dítě pak kašle), tak zkoušíme Sinupret. Jenže není pro úplné prcky, je na něm, že je pro předškoláky, magistra v lékárně mi vyhledala, že kontraindikace jsou jen pro děti do 1 roku, tak pro nás už by snad měl být v pohodě. Jedinou závadnou věcí v něm je alkohol. :? Dám ti vědět, jestli nám to pomohlo. Ještě ti písnu SZ nebo mail, něco pro tebe mám. :wink:

Holky, co máte doma golfky Aria , už jste některá prala potah? Dá se nějak celý sundat? Já ho vždycky jen vyčistila,ale teď už bych chtěla kočár prodat, chodíme výhradně pěšky, tak bych ho ráda vyprala. Zatím jsem nepřišla na to, jak to sundat, i když moc důkladně jsem to tedy nezkoumala… :wink: Díky!!!!!!!!
 http://lilypie.com/…827/nI5Y.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
20.11.08 13:04

Ähojky Helli,
tak jsem ráda, že s tím kašlem nebojujem sami. I když zdraví je samozřejmě nade vše.. :D
Ten Sinupret máme doma a v létě jsem ho dávala Vikče a zabral. Taky jsem o něm uvažovala, ale nevím, jak to můžu míchat s kašlavkama. třeba teď máme Stodal a v tom je taky alkohol. Asi jim to moc neublíží, ale řekla bych, že Honzík je na tom teď líp než Zuzka. Zakašle 2 x ráno, jednou odpo po vyspání a asi 2× denně když běhá nebo tak. Takže to není žádná hrůza v noci někdy 1×. Ale je to pořád, takže nekonečné. Já si dokonce myslím, že to není ani na průduškách, ale že to vždycky vykašle jenom hlen z trubice, co mu tam steče. No nevím, ale myslím, že ještě zkusíme návštěvu solné jeskyně. Prý to dost pomáhá, tak uvidím a pak napíšu pro inspiraci ostatních kašlálků..... :D

Helli, napiš mi, budu se těšit, co máš.

Jinak holky, napište ještě nějaké inspirace na vánoce, budu jenom ráda za nápady.
Já pořád přemýšlím nad Legem. Já ho nikdy neměla, ale kámoška jo a pěkně jsme si s tím vyhrály. Ale ona měla tokové s človíčkama a kytkama a stromkama a stavěly jsme hlavně domečky a zahrádky. Já po tom ještě nekoukala, ale přijde mi, že teď je to samé auto a roboti a že něco obyč už se snad ani nedělá.
Taky přemýšlím nad nějakou ohrádkou pro domácí plastová zvířátka. Zvířátek máme doma dost, tak bych brala ohrádky a korýtka atd. Ale to jsem nikde neviděla. Vikča teď pořád staví z kostek různé silnice a ohrádky jenže ti dva jí to hned bourají a tak je u nás řev. :D
A taky dřevěné kostky. Viky už je umí skládat podle obrázků, tak se tím pěkně zabaví a nenudí se.

Tak já letím vytírat, za chvilku se ti dva vzbudí a běžíme pro Vikču do školky. I když je tam hnusně.
Tak čao D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17911
20.11.08 13:31

Nisso , my lego máme, od toho pro nejmenší - Lego primo přes Duplo (což asi připadá v úvahu pro vás) až po klasický lego. Duplo je skvělý, vyhrajou si s nim dlouho a vydrží, i když se s ním hází nebo po něm šlape :wink: Zdaleka nejsou jen roboti a auta, ale máme právě domeček - kuchyňka, postýlky (ty u nás teď jedou nejvíc), umyvadlo, sprcha, kytičky, stromky, plot… Pak samozřejmě taky popeláře, bagr, jeřáb, ale i dost zvířátek (ty kupuju taky použitý jednotlivě a pak to dostávají k menším příležitostem). Máme i nějaký korýtka apod., to se dá taky koupit jednotlivě nebo v :,-(ě - třeba farma nebo Zoo.
 http://img.mimibazar.cz/…b5706364.jpg

Děti jsou tedy šikovní v mluvení, to Jindříšek se Zuzkou mají asi deset slov (i to je úspěch, zuzka třeba začala říkat ne asi před třemi dny, do té doby jen kroutila hlavou, že jí mohla upadnout :)).

