Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím dvojčatovky
Po hoooodně dlouhé době se zase hlásíme. Kluci majá 10 a půl měsíce, oba si stoupají, sedají, lozí a Fanda zkouší i chodit. Kolem nábytku mu to jde skvěle, už pochoduje i s chodícím pultíkem
už jen aby se pustil, ale zase nemusí spěchat, že
Sou děsně akční takže nic nestíhám, pořád mám roztahaný kredenc, defacto všechny hrnce, pokličky i misky
Takže tu mám veselo.
Fotky máme http://rodina.cz/…um/album.asp?…
a videa http://www.youtube.com/profile_videos?…
Helli , tak to jsi mě docela povzbudila s tím cvíčem. Zajdu tam mrknout, máme to 3 minuty od baráku a taky se platí myslím jen hodina vždycky. Jen Natálka je ještě taková nejistá v tom chození,ale to snad neva když je to od roka, nemůžou počítat s tím, že každý dítě od roka chodí,že. Asi tam zajdu rovnou zítra ![]()
A taky jsi mě nahlodala s těma jesličkama, musím zjistit, jestli tady u nás nějaký jsou. Napadlo mě, že bych v tom volném čase mohla mít aspoň hodku dvě angličtiny a trochu si přivydělat od příštího září nebo ledna. Ale mám pocit,že tady je to špatný se školkama a bude i s jeslema ![]()
Myšáčku , nakonec jsem přeluštila odkaz na fotky i videa, kluci jsou moc šikovní! Koukám že už chodítkujete úspěšně, paráda
Kluci asi roku utečou, viď
Budeme se těšit na fotečky z oslavy, vy jste někdy kolem Vánoc, vid.
AAAA holky se budí, tak utíkám, u nás asi nic nového, teda aspoň nic zá:,–(ního. tak papa všem a pište pište!!!
Ivuško díky. Nevím proč ty odkazy nefungují ať to zkouším tak nebo tak, furt to nejede… A kluci sou 12.12.
Myslím že minimálně Fanoušek si na jednoletku dojde po svých ![]()
Ahojky,
Ivuško- byly jste na tom cvičení? Písni, jaký to bylo!!!!! U nás na cvičení je teď několik dětiček, které chodí sotva za ruku a nikomu to nevadí. Maminky jsou rády, že se děti dostanou do kolektivu a nejspíš i ony, že vypadnou z domova. ![]()
My jsme se pořád ještě nevyhrabali z virózy a už válčíme (od úterka) se střevní chřipkou. Je to šílený. Nejdřív se to rozjelo mně a Nikolce, v noci jsem dostala příšernej průjem, do toho jsem zvracela jako amina, pak začala blinkat i Nikča. Šílená noc. Ráno jsem měla půl chodby plný poblinkaných pyžámek a povlečení, plena mi nezůstala vůbec žádná a že jich máme poměrně hodně.
Manžovi bylo taky blbě, ale v mezích, takže vzal k doktorce nejdřív Nikolku a pak i mě, obě jsme dostaly injekci na zastavení zvracení. Nikča už večer řádila jako černá ruka, já byla ještě druhý den ráno jako po narkóze. Naštěstí Lukáška si odvezli manželovo rodiče (jsou fakt zlatý) a tchán si ho nechal až do druhýho dne do večera (tchýně chodí do práce). Moc nám to pomohlo. Včera už to vypadalo, že to bude dobrý, dneska to začalo znovu. Teď má Niki i průjem a navíc blinká i Lukášek. Povedlo se mi do nich narvat Enterol proti průjmu, Smecta letěla okamžitě ven, tak doufám, že to zabere a budeme mít klidnou noc a hlavně už budou v pohodě. Nikolka je takovej hubeňourek a teď zase ještě zhubne… Je mi jich tak líto…
No nic, omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, potřebovala jsem se z toho „vykecat“.
papa
Helli , to mě mrzí, že to s vámi tak cloumá ty nemoci, já doufám, že nás to nepostihne, ikdyž teď večer Anetka hořela, měla 38,2, tak snad to Brufen srazí a vyspí se z toho.