A malým kašlíkům přeju, ať je to rychle pryč, ale znám to, když už to přijde, je to taky na pár týdnů, kolem čtyř let jsme vždycky měli jednu zimu prokašlanou (asi tím nástupem do školky). Se Sinupretem mám taky dobrou zkušenost, na kombinování se stodalem bych se radši zeptala v lékárně, ale myslím, že by to nemělo vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
20.11.08 15:01

Jú tady se to nějak rozjelo :-) nedošlo mi upozornění na mail, tak jsem o tom ani nevěděla :-)
S nemocema přidám svou trošku do mlýna, my už nekašlem,před týdnem jsme dokašlali (bronchitida,Anetka s atb, Natálka bez), teď zase máme střevní fujtajbl,takže v noci A.zvracela, čekám,kdy to sedne na N.,já už to měla taky,jsem fit naštěstí už.
Jo dárečky,máme spíš drobnosti,oblečení, z hraček: magentickou tabulku - holky jendu malou maji a furt se o ni perou,tak koupim vetsi s razitky a barevnou. Pak pokladnu elektronickou, to je prý oblíbená hračka,už si s tím hrály na návštěvách (v prodejnach Pompo ted v akci za 399). A stavebnici žako, měli jsme to jako malí,asi to pro ně ještě úplně nebude,ale za chvíli snad jo. Pak nějaké knížečky a tak,nic velkého letos. Ještě jsem přemýšlela o miminkách,ale nevím,jestli by si s tím hráli,asi to nejdrive vyzkouším na návštěvě :-) kočárky nemáme kam dávat. Taťka jim prý koupí svůj dárek,no to jsem zvědavá,zas nějaká příšera :-)

SimiM , to víš že můžeš sem chodit,občas Tě zahlídnu na dvojcatech.cz (teda jestli to jsi ty), a na těhulkách už jsem dloooooouho nebyla,tak nejsem vůbec v obraze. Hoď sem nějakou otečku prcků,at se pokocháme.

Zuziko , prckové jsou neskutečný!!! Já si dodnes pamatuju to vaše chodící video,jak jsem u něj slzela,když se holky sotva plazily… a teď už taky capkají,to to letí!

Denisko , teda vy bojujete! Ach jo vid, nemoce blbý a to ještě nechodí do školky! Prckové jsou šikovný řečníci,my jsme na tom s mluvením jak ELiščiny prťata asi, tak 10 slov … A jak Honzík volá HOnzíku na Zuzi,to musí být tak sladký… holky na sebe ještě nevolají,ani neumi svoje jmena :oops: akorat na sebe ukazuji,když si třeba prohlížíme fotky (taky dobrá zábava při nemocech,když máte lné zuby všelijakých zvířátek)

Pepen , to jste tedy šikovní pískomilové,my až na jaře… je mohla bych jim koupit nějaké pořádné bábovky k Ván.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
22.11.08 20:53

Ahoj,
tak holky to trápení s nemocema je otravné a doufám, že to u vás brzy přejde. My jsme měli v září taky docela problém s kašlem a přesně jak psala Nissa, jen po spaní a ve spaní… dr. říkala, že je to hlavně tím jak jim to stéká do krku a dráždí je to. Na pár nocí jsme dali na noc čtvrtku Dithiademu (tak něja, že jo?) a byl klid. Je to na zklidnění sliznice a otoku a oni fakt spali jak dudci celou noc. Asi to není úplně nejideálnější lék, ale nám to fakt pomohlo a dávali jsme snad tři večery.

No a Vánoce… tak já taky přispěju našimi tipy, i když jsme o fousek starší. Kluci milují hlavně knížky. Neustále čteme a musíme říkat co tam je a teď hodně i oni. Takže mám asi šest knížek. Pak autíčka, garáže pro autíčka, velký box Lego Dupla (takový ten včetně podložky, okýnek… a podle toho jak je to bude bavit budeme dokupovat), pak nějaké puzzle skládačky (takové jednoduché kde se spojují zvířátka a jejich mládata…), pak magnetickou tabulku s dřevěnými tvary, které se různě sestavují. Od babičky dostanou vysavač (to je na přání, protože milují vysávání naším vysavačem), nádobíčko (plastové hrníčky, příbory talířky od Waderu… s tím si hrají u babičky a vydrží s tím celý víkend co tam jsme), knížky s písničkama a klávesama… a asi ještě spoustu dalšího, protože babička je v tomhle hrozná. I když se snažíme ji krotit a konzultovat to ať nekupuje úplné blbosti :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
26.11.08 15:45

Ahojky,

tak my už jsme zase nemocný. Já se z toho asi už vážně zblázním. :evil: Děti jsou tedy bez teplot (ťukám),ale z nosu jim teče jako z kohoutku a mají nanovo šílenej kašel. Nikolce to začala z neděle na pondělí, Lukáškovi včera, v noci to vyvrcholilo. Jsem zase jako mátoha a už mě to vážně nebaví. Nechápu, kde jsme k tomu zase přišli. Minulý týden tady bylo hodně hnusně, tak jsme jen jezdili po návštěvách, nikde nikdo nemocný nebyl. O víkendu jsme tedy byli venku na sněhu a to vždycky dopoledne i odpoledne, ale nějak jsme to nepřeháněli a prckové byli teploučký i suchý. Přece je nemůžu izolovat celou zimu doma? :?: Přes den už je to dneska lepší, ale jakmile si lehnou, kašlou a kašlou a kašlou. Zuziku - díky za tip na ten Dithiaden, zkusím jim ho na noc dát, snad se konečně vyspíme. Zjistila jsem, že je na předpis, ale obvolala jsem známý a jedna kamarádka mi ho sehnala od babičky, takže vybavený už jsme. :wink:

Jinak jsem vám chtěla písnout, co jsme kupovali my k vánocům vloni. Dětem bylo bez pár dnů 18 měsíců, čili podobně jako většině dětí tady teď. Nevím,jestli si vzpomenu na všechno, tak snad jen to, co nejvíc zaujalo (nebo naopak nezaujalo :wink: ). Nikolka dostala golfky, LUkášek nákupní vozík (ten měl tedy velký úspěch,tahal ho celý léto po dvoře i na procházky), oba skákací oslíky (nic moc, sem tam je vytáhnou, ale čekala jsem víc), samozřejmě kupu knížek a pak na zkoušku malý balení Žaka. Vždycky se mi líbilo lego (duplo),ale je dost drahý, tak jsem nechtěla investovat hned do něj. Nikolka stavěla hned pod stromečkem, Lukášek měl v tý době ještě horší jemnou motoriku, nešlo mu to. A náš Luky je takovej, že jakmile mu něco nejde, ani to dál nezkouší. :roll: :wink: Ale snad za 1n ebo 2 měsíce už stavěl i on,takže pak jsme Žako odvezli k babičce a začali postupně pořizovat Duplo. Je to fakt OBR rozdíl. Kostičky krásně pasujou i jdou pěkně od sebe, což se o žaku nedá říct. Teď už toho máme fakt haldu, nakupuju starší na mimibazaru. Je to i tak dost peněz, ale vím, že to zase jednou prodám, tak mi to tak nevadí. A hlavně - není snad den, aby si s tím děti nehrály. Máme období, že je to ohromně baví. Nikolka si hraje hlavně s farmou, Luky staví domy, věže, letadla … Takže lego fakt doporučuju! :wink:

A co dostanou letos? Nikolka velký kočárek s mluvící a brečící panenkou, navlíkací velký dřevěný korálky a plyšovou kočičku (tu si sama vymyslela, dokonce i namalovala jakože dopis Ježíškovi, tak to musíme splnit :wink: ) a pak zase právě lego - vybavení domečku. Lukášek pořád básní o velkým bagru, takže to je jasňačka. :wink: Pak jsem mu v Německu sehnala v akci :,-(u z Dupla, je tam Bořek, bagr, jeřáb, k tomu jsem ještě sehnala Julču a Týnu. No a pak mám pár věcí, co dostanou spoelečně - knížky, dřevěný pexeso, puzzle. Je toho teda dost, ale pozor, my se o to podělíme i s babičkama, jen se musíme dohodnout, kdo si co z toho vezme. Aby nám vůbec něco zbylo domů pod stromeček. :D