Jinak cvíčo bylo super, aspoň první pulhodinka. Nakonec šla s námi kamarádka. Jen z toho holky byly trochu unavené ke konci,bylo tam dost dětí a hluku, takže po první pulhodině se začla sápat Natálka a musela se chovat,jinak řvala, a za 10 minut se sápala i Anetka, pak si 10 minut pořvaly obě,ale na závěrečné tanečky se už zklidnily a ke konci jsme se i zapojily, byla to sranda. Jinak to tam chodí tak,že prvních 45 minut je volný program,rodiče si hrají s dětmi na připravených „atrakcích“ jako trampolina, žíněnky,tunel,klouzačka,míče,lavička atd. A posledních 10 minut se říkají říkadla a tancuje v kroužku, to je pěkný, to se jim pak už líbilo. Možná kdyby s náma šel Pavel, nebo moje mamka, tak by to bylo jiný,kámošku holky často nevidí a tak k ní pak nechtěly když byly protivný. Ale budem chodit pravidelně,ať si holky zvykají,potkala jsem tam i pár kamarádek z hřiště a ze střední
a máme to kousek a za všechny jsme platili 20Kč
no nekupte to ![]()
Takže tak. Tak skončila reklama,jdu koukat na Ordinaci
papapa
Helli , to s vami moc soucitim, my v tom jedem taky. Dvojcata jsou jediny, kdo to jeste nema, ale tipuju, ze behem nejblizsich dnu to budou mit taky. Nastesti u Cendy a me to bylo jen na 2 dny, doufam, ze se to uz nevrati.
Ivusko , tak to je super, ze se cviceni libilo, ona hodina je dlouho na tyhle prcky, casem to bude lepsi. Ja je s sebou jeste neberu, ptz to sama vedu a s dvojcatama by to nebylo moc realizovatelne, zapisovat rodice, pripravovat naradi apod. a navic to mame vecer od 6 do 7, to je na ne pozde. Tak snad casem ziskame lepsi termin a budou chodit s tatkou. Z tech nejmensich do 3 let tam mam jedinou holcicku dvouletou, ktera vydrzi v krouzku na basnicky celou pulhodinku, ostatni prckove se behem deseti minut rozptyli do prostoru na naradi
Ale pro odmenu na konci si prijdou a dokonce i ruku Krteckovi uz podaji ![]()
Ahojky,
tak už je to snad za náma, ťukám ze všech sil. Včera byli prckové v pohodě a dneska taky. Dneska po o už navíc Nikča po týdnu opět odmítala spát,tak to je jasný znamení, že už jí je dobře. Když byla nemocná,spala jako andílek i 2,5 hodiny.
Večer odcházím na srazík s několilka lidma z práce, už se mooooc těším. Jen budu muset pečlivě vybírat, co si dát, přece jenom ani můj žaludek ještě není úplně fit. ![]()
Ivuško - to je super, že se vám na cvičení líbilo. My to máme v pátek dopoledne a vždycky je to pro mě po tom týdnu vítaná změna. Teď máme ještě v úterý ty jesličky, tak je to takový hezky rozdělený a líp to utíká. Tedy pokud jsme zdravý .....
![]()
Eliško - nepřestávám žasnout nad tvýma aktivitama - maškarní pro děti, tohle cvičení … Máš můj velký obdiv! Já bych to nezvládla a to mám „jenom“ dvojčata.
Ahoj maminy,tak se zase po jaké době hlásím
,jsem ostuda,ale polepším se.