Omlouvám se za román. Drhla jsem dlaždičky v koupelně, tak jsem si potřebovala udělat trošku paozu. :wink: papa

http://lilypie.com/…827/nI5Y.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
1.12.08 12:23

Ahojky,
Helli ty nemoce jsou fakt na palici. A to opakování je děsný. Člověk si ani chvilku nevydechne a je tu znovu noční buzení a hrcání..... :cry:
Tak ať vám to brzy poleví. Co Sinupret zabral?
Já ho taky dávala, ale už jsem přestala, protože mi přišlo, že to nemá žádný efekt a hlavně dětem vůbec nechutná. Jakmile viděly, že ho kapu, tak zdrhly a pak mi ho plivaly a rozčilovaly se. To ještě u ničeho takhle nevyváděly. My jinak dáváme i ten Stodal a je fakt super. Je slaďoučkej a tak jim jede, to se hned ženou pro lžičku. Dokonce jede i Viktorce, a ta se mi skoro ze všeho nadavuje.......... :?

Dárečky k Vánocům máte vymyšlené pěkné. My nakonec byli v Ikey a koupili jsme jim tam ten závěsnej houpací pytel. Kamarádky Vikči to mají a ona je z toho unešená. Taky ještě koupíme magnetickou psací tabuly na křídy a na fixy, tu měli zrovna vyprodanou, takže jí dovezou příbuzní.

Na Duplo jsme se byli dívat v obchodě, ceny jsou šílené, ale tak nějak jsem to čekala. Říkala jsem manžovi, že aspoň jim vždycky něco dokoupíme k narozkám, svátkům a vánocům, ale pro něj to byl zřejmě cenový šok (někdy mi přijde, že žije ještě v komunismu :D ) a tak jsme nic nekoupili. Nechám ho to chvíli strávit a pak snad něco koupíme. …

Dárky už jsem bylila, hlavně proto, abych věděla, kolik pro koho co máme a tak toho máme plnou skříň, už nevím, kam to dávat. Ale ne, že by toho bylo tak moc, ale spíš jsou to všechno velké neskladné krabice a tak to vypadá mega…

Holky, minulý týden nám konečně naočkovala Honzíka Priorixem na spalničky, tak tento týden čekám reakci. Zatím je v pohodě ale moc nadějí si nedělám.......
O víkendu jsme byli tady v KD na mikulášském odpoledni. Děti se bavily, Vikča dostala šok z čerta, i když si jí moc nevšímal a pak už chtěla domů. Ve čtvrtek mají jet se školkou do Kamenice/ Lipou na nějaké představení s čertama a Mikulášem a tak se teď bojí a chce abych jela taky, tak uvidím. Hlavně jak na tom bude Honzík. Babička bude mít dovču, takže by to i šlo a třeba bych si dala půldenní oraz od dvojčat..... :D

Tak já končím jdu uklízet odpo přijede návštěva.
mějte se D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
1.12.08 22:48

Helli , to je děs, už je vám trochu líp? Už se zdálo,že všechny bacily zmrzly a ono ne :-( Myslím,že častý pobyt venku,pokud nejsou děti promáchaný a zmrzlý,tak je v pohodě a nemůžou z toho být nemocný,ono toho lítá vzduchem, to se ani nenaděješ…
Ale moc díky za tipy na dárečky,je nás tady hodně „o rok služebně mladších“ … Lego by asi bylo dobrý,ale ta cena :-( pár dárků už mám epro holky,takže na nějakej velkej už nezbývá … Ale to DUPLO se mi třeba moc líbí,tak třeba časem …
Denisko , vy jste dávali Priorix? My jdem příští pondělí na to klasické,myslíte,že mám čekat nějakou bujarou reakci :-( ?
Jinak ad noční buzení :-( zase mi holky v noci řvou,hlavně Natálka. Copak,kdyby jen vzaly dudla a spaly dál,tak vstávám i 5× za noc klidně,jenže ona prostě řve a řve, hodinu,dvě i s dudákem. Asi to bude špičák,dere se jí už dlouho,mívá hodně červenou jednu tvář a stále něco v pusině… Brufen na noc nechci dávat, je to driák,ale už jsem ho v zoufalství asi 2× dala :oops: :oops: :oops: Babydent a jiné vodičky,gelíčky nezabírají … Tak asi nezbyde než to zase přečkat a vydržet. Už chvilku spaly hezky celkem a teď zas čoromoro. včera jsem do ranního mlíka po 5 spala asi 3 hodky a to ne vcelku :-( Naštstí vždy po něm usnou aspon na 3 hodky,tak se trochu dospím.
Jsem si postěžovala a jeden řvoun zas řve,tak jdu,ch jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
2.12.08 12:38

Ivuško s tím nočním buzením Ti neporadím. Jsem ráda, že to u nás není. Zuzka spí celou noc a Honzík se vždycky jednou v noci vzbudí a řve. Zkouším ho nejdřív uspat bez mluvení a bez zbytečných pohybů, někdy to zabere, jindy mu musím dát cumel, co už dávno vyplivnul. Ale pak spí až do rána.
Pokud teda nemarodíme.

Helli ještě mě napadlo, že si děti nosí nemoci z jesliček. Mně taky řekla dr., že to tahá Viky domů ze školky a jí to nic neudělá a malí jsou marodi. Holt se musí promořit. Mně tenkrát doporučovala nechat ji aspoň 2 měs. doma, ale to jsem nechtěla už kvůli ní a taky sobě. Vím, jakej to je relax, když je chvilku ve školce a i ona potřebuje mezi děti.

Cau D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
2.12.08 19:34

AHoj holky,
Ivuško lituju, já teda pokud rostly Fanymu zuby, tak jsem nurofen na noc dávala, protože to by yblo hrozný - řval a řval. Po něm krásně spal a vydrželo mu to vždycky tak těch 6 hodin, pak už jsem nedávala.
Já myslím, že pokud se to dává v tom doporučným množství dle váhy, tak to není nic strašnýho ne? Mně je jich líto, když řvou bolestí…

Taky si myslím, že pořád dokola ty dětsiký nemoci jsou z kolektivu a z uzavřených prostor.Zvenku určitě ne.
Dnes jsme byli na 18 měsíční prohlídce a očkování tak snad to bude dobrý a nebudou horečkovat.

Jo a naše váhy - Fany je opravdu taková ještěrka - 79cm a 9,2kg a Vojta 80cm a 10,8kg - tak akorát.
Ale Fany je figurou jak dvakrát přeloženej vítr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
2.12.08 22:22

Ahojky,
nepřišlo mi vůbec žádné upozornění na mail, tak jsem myslela, že tu nikdo nic nepíše a tady je zatím příspěvků … :wink:

Ivuško, Niso, Pepen - díky za podporu! :wink: Já myslím, že to naše děti z jesliček nemají. Byli totiž přesně takhle nemocný i vloni a to do nich nechodili. Začalo to v září a skončilo až v březnu, každý měsíc bylo něco. Letošek to přesně kopíruje, bohužel. :? Spíš to vidím v genech. Já jsem totiž od malinka naprosto to samý, od podzimu do jara věčně nachcípaná, dokud jsem chodila do práce a dojížděla autobusem, byla to úplně katastrofa, věčně jsem něco přecházela a v říjnu měla pravidelně zánět průdušek. :twisted: Takže tak… :cry: Začínám mít dojem, že si to přinesou vždycky ze cvičení. Tam totiž chodíme v pátek a jim všechno (ať je to rýma, kašel, teplota, zvracení ..) začíná v noci z neděle na pondělí. Hodně tam běhají, zpotí se a přitom je tam dost chladno, možná jim vadí to. A taky tam pokaždý dostanou nějakou mňkamku od jiných dětí (je to takovej výměnej „obchod“ ovoce, sušenek atd. :roll: ), možná se tam vždycky najde nějaký dítko s bacilama… Zkusím to vypustit (i když mě to štve, moc je to baví) a uvidíme.
Jinak už jsme, dá se říct, zdravý. Ťukám to ze všech sil!!!!! :D Začali jsme jezdit do solný jeskyně a mám pocit, že jim to dost pomohlo. Nikdy dřív se nám ještě nestalo, aby jsme měli rýmu jen týden.
A ještě k těm lékům - Nisso - Stodal jsem zkoušela v minulosti, ale nezabral ani dětem ani mně. :? Teď jsem jim poprvý dávala Mucoplant (jitrocelový sirup s echinaceou) a musím říct, že nám fakt pomohl, asi nejlíp ze všeho,co jsme měli.