Takže co je u nás nového??Filípek už nechce mlíčko z lahve,měl takovéhle období už víckrát,nikdy mu moc mlíko nejelo,takže tentokrát už jsem se rozhodla mu ho nevnucovat,je jim 14 měsíců,to je tak akorát,navíc mléčných výrobků mají dost a dost.Dominiček sice ještě lahvičku ráno spapá,ale není to že by jí mít musel,spíš aby domlasknul ten sunar co mám doma,ptž Filda snídá termix,ten zboznuje,nebo chlebík s marmeládou,a Domča samozřejmě to musí mít taky,takže i když mu v půl sedmé dám mlíko a Fildovi ne,tak v půl osmé už snídá společne s Fildou taky .Vůbec mi přijde že poslední dobou strašně žerou.tu snídani,za chvilku mají ovoce třeba hrušku dneska měli tak každej půlku,za půl hodiny přesnídávku napůl,a pak ještě Milschnitte každej půlku a jdou spát,pak mají oběd,polívku trochu tak sběračku a asi za 20 minut druhé jídlo,např dneska kuře s bramborem a kompot,holky,oni toho zbouchají takový množství,každej jednu paličku nohu a jeden brambor,ten kompot taky snědli a pak ještě chodili žebrat jídlo k nám taky ještě kus masa a brmbor.Pak měli v půl třetí jogurt,a jeli jsme do plavecké haly u nás,byli jsme tam s nimi porpvé,pořád jsme někdo marod tak to nešlo.Nevěděla jsem jak dlouho tam vydrží,a nakonec jsme tam byli skoro tři hodiny Strašně se jim to líbilo,i když se ke konci už klepali ptž vzduch měl 29/5 stupně a voda 28/5 a teda ten jeden stupeň byl fakt znát.Taky jsem nepočítala s tím že tam budem tak dlouho,tak jsem jim nebrala nic k jídlu,ale samo měli hlad tak jsem jim koupila tyčinku Bounty,jiank tam nic neměli,tu zbouchali,a ještě Jára s Adamem měli hranolky tak užírali od nich hranolky.V šest jsme byli doma,jen jsme je namazali,uvařila jsem honem kaši najedli se a okamžitě vytuhli,tak jsem zvědavá,jak budou v noci spát,přece jen,tolik zážitků na tak malé hlavinky,no uvidíme.
Ted jsem musela honem uklidit kuchyn ptž jsme zapomněli zapnout myčku a bylo tam nádobí od oběda,a po večeři jsem ho musela mejt v ruce ,taky jsem dala na noc pomalit do PH gulášek,na zítra k obědu,a pověsila honem prádlo,zítra už budu zase v práci,tak at mám hotovo.Manžel mi aspon vytřel,teda .
A ještě jsme dopoledne venku hrabali listí,teda,vám řeknu,v létě jsem šťastná,že tady máme tolik stromů ale ted když to všechno opadalo,jehličí i listí,takovej bordel to je,tak jsme aspon něco zase poklidili,příští týden zase kousek a pak ještě jednou a snad by to mělo být hotovo už všechno.
Taky jsem se rozhodla,že si asi koupím jiný kočárek.Já prostě ten tandem nemám ráda.Je vratkej hrozně,jak najedu na obrubník,hned mám co dělat abych děti nevysypala,místo tam žádný nemají na nohy ty jim visí dolů,prostě děs.takže je to tenhle kočárek,reference jsou na něj dobré,já už navíc hauck kočárek měla tak snad bude ok,hlavně má otočná kola a větší než golfky.
http://www.detskyraj-hauck.cz/…e/detail.php?…
tak,to je u nás asi tak nějak v kostce.
Helli a Eliško,mrzí mě,že jste měli nebo ještě máte prcky nemocné,snad už bude lépe.
Ivuško,jůů,taky bych chtěla s prcky někam na cvičení,ale mám přesně stejný problém,jako ty,Tatka nemůže a kamarádky kluci moc neznají,takže by byl řev.
Mišáčku,koukala jsem na tvé odkazy a kluci jsou krásní!! A jak jsou šikovní,no,máš taky doma co dělat,co???
Míšo , super, že ses ozvala! Teda kluci už baští skoro všechno koukám! Já jim nedala ani čokoládu a děsím se Vánoc,že jim příbuzní budou cpát cukroví, tak snad budou respektovat pokyny matky ![]()
Jinak kočík vypadá super! Ahlavně ta cena. Nikdy jsem ho neviděla ještě,to je nějaká novinka? Ten Bumbleride,co máme my,vypadá podobně. Tak ať jsi s ním spokojená!
Eliško , jsi teda dobrá s těma aktivitama,fakt čučím! Je to super to cvíčo,pokecáš s maminama, děti se vydovádí a naučí zas něco nového … a ať jste brzy zdraví!
Tak jsem to s těma nemocema nějak zakřikla, A.včera ráno zvracela, střídavě má teplotu, ale ne moc,max.38,5 večer. Tak měla včera dietku. V noci ale strašně plakala, nemohla zabrat a furt kašlala,děsila jsem se aby se nezačla dusit,no do 4 jsme byli střídavě vzhuru po pulhodkach, a pak teda po 6 po mliku usla tvrdě a vstávala v 10
Ještě je unavená dnes ale teplotu už nemá,navíc má už 3.den takové črvené flíčky na obličeji,ale 6.nemoc by to něměla být,když zvracela a vyrážku měla už 2.den co měla teplotu.Tak nevím.Kašle občas,ale tak hodně no snad pomůže vycházka,včera nebyla a Natálka byla s tatkou v bazene,my jsme si hráli doma.Tak uvidime. Dnes se mi zdala teplá zas Natálka
ale neměřila jsem jí,jinak byla OK. Tak si jdu užívat siestu holky spí, manža je v garáži …
Ivuško,já taky nechtěla aby pindata jedli čokoládu,ale když je po odpolednech hlídá manžel,tak jim jí už dal,já ještě ne,ta bounty byla první co jsem jim koupila a to jenom proto,že tam fakt nic jiného neměli.A hranolky?? ty už teda měli víckrát,naštěstí tam v tom bufetu dělá moje kamarádka tak jsem jí poprosila aby je upekla nasucho v troubě,jako je dělám já doma,takže to nebyly ty klasické nacucané tukem,ale teda milujou hranolky od mekáče
.jinak jim dávám to,co jíme my,nevařím jim extra,už dlouho ne,ale nekořením to,odeberu jim to než to ochutím,ale třeba trošku pepře a soli nebo papriku to jo,to dávám.Nebo majoránku,oregano,nebo česnek a tak.Ale nějaké jiné koření,u kterého si nejsem jistá,že tam není glutaman,to nedávám vůbec.A s těmi příbuznými,tak snad by měli respektovat,že si to nepřeješ,já to taky malým domů nekoupím,myslím,že na takovéhle kalorické bomby mají času až až,ale manžel,miluje sladkosti,tak má furt doma nějakou studentskou pečet a určitě je tím láduje i když tvrdí že nee ![]()
A kočárek?? snad bude dobrý,už se asi vyrábí delší dobu myslím,a taky bych řekla,že je podobný tomu tvému,mě se bumbleride taky hrozně líbí ale ta cena ![]()
A s těmi nemocemi,snad jsou holčičky ok??A nemají třeba pátou nemoc?? tu měl Adámek kdysi a bylo to se zvracením.
Ahoj holky,
tak se konečně taky hlásím.
U nás byl pro změnu nemocnej Fany (on je holt ten křehčí), 3 dny horečky, opět mu to vylezlo až na 40, tak zábaly, nakonec antibiotika, no už je to za náma, ale hrozný, však to znáte.
Hodně zhubl. tak je proti Vojtovi taková kostřička, no ale to dožene.
S tím jídlem, no jo, jak jsou starší sourozenci nebo neposlušní tatínci, tak to se nedá uhlídat
kluci měli hranolky jednou, ale to proto,že jsem si je dali v hospodě my, tak museli užírat. Čokoládu taky nevedem, tchyně už samozřejmě koupila, tak jsem jí řekla, že jim to dávat ještě nechci, že si ještě těchto věcí užijou až až.
Já teda vařím ještě zvlášť, ale spíš tak půl napůl. Přílohu, maso beru od nás a většinou jim k tomu něco udělám, už jsem tak zvyklá a není to pro mě žádný extra zdržení. Taky klukům hodně vařím polívky, ty oni milujou.
Pepen , jsem ostuda, ale kterej je kterej?
Když vidím kluky na písku, kroutím hlavou a nechápu!!! Kdybych vzala Jindru se Zuzkou na pískoviště, vezli by mě do blázince během pěti minut. Dneska jsem je zas vzala po pár dnech bez kočáru před dům, jen na půl hodinky. Ta půlhodina byla snad moje nejdelší v životě a byla jsem totálně na nervy!!!! Jindra - okamžitě se vytrhne a odpádí na ulici (máme tu malý kruháček mezi domy, vlastně dvorek, kde se jen otáčí auta místních a pomalu, ale stejně), Zuzka chce jít za ruku a pomalu. Jindra sebere mulčovací kůru a jde ji házet kolem, Zuzka chce taky, přitom střáídavě padají při zvedání z bobku, Jindra odbíhá do silnice. Jdeme za ruku oba doprostřed kruháče, kde je chodníček ze štěrku a písku, okamžitě v tom lezou po kolenou a matlají si písek rukama, kde můžou (moje blbost, že jsem tam namířila
). Asi desetiminutová cesta z kruháče na asfaltovou boční cestu, kde nemůžou do silnice, v naději, že tam bude klidněji. Běda, u plotu je mazlavá hlína, která je mnohem lákavější než asfalt. Pokud nejsou tam a nesbírají tam vkleče zamatlané klacíky, které si vzápětí rvou do pusy (jednomu vyndávám, druhý si ho tam rve), řinčí velkými vraty u protější školy (čekám, kdy na nás přijde obhlížející správce). Jindra chce jít zá:,–(ně jinam než my, resp. já. Cetsa zpět už se skládá jen ze střídavého ležení Jindry na cestě, úprků zpět od matky a marných pokusů ho nést směrem k domu. Zuzanku to vysílilo a jde na kolena. Jakmile jsou v uzavřeném prostoru, zhluboka vydechnu, ale ještě mě čeká dozor nad omatláváním nově vymalovaných stěn v chodbách a hlídání tlačítek ve výtahu (jednou Jindra spustil automatické přivolávání technického zabezpečení).
Už jsem na to asi stará ![]()
Eli , no to jsem se nasmála!!! Nejsi stará! Holky jsou to samý, vypouštím je bu%d na hřišti (ale tam už mám co dělat sama s nima) nebo v parku na rovném velkém prostranství,kde se naháníme,nebo je zvedám,když padají,klacíky neřeším,už je moc necucají. Musím je patřičně obléct do co možná nejtmavších barev a věcí na ven. Na písku jsme ale ještě nebyli,jelikož to by 100% putovalo do pusy,plánuju to až na jaro,snad do té doby budou mít víc rozumu .. Za ruku nám taky nejde chodit,Anetka zdrhá jinam,vytrhává se mi a Natálka zas když nechce tak padá na kolena a jde na 4
No bude to ještě boj. To samý s nočníkama, zatím jsem teda odchytila Natálku když tlačí,ale jakmile to já nepoznám ona si neřekne,Anetka vůbec,přijde mi že ještě vůbec netuší,co se po nich chce. Kdy myslíte že začít posazovat,trénovat, někdo že už od roka, někdo že to chápou nejdriv v 1,5 roce. Nevím. Možná to zkusím v lednu, to nám bude 1,5 roku.
Jinak my jsme už 4.den zavřené doma, A.má antibiotika (bronchitida), chrchlají obě,N.to má taky,jen čekám,jestli ji Mudr. dá taky atb na zítřejší kontrole,třeba ne,bylo by to lepší.V noci ani nepočítám kolikrát tam chodím,kontroluju zda se nedusí atd.Navíc Natálce rostou špičáky, tak je ultraprotivná k tomu všemu. No včera jsem si sáhla na dno - celých 24 hodin s nima doma (v po a út jsem vypadla aspon na hodku). Chtějí chovat obě,N.víc,jenže když chovám obě,a třeba si čteme,tak se navzájem tak řežou a nakonec rozeřvou,že stejně musím jednu odložit. Jsou na sebe nějako zlý poslední dobou,jsem to zakřikla. N.spala včera jen 20 minut po o, takže ještě k tomu všemu totálně ospalá, ukňouraná,taky šly v 7 do postele,ale v 8 zase vzhuru apak každou hodinku minimálně,Anetka usla až kolem 8,N.furt chrchlala, budila se a brečela.no abych to shrnula, večer jsem si musela dát panáka
uf. Říkala jsem si,že takový „pěkný“ den bych přála zažít tomu, kdo mateřksou považuje za dovolenou
Snad už zítra na kontrole pochodíme a aspon na chvilku budem moct ven,třebas jen na kočáře.
Pepen , tak jste taky byli marodný, snad už bude dobře, taky bych nepoznala,který je který
Ale jsou šikulky,že už tak hezky pískují. Taky vařím tak nějak půl na půl. Uvařím většinou jídlo,kt.můžou holky,jim na 2 dny,pro nás na jeden,a ten druhý si dáme něco,co oni ještě ne. Dneska měli kuře na paprice,ale moc tomu nedali,jí teď mín,N.skoro vubec,jak jsou marodný,no ne že by jim to uškodilo ![]()
Ahoj holčiny!!
se jdu na vás mrknout. Ale omlouvám se, stihla jsem přečíst jen poslední 2 příspěvky, zbytek nestíhám.

Po dlouhé pauze
Co je u nás nového? Už od září neustále rýmujeme a kašleme, naštěstí kromě zářijové krátké chřipky se 40 horečkama je to bez teplot a není to nic hrozného, tak nás to až tolik neomezuje. Ale štve mě to. Proč ty děti vždycky musí podědit to blbý? (imunitu mají po mně
).
První týden tam byli jen na zvykání a to každý den cca na 1,5 hodiny. Holky, to byla paráda. Tím že to bylo na tak krátkou dobu, nemělo cenu doma něco začínat dělat, takže jsem courala po obchodech nebo šla s kámoškou na kafe. Tak odpočinutá jsem nebyla od porodu.
Teď už chodí vždy v úterý + dneska jsou taky, abysme vybrali těch 5 dnů, když už to platíme. Dětičky tam jsou naprosto spokojený, což jsem hrozně moc ráda. Nikolka se sice ráno vzpouzí, že do jesliček „nepudeme“ a zůstaneme doma, ale když ji uplatím kouskem sušenky (
), už je v pohodě a z auta už pak letí jak divá. Luky to je vyloženě společenský dítko, ten se tam vyloženě těší. Musím to zaklepat, aby nám to takhle vydrželo.
Jo a další věc, která je pro mě trochu záhadou - v jeslích oba po obědě spí jako andílci. Doma je to od tý doby, co mají velké postele, horor. Luky nakonec většinou přece jen usne, ale Niki už jen cca 2× týdně. Fakt nechápu, jak to tam dělají.
Ale jsem samozřejmě ráda, jinak bych pro ně musela už po obědě, aby nerušili ostatní. Jsou to zlatíčka, je mi to vždycky až trochu líto, když zaběhnou do třídy, ani se se mnou nerozloučí a já vidím, že už to jsou fakt velký děti ...... 
, ten mu vyšel naproti z obýváku a malej významně „Á tady seš!!!!“
V takový chvíli mu fakt nejde vynadat, že má spát. 
Hlavně - od října chodíme na 5 dnů v měsíci do jeslí!!
Už moc hezky povídají, snaží se i souvětí a chvíli nezavřou pusu. Je to fakt sranda je jen tak poslouchat. Někdy se jim povedou úžasný vejžlebty. Nejlepší byl nedávno Lukášek. Večer vylezl z postlele, šel a povídá: Péťo, Péťo, kde si? - volal taťku
Ali - koukám, že chodíš do práce? To chodíš každý den nebo jen párkrát v týdnu? Docela ti to závidím, taky bych to brala takhle vypadnout a mít změnu. Být s děti od rána do večera je občas na provaz. I kvůli tomu jsem šťastná za ty jesličky, moje mami moc hlídací není, tak je to pro mě úleva a fakt mi to pomohlo psychicky.
Ivuško - my chodíme od loňskýho září (to bylo dětem jako teď vašim) na cvičení pro batolata. Tohle je super v tom, že pokud nechtějí děti spolupracovat, nemusí a můžou tam volně běhat, hrát si třeba s míčema atp., takže jsem to docela zvládla i sama (i když někdy fakt s vypětím všech sil, naše děti se totiž nikdy nedrží pohromadě ale každý běhá zá:,–(ně někam jinam a každýho zajímá vždy něco jiného
). Teď už je to pohoda. Už jsou docela jistý v pohybu,tak se nemusím tak bát, když se ohlídnu a vidím, že jeden je sám na trampolíně a druhý třeba šplhá vysokou bednu. A taky musím říct, že od tý doby co chodí do jeslí, vidím jednu velikou změnu - začali na cvičení spolupracovat a dělat to, co říká „cvičitelka“. Zkus to a uvidíš, určitě by se to holkám líbilo. To naše je i bezva v tom, že se platí každá hodina zvlášť, je to velká výhoda, zvlášť u nás, když jsme věčně nastydlý. 
Musím končit, pádím pro děti do jesliček. A večer mě čeká němčina, to bude zase ostuda…
papa
nepřihlášená Helli