Ivuško - ty vaše noce jsou teda šílený, je mi tě moc líto. A já hudruju, že dodneška vstávám 1× až 2× za noc k Nikolce. :oops: Ale přidávám se k Pepen, taky jsem dávala Nurofen proti bolesti. U Lukáška jsme o růstu zoubků vůbec nevěděli, zato Niki dali zabrat, obzvlášť ty špičáky a pak pětky, ale ty netrvaly tak dlouho, bylo to jen pár dnů, než se jí prořízly.

Pepen - s tou hláškou o Fanyho postavě jsi mě fakt rozesmála. :D :D :D Ale nic si z toho nedělej, naše Nikolka je na tom podobně. :wink:

Ještě k duplu - mně se z počátku taky zdálo šíleně drahý (což je fakt :cry: ), ale teď už jsem mu totálně propadla. Novýho máme jen pár kousků (co koupila třeba babička), jinak kupuju všechno starší na MMB. Dám vám pár tipů na prodejce, s kterýma mám já nebo kamarádky dobrý zkušenosti, můžete se s nima i domluvit a oni vám připraví balíček nějaký základních kostek nebo si můžete balíček nechat otevřený třeba 10 dnů a postupně přidávat. Tak tady jsou (přezdívka na MMB + ID): Dalik ID 35068 , Mars 28 ID 2819 (má asi nejnižší ceny), Benula ID 23867, Tera001 ID 78385, Mannuella ID 76624 .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
3.12.08 09:53

Ahoj kočky,tak se ostuda :oops: konečně dokopávám k napsání,už asi tejden se k tomu chystám,ale znáte to,člověk míní a děti to změní..
Nemoci,ach jo…holky,to je jak začarovanej kruh co??
helli,taky bych si tipla,že u vás je to to cvičení,třeba u mě a u Denisy ale i u jiných holek to dělá vyloženě školka a škola,ale protože nemáte doma žádného staršího přinašeče bacilů :lol: ,nejspíš to bude tak.
My jsme ted taky po nemoci,ale komplet celá rodina-nejdříve malí před cca 14 dny začali mít rýmua kašel,trvlo to asi 5 dní,ale bez teplot,nicméně Adámek dostal nějakou střevní chřipku nebo co,prostě celou minulou neděli problinkal…já pondělí,s Filípkem,v úterý jsme šli k dětské,a ta dala manžovi paragraf na děti,já byla fakt úplně hotová,dá se říct,že úterý a středu jsem jenom prospala,jak mi nebylo ok,a ještě jsem lítala k Fildovi když taky zvracel v pondělí.Manžel začal ve středu večer spolu s Járou,a moje mamka v sobotu,akorát Dominičkovi se to vyhnulo :lol: .Každopádně se dr nelíbilo,že mají takové ošklivé hleny,brr,tak jim dala atb,po těch mají ještě ted průjem,a jsou celkově hrozně divní,myslím malí…normálně mám co dělat je donutit spát,a ted už asi 5 dní spí skoro pořád,není to divný???Spí ráno do 8,pak v deset,ve dvě a večer v 6 jsou už úplně ko jak jsou utahaný..byla jsem včera u ní na KO,taky Filípek za tejden shodil 500g Domča asi jen 25dkg,ale taky zhubl,no.A ona mě s n ima poslala na krev,a nejen s nima,totiž Járova učitelka mi vzkázala,že se jí zdá,že má Jára žluté bělmo…a holky,fakt trochu má,tak jsem ho právě hned vzala ssebou,a jsem z toho úplně vyděšená,než se dozvím ty dnešní výsledky,jednak i dr řekla,že opravdu má trochu žluté bělmo(panebože jenom to ne),a taky mu dělala z moči ten předběžný test,a má tam bilirubin,ketony(to jsou něnjaké acetony jako u cukrovky) bílkovinu a cukr a krev!!!!!!!!!!Fakt jsem z toho nemohla ani spát,pořád nad tím musím dumat,holky,já nevím,co by bylo menší zlo,jestli žloutenka nebo cukrovka,jednio lepší než druhý…ani netuším,co by se dělo,pokud by měl Jára tu žloutenku potvrzenou,je mi jasný,že b šel do špitálu(a sám :cry: )na infekční,ale co by se dělo s námi?? Nějaká karanténa,nebo co???Fuj,radši ani nemyslet,ale zase lepší rok omezení žloutenkou,než celej život cukrovkou,ale určitě maluju čerta na zed a bude ok,no,ok určitě ne,když máv moči takovou sbírku,ale bude to jen něco snazšího,že jo???
Taky jsme měla extempore s kočárem.Zlomila se mi náprava u tandemu,manža to sice spravil,ale já si vzala do palice,že chci jinej,pro děti je tenhle hroznej,na zimu teda určitě.Takže jsem si objednala červenej hauck roadster duo.Přišel v pátek,a v pondělí odešel zase zpět,ty přední kolečka byly naprosto strašný,nedalo se s ním vůbec jet.Z toho obhcodu mi volali,že tam mají ještě tři,ale všechny jsou na tom s jízdoz podobně tudíž na ho…Tak jsem si vzala Zekiwu červenočernou,a jsem naprosto spokojená.Je úžasná,sice těžší,ale když ho vezu není to znát,třeba golfky byly lehčí o 5 kilo,ale vezly se hůř.Do futer se zatím všade vlezu,on je totiž 84cm široký,a do auta jde taky složit,ač jsem nejdříve myslela že to nejde,ale já trubka nevyndala fusaky :lol: .Ani nemusím sundavat kolečka když ho tam dávám.
Hodím sem fotečku kluků v něm:
http://img.fotoalba.centrum.cz/…598160_4.jpg /> a ještě jedna::

http://img.fotoalba.centrum.cz/…598161_4.jpg /> Kluci jsou pořád ještě nadšení když v něm můžou spát,byli na spaní venku zvyklí odmalička,a i když je ted zima,tak když jedeme ven,chtějí tam ležet,dudlík,plínku a nic jim nechybí :wink:
K dárkům,já jim objednala od jedné známé hračky od Fishera,ale ještě stáoe nedorazily :x ,tak jsem se s ní domluvila na tom,že pokud mi nic do pondělí nedorazí,tak mi pošle peníze,ptž já pro ně jiné hračky nemám,jo,máme stolelk se židličkami z De,taky nějaké knížky,a ted v sobotu jedu do německa a chtěla bych tam koupit toto,ale nevím,jestli na to už nejsou velcí,i když je podobné kraviny děsně baví:
http://www.amazon.de/…p/B000U766XS
co myslíte vy??? V tom obhodě,kam jedu,to mají ted v akci za 25 eur,což docela jde,ale nevím,no.
Jdu pověsit prádlo,než se vzbudí a pak už snad bude čas zavolat té dr,jsem jako na jehlách už 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17911
3.12.08 10:49

Míšo , to máte tedy naloženo, to je mi strašně líto, já vím, co to je, mít nemocných víc dětí, natož mít nějaké v nemocnici :( Tak ať to dopadne co nejlíp!!! Ty střevní chřipky jsme měli taky, však u Helli tuším se s tím taky bojovalo, ale tohle už je na dlouiho, tak moc moc přeju, ať to není cukrovka pokud možno ani žloutenka!!! jenže - ty výsledky, no něco to bude… Ale ať se to zaléčí, ještě že na to přišli…

Já vždycky koukám, jak měníte kočáry, já mám pocit (a manža mě v tom utvrzuje), co máme kočárů (Hartan, tandemovou Inglesinu a cyklo Chariot), no to by byl oheň na střeše, kdybcxh chtěla pořizovat jiný :lol: Ale Hartan jsme teď nechali v Čechách, abychom nemuseli vždycky nějaký převážet a tady jezdím podle okolností s Inglesinou (pro děti do školy, vejde se dobře všude do dveří), nebo s Chariotem (na prochajdy). Chariot je lehoučkej, nemůžou tam tedy spát, ale stejně spí doma.

Pepen , dvakrát přeloženej vítr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